mix091 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam wszystkich Od dzisiaj jestem posiadaczem xiami mi4c. Jako że jest to moja pierwsza styczność z systemem miui mam dwa małe problemy. Pierwszy z nich to język chiński w aplikacjach od xiami, czyli np. w programie do motywów. Sprawa jest o tyle dziwna, że jeżeli wejdę do aplikacje kiedy nie mam dostępu do internetu to cała aplikacja jest w języku polskim, natomiast jeżeli mam dostęp do sieci to aplikacją się "odświeża" i nagle robi się cała w języku chińskim. Czy to jest normalne czy tylko u mnie jest coś nie tak? Poniżej zamieszczam screeny poglądowe: Drugi mój problem jest z książką telefoniczną. Zsynchronizowałem sobie kontakty z moim kontem gmail i ściągnęło mi bardzo dużo jakiś zbędnych adresów email z tego konta. W poprzednim telefonie, samsungu miałem opcję w książce telefonicznej żeby ukryć kontakty bez numerów telefonu i chciał bym się zapytać, czy tutaj też jest coś podobnego? Bo muszę się przyznać, że w kontaktach nie znalazłem ani jednej opcji.
Winiu89 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 masz taką opcje w kontakty/długo lewy przycisk/wyświetlanie kontaktów/pokaż kontakty z numerami Tak poza tym to masz zainstalowane miuipolska?
mix091 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 Super faktycznie jest tam taka opcja. Czy mam miui polska, to generalnie ciężko stwierdzić. Sam osobiście nic nie wgrywałem tak jak otrzymałem telefon od sklepu z allegro tak go mam. Generalnie cały soft mam w języku polskim i nigdzie nie ma problemów z tłumaczeniem z wyjątkiem właśnie tej aplikacji.
Matixx Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wejdź w informacje o telefonie i sprawdź wersje systemu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Matixx Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 To nie jest MIUI Polska. To chyba oficjalna globalna wersja z językiem polskim Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Albo i nieoficjalna nie wiem w każdym razie jak zainstalujesz MIUI Polska to nie będziesz miał takich problemów Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
mix091 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 Miui polska już na pokładzie, dzięki wszystkim za pomoc
preston2009 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Co do aplikacji Motywy to zawartość jest ładowana online więc będzie po chińsku zawsze mimo iż parę linijek jest przetłumaczonych przez @Acida.
Acid Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 13 godzin temu, Matixx napisał: To chyba oficjalna globalna wersja z językiem polskim Ani oficjalna ani z globalna z językiem polskim.
ZduneX25 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi