Adreholt Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 tu masz po ang http://en.miui.com/thread-156838-1-1.html tu masz po pl
Przemysław Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Jak już kupujecie telefon na allegro, to wybierajcie z 24 miesięczną gwarancją realizowaną przez serwis sprzedawcy, bo widzę że za tą samą cenę są te co mają 12 miesięcy gwarancji, w dodatku realizowaną w chinach - to już lepiej zamówić bezpośrednio od chińczyków. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Przemysław
Xen Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Dnia 5.01.2016o21:36, QuerTTrutcyQ napisał: Cześć. Planuję zakupić ten o to telefon http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-lte-2gb-16gb-dostawa-24h-z-pl-i5856197364.html Jest sens kupna go z allegro (nie wiem czemu by nie) ? Na kilku stronach widziałem, że ludzie kupują go z aliexpress. W sumie trochę głupi temat, ale wole się dowiedzieć. Hej. Możesz śmiało kupować od tego gościa (ja kupiłem nie dalej jak tydzień temu). Telefon w porządku i szybka przesyłka. Dodatki, czyli folia i silikon najniższych lotów niestety ;). Oczywiście czeka Cię instalacja najnowszego polskiego MIUI poprzez TWRP. Pozdrawiam. P.S. Tyle że w tym linku jest 30 PLN taniej z tego co widzę: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-lte-2gb-16gb-dostawa-24h-z-pl-i5932343037.html Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Xen aktualizacja
d3tr0 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 9 godzin temu, Przemysław napisał: Jak już kupujecie telefon na allegro, to wybierajcie z 24 miesięczną gwarancją realizowaną przez serwis sprzedawcy, bo widzę że za tą samą cenę są te co mają 12 miesięcy gwarancji, w dodatku realizowaną w chinach - to już lepiej zamówić bezpośrednio od chińczyków. Producent daje rok gwarancji a oni 2 bardzo muszą wierzyć w swoje serwisy GSM że będą potrafiły to naprawić
Adreholt Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 3 godziny temu, d3tr0 napisał: Producent daje rok gwarancji a oni 2 bardzo muszą wierzyć w swoje serwisy GSM że będą potrafiły to naprawić Kumpel jak kupował na allegro coś tam z telefonem miał od początku jakaś wadliwa sztuka w każdym bądź razie dostał tel np w poniedziałek,a w czwartek już mu przysłali nowy zamiast naprawić, to co nie działało
d3tr0 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Chciałbym aby tak traktowano każdego klienta, większe firmy może ale mniejsze wiadomo jak jest
tpawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak już kupujecie telefon na allegro, to wybierajcie z 24 miesięczną gwarancją realizowaną przez serwis sprzedawcy, bo widzę że za tą samą cenę są te co mają 12 miesięcy gwarancji, w dodatku realizowaną w chinach - to już lepiej zamówić bezpośrednio od chińczyków. Producent daje rok gwarancji a oni 2 bardzo muszą wierzyć w swoje serwisy GSM że będą potrafiły to naprawić Zadna wiedza tajemna, telefon jak kazdy inny. Tylko dostepnosc czesci moze byc problemem. Na ali jest praktycznie wszystko,ale czas dostawy wiadomo jaki jest Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
ravnov Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dnia 27.01.2016o00:53, Xen napisał: Hej. Możesz śmiało kupować od tego gościa (ja kupiłem nie dalej jak tydzień temu). Telefon w porządku i szybka przesyłka. Dodatki, czyli folia i silikon najniższych lotów niestety ;). Oczywiście czeka Cię instalacja najnowszego polskiego MIUI poprzez TWRP. Pozdrawiam. P.S. Tyle że w tym linku jest 30 PLN taniej z tego co widzę: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-lte-2gb-16gb-dostawa-24h-z-pl-i5932343037.html Kupiłem u nich, ale z innego konta (topkamerki), niestety obszedłem się smakiem, bo okazało się że nie mają na stanie. Obiecali że będą dziś lub w poniedziałek, więc jak dobrze pójdzie to w środę będę miał u siebie Edytowane 29 Stycznia 2016 przez ravnov
Adreholt Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 wpisz królik24.pl przeniesie Cię do sklepu na allegro tam mają fakt faktem inna cena,ale polecam i masz na 2 dzień tel ( nie licząc week) i 24msc gw
Xen Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 @ravnov: może być tak jak mówisz, ja zamówiłem biały ale pani zadzwoniła do mnie po jakiejś godzinie z informacją że nie mają już białych i czy może być czarny (wg. mnie jest to ciemny grafit ), ewentualnie czy poczekam do najbliższej dostawy. Widać więc, że schodzą jak ciepłe bułeczki, grunt że jest kontakt ze strony sprzedawcy...
ravnov Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 @ravnov: może być tak jak mówisz, ja zamówiłem biały ale pani zadzwoniła do mnie po jakiejś godzinie z informacją że nie mają już białych i czy może być czarny (wg. mnie jest to ciemny grafit ), ewentualnie czy poczekam do najbliższej dostawy. Widać więc, że schodzą jak ciepłe bułeczki, grunt że jest kontakt ze strony sprzedawcy... Zamawialem czarny i biały i tez zadzwoniła informując ze tylko 32GB. No nic, czekam cierpliwie. Przynajmniej mam więcej czasu żeby poczytać o sofcie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
hugo-s Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam, jestem tu nowy i nie powiem ,napaliłem sie na XRN 2 prime. Chodzi o to, że jest taka oto aukcja na allegro: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-prime-32gb-szklo-i-etui-i5976815928.html . Z tego co tam pisze wydaje mi się, że wystarczy poprostu zmienić system i po problemie. Co wy sądzicie, opłaca się w to pakować ?
Tygrys Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 A co jeśli nie wystarczy i jest uszkodzony. Jest spore ryzyko że gość wgral inne i nie działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Ale gearbest daje gwarancje, szkoda mu 20zł i oczekiwania na odesłanie jak ma drugi telefon. Kupy się nie trzyma, lepiej uważaj.
hugo-s Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Właśnie o to mi chodzi, jeśli to była by prawda to było by pieknie, ale wysłałem parę pytań i zobaczymy co i jak. Edytowane 9 Lutego 2016 przez hugo-s
hugo-s Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Ale jedno mnie zastanawia, co może być tego przyczyną hmm?? PS. Zadzwoniłem i gość mówi ze w nim wszystkie przyciski nawigacyjne pod ekranem "same" wciskaja i ciężko sie go używa, a wysyłka prosto do Chin i ze za drogo mu to wyjdzie, szkoda Edytowane 9 Lutego 2016 przez hugo-s
baku1991 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Wysyłka do chin kosztuje 20 zł. Ja bym nie wierzył raczej. Gwarancja jest więc na pewno bym odesłał w takim przypadku.
d3tr0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Sam telefon z pudełkiem waży 390g, przesyłka polecona priorytetowa do 500g kosztuje 30zł. Niestety nie załapiesz się jednak na tą tańszą bo jest do 350g. Wagi nie oszukasz raczej Nie sądzę by 30zł było takim problemem mając zastępczy telefon można czekać i miesiąc czy dwa a tu woli sprzedać.
encypency Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja kupowałem od tego sprzedawcy. Szybka dostawa bez żadnych problemów. Telefon oryginał. Był język polski, ale dokładnie nie pamiętam jakie MIUI, ale o ile dobrze pamiętam to było jednak MIUI Polska
baku1991 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Sam telefon z pudełkiem waży 390g, przesyłka polecona priorytetowa do 500g kosztuje 29,30zł. Niestety nie załapiesz się jednak na tą tańszą bo jest do 350g. Wagi nie oszukasz raczej Nie sądzę by 30zł było takim problemem mając zastępczy telefon można czekać i miesiąc czy dwa a tu woli sprzedać. Oczywiście masz rację, z rozpędu napisałem bo jak lcd wysłałem na gwarancję to tyle wyszło. Co nie zmienia faktu, że 30 zł to nie jest "za drogo" przy takim telefonie. Na moje gość kręci, pewnie kupił żeby wyklepać i sprzedać, ale coś poszło nie tak i teraz udaje, że nie ma pojęcia czym to jest, ale na 99% system, ale na wszelki wypadek woli sprzedać jako uszkodzony i zwroty nie wchodzą w grę. Znany trik.
TrenerDaniel Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Ja kupiłem od ILTRADE Redmi Note 2. Wysłał kurierem ,dobry kontakt itp. Mogłem bez problemu podjechać sam. Wszystko ok , mogę polecić. Sprawdzony 20 cyfrowym kodem spod zdrapki pokazał ,że kod był sprawdzony raz i ,że jest ok. Edytowane 13 Lutego 2016 przez TrenerDaniel
Postkoala Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam, Też nabyłem XRN2 na Allegro, i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem preinstalowany MIUI7 Polska (Wersja 7.0.6.0.0). W opcjach aktualizacji jest wybór "Pobierz aktualizację z Xiaomi.eu" niestety nie działa. Na stronie najnowszy zip to MIUI Polska 6.1.29? Jakiś problem z numeracją?
miroz81 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Bo to nie jest Miui Polska. Taką numeracje maja chińskie romy z "pożyczonym" tłumaczeniem. Musisz wgrać rom Miui Polska wg instrukcji na stronie. PS. To, że chińskim telefonie masz napisane Miui Polska nie znaczy, że rom pochodzi z tej strony. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
Boxster Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Czy wersja urządzenia jest bardzo istotna jeśli chodzi o jego działanie w naszych sieciach? Z tego co widzę to są wersje TD 2015052 oraz FDD 2015051. Gdzieś wyczytałem, że "52" nie powinna u nas działać, a jednak działa... którą opcję wybrać, jeśli to w ogóle ważne?
ares395 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam mam pytanie odnośnie sprzedającego " wYBoRowO" Na allegro, czy warto kupić od niego i czy wszystko jest ok, bez ściemy i podróbek? Mam głównie na oku wersję prime
JosacK Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Kupiłem od niego miesiąc temu, też wersje Prime. Przyszedł mi w 2 dni. Wszystko jak w opisie aukcji, tylko wysłali nie taki kolor. Radzę od razu przeinstalować system bo ma sporo chińskich pierdół i jest niestabilny.
galakty Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Niektórzy by się powiesili jakby zły kolor przyszedł, taki drobiazg
JosacK Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) To tylko obudowa, którą można wymienić. Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez JosacK
ares395 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 O kolor nie chodzi, byle wszystko w środku było ok, dzięki za szybką odpowiedź i tak w ogóle nie ma różnicy przy zmienianiu Rom czy to wersja Prime czy nie?
galakty Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 5 minut temu, JosacK napisał: To tylko obudowa, którą można wymienić. W RN2 tak, w innych nie.. Ale dobrze to o sprzedawcy nie świadczy. Chyba, że nie było jednego koloru dostępnego, ale to wtedy się pyta a nie wysyła co jest pod ręką, byle sprzedać.
JosacK Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie ma żadnej różnicy. Polecam ostatni rom 7.2.3.0 stable od xiaomi.eu @galakty Mnie akurat to nie przeszkadza. Potrzebny był telefon na gwałt. Z drugiej strony różowy by mnie zirytował Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez JosacK
Agasharr Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 12 godzin temu, ares395 napisał: Witam mam pytanie odnośnie sprzedającego " wYBoRowO" Na allegro, czy warto kupić od niego i czy wszystko jest ok, bez ściemy i podróbek? Mam głównie na oku wersję prime Tam kupowałem, zwykłą wersję nie prime. Szybka wysyłka i nie pomylili się z kolorem . Potwierdzam że system do wymian.
ares395 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 A i jeszcze jedno pytanie. Mówicie że system do wymiany to jaki macie/ jaki polecacie?
Rekomendowane odpowiedzi