air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 witam nieznajomi prosze o odpowiedź dlaczego lecą takie pasy podczas nagrywania obrazu laptopa ? w innych tel. tego nie ma ! link https://www.youtube.com/watch?v=YF2mtSpwtVo&feature=youtu.be
Matixx Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 To chyba normalne podczas nagrywania ekranów Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Przed chwilą, Matixx napisał: To chyba normalne podczas nagrywania ekranów Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka to jest nienormalne i pierwszy raz to widze na tym tel. żona ma Galaxy A5 i nie ma wcześniej miałem Lenovo A916 tez nie było-mówię 1 raz to widze
Acid Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jest normalne. Fizyka. A to, że jeden telefon nie ma to inna sprawa. Spróbuj zmienić ustawienia AntiBanding w aparacie. Wysłano z MI Note
makovic Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Mi się wydaje że tak to już jest. Niech się ktoś jeszcze wypowie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Matixx Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja na swoim teraz też tego nie zauważyłem ale kiedyś miałem tak z aparatem cyfrowym i telewizorem. To jest coś związane z odświeżaniem ekranu i w momencie w którym aparat "łapie" obraz, nie umiem tłumaczyć, wpisz sobie w Google "migające pasy podczas nagrywania ekranu" Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 1 minutę temu, Acid napisał: Jest normalne. Fizyka. A to, że jeden telefon nie ma to inna sprawa. Spróbuj zmienić ustawienia AntiBanding w aparacie. Wysłano z MI Note fizyka mowisz a dlaczego ta fizyka nie występuje na innych tel. ? nie ma tego wcale nawet na chwile a tu masakra-aż wstyd komuś pokazać film
air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 wyjaśniło się ale nie do końca przy ustawionym Antibanding auto są pasy i na 60 te sa pasy tylko przy 50 nie ma
Matixx Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Spójrz. Podczas robienia zdjęcia też można coś takiego zauważyć. Z ustawionym czasem otwarcia migawki na 1/1000s złapałem moment w którym ekran był w trakcie odświeżania. Ludzkie oko tego nie zauważy Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Matixx
air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) mam parę dodatkowych pytań z racji tez że dużo robię zdjęć i nagrywam filmy to: APARAT: -co to jest chroma flash ? -co to jest skanowanie QR ? -jak Antibanding jest na 50 to co tracę ? -ostrość +1 a może +2 ? KAMERA -co to jest tryb ostrości ręczny czy ciągły ? ------------------ przy ustawienie rozdzielczości filmu na Full HD znika opcja slow-motion-jest niedostepna HDR auto czy wył .? Edytowane 29 Grudnia 2015 przez air_jordan_show
Winiu89 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 5 minut temu, Matixx napisał: Spójrz. Podczas robienia zdjęcia też można coś takiego zauważyć. Z ustawionym czasem otwarcia migawki na 1/1000s złapałem moment w którym ekran był w trakcie odświeżania. Ludzkie oko tego nie zauważy To samo zjawisko można zaobserwować jak masz żarówki led na 230v które nie maja przetwornicy CCD. Jak zblizysz kamerę to będzie migotać, zdrowsze dla człowieka jest światło które nie miga więc lepiej kupować Ledy z CCD.
Kostas Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 A ilu Hz masz ten telewizor? Już tłumacze, Hz to ilość cykli na sekundę. Wyobraź sobie że masz uderzać 50 razy na sekundę, a kolega obok 60, co z tego wyjdzie? No właśnie obrazowo coś takiego jak nagrałeś. A teraz ty i kolega uderzacie równocześnie, czyli się zgrywacie w częstotliwości uderzeń i wychodzi normalny dźwięk, obraz.
air_jordan_show Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 1 minutę temu, Kostas napisał: A ilu Hz masz ten telewizor? Już tłumacze, Hz to ilość cykli na sekundę. Wyobraź sobie że masz uderzać 50 razy na sekundę, a kolega obok 60, co z tego wyjdzie? No właśnie obrazowo coś takiego jak nagrałeś. A teraz ty i kolega uderzacie równocześnie, czyli się zgrywacie w częstotliwości uderzeń i wychodzi normalny dźwięk, obraz. to jest laptop 60Hz i tak jak pisałem przy Antibanding auto i 60 są pasy a przy 50Hz wszystko jest ok
preston2009 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 10 godzin temu, air_jordan_show napisał: mam parę dodatkowych pytań z racji tez że dużo robię zdjęć i nagrywam filmy to: APARAT: -co to jest chroma flash ? -co to jest skanowanie QR ? -jak Antibanding jest na 50 to co tracę ? -ostrość +1 a może +2 ? KAMERA -co to jest tryb ostrości ręczny czy ciągły ? ------------------ przy ustawienie rozdzielczości filmu na Full HD znika opcja slow-motion-jest niedostepna HDR auto czy wył .? Chroma flash to podwójna dioda aparatu. Skanowanie QR to opcja wykrywania kodów QR na fotkach i możliwość interakcji z nimi, przeważnie przejście do strony www.
Acid Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 7 godzin temu, preston2009 napisał: Chroma flash to podwójna dioda aparatu. A nieprawda. Chroma Flash to funkcja CPU Qualcomma od S800. Polega ona na tym, że przy wykonywaniu zdjęcia (chyba flesz musi być na automacie) dioda zapala się na krótko razem z migawką. Dzięki czemu wychodzi zdjęcie rozświetlone jak z użyciem lampy ale kolory nie są sfałszowane jak na typowych zdjęciach z lampą. Czyli jest to zdjęcie pomiędzy zdjęciem bez lampy a z lampą. 1
Acid Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 A tak. Zapomniałem o tym pisząc ;p. Jest tak dokładnie jak piszesz.
air_jordan_show Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) a jak u Was odsłuch osoby po 2 stronie słuchawki ? u mnie na głośnomówiącym jest ok ale na słuchawkę słychać takie jakby "falowanie kulek" ciężko to opisać nie występuje to zwsze ale często, sam odbiór jest czysty tylko ten efekt jakby wiatru-takiego pływania Edytowane 30 Grudnia 2015 przez air_jordan_show
Acid Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 U mnie jakość rozmów jest wzorowa, lepsza niż w Note. Ale może dlatego, że rozmiawiałem dotąd tylko na karcie z 4G z aktywnym VoLTE.
air_jordan_show Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2015 1 minutę temu, Acid napisał: U mnie jakość rozmów jest wzorowa, lepsza niż w Note. Ale może dlatego, że rozmiawiałem dotąd tylko na karcie z 4G z aktywnym VoLTE. u mnie jak dzwonie np. na jakieś biuro obsługi (gada nagranie) to słychać poprawnie tylko jak dzwonie do ludzi ale to tez nie do wszystkich-dziwne
Rekomendowane odpowiedzi