Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Panowie kupował ktoś tutaj na ali plecki do mi4 drewniane?

http://www.aliexpress.com/item/Official-Original-Wood-Case-for-Xiaomi-Mi4-Bamboo-Back-Battery-Cover-for-Xiaomi-Mi-4-Housing/32498705681.html?spm=2114.13010208.99999999.261.oyc7pg

Feedback dobry, ale czy sa na 100% drewniane, niby niektóre komentrze pisza ze drewno inne ze plastik, wiadomo oryginaly tez w srodku maja plastik a na zewnątrz drewno, nie wiem czy po prostu kupujący nie wiedza o tym czy naprawdę cale to plastik?

Bo raczej na 90% oryginalne nie sa, tak mi siewydaje przynajmniej.

Brałem od niego. Przyszło dość szybko. Plecki porządnie zapakowane w kartonowe opakowanie. Jak na zamiennik, jest ok. Chociaż plecki bambusowe, były trochę źle wycięte i musiałem spiłować górną część obudowy, żeby spasować idealnie.

Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk

Opublikowano

Tia... Jeżeli chcecie coś teraz kupować z Alie, to się upewnijcie, że nie idzie to SE Post... od 18 kwietnia mam info, że jest w drodze do Polski i coś dolecieć nie może...

1 godzinę temu, Redmi2 napisał:

Ale drewno po wierzchu czy plastik? Bo w srodku wiadomo ze plastik.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

masz cienką warstwę drewna na wierzchu, lakierowane.

Opublikowano

Eee nie ma co narzekać. Ja tam z China Post nigdy dłużej niż miesiąc nie czekałem :-P

A w sumie za ~5 zł więcej miałbyś Singapure Post (ten przewoźnik dla mnie top one). Do Polski w 5 dni. Tylko oczywiście łaskawa Poczta Polska zawsze trzyma przesyłkę te 7-10 dni zanim listonosz zapuka, k**wa.

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś. Dla mnie China post to mega zaleta. Nigdy mi dłużej niż 2 tyg od momentu wysłania nie szło.

Sweden post, czy już nie daj Boże malesia post omijam szerokim łukiem

Opublikowano

Aaa, o to chodziło. To tak, zgodzę się :-)

Sweden Post też zostawię bez komentarza. Bo tyle co się naczekałem i nawkur***łem to głowa mała.

Opublikowano

Mam oryginał od Xiaomi i te zamienniki. Moim zdaniem nie warto dopłacać do oryginału. Widać delikatnie różnicę w drewnie (jakości) oczywiście na korzyść oryginału... Ale w tej cenie mam dwa panele, które spokojnie przetrwają cały okres użytkowania Mi4.

Opublikowano
@kulig007

A w sumie za ~5 zł więcej miałbyś Singapure Post 

Na jakiej aukcji takie cuda? W sensie szybka dostawa.

Jak się majfrend nie ociąga to w dwa tygodnie China postem na spokojnie paczki do mnie dochodzą. Po wielu przygodach z innymi tanimi przewoźnikami już tylko kupuje z China Post. Wiadomo, fedexy,DHL to już jak na biegu coś potrzeba, ale to koszt ok 20$. Wtedy przychodzi w 3-4dni od wysylki

Opublikowano

Przyszły moje plecki Latte Wood z aliexpress. 19 dni Sweden Post. Pasują tak samo dobrze jak plastikowe. Bardzo przyjemne w dotyku. Wyglądają całkiem ładnie, ale tylko gdy się spojrzy od tyłu. Patrząc z boku mam wrażenie, że zupełnie nie pasuje ten brąz do czarnej ramki.

Opublikowano

Jak z aparatem po założeniu drewnianych plecków? Czy nie odstaje bardziej niż przy oryginalnej klapce? Nie chciałbym go zarysować.

Opublikowano

W piątek wysłał. Tzn pierwsze trackingi były wcześniej, ale od Chińczyków wyszlo w piątek. Jak dobrze pójdzie to jutro wer Warszawa, a w piątek w domu;)

Opublikowano

Moje plecki z: http://www.aliexpress.com/item/Original-Wood-Case-for-Xiaomi-Mi4-Bamboo-Back-Battery-Cover-for-Xiaomi-Mi-4-Housing-Replacement/32351589183.html właśnie przyszły, pasują idealnie, wyglądają i "budową" nie różnią się od tych, które kupiłem na XFS. W sumie paczkę wysłali 2-3h od złożenia zamówienia, paczka szła od 13 kwietnia do 10 maja, także prawie miesiąc, Sweden Post nie polecam...

Opublikowano
6 godzin temu, Nezumi napisał:

Moje plecki z: http://www.aliexpress.com/item/Original-Wood-Case-for-Xiaomi-Mi4-Bamboo-Back-Battery-Cover-for-Xiaomi-Mi-4-Housing-Replacement/32351589183.html właśnie przyszły, pasują idealnie, wyglądają i "budową" nie różnią się od tych, które kupiłem na XFS. W sumie paczkę wysłali 2-3h od złożenia zamówienia, paczka szła od 13 kwietnia do 10 maja, także prawie miesiąc, Sweden Post nie polecam...

Echh czyli sobie poczekam bo też zamówiłem u nich jakoś na początku maja :-( Najważniejsze, że pasują idealnie :-D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja pytanko skieruję do osób z bambusem. Jak okres zmęczenia tych plecków? Mam je niecały miesiąc, super hiper ekstra świetne, ale boje się, że za parę miesięcy mogą się pobrudzić, albo zetrzeć (choć oto chyba dość trudno, wnioskując po komentarzach innych osób) i ewentualnie zaopatrzę się w nowe. :)

Opublikowano
26 minut temu, daniel.wu napisał:

A ja pytanko skieruję do osób z bambusem. Jak okres zmęczenia tych plecków? Mam je niecały miesiąc, super hiper ekstra świetne, ale boje się, że za parę miesięcy mogą się pobrudzić, albo zetrzeć (choć oto chyba dość trudno, wnioskując po komentarzach innych osób) i ewentualnie zaopatrzę się w nowe. :)

Miałem white oak przez rok i nadal wyglądają tak samo.. no znaczek Mi przestał błyszczeć :P.

• Like 1
Opublikowano
A ja pytanko skieruję do osób z bambusem. Jak okres zmęczenia tych plecków? Mam je niecały miesiąc, super hiper ekstra świetne, ale boje się, że za parę miesięcy mogą się pobrudzić, albo zetrzeć (choć oto chyba dość trudno, wnioskując po komentarzach innych osóB) i ewentualnie zaopatrzę się w nowe.

White Oak, czy Bambus - ZERO stresu o wytrzymałość :-) na prawdę nie widać po nich zmęczenia

• Like 1
Opublikowano

zastanawia mnie tylko czemu nie maja ori pudelka, nie wygladaja na oryginal a dobrze zrobiona podrobke, lub jakoas wersje OEM, hmm do tego ta ssawka badziewna...

Opublikowano

Część, pytam, bo pierwszy raz zamawialem cokolwiek na aliexpres ,zobaczcie samicf9f5a5e12ec602a83310f610d8ae010.jpg

Czy to jest normalne aby ten status utrzymywał się tam długo?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka