fakeman Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam. Chciałbym zapytać czy w waszych RN2 też jest widoczne tak przejście tonalne kolorów tj. przy zmianie koloru są takie paski? Zrobiłem zdjęcie ale na zdjęciu słabo to widać, w rzeczywistości jest to dużo bardziej denerwujące. Sprawdźcie jak możecie na podobnej jednotonalnej tapecie z lekkimi przejściami kolorów, na głównym ekranie i jeszcze jak się włączy multitasking
fakeman Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Też, to jest kwestia stricte wyświetlacza. Jasność na 100%, jeszcze ta warstwa która jest przy multitaskingu tak jak na screenie i wtedy to jest strasznie widoczne.
ZduneX25 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Sprawdź u siebie ten wpis: http://miuipolska.pl/forum/topic/7896-rozwi%C4%85zanie-czarna-belka-powiadomie%C5%84-okrojony-chrome-itp/
fakeman Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 U mnie wszystkie animacje itd. są w porządku ale później jak wrócę do domu to sprawdzę to tak czy tak. Narazie prosiłbym jakiegoś użytkownika tego telefonu żeby ustawił tę podstawową niebieską tapetę z przejściem kolorówi i sprawdził na 100% jasności i multitaskingu czy u niego te pasy też są tak dobrze widoczne.
ZduneX25 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jeżeli chodzi o te prążki to nie jest to wina ekranu, możliwości są dwie 1) słaba jakość tapety (co jest możliwe w domyślnych) 2) słaba jakość generowania obrazu za co zwykle odpowiada kernel i opcje programistyczne
fakeman Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jak włączam widget pogody i tam też jest podobny niebieski ekran z przejściem, paski są tak samo, więc to nie jest wina tapety. Spróbuje full wipe i inny rom. Może to ktoś sprawdzić jeszcze u siebie?
d3tr0 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ja sprawdzałem, paski czy fale występują na tym niebieskim. Sprawdzałem też inne z domyślnych tapet/motywów również są. Zauważyłem odmienność fal w zależności od motywu czy tapety. Efekt nie występuje jeśli otworzysz np. SMS czy Internet i na tle tego uruchomisz aplikacje w tle.
fakeman Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Nie wiem czy to kwestia sztuki czy jak, u mnie mocno widoczne jak widać.
galakty Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ej, przecie to te tapety od MIUI są dupne. Też raz się wystraszyłem, jak na ekranie blokady zobaczyłem różne kolorowe okręgi i artefakty! Zmieniłem tapetę - problem znikł.
fakeman Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nawet te pobrane online z baz MIUI? Z resztą tak czy tak oddaję swój telefon, ledwo odpalilem kilka gier i tylko 100mb RAMu mi zostało także to już mnie całkiem nakłoniło i do tego zachęcił mnie RN3. 1
fyme Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 @up ty tak poważnie z tym ramem? A do czego Ci ten wolny RAM?
d3tr0 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 To jest zdecydowanie od tapety aktualnej, np. na głównej stronie forum i uruchomieniu procesów te okręgi i fale tworzą się wokół obrazów. U mnie akurat był to spis z modelami telefonów gdzie dobrze to widać.
Rekomendowane odpowiedzi