Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zapytać czy w waszych RN2 też jest widoczne tak przejście tonalne kolorów tj. przy zmianie koloru są takie paski?

Zrobiłem zdjęcie ale na zdjęciu słabo to widać, w rzeczywistości jest to dużo bardziej denerwujące. Sprawdźcie jak możecie na podobnej jednotonalnej tapecie z lekkimi przejściami kolorów, na głównym ekranie i jeszcze jak się włączy multitasking

WP_20151208_002.jpg

Opublikowano

Też, to jest kwestia stricte wyświetlacza. Jasność na 100%, jeszcze ta warstwa która jest przy multitaskingu tak jak na screenie i wtedy to jest strasznie widoczne.

Opublikowano

U mnie wszystkie animacje itd. są w porządku ale później jak wrócę do domu to sprawdzę to tak czy tak.

Narazie prosiłbym jakiegoś użytkownika tego telefonu żeby ustawił tę podstawową niebieską tapetę z przejściem kolorówi i sprawdził na 100% jasności i multitaskingu czy u niego te pasy też są tak dobrze widoczne.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te prążki to nie jest to wina ekranu, możliwości są dwie

1) słaba jakość tapety (co jest możliwe w domyślnych)

2) słaba jakość generowania obrazu za co zwykle odpowiada kernel i opcje programistyczne

Opublikowano

Jak włączam widget pogody i tam też jest podobny niebieski ekran z przejściem, paski są tak samo, więc to nie jest wina tapety.

Spróbuje full wipe i inny rom.

Może to ktoś sprawdzić jeszcze u siebie?

Opublikowano

Ja sprawdzałem, paski czy fale występują na tym niebieskim. Sprawdzałem też inne z domyślnych tapet/motywów również są. Zauważyłem odmienność fal w zależności od motywu czy tapety. Efekt nie występuje jeśli otworzysz np. SMS czy Internet i na tle tego uruchomisz aplikacje w tle.

Opublikowano

Ej, przecie to te tapety od MIUI są dupne. Też raz się wystraszyłem, jak na ekranie blokady zobaczyłem różne kolorowe okręgi i artefakty! Zmieniłem tapetę - problem znikł.

Opublikowano

Nawet te pobrane online z baz MIUI?

Z resztą tak czy tak oddaję swój telefon, ledwo odpalilem kilka gier i tylko 100mb RAMu mi zostało także to już mnie całkiem nakłoniło i do tego zachęcił mnie RN3.

• Like 1
Opublikowano

To jest zdecydowanie od tapety aktualnej, np. na głównej stronie forum i uruchomieniu procesów te okręgi i fale tworzą się wokół obrazów. U mnie akurat był to spis z modelami telefonów gdzie dobrze to widać.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...