allol Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Możesz rozmawiać przez głośniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSC Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Nie ma takiej możliwości... Jest to typowo "muzyczny" gadżet. Pojawiła się aktualizacja aplikacji do wersji 1.39. Wie ktoś co ciekawego wnosi? Bo wszystko po Chińsku jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Ciekawe, co zmienia ten update i czy polskie tłumaczenie nie zniknie po tej aktualizacji.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Znika. Zrobilem aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAF Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 W moim przypadku aktualizacja na wersję 1.39 poprzez apkę roidmi przetłumaczoną na polski przez baku1991 ( dzięki za tłumaczenie ) nie działa. Po usunięciu powyższej aplikacji i wgraniu oryginalnej nie widzę żadnych zmian - no jedynie to, że jest po chińsku. Chyba poprawili tylko jakieś bugi Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Zaraz skompiluję 1.39 z językiem polskim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 (edited) Łapcie. zrobione trochę na szybko bo się stringi zmieniły i żeby to zrobić jak należy to muszę mieć chwilę czasu. W głównym menu jakieś krzaczki, ale to są odnośniki do strony. W ustawieniach pojawiła się nowa opcja, przypuszczam, że do zmiany piosenki poprzez potrząśnięcie telefonem. Nie mam aktualnie dostępu do mojej Roidmi, potestujcie, sprawdźcie do czego służy i dajcie cynk http://www15.zippyshare.com/v/tTUmc1SV/file.html Edited February 2, 2016 by baku1991 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAF Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 5 minut temu, baku1991 napisał: Łapcie. zrobione trochę na szybko bo się stringi zmieniły i żeby to zrobić jak należy to muszę mieć chwilę czasu. W głównym menu jakieś krzaczki, ale to są odnośniki do strony. W ustawieniach pojawiła się nowa opcja, przypuszczam, że do zmiany piosenki poprzez potrząśnięcie telefonem. Nie mam aktualnie dostępu do mojej Roidmi, potestujcie, sprawdźcie do czego służy i dajcie cynk http://www78.zippyshare.com/v/Cbj1cC3J/file.html Szybko działasz - DZIĘKI Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 baku, a to nie są Twoje releasy tej apki? https://github.com/kkszysiu/mifm/releases Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Pobrałem tylko 1.38 żeby sprawdzić. Stringi są moje, ale nie przeze mnie kompilowane bo mi nie wchodzi instalacja na poprzednią tylko muszę odinstalować. Git też nie mój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Znalazłem to tu: http://en.miui.com/thread-206545-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Podrzuciłem mu nowe stringi, niech dołoży. Na angielski też tłumaczyłem, ale angielski widzę zrobił od podstaw. Sprawdziłem tą nową opcję w ustawieniach. Zmienia utwór na kolejny jak potrząśniemy telefonem. Rzucam przetłumaczoną apkę. http://www15.zippyshare.com/v/tTUmc1SV/file.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 A da radę dołożyć żółty kolor diody? XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Przypuszczam, że tak, ale nie rozbieram apki na części pierwsze bo się na tym póki co zbyt mało znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Szkoda bo ja też nie XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) W ustawieniach jest taka opcja jak "Komunikaty głosowe". Tu chodzi o transmitowanie komunikatów z nawigacji na głośniki - ktoś o to pytał wcześniej. Założyłem nowy temat, w którym będę wrzucał kolejne wersje aplikacji, tam też możecie zgłaszać zauważone błędy. Najnowsza wersja jest tam już z poprawionym tłumaczeniem w ustawieniach. Link: TUTAJ Edited February 9, 2016 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Napisz do xiaomi może wrzącą twoje tłumaczenie do aplikacji w Google store, bo jest świetne XRN2 by Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Jak mi się zechce i zrobię kompletne tłumaczenie to może do nich napiszę. Brakuje mi pomocy. Bo resztę olewam. Stringi są dużo szersze niż to co widzę w aplikacji więc jeszcze mogą różne rzeczy wyskoczyć. Ja tak dużo samochodem nie jeżdżę, dlatego tak ważne jest byście mi zgłaszali wszelkie problemy z tłumaczeniem, wraz ze screenami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Ok XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 W wyborze aplikacji do odtwarzania ma ktoś może Spotify? Bo mi wyskakuje tylko systemowy odtwarzacz. Da się to jakoś ręcznie ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Spotify nie załapał się u mnie do autoodtwarzania, ale podejrzewam, że jak puścisz z niego muzykę ręcznie to będzie słychać na głośnikach samochodowych. Np. u mnie odtwarza dźwięk z wideo (teledyski, filmy) więc czemu miałoby nie słychać spotify? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAF Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Ja używam Spotify w samochodzie i nie ma z tym najmniejszego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Tak, ja też używam praktycznie tylko Spotify i działa bez najmniejszego problemu, ale faktycznie tak jak kolega wyżej wspomniał, Spotify nie łapie się do autoodtwarzania. Chyba po prostu aplikacja go nie obsługuje. Tym sposobem w ogóle nie używam autoodtwarzania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l.ukasz Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia. Od początku spodobało mi się rozszerzenie funkcjonalności ładowarki o transmitter. ROIDMI na GearBest kosztuje często w granicach $12, więc całkiem rozsądnie. Z kupnem się aż tak nie spieszę, bo podejrzewam, że nie będzie zbyt często wykorzystywane, ale dobrze je mieć. Decydującym impulsem do zakupu byłaby pozytywna informacja o tym, czy ROIDMI transmituje dźwięk w stereo. Niestety nigdzie jeszcze nie natknąłem się na odpowiedź. Ktoś z Was mógłby coś napisać na ten temat? Niektóre, a może i większość transmitterów "umie" transmitować tylko w mono (np. ten jeden, który kupiłem jakiś czas temu za okazyjną cenę). Podejrzewam, że tutaj byłoby już stereo, szczególnie, że urządzenie nie musi przełączać profili Bluetooth, bo na razie chyba nie obsługuje rozmów (wtedy zwykle jest HSP/HFP). Z góry uprzejmie dziękuję za odpowiedzi Edited February 16, 2016 by l.ukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 100% stereo, sprawdzone w praktyce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l.ukasz Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Dziękuję @kriho za potwierdzenie. Xiaomi raczej nie wypuściłoby transmittera mono. Z filmów z recenzjami wydawało mi się, że raczej prezentowany dźwięk wygląda na stereo (raczej, pewności nie miałem). Dzięki za pełne rozwianie wątpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Korzystam z Roidmi nieustannie, jestem z niego bardzo zadowolony, jeśli masz samochód i jeździsz nim często to nie będziesz mógł bez niego życ:) Jedyna rozterka to będzie "czego dziś posłuchać?" Podczas użytkowania należy pamiętać tylko,że przy uruchamianiu auta (przynajmniej u mnie) wszystko gaśnie i jeśli wcześniej kluczyk był przekręcony w trybie akumulatora to Roidmi się rozłączy i ponowne sparowanie z tel. może trzeba będzie wykonać ręcznie. Ja już przy wsiadaniu pilnuję się, żeby nie przekręcać kluczyka do połowy przed odpaleniem auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l.ukasz Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Pierwsze opinie jakie czytałem były niezbyt pochlebne - podobno dźwięk kiepski. Potem natknąłem się na to, że kabel działa jako antena. Więc myślę - nie będzie tak strasznie Jestem ciekawy co pojawi się w tej nowej aktualizacji aplikacji do wersji 2.0, co ktoś już tutaj zapowiadał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSC Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 U mnie nie ma takiego efektu. Zaplon - roidmi sie ladnie paruje, odpalam rodmi gasnie po czym znowu sie samo paruje. Takze nic recznie nie robie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Z tym kablem jako antena to chyba jakieś nieporozumienie, bo roidmi transmituje,a nie odbiera FM. Czy może się mylę i do transmisji też antena jest pomocna? Zresztą nieważne, bo niepotrzebna. Dźwięk jest czysty, słychać różnicę między mp3,a FLAC na korzyść tej drugiej oczywiście. A ta aktualizacja do 2.0 to nie chodziło o hardware,czyli roidmi 2.0? Z tłumaczenia chińskich krzaczków w translatorze mi wyszło,że to był konkurs na pomysły - propozycję nowych możliwości roidmi Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Na szybko rzuciłem okiem w tym temacie i chyba nie padło pytanie które mnie nurtuje: Czy można równocześnie ładować telefon po kablu i transmitować muzykę przez Bluetooth? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Może ktoś sprawdzić u siebie czy ładując telefon nie ma zakłóceń słuchając zwykłe radio? Wysłane z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskarosi Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Witam Mam pytanie czy ktoś z Was może potwierdzić kompatybilność Roidmi z urządzeniami iOS ? Apple iPhone 5S? Wydaje mi się że ten transmiter działa jako zwykły odbiornik audio bluetooth więc powinien być również wykrywany przez iOS, wiem że aplikacji na iOS nie ma do zmiany częstotliwości ale powiedzmy że to bym przeżył. Powiedzcie jeszcze czy po każdym włączeniu trzeba ustawiać aplikacją częstotliwość nadawania w FM czy zapamiętuje ostatnio ustawioną ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZAF Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 3 godziny temu, oskarosi napisał: Witam Mam pytanie czy ktoś z Was może potwierdzić kompatybilność Roidmi z urządzeniami iOS ? Apple iPhone 5S? Wydaje mi się że ten transmiter działa jako zwykły odbiornik audio bluetooth więc powinien być również wykrywany przez iOS, wiem że aplikacji na iOS nie ma do zmiany częstotliwości ale powiedzmy że to bym przeżył. Powiedzcie jeszcze czy po każdym włączeniu trzeba ustawiać aplikacją częstotliwość nadawania w FM czy zapamiętuje ostatnio ustawioną ? Pozdrawiam Na pewno zadziała Roidimi z iPhone, ale tak jak pisałeś nie będziesz miał możliwości zmiany częstotliwości nadawania, zmiany koloru podświetlenia oraz innych opcji dostępnych poprzez dedykowaną aplikację. Domyślna częstotliwość nadawania to 96.4 FM i ta pozostaje bez zmian dopóki nie zmieni się poprzez aplikację (częstotliwość jest zapamiętywana przez Roidimi nie trzeba za każdym podłączeniem zmieniać). Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskarosi Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 2 godziny temu, ZAF napisał: Na pewno zadziała Roidimi z iPhone, ale tak jak pisałeś nie będziesz miał możliwości zmiany częstotliwości nadawania, zmiany koloru podświetlenia oraz innych opcji dostępnych poprzez dedykowaną aplikację. Domyślna częstotliwość nadawania to 96.4 FM i ta pozostaje bez zmian dopóki nie zmieni się poprzez aplikację (częstotliwość jest zapamiętywana przez Roidimi nie trzeba za każdym podłączeniem zmieniać). Dzięki o taką odpowiedź mi właśnie chodziło - mam jeszcze pytanie - jak to zamawiacie przez aliexpress to tym drogim kurierem DHL czy zwykłą pocztą i dochodzi w 10 dni ?:) Nigdy nie kupowałem nic na tym serwisie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts