Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako nowy użyszkodnik Redmi Note 2 mam problem z widocznością pełnej linii czcionek w podglądzie smsa. W zasadzie nie bardzo widać co tam jest napisane, w podglądzie samego smsa jest już wszystko dobrze i pierwsza linia jest wyświetlana prawidłowo. MIUI to 7 polska, 77.00.66.00.

Innym problemem, ale to już raczej dotyczącym obsługi jest: w jaki sposób dostać się do listy wszystkich aplikacji zainstalowanych na telefonie tak aby można było je tam uruchomić albo przenieść sobie skrót na pulpit. Coś takiego miałem w poprzednich telefonach, HTC jak i w tablecie Samsunga. Tutaj nie potrafię znaleźć takiej opcji.

Screenshot_2015-12-05-07-15-37.thumb.png

Opublikowano (edytowane)

No i nie bardzo z tym updatem. Ściągnąłem MIUIPolska_hermes_5.12.3_v7-5.0.zip, próba update zakończyła sie niepowodzeniem z komunikatem "Install update zip failed. update.zip signature veryfication failed." Potem pokazało sie menu do wyboru dwóch języków "krzaczkowych" i angielskiego. Wybrałem angielski, na następnym menu powrót do systemu.

I co teraz?

Edit: dodam że update robiłem za pomoca pierwszej metody z tego linka: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/

Edytowane przez Wiskoler
Opublikowano
6 minut temu, Wiskoler napisał:

No kurcze, po wielu bojach udało się z upgrade. Ale nadal nie wiem jak wejść do menu wszystkich zainstalowanych aplikacji i porobić sobie samemu skróty do nich.

Jak skróty? Każda apka jaką zainstalowałeś jest na pulpicie, jeżeli ją usuniesz z pulpitu, usuniesz ją całkowicie (chyba, że systemowe, tych nie da się usunąć). Ustawienia aplikacji masz w Ustawienia->Aplikacje.

Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

Jak skróty? Każda apka jaką zainstalowałeś jest na pulpicie, jeżeli ją usuniesz z pulpitu, usuniesz ją całkowicie (chyba, że systemowe, tych nie da się usunąć). Ustawienia aplikacji masz w Ustawienia->Aplikacje.

Rozumiem że tam nimi mogę zarządzać, ale chodzi mi o coś takiego: mam zainstalowaną apke MiPilot i chciałbym mieć ja na pulpicie, jak to zrobić?

Opublikowano
7 minut temu, Wiskoler napisał:

Rozumiem że tam nimi mogę zarządzać, ale chodzi mi o coś takiego: mam zainstalowaną apke MiPilot i chciałbym mieć ja na pulpicie, jak to zrobić?

Jeżeli jest zainstalowana to musi być już gdzieś na pulpicie... Możesz ew. zerknąć w widżetach... przytrzymaj 3kreski.

Opublikowano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

Jeżeli jest zainstalowana to musi być już gdzieś na pulpicie... Możesz ew. zerknąć w widżetach... przytrzymaj 3kreski.

Hm, no niezupełnie o to mi chodzi. Ale chyba przyjdzie sie przystosować do takiego zarządzania. Jka rozumiem wszystkie nowozainstalowane apki są umieszczane na pulpicie i jeśli wywalę je z pulpitu przy pomocy koszyka to jednocześnie odinstalowuje ją z telefonu. Ciekawe podejscie, ale co zrobić z apka używaną dość sporadycznie, a jednocześnie przydatną w telefonie. Np. rozkład jazdy komunikacji miejskiej zainstalowany na telefonie i używany raz do roku, bo na co dzień poruszam się samochodem. To za każdym razem mam ja instalować od nowa?

Opublikowano
Przed chwilą, Wiskoler napisał:

Hm, no niezupełnie o to mi chodzi. Ale chyba przyjdzie sie przystosować do takiego zarządzania. Jka rozumiem wszystkie nowozainstalowane apki są umieszczane na pulpicie i jeśli wywalę je z pulpitu przy pomocy koszyka to jednocześnie odinstalowuje ją z telefonu. Ciekawe podejscie, ale co zrobić z apka używaną dość sporadycznie, a jednocześnie przydatną w telefonie. Np. rozkład jazdy komunikacji miejskiej zainstalowany na telefonie i używany raz do roku, bo na co dzień poruszam się samochodem. To za każdym razem mam ja instalować od nowa?

Ale po co ją usuwać? Wrzuć ją do folderu jakiegoś z podobnymi aplikacjami, albo przerzuć sobie na inny pulpit, dalszy i problem z głowy :D Ja mam zrobione w sobie 5 kart pulpitu, na 1 centralnej te najczęściej używane, po bokach apki systemowe mniej używane, a na 4/5 karcie skrajnej apki które używam raz do roku, ale wole je mieć :P.

Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

Ale po co ją usuwać? Wrzuć ją do folderu jakiegoś z podobnymi aplikacjami, albo przerzuć sobie na inny pulpit, dalszy i problem z głowy :D Ja mam zrobione w sobie 5 kart pulpitu, na 1 centralnej te najczęściej używane, po bokach apki systemowe mniej używane, a na 4/5 karcie skrajnej apki które używam raz do roku, ale wole je mieć :P.

No niestety tak właśnie będę musiał zrobić.

Najważnieszą rzeczą jest że wyświetlanie podglądu smsów udało sie przywrócić do normalnego stanu, czyli update przeszedł poprawnie.

Na koniec malutkie pytanko, czy teraz updaty MIUI bedą automatycznie pobierane jako MIUI Polska? Czy trzeba będzie je instalować też w tak pokrętny sposób?

Opublikowano
27 minut temu, Wiskoler napisał:

Mipilot i kilka innych aplikacji jest w folderze narzędzia, otwórz ten folder przytrzymaj ikonkę i przejedź poza folder, i już masz ją na pulpicie :-) . Taki myk :-) 

Opublikowano
Przed chwilą, Wiskoler napisał:

No niestety tak właśnie będę musiał zrobić.

Najważnieszą rzeczą jest że wyświetlanie podglądu smsów udało sie przywrócić do normalnego stanu, czyli update przeszedł poprawnie.

Na koniec malutkie pytanko, czy teraz updaty MIUI bedą automatycznie pobierane jako MIUI Polska? Czy trzeba będzie je instalować też w tak pokrętny sposób?

Zapraszam na stronę miuipolska.pl->Instalacja MIUIPolska :). Masz tam wszystko opisane.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...