adrkra Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Cześć Stałem się posiadaczem nowego redmi note 2 prime. Mam roota i wgrana najnowsza wersje rozwojowa. Instalacja na czysto, nie ma śmieci. Wszystko spoko poza tym że mam dziury w działaniu internetu po Wi-Fi. Działa działa bam nagle dziura na minutę i tak w kółko. Poza tym wydajność sieci jest bardzo słaba. Mam łącze 120 Mbit a po Wi-Fi w redmi note 2 wyciąga mi max 20 Mbit. Słabą wydajność jeszcze idzie wytrzymać ale dziury w działaniu Wi-Fi określają dla mnie ten telefon. Czy ktoś napotkał na podobny problem? Co poprawić żeby Wi-Fi działało stabilne? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zmienić rom na starszy, od 3 wersji jest błąd wifi które rozłącza gdy ekran się wygasi a potem nie wstaje odpowiednio szybko dając komunikat brak sieci Wróć do romów 5.10.xxx
adrkra Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Opublikowano 22 Listopada 2015 Dzięki zą informację, sprawdzę to ale wydaje mi się że utrata połączenia nie jest związana z wygaszaniem ekranu. Mogę mieć cały czas włączony ekran a Wi-Fi przestanie dzialac. Co więcej Wi-Fi jest cały czas na pełnym zasięgu ale lecą timeouty.... Obawiam się że to jakąś wadą fabryczna.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Poza tym co podałem z wygaszaniem, problem ze stabilnością wifi też jest. Ja używam MyPhoneExplorer połączony przez wifi, nie da rady przesyłać plików z komputera do telefonu bo co chwilę rozłącza i wznawia. Obecnie na 5.10.29 problemu nie ma.
Cichq Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Regułą, że od 3 wersji jest problem z wifi, nie jest. U mnie nic nie rozłącza, ani wcześniej nie miałem problemu z zabezpieczeniami. Prędkość wifi także w normie w testach, jedynie w GP jest prędkość strasznie niska ale to powszechny problem.
KANAR Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zaprogramowałem Automate żeby dawał dźwięk przy wifi on/off na wygaszonym wyświetlaczu. Obserwacje: równo 60s po wygaszeniu ekranu wfi wyłącza się na 20s i włącza na 60s po czym wyłącza się na stałe do ponownego podświetlenia telefonu.
KrzysiekGP Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Proponuję sprawdzić rom EU. Mam zainstalowane sMIUI na bazie wersji MIUIeu 5.11.12 - nie zauważyłem problemów z wifi. Kilka minut temu na próbę zgrałem przez wifi z komputera na telefon 3 filmy(razem 1,7GB) przy wyłączonym ekranie i wszystko ok.
kulig007 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Ktoś już pisał, że przy downloadzie wifi działa prawidłowo. Więc niekoniecznie multi rozwiązuje problem... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
lechu1777 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Mi wifi wyciąga 43Mb/s DL i 10Mb/s UL na 120/10, z tym że ja celowo mam ustawione na 2,4Ghz szerokość kanału 20Mhz, więc synchronizacja idzie na 72Mb/s, także generalnie osiąga dobre wartości, przy 40Mhz kanale wyciągnie koło 75-80Mb/s, czyli max dla N Lite. Przetestowałem też 5Ghz, tam wyciąga 99Mb/s DL 10Mb/s UL, gdzie łącze na ethernecie 1Gb/s wyciąga 117Mb/s DL 10Mb/s UL.
adrkra Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Opanowalem kweste wydajności, wychodzi teraz ładnie 112/10. Dziury w Wi-Fi nadal występują, czasem Wi-Fi samo się wyłącza... Gdyby nie to bulbym bardo zadowolony a tak to niesmak jednak jest Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
kriegaffe Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 wi-fi jest niestabilne od samego początku wersji na hermesa, najlepiej to widać w grach, które wymagają stałego połączenia internetowego (np Zynga Poker) naprawiają jakieś pierdółki typu motywy a czegoś tak grubego już nie
Zins Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Mogę jedynie potwierdzić obecność takich problemów. Niestety próbowałem różnych rzeczy, full wipe'u, próby z różnymi romami na v7 i niestety nic nie udało się poprawić, granie przez sieć jest praktycznie nie możliwe. Może na v6 działa stabilnie.
fapacko Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam, Wczoraj wieczorem siedziałem przez prawie 45 min. i klikałem w wyświetlacz żeby się nie wygasił, bo pobierałem aktualizacje. Oczywiście dokładnie takie samo zachowanie wi-fi, jak i u was. Wygasza się ekran to i wi-fi się rozłącza.
d3tr0 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 poczekajmy do piątku może nowy rom załatwi sprawę z tym
sychie Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 czy problem wraz z aktualizacja jest naprawiony? poniewaz wróciłem do starszej wersji miui i na starej jest ok
adrkra Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Chyba faktycznie coś poprawili Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi