Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Stałem się posiadaczem nowego redmi note 2 prime. Mam roota i wgrana najnowsza wersje rozwojowa. Instalacja na czysto, nie ma śmieci.

Wszystko spoko poza tym że mam dziury w działaniu internetu po Wi-Fi. Działa działa bam nagle dziura na minutę i tak w kółko. Poza tym wydajność sieci jest bardzo słaba. Mam łącze 120 Mbit a po Wi-Fi w redmi note 2 wyciąga mi max 20 Mbit.

Słabą wydajność jeszcze idzie wytrzymać ale dziury w działaniu Wi-Fi określają dla mnie ten telefon.

Czy ktoś napotkał na podobny problem? Co poprawić żeby Wi-Fi działało stabilne?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zmienić rom na starszy, od 3 wersji jest błąd wifi które rozłącza gdy ekran się wygasi a potem nie wstaje odpowiednio szybko dając komunikat brak sieci

Wróć do romów 5.10.xxx

Opublikowano

Dzięki zą informację, sprawdzę to ale wydaje mi się że utrata połączenia nie jest związana z wygaszaniem ekranu. Mogę mieć cały czas włączony ekran a Wi-Fi przestanie dzialac. Co więcej Wi-Fi jest cały czas na pełnym zasięgu ale lecą timeouty.... Obawiam się że to jakąś wadą fabryczna..

Opublikowano

Poza tym co podałem z wygaszaniem, problem ze stabilnością wifi też jest.

Ja używam MyPhoneExplorer połączony przez wifi, nie da rady przesyłać plików z komputera do telefonu bo co chwilę rozłącza i wznawia.

Obecnie na 5.10.29 problemu nie ma.

Opublikowano

Regułą, że od 3 wersji jest problem z wifi, nie jest. U mnie nic nie rozłącza, ani wcześniej nie miałem problemu z zabezpieczeniami. Prędkość wifi także w normie w testach, jedynie w GP jest prędkość strasznie niska ale to powszechny problem.

Opublikowano

Zaprogramowałem Automate żeby dawał dźwięk przy wifi on/off na wygaszonym wyświetlaczu.

Obserwacje:

równo 60s po wygaszeniu ekranu wfi wyłącza się na 20s i włącza na 60s po czym wyłącza się na stałe do ponownego podświetlenia telefonu.

Opublikowano

Proponuję sprawdzić rom EU. Mam zainstalowane sMIUI na bazie wersji MIUIeu 5.11.12 - nie zauważyłem problemów z wifi. Kilka minut temu na próbę zgrałem przez wifi z komputera na telefon 3 filmy(razem 1,7GB) przy wyłączonym ekranie i wszystko ok.

Opublikowano

Mi wifi wyciąga 43Mb/s DL i 10Mb/s UL na 120/10, z tym że ja celowo mam ustawione na 2,4Ghz szerokość kanału 20Mhz, więc synchronizacja idzie na 72Mb/s, także generalnie osiąga dobre wartości, przy 40Mhz kanale wyciągnie koło 75-80Mb/s, czyli max dla N Lite. Przetestowałem też 5Ghz, tam wyciąga 99Mb/s DL 10Mb/s UL, gdzie łącze na ethernecie 1Gb/s wyciąga 117Mb/s DL 10Mb/s UL.

Opublikowano

Opanowalem kweste wydajności, wychodzi teraz ładnie 112/10. Dziury w Wi-Fi nadal występują, czasem Wi-Fi samo się wyłącza... Gdyby nie to bulbym bardo zadowolony a tak to niesmak jednak jest

Opublikowano

wi-fi jest niestabilne od samego początku wersji na hermesa, najlepiej to widać w grach, które wymagają stałego połączenia internetowego (np Zynga Poker)

naprawiają jakieś pierdółki typu motywy a czegoś tak grubego już nie 

Opublikowano

Mogę jedynie potwierdzić obecność takich problemów. Niestety próbowałem różnych rzeczy, full wipe'u, próby z różnymi romami na v7 i niestety nic nie udało się poprawić, granie przez sieć jest praktycznie nie możliwe. Może na v6 działa stabilnie.

Opublikowano

Witam,

Wczoraj wieczorem siedziałem przez prawie 45 min. i klikałem w wyświetlacz żeby się nie wygasił, bo pobierałem aktualizacje.

Oczywiście dokładnie takie samo zachowanie wi-fi, jak i u was. Wygasza się ekran to i wi-fi się rozłącza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...