Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, okulowiec napisał:

dlaczego mam barć pod uwagę to że telefon jest miesięczny?  mój MI4c dopiero dziś do mnie dotrze.

Dlatego, że po roku może być gorszy wynik.

Opublikowano
2 godziny temu, okulowiec napisał:

:) spoko rok jest do przyjęcia przestraszyłem się że może lipa z tą baterią na mi4c , mój mi5/64 już 10 miesięcy śmiga i nie zauważyłem pogorszenia stanu baterii  2 dni bez szemrania i 30% zostaje, fakt SoT'em nie mogę się pochwalić bo bardzo dużo rozmawiam + dane mobilne LTE większa część dnia i wi-fi.

Na jeden dzień wystarczy ;) 

Opublikowano

dostalem mi4c i sot 2h... nowka sztuka ... king root dużo wcina, moge to odinstalowac? system android to samo ... przeciez to przesada... 2h

Opublikowano
8 godzin temu, rojeqq napisał:

dostalem mi4c i sot 2h... nowka sztuka ... king root dużo wcina, moge to odinstalowac? system android to samo ... przeciez to przesada... 2h

Skoro dostałeś mi4c tp przeflashuj sobie i zrob telefon na czysto. 2h troche malo. Jaki soft wgrany? 

Opublikowano
9 minut temu, rojeqq napisał:

miui 7.0.4.0 stabilna

teraz 5% baterii i 1,5h sot na tą chwilę... porażka

Tutorial i jedziesz z xiaomi.eu. Albo nie marudź na SoT.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Uwielbiam ten telefon, ale mimo wszystko bateria to porażka. 

Po roku użytkowania maks 2 godz na ekranie, głownie sms i facebook, zero gier :)  no i mi band2 sparowany. Oczywiście posiadam miui8 eu. 

W tle tylko fb, messenger, mi fit

Na początku spokojnie 4godz wytrzymywał. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 14:58, KutanG napisał:

by usługi xiaomi nie brało tyle baterii?

Dziwne rzeczy, u mnie nawet nie pokazuja sie w zuzyciu baterii. Zablokuj im dostep do internetu moze Ci to pomoze.

Opublikowano
1 godzinę temu, kamillm napisał:

Nie ma, ale czy ta 7 jest CI do szczęścia potrzebna? Nic tylko inna cyfra w opisie :D

Gwarantuje, że to trochę więcej jak inna cyfra w opisie :)

Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 14:58, KutanG napisał:

Wie ktos co zrobić, by usługi xiaomi nie brało tyle baterii?... Po wipe zaczęło zżerać nawet do 20% przez noc...

A nie zostawiłeś włączonej synchronizacji i planowane kopie xiaomi?

Ps U mnie nawet nie ma ich na zestawieniu.

Opublikowano
12 godzin temu, Antyhaker napisał:

Gwarantuje, że to trochę więcej jak inna cyfra w opisie :)

No wiem wiem, tak tylko napisałem ;) Dla wiekszosci uzytkownikow to tylko zmiana cyferki, to ze wieksze zmiany sa glebiej to jak najbardziej tak, ale jak komus nie zalezy to tylko cyfra dla niego sie zmienia :)

• Like 1
Opublikowano

Jeżeli to tylko cyfra to po co ktoś zadaje sobie trud i to opracowuje.... Po co to instalować?....Wizualnie nic się nie zmienia ale w systemie sporo api, lepsze zabezpieczenia itp

Opublikowano
18 godzin temu, loader77 napisał:

ale w systemie sporo api, lepsze zabezpieczenia itp

Wiekszosc ludzi czeka niestety na wizualne zmiany. To co piszesz jak najbardziej tak, nowa cyfra daje wiele zmian w system i security.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i kurde znowu - System android zaczął drenować moją baterię wraz z usługami google play... Nie mam już siły robić co chwilę wipe, by to naprawić. Na androidzie 5 nie było takich problemów jakie mam teraz z 7 -.-

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, KutanG napisał:

No i kurde znowu - System android zaczął drenować moją baterię wraz z usługami google play... Nie mam już siły robić co chwilę wipe, by to naprawić. Na androidzie 5 nie było takich problemów jakie mam teraz z 7 -.-

Skąd wniosek, że to akurat wina Androida 7 a nie MIUI samego w sobie? :)

5 godzin temu, szymam napisał:

Jakiś pomysł jak skutecznie zdiagnozować czy bateria nadaje się d o wymiany? Pamiętam SOTy po ponad 4h, teraz trudno uciągnąć mi 2,5h.

Wgrać inny ROM, nie przywracać żadnych aplikacji, odpalić wideo i czekać :P Ja nigdy nie przekroczyłem bariery 3h, więc 2,5h to dla mnie jak najbardziej dobry i normalny wynik :)

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano

Jestem po wymianie baterii i powiem wam, że jedyne co się zmieniło, to to że telefon nie pada sam z siebie przy stanie 50% baterii. Z moich obserwacji wynika, że telefon w stanie bezczynności zużywa zbyt dużo. Pewnego razu używałem telefonu, przez 1,5h nonstop na fb, yt, przegladarka itp. Stan baterii po 1,5h SOT wynosił 74%. Natomiast dzisiaj przez 1,5-2h leżenia telefonu na szafce naładowanie spadło z 91% do 80%. Nie mam włączonej synchronizacji tylko wifi. screeny z użycia baterii podrzucę popołudniu.

Opublikowano

Może masz gdzieś zwarcie między układami i przez to ucieka. 

Chociaż wymiana baterii dużo nie pomaga, dzisiaj jedynie nowy telefon :/ Zmieniałem ostatnio w Xperii SP na używaną z demobilu i telefon nawet się nie włączał...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurde no... Robiłem wipe i nadal nic, nadal największy drenaż baterii robią usługi google play i system android... Kto ma jakieś pomysły?