eyrack

Użytkownicy
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About eyrack

  • Rank
    Użytkownik

Dodatkowe

  • Smartfon
    Mi4C

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Tak ikonka się pojawia, czyli gdzie w takim razie leży problem? Inny odbiornik z Mi6 wszystko działa inny nadajnik w samochodzie wszystko działa Mi6+samochód szumy. Co myślisz o tym przewodzie, który dałem w linku? Są szanse, aby on coś zmienił?
  2. Dla kogoś kto ma do tego narzędzia i wprawę to tak, ja nie mam ani lutownicy, ani doswiadczenia w zabawie z kablami. Z kolei nikt też takiego kabla nie chciał mi zrobić "bo to nic nie da". Zastanawiam się jeszcze czy użycie tego kabla coś by zmieniło https://eklik.pl/product-pol-25586-Baseus-L38-przewod-kabel-audio-2w1-adapter-przejsciowka-ze-zlacza-USB-Type-C-3-5-mm-na-minijack-3-5-mm-AUX-1-2-M-srebrny-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIpdGN_sfw1wIVw6QYCh2M8wE-EAQYASABEgJ3x_D_BwE
  3. W takim razie muszę znaleźć znachora który mi taki kabel przygotuje. Nikt nie jest w stanie mi pomóc z tym problemem. Wszędzie działa dobrze tylko w samochodzie mam problem... Inne telefony u mnie w aucie też działają bez problemu, z tym, że są łączone bez przejściówki. Bezpośrednio do gniazda jack.
  4. Czyli należy rozebrać przewód aux i w dwa kable wpiąć po jednym rezystorze?
  5. Możesz mi mniej więcej wytłumaczyć gdzie te rezystory trzeba zainstalować? Przy wyjściu aux czy przy samym radiu? Słabo i mnie z elektrotechnika i myślę, że i tak ktoś by musiał mi to zrobić
  6. Ja mam podobnie w samochodzie, na sluchawkach działa dobrze. Sprawdzę jeszcze z inną przejściówką w aucie. Ta sama sytuacja na dwóch przejściówkach w samochodzie, same szumy. Na słuchawkach i głośnikach nie ma żadnego problemu. Tak samo samochód z innym telefonem z tym, że czyste połączenie jack-jack bez przejściówki z usb-c. Jakieś pomysły? MIUI Global 9.0.1.0
  7. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji po czym pojawia mi się Niespodziewany błąd: 0x8004005, poniżej wrzucam log z miflash [00001664]CreateManagedObject(1392): Nieokreślony błąd.(0x80131604) [00001664]GetFactoryObject(1436): Nieokreślony błąd.(0x80131604) [00001664]CreateManagedObject(1392): Próbowano załadować program w niepoprawnym formacie.(0x8007000b) [00001664]GetFactoryObject(1436): Próbowano załadować program w niepoprawnym formacie.(0x8007000b) [00001664]GetFactoryObject(1457): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db) [00001664]GetSearchPath(1512): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db) [00001664]StartFlash(13): Parametr jest niepoprawny.(0x80070057) [000018FC]db9d1e26 0.00 execute C:\00\libra_images_5.12.17_20151126.0000.5_5.1_cn\flash_all.bat [000018FC]db9d1e26 0.02 [000018FC]db9d1e26 0.02 $fastboot -s db9d1e26 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8992$" || echo Missmatching image and device [000018FC]db9d1e26 0.02 product: MSM8992 [000018FC]db9d1e26 0.02 [000018FC]db9d1e26 0.02 $fastboot -s db9d1e26 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8992$" || exit /B 1 [000018FC]db9d1e26 0.03 product: MSM8992 [000018FC]db9d1e26 0.03 [000018FC]db9d1e26 0.03 $fastboot -s db9d1e26 flash pmic C:\00\libra_images_5.12.17_20151126.0000.5_5.1_cn\images\pmic.mbn [000018FC]db9d1e26 0.14 target reported max download size of 536870912 bytes [000018FC]db9d1e26 0.14 sending 'pmic' (36 KB)... [000018FC]db9d1e26 0.14 OKAY [ 0.040s] [000018FC]db9d1e26 0.14 writing 'pmic'... [000018FC]db9d1e26 0.14 FAILED (remote: Critical partition flashing is not allowed) [000018FC]CScriptReport::DoWork(428): Nieokreślony błąd.(0x80004005) [000018FC]GetFactoryObject(1457): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db) [000018FC]SaveFlashResult(1478): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
  8. Czy można dać to na inny serwer? Przy 71% prosi o zakładanie konta czego nie mam ochoty robić.
  9. Jestem po wymianie baterii i powiem wam, że jedyne co się zmieniło, to to że telefon nie pada sam z siebie przy stanie 50% baterii. Z moich obserwacji wynika, że telefon w stanie bezczynności zużywa zbyt dużo. Pewnego razu używałem telefonu, przez 1,5h nonstop na fb, yt, przegladarka itp. Stan baterii po 1,5h SOT wynosił 74%. Natomiast dzisiaj przez 1,5-2h leżenia telefonu na szafce naładowanie spadło z 91% do 80%. Nie mam włączonej synchronizacji tylko wifi. screeny z użycia baterii podrzucę popołudniu.
  10. Ja dzisiaj jestem po wymianie baterii, w sumie na samym początku doszło do dziwnej sytuacji. Po włączeniu tel miałem 15%, ale zapomniałem włożyć karty sim i go wyłączyłem, włożyłem kartę, podłączyłem do ładowarki i wyłączyłem w tej właśnie kolejności. Po włączeniu tel wskaźnik pokazał mi 70%. SOT na chwile obecna wynosi 47min, a bateria ma 67% także szału nie ma. Czy może być to jakaś wina softu czy próbować ładowania ładowarka bez QC? I jeszcze jak do tych baterii ma się ładowanie za pomocą powerbanka Xiaomi 10000mah.
  11. Mam właśnie identycznie w swoim telefonie... @Neuron co masz na myśli mówiąc zmień soft? Zrobić update? To nie pomaga bo już przez kilka update'ow problem się nie rozwiązał. Teraz chciałem w końcu kupić nową baterię to się okazuje, że jest problem z ich dostępnością na naszym rynku...
  12. Na aze.com.pl widziałem oryginał za 69zł. Btw. wymiana baterii prosta jak je... Chyba oddam go normalnie do kogoś kto się na tym zna
  13. Cześć, Od dłuższego czasu mam problem ze swoim Mi4c, chodzi o wskaźnik naładowania baterii. Otóż problem polega na tym, że telefon potrafi się "rozładować" i wyłączyć przy 30% naładowania nie dając wcześniej żadnego ostrzeżenia typu niski poziom baterii. Po prostu używam go sobie aż w pewnym momencie dioda pali się na czerwono i telefon pada. Dzisiaj już przelała się fala goryczy i byłem bliski wypuszczenia atomowego grzyba kiedy taki numer zdarzył mi się przy poziomie naładowania 68%. Po takiej akcji włączam go i pokazuje 7-9% dzisiaj już przez ponad 3h. Dołączam do tego screeny z dzisiaj zaraz po tym jak mi padł, a nast jak chodził 3h ze stanem naładowania 7% i normalnym użytkowaniu. Telefon dziś w nocy był w stanie offline przez 6h spadło ok 3% jednak rano gdy włączyłem internet i FB samoczynnie się wysypał. Co może być tego przyczyną i jak rozwiązać problem? Myślicie, że hard reset pomoże?