back2black Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Witam, właśnie zorientowałem się, że nie potrafię wyłączyć podświetlenia dolnych klawiszy dotykowych. W dzień nie zauwarzyłem, telefon rozpakowany, normalnie działał, na sofcie xiaomi.eu 5.9.24, gdy odkryłem że nie gasną przyciski po zablkowaniu ekranu, wgrałem nowy soft: Android 5.0.2 MIUI 5.10.16 Codename hermes Rozmiar 683MB MD5: 60d4027fea2c31ea21454fa30dbfd157 na którym także nie potrafię wyłączyć podświetlenia. Wyłączenie działania przycisków (z belki, skrót) powoduje wyłączenie ich działania, ale nadal są podświetlane. Jakieś rady? Przyciski telefonu świecą nawet po zablokowaniu ekranu i pewnie rozładowuje baterię...
galakty Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Robiłeś WIPE po wgraniu aktualizacji? U mnie działa normalnie.
back2black Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 tak, robiłem wipe, potem zrobiłem całkowite czyszczenie, gdy wipe nic nie dało.
ZduneX25 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Nie można wyłączyć podświetlenia w systemie.
back2black Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 W sensie, że opcja która widzę na zdjęciu które umieściłem nie działa (przełącznik)? Jak wobec tego wyłączyć to, bo świeci cały czas, nie reaguje na blokadę ekranu... Jakas modyfikacja w sofcie?
ZduneX25 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 A próbowałeś to włączyć i wtedy sprawdzić?
galakty Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Nie można wyłączyć podświetlenia w systemie. Jak nie można, skoro klikam wyłącz i przyciski mi gasną? Czy autorowi chodzi o wyłączenie po zablokowaniu ekranu? Może Ci się wydaje że świecą, są fluorescencyjne (coś tam) i one wyglądają jakby świeciły Edytowane 23 Października 2015 przez galakty
back2black Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Zdane - oczywiście. Pierwsze co przyszło mi do głowy to zaznaczyć odwrotnie, zmieniać czas podświetlenia itd... Nic to nie daje daje. E? No jak dla mnie swiecą światłem diody Led... Wiem jakie daje pilot od amplitunera który leży obok... Chyba nagram filmik bo widzę, że się źle wyslawiam albo źle jestem rozumiany.
galakty Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Ja kiedyś też myślałem że mi się nie wyłączają a to przez światło było. Nagraj, bo już się pogubiłem.
back2black Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Ja kiedyś też myślałem że mi się nie wyłączają a to przez światło było. Nagraj, bo już się pogubiłem. Jak przez światło? Naprawdę, to nie fluro, ani nic z tych rzeczy... Nagranie pod spodem. Jak nie można, skoro klikam wyłącz i przyciski mi gasną? Czy autorowi chodzi o wyłączenie po zablokowaniu ekranu? Może Ci się wydaje że świecą, są fluorescencyjne (coś tam) i one wyglądają jakby świeciły Hmmm, to Panowie już nie ogarniam... Nie można wyłączyć podświetlenia w systemie. bo Jeden z Was twierdzi, że to nie aktywna funkcja, a Drugi, że może wyłączać podświetlenie przycisków https://drive.google.com/file/d/0BwFomejNfi9NTzc5Qkx1SkFTV0U/view?pli=1 tak jak wspominałem, jak ktoś mi powie, czy jest zewnętrzne oprogramowanie, jaki wgrać soft, czy może gdzieś jakąś linijkę kodu zmienić, aby wyłączyć to podświetlenie, to stawiam piwko normalnie
galakty Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Skopany soft. WIPE ALL i wgraj najnowszy, czyli z dzisiaj, Wipe Cache i sprawdź.
back2black Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Wgrywałem z zeszłego tygodnia miuipolska, bo telefon przyszedł z miui.eu... efekt żaden.
Umik Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Ok, ale czy sprawdzileś na dzieńdobry ich dzialanie w teście *#*#64663#*#*
back2black Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Wszedlem w ten tryb testowy, rozumiem, ze: Klikam 17: LedI po naciśnięciu Key led mialy by klawisze zgasnac? Nic sie nie dzieje, swieca caly czas. Diody, kolory, przyciski, itd... Wszystko dziala. Chyba, ze o jakąś inna jeszcze chodzi? Czy jesli swieca caly czas, to drenuje to baterie mocno, oraz czy szybko się spala? edit: Po próbie zainstalowania aplikacji, do zarządzania przyciskami (Capacitive Buttons) wyrzuca mi komunikat,THE Device, ROM, or kernel does not support setting the brightness to dim: file does not exist: /sys/class/leds/button-backlight/currents Inny komunikat to:Unable to determine ownershio of file: /sys/class/leds/button-backlight/brightness (stat command failed: Permision denied) Wklejam screeny...http://imgur.com/a/m43Y6Pytanie, czy jeśli zacznę tam grzebać root explorerem to uwalę telefon? a może... spróbować zgrać tam pliki z innego redmi note 2? Soft mam z miuipolska z wczoraj. Edytowane 24 Października 2015 przez back2black Root Explorer
galakty Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Po naciśnięciu Key LED powinny mrugać. Zrób Wipe All i wgraj na nowo ostatnią aktualizację. Potem można gdybać i myśleć. Pamiętaj, WIPE ALL Edytowane 24 Października 2015 przez galakty
back2black Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Nic nie mruga. Świecą stale, caly czas. Wipe All zrobione, najnowsze miui wgrane ponownie, bez zmian. Czy ktoś mógłby poparzec do folderu led_backlight (tego ze screena) czy ma plik "max_brightnes" i "brightnes", w sensie czy oba sa?
ZduneX25 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 https://github.com/zdunex25/patchrom_mt11i/blob/jellybean/other/99ledMożesz ustawić oba na 0 i powinny już nigdy się nie świecić.
back2black Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Hmm, przyznam sie, ze aż tak nie ogarniam, co mam zrobic z tym kodem powyzej, gdzie go wklepac? Zapomnialem dodac, ze po instalacji SuperUser zamkyka sie ona, zanim cokolwiek klikne, widze tylko przez ulamek sekundy jak sie włącza. Czy dalo by sie bys zgral ten folder ze swojego telefonu, a ja pliki podmienie, oraz co kluczowe dla mnie, czy siedza tam dwa pliki: brightness i max_brightnes? . Mimo wszystko wolalbym aby klawisze świeciły wtedy gdy ekran jest wlaczony. . Nie rozumiem tylko, dlaczego (wg moich domyslow) tego pliku po wipe i instalacji niema tam...
Eru Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Z supersu lepiej nie eksperymentuj bo już ktoś sobie nim telefon uszkodził - uprawnienia ROOT możesz dać w panel sterowania - uprawnienia - uprawnienia ROOTTapnięte z Mi Note
d3tr0 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 U mnie to wygląda nieco inaczej niż u ciebie, tylko że używam 5.10.16
back2black Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Z supersu lepiej nie eksperymentuj bo już ktoś sobie nim telefon uszkodził - uprawnienia ROOT możesz dać w panel sterowania - uprawnienia - uprawnienia ROOT Tapnięte z Mi Note Dzieki za wskazówkę, to moje pierwsze xiaomi... U mnie to wygląda nieco inaczej niż u ciebie, tylko że używam 5.10.16Czy jestes w stanie skopiowac folder button_backlights, spakowac i udostepnic mi? Chce sprawdzic, czy jesli wkleje ten plik 'brightnes' to czy zacznie dzialac normalnie.
d3tr0 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) nie mogę coś tego skopiować zawiesza się apka albo nie można skopiować wyrzuca Edytowane 25 Października 2015 przez d3tr0
back2black Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 A otworzyć plik brightness i wklric mi tu jego zawartosc? Przepisac, albo zrzut ekranu... Stworze sobie taki sam... Chyba, ze ZduneX25 mi rozjasni, co mam zrobic, gdzie wlisac do jakiej konsoli, czy jaki plik wyedytowac... W ostatecznosci niech nie swieca wcale... Chyba, ze komus innemu się skopiować ten folder odpowiedzialny za klawisze.
galakty Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 A otworzyć plik brightness i wklric mi tu jego zawartosc? Przepisac, albo zrzut ekranu... Stworze sobie taki sam... Chyba, ze ZduneX25 mi rozjasni, co mam zrobic, gdzie wlisac do jakiej konsoli, czy jaki plik wyedytowac... W ostatecznosci niech nie swieca wcale... Chyba, ze komus innemu się skopiować ten folder odpowiedzialny za klawisze. Chciałem skopiować ten folder ale ... Go nie widać w żadnej przeglądarce, nawet z ROOT.
ZduneX25 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Dopisz te dwie linijki sobie do pliku init.qcom.post_boot.sh w /system/etc.
back2black Opublikowano 26 Października 2015 Autor Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) galakty - Root Explorer 3.3.4 apk (fraza dla google) *link do warezu* ZduneX25 - dzieki, wroce do domu to spróbuję to ogarnąć, czy wyłącza sie. Moze Ty bylbys w stanie ten folder button_backlight mi udostępnić? //Z25: na przyszłość umieszczanie linków do płatnych aplikacji jest sprzeczne z naszym regulaminem, ja mam inny telefon - ehh, w dodatku nieźle się dzieje, bo ja w swoim telefonie nigdzie nie widzę pliku init.qcom.post_boot.sh - także, nie mam co wy edytować. Edytowane 26 Października 2015 przez back2black
back2black Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 Ktoś ma jakieś jeszcze pomysły? Czy ciągłe świecenie tych klawiszy to może być wada hardwareowa? Czy tylko soft wchodzi w grę?
Veronique228 Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Ja mam zaś problem z tym ze dwa przyciski sie normalnie podświetlają a jeden nie, jak myslicie, wgrać poprzedni rom i full wipe ? Telefon przyszedł dziś, od rauz wgrałam najnowszą wersję
Veronique228 Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 mi flash i test na czystym systemie ?kurcze z opisu wyglada na zdechla diode :/ ale mozesz sprawdzic jak sie bedzie zachowywac na starszym miui albo tez zrobic mi flash i zbadac na czystym cn rom Probowałam i to samo, po prostu wyłaczyłam podświetlanie przycisków, bo i tak juz je na wyczucie używam, no chyba ze tam gdzie kupowałam zaproponują wymiane, bo odsyłać na reklamacje i czekać dość długo to mi sie nie chce, bo to nie rzecz, która przeszkadza mi w codziennym użytkowaniu
back2black Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 Nie da się tego ogarnąć. Zarówno na multi z xiaomi eu, jak i sofcie z miuipolska... jak i na sofcie AOSP z czystym androidem, ... ciągle świecą. Ktoś ma jakiś jeszcze pomysł? Czy to nadal może być problem soft'warowy? Wgrywałem:- miui polska 5.10.22- hermes_multi_hermes_5.9.24_v7-5.0-M_150930- AOSP Delirium zarówno na miui PL/EU jak i na AOSP problem występuje. Aplikacja do regulacji klawiszy - nie działa. Jak fizycznie wygląda sprawa podświetlenia? Trzy diody? Wpięte w jakąś taśmę, wlutowane bezpośrednio? Co się stanie, gdy będzie świecić nonstop mi to? Używam normalnie telefonu, ale irytuje to, że all day, all night świecą te klawisze, jako ciekawostkę dodam, że bateria przez noc, nie drgnie nawet... więc na aku chyba wpływu nie mają.
Addamas Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Nie da się tego ogarnąć. Zarówno na multi z xiaomi eu, jak i sofcie z miuipolska... jak i na sofcie AOSP z czystym androidem, ... ciągle świecą. Ktoś ma jakiś jeszcze pomysł? Czy to nadal może być problem soft'warowy? Wgrywałem:- miui polska 5.10.22- hermes_multi_hermes_5.9.24_v7-5.0-M_150930- AOSP Delirium zarówno na miui PL/EU jak i na AOSP problem występuje. Aplikacja do regulacji klawiszy - nie działa. Jak fizycznie wygląda sprawa podświetlenia? Trzy diody? Wpięte w jakąś taśmę, wlutowane bezpośrednio? Co się stanie, gdy będzie świecić nonstop mi to? Używam normalnie telefonu, ale irytuje to, że all day, all night świecą te klawisze, jako ciekawostkę dodam, że bateria przez noc, nie drgnie nawet... więc na aku chyba wpływu nie mają.Jak chcesz wyłączyć na stałe to wypróbuj aplikację Trickster Mod.Swoją drogą zazdroszczę baterii... 3-5% przez noc w Deep sleep z Greenify i wyłączonym shitem od Google to u mnie normalka. 5 kresek GSM Only bez WiFi...i to na powiększonej baterii w Mi2S Xiaomi Mi2S with sMIUI
back2black Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) od 21:30 - 6:00 schodzi 1-2%. ...Czytając opinie, sądziłem ze bedzie tragicznie, jest świetnie, z tym, ze ja mam synchronizacje, wifi, gps... wszystko OFF. Zaraz sprawdze tą apkę.DOBRA, mam... usybox musiałem doinstalować... ale gdzie mam zmienić w niej ustawienia, żeby ledy wyłączyć? Edytowane 29 Października 2015 przez back2black
galakty Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Dziwne, że się palą. Gdyby się nie paliły, to by można stwierdzić że problem techniczny, ale jak się palą? Chyba ich nie podpięli na krótko pod baterię. Dziwna sprawa. Może wadliwy model..
back2black Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 Wierz mi, lub nie, wolałbym aby tego podświetlenia nie montowali, xD ... ŚWIECĄ cały czas ;( Jak w tej aplikacji Trickster MOD wyłączyć te diody?
Acid Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Tak prawdę mówiąc to nie ma w tych przyciskach diod. Tam jest jedna dioda. Wysłano z MI Note
Rekomendowane odpowiedzi