Skocz do zawartości

POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.4.0.WOLCNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.4.0.WOLCNXM dla telefonu POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro (nazwa kodowa onyx).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_ONYX_OS3.0.4.0.WOLCNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Edytowane przez Kacper Skrzypek
usunięta informacja o modemfirmware - zasięg działa na chińskim modemfirmware, nie trzeba wgrywać globalnego z Androida 15
Opublikowano

Póki co jakoś dział lepiej, szybciej 

Zmiana kolorowo ikona rozwijanego paska

Inne ikony powiadomień

Ustawienie w karcie SIM 5g są

Nowe VoNR

Możliwość zmiany panel powiadomień i centrum funkcji

Opublikowano

u mnie na razie wszystko bez problemów ... celowo poklikalem trochę po tym co mam i póki co jest luks ... nic nie musiałem na nowo ustawiać - biometria działa wszędzie gdzie miałem ustawiona, mobywatel działa, apka bankowa tez, powiadomienia są ... widżety się nie wywalily ... w sumie żeby nie lekkie wizualne zmiany to zupełnie jak zwykły update 🙃

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Problem był po naszej stronie, będzie okej w kolejnej wersji.

ja mam normalne ikony i zero tła

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, QbaPL napisał(a):

ja mam normalne ikony i zero tła

Chodzi o tło w widzetach dodawanych z Asystenta MIUI/nie-Androidowych widżetów, tylko tych MIUI (np. z Zegara czy tych zwierzątek).

Screenshot_2025-11-07-13-23-52-821_com.miui.personalassistant.jpgScreenshot_2025-11-07-13-23-56-257_com.miui.personalassistant.jpg

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano (edytowane)

tak się podłącze pod temat przy okazji widgetów ... choć to inny fon to sorki za śmietnik ... chciałem zobaczyć czy coś tam nowego doszło bo nie sprawdzałem - w ogóle ta część z widżetami mi się nie otwiera 🙃 klikam na widgety i zero dalszej akcji ... podświetla się tylko te kółeczko dookoła i tyle ... tapeta i ustawienia jest oki ...

Screenshot_2025-11-07-18-08-46-618_com.miui.home.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
8 minut temu, Master napisał(a):

tak się podłącze pod temat przy okazji widgetów ... choć to inny fon to sorki za śmietnik ... chciałem zobaczyć czy coś tam nowego doszło bo nie sprawdzałem - w ogóle ta część z widżetami mi się nie otwiera 🙃 klikam na widgety i zero dalszej akcji ... podświetla się tylko te kółeczko dookoła i tyle ... tapeta i ustawienia jest oki ...

Asystent HyperOS, inaczej App vault - nie robiłeś debloatu?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Asystent HyperOS, inaczej App vault - nie robiłeś debloatu?

a to muszę sprawdzić - debloat zawsze robię 🙃 te widgety które mam na ekranie głównym to były dodawane jeszcze na poprzedniej wersji ... obadam temat ...

nie mam takiej pozycji na liscie w ogole ... app vault ... jest za to takie cos - personalassistant - to moze byc ten app vault patrzac po opisie ... a mam to wywalone ...

update - no i temat zalatwiony :) to bylo to ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

Pierwszy wyłapany bug. 

Włączam mapy Googla. Chcę zadzwonić to żeby nie trzymać przy uchu, wychodzę, dzwonie i włączam głośnik telefonu. Nie udaje mi się połączyć, wracam na mapę. Potem każde odebrane połączenie jest z automatu odbierane przez głośnik. Wyłączyłem mapy, GPS i wznowiłem telefon. Wróciło do normy. Może wystarczyło same mapy, ale nie miałem czasu się zastanawiać 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.11.2025 o 08:24, QbaPL napisał(a):

właśnie się pobiera, ale transfer, dramat

Witam, jak odblokować bootloader

Edytowane przez BrucePl
Opublikowano
2 godziny temu, BrucePl napisał(a):

Witam, jak odblokować botlouder

Klikac pół roku baner o 24, albo znaleźć płatne szarlatany na telegrami po 30-80 USD, albo napisać do mnie, poczekać dzień dwa i cieszyć się odblokowanym BL

1 minutę temu, kris68 napisał(a):

Albo kolega post wyżej, albo płatnie  na ncunlock.

Zapomniałeś o klikaniu w banek przez kilkadziesiąt dni. :) 

Opublikowano

kolejny bug, chyba, że ja czegoś nie ogarniam, ale szukałem już wszędzie. po wejściu w kontakt, klikam ikone Whatsupp-a, pokazuje wiadomosc, polaczenie i wideo, po wybraniu czegokolwiek, nic sie nie dzieje. Trzeba leciec do Whatsuppa, bo tak się nie da wejsć.

Opublikowano
Teraz, Master napisał(a):

przed chwila u siebie sprawdzalem - dalem wiadomosc i ladnie whatsapp wskoczyl od razu ...

też mi się wydaję ze to działało, więcchyba zainstaluje raz jeszcze

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

1. Czy były kasowane jakieś apki?

2. Czy WhatsApp ma dostęp do kontaktów?

Dałeś mi do myślenia. Chodziło o dostęp do historii połączeń telefonu, bo ja wchodziłem w kontakt z historii i tam do Whatsuppa i klops. Dzięki

Jednak nie. Zwracaj puste wiadomości w dostępie do kontaktów musiałem wyłaczyc, bo zrobiłem te dwie rzeczy w jednej chwili i sprawdziłem drugi raz. Nie wiem po co ta opcja

Edytowane przez QbaPL