Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.217.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.217.0.VOACNXM_15.zip/download Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz. Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) wrzucone w trybie fastboot - updaterem systemowym nie szło pobrać to wbiłem się na kompie - ściągnąłem z mirrorów w trybie auto - poszło szybko i sprawnie - podaje changeloga dla tej wersji ... Naprawiono problem z nieprawidłowym działaniem widżetu pogodowego w niektórych scenariuszach. Naprawiono problem z okazjonalnym odtwarzaniem dźwięków powiadomień po włączeniu trybu „Nie przeszkadzać”. Naprawiono problem z nieprawidłowym wyjściem z trybu pełnoekranowego po rozwinięciu małego okna. Włączono wrześniową łatkę bezpieczeństwa z 2025 roku, zwiększając bezpieczeństwo systemu. łatka faktycznie już wrześniowa ... zakładki z Google update dalej nie ma w security ... vowifi wskoczyło ale to pewnie chwilowo jak zwykle 🙃 zawsze po restarcie / update jest ok ... potem pewnie wywali jak zwykle ... na razie wygląda że wszystko w porządku ... no i możliwe - tego nie jestem pewny - że to ostatni update na andku 15 ... kolejny będzie na 16tym i hyper 3ka ... ps. co ciekawe po update wywala zakladke google discover - ale przywrocic to zaden problem - zmieniam na asystenta a potem znowu daje discover i dziala juz oki ps2 ta wersja softu wyłączyła mi dwukrotne kliknięcie ekranu żeby zablokować ... 🙃 żaden problem ale zawsze mam to włączone i myślę co za cholera że nie działa ... ps3 vowifi już wywalilo ... czyli na tym froncie bez zmian ... Edytowane 30 Września 2025 przez Master
AdrianJarocin Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 Czy ktoś już może próbował?
Master Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 (edytowane) no czekam z niecierpliwością ... właśnie widziałem że się pojawił ... 🙃 wrzucę jak tylko wyjdzie wersja by Xiaomi eu ... Edytowane 14 Października 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2025 Autor Opublikowano 14 Października 2025 A za prędko nie wyjdzie, ponieważ nie ma ROM-u Global, z którego potrzebujemy tłumaczeń i niektórych aplikacji.
AdrianJarocin Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 A u mnie już śmiga😀
Master Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A za prędko nie wyjdzie, ponieważ nie ma ROM-u Global, z którego potrzebujemy tłumaczeń i niektórych aplikacji. no tak i się domyślam ... bo gdzieś o tym czytałem 🙃 w sumie nie wiedziałem nawet że tłumaczenia są z globala ... raczej myślałem że mamy CN na nasz 🙃 a apki faktycznie niektóre są z globala - te pamiętam że np. w galerii w wersji było że to global ... no ale do 15 ultra global też raczej wyjdzie w pierwszej kolejności ... no więc czekamy dalej ... 1 minutę temu, AdrianJarocin napisał(a): A u mnie już śmiga😀 jakąś większą bieda z tym jest? ogólnie jak wrażenia?
AdrianJarocin Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 Wg mnie to ogólnie żadnej rewolucji nie ma. Nie zauważyłem żeby fon "drastycznie" przyspieszył czy coś w tym stylu. Trochę zmian szaty graficznej no i Android 16. Trochę za szybko żeby coś więcej napisać. Zobaczymy za parę dni.
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2025 Autor Opublikowano 14 Października 2025 32 minuty temu, Master napisał(a): w sumie nie wiedziałem nawet że tłumaczenia są z globala ... raczej myślałem że mamy CN na nasz Aktualnie sytuacja wygląda tak, że dodaję tylko tłumaczenia, których nie ma w Globalu, a także takie, które uważam, że Xiaomi popsuło. Reszta, jeśli nie uznam ich za złe, idzie z Globala bądź bezpośrednio z apek, które udostępnia Xiaomi.
Master Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 2 godziny temu, AdrianJarocin napisał(a): Wg mnie to ogólnie żadnej rewolucji nie ma. Nie zauważyłem żeby fon "drastycznie" przyspieszył czy coś w tym stylu. Trochę zmian szaty graficznej no i Android 16. Trochę za szybko żeby coś więcej napisać. Zobaczymy za parę dni. każde info i ciekawostka zawsze mile widziana ... 🙃 marketingu jak zwykle było dużo i ładny ... a praktyka pokaże swoje ... a przy okazji Xiaomi ... bug na bugu i bugiem pogania 🙃 https://www.chip.pl/2025/10/xiaomi-publikuje-raport-bledow-hyperos
J_D Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 jakieś dziwne rzeczy piszą w tym artykule. Cytat Losowe restartowanie — ten irytujący błąd dotyka szczególnie użytkowników Xiaomi 12X na wersji V816.0.1.0.TLDRUXM. Trudno o coś bardziej frustrującego niż smartfon restartujący się w najmniej odpowiednim momencie. Przecież 12X porzucony jest od dawna, nic na niego nie wychodzi.
AdrianJarocin Opublikowano 17 Października 2025 Opublikowano 17 Października 2025 A u mnie dzisiaj zonk. Po aktualizacji do hyperos3 przez parę dni było wszystko ok. Ale dzisiaj padły mi usługi Google Play. Nie wiem czy dobrze czytałem ale w hyperos3 w telefonach na rynek chiński wyłączyli je. Gdybym wiedział to bym nie aktualizował i został przy hyperos2 a tak kicha. Mi flashem nie wrócę do hyperos2 bo nie odblokuję botloadera. Jakieś pomysły???
Netoper Opublikowano 17 Października 2025 Opublikowano 17 Października 2025 Jakieś pomysły???Tutaj to jeśli jest w ogóle jakaś możliwość żeby wrzucić starszy ROM na zablokowanym BL to może serwis @Acid a , by coś zaradził.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi