Skocz do zawartości

Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 - HyperOS 2.2 by Xiaomi.eu - OS2.0.203.0.VMRCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.203.0.VMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS2.0.203.0.VMRCNXM_15.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Witam...
Mam problem z aktualizacjami Twojego softu na Poco F5...
Pokazuje, że jest nowa aktualizacja... 👍
Pobiera ją, sprawdza i restartuje telefon do TeamWin... 👍
Niestety TeamWin widzi tylko siebie, a nie widzi pamięci wewnętrznej... 👎
W wyborze pamięci mam na liście tylko USB (0) oraz pamięć wewnętrzną (0) i nie mam możliwości jej zaznaczenia... 👎
W rezultacie nie widzi pliku zip i nie daje się zaktualizować... 👎
Mam stabilną wersję 2.0.5.0 i następnych już się nie daje wgrać... 👎
Ponadto przestało mi działać płacenie telefonem!!! oraz nie pozwala mi zaktualizować kilku aplikacji, w tym systemowych... 👎
Mapy Google nie przyjmują adresów w języku polskim tylko jakieś głupie podobno brzmiące wyrazy angielskie... 👎
Baaardzo proszę o pomoc... 🙏

Z poważaniem Grzegorz 

Screenshot_2025-07-14-23.jpg

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano (edytowane)

tych apek ze screena nie zaktualizujesz ... aktualizacje będą w nowych wersjach systemu ... wynika to z tego że one mają inne sygnatury niż oryginalne apki Xiaomi / systemowe (po prostu są w jakiś sposób zmodyfikowane przez ekipę Xiaomi eu) stąd przez sklep aktualizacja się ich nie chyci ... 🙃 ja je zresztą od razu wszystkie wywalam ...

z tego co piszesz o twrp które nie widzi plików w pamięci to by znaczyło że masz starszą wersję a nowszy system ... twrp jest zawsze robione pod konkretną wersję andka ... możliwe że wgrywales je dość dawno a w międzyczasie przeskoczyłes na nowsza wersję - po prostu poszukaj nowszego obrazu twrp na swój fon ... no i wygraj poleceniem fastboot ... a aktualizacje systemu możesz wrzucić też w trybie fastboot przez kompa ... idzie szybko i wygodnie ... po rozpakowaniu paczki z systemem wybierasz tam skrypt upgrade i jedziesz ...

płacenie telefonem przez portfel Googla przestało działać nie tylko u Ciebie ... google zaostrzyło testy integrity i soft wykrywa odblokowany telefon co według nich automatycznie eliminuje Cię z obiegu 🙃 przejdź na alternatywy typu blik / curve pay ... tu na forum w szczególności dużo jest o tej drugiej alternatywie ... wpisz to w wyszukiwarkę i szybko znajdziesz w jeśli się nie chce to zerknij tutaj

https://miuipolska.pl/forum/topic/65806-curve-pay-zamiast-google-pay-płacimy-zbliżeniowo-nfc-pomimo-nie-działania-gpay/

a tu masz artykuł z działu aktualności ...

https://miuipolska.pl/curve-pay-alternatywa-dla-portfela-google-na-xiaomi-eu-i-odblokowanym-bootloaderze/

na temat map Googla to nie wiem ... nie korzystam ...

ps. paczki z systemem Xiaomi eu są uniwersalne tzn. można je wgrywać przez kompa w trybie fastboot (po rozpakowaniu) albo przez twrp (bez rozpakowywania) wskazujesz tylko paczkę z menu install (i ile twrp będzie widziało pliki na partycji systemowej ... to co już pisałem powyżej - musisz wgrać wersję zgodna z wersja andka w fonie)

ładny zbiór aktualnych obrazów twrp masz np. tutaj ...

https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź... 👍

Mam gorszy problem...

Po restarcie TWRP nie wstaje...
Na pół sekundy pojawia się splashscreen TWRP i potem znika, nic więcej nie działa (film załączam)...
Nie wchodzi żadne Recovery...
Co zrobić? Jak uratować dane z telefonu? Mam kilkanaście tysięcy zdjęć, filmów, hasła i inne ważne rzeczy...
Poroszę o podpowiedź pomocy...

Pozdrawiam Grzegorz

Opublikowano
4 godziny temu, GrzJanik napisał(a):

Co zrobić? Jak uratować dane z telefonu? Mam kilkanaście tysięcy zdjęć, filmów, hasła i inne ważne rzeczy...

Skoro telefon uruchamia się chociaż do systemu, to można z systemu uruchomić przesył plików i przenieść. Można też bezprzewodowo przez serwer FTP wbudowany w aplikację Pliki.

Nie wiem, którego TWRP próbujesz, ale z tego co widzę wszystkie dla tego modelu, może poza OrangeFox, nie są już aktualizowane. Spróbuj OrangeFox.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem którą wersję TWRP mam na telefonie gdyż on nie wstaje (patrz film dwa posty wyżej) i nie mogę zobaczyć jej numeru...
Pobrałem OrangeFox, ale nie chcę instalować od 0 i stracić wszystkie dane...
Jak zaktualizować TWRP przez Fastboot bez utraty danych?
Jest gdzieś instrukcja aktualizacji (nie nowej, czystej instalacji) TWRP?

🖖

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, GrzJanik napisał(a):

Nie wiem którą wersję TWRP mam na telefonie gdyż on nie wstaje (patrz film dwa posty wyżej) i nie mogę zobaczyć jej numeru...
Pobrałem OrangeFox, ale nie chcę instalować od 0 i stracić wszystkie dane...
Jak zaktualizować TWRP przez Fastboot bez utraty danych?
Jest gdzieś instrukcja aktualizacji (nie nowej, czystej instalacji) TWRP?

🖖

ale instalacja twrp przez fastboot nie powoduje utraty danych ... system ustawienia i co tam miałeś zostaje nie ruszone ... jaka masz wersję nie ma znaczenia - ważne żebyś wrzucił twrp zgodne z wersja Androida na którym stoi system ... no i nie ma znaczenia czy instalujesz twrp pierwszy raz czy wrzucasz inna wersję żeby zastąpić stara - procedura jest ta sama ... komenda flash recovery

tu masz szczegółowy poradnik jakby co

https://xiaomi.eu/community/threads/installing-a-custom-recovery.67841/#post-680918

dla twojego urządzenia to będzie komenda 

fastboot flash recovery_ab recovery.img

a potem

fastboot reboot recovery

a jak (z jakiegoś powodu) utkniesz w fastboot loopie czyli po restarcie fona będzie się odpalał cały czas tryb fastboot to wtedy spróbuj tych komend 

fastboot erase misc

a potem

fastboot set_active a

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź... 👍

Niestety Windows nie widzi telefonu w trybie Fastboot, po prostu nie wstaje...
Fastboot jest dla mnie niedostępny...

Kiedy próbuje wstać TWRP na pół sekundy telefon łączy się z Windowsem i natychmiast rozłącza... I tak w kółko...
Widać to na filmie wyżej... Gdy pojawia się splashscreen łączy się, a pół sekundy później, gdy gaśnie ekran, telefon się rozłącza...
Jak to obejść?

Czy jest jakiś sposób na chociażby twardy reset? Jeśli telefon nie wstaje...
Jakaś kombinacja/kod klawiszy na taki reset?
Wciskanie Power + Vol Up lub Power + Vol Down nic nie daje...
Gdzieś kiedyś widziałem jakiś poradnik na telefonach innej marki, że wciśnięcie w odpowiedniej kolejności konkretnych klawiszy daje reset telefonu... To było dawno i nie wiem do jakiej marki... Na bank nie Xiaomi...
Jakiś ratunek, aby nie wyrzucać telefonu? Ma 1 TB na pokładzie i jak na swój model jest z najwyższej półki...
Chcę go jeszcze używać...
Help...

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano

Windows widzi telefon podłączony w trybie fastboot tylko w menadżerze urządzeń ... i widzi go albo jako nieznane urządzenie Android (albo coś w tym stylu) - wtedy jak nie ma wrzuconych sterowników adb ... albo widzi go jako android bootloader interface (jeśli były już wrzucane właściwe sterowniki) upewnij się najpierw że sterowniki są wrzucone ... jeśli nie znajdź paczkę do swojego modelu z oznaczeniem adb - i ręcznie zaktualizuj sterownik przez menadżer urządzeń - daj aktualizacje ręcznie i wskaż plik ini w katalogu gdzie rozpakowałes paczkę ze sterownikami ... tam powinno być kilka do wyboru ale nas interesuje to co pisałem powyżej czyli Android bootloader interface ... zakładam że jak uruchomisz telefon kombinacja klawiszy dla trybu fastboot to na ekranie pojawia się wtedy ten napis ... jeśli tryb fastboot nie będzie prawidłowo widziany w Windows to i te komendy do flasha twrp nie zaskoczą ... a ten reset (i ile jest w ogóle) to też nie wiem czy to dobry pomysl ... system możesz też zaktualizować w ogóle bez udziału twrp - chyba wspominałem o tym ... tyle że warunkiem koniecznym jest właśnie uruchomiony tryb fastboot no i właściwy sterownik w systemie ...

Opublikowano (edytowane)

W Menedżerze urządzeń widzi go windows jako android bootloader interface, ale tylko przez pół sekundy, potem gaśnie telefon i rozłącza się z Windowsem... Po 4 sekundach powtórka... I tak w kółko...

Wysłałem wiadomość na priv

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano

Co się dzieje z telefonem (co się wyświetla) jak wciśniesz i przytrzymasz volume down +power ?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy Power + Vol - pokazuje się napis Fastboot, ale Windows go nie widzi, nawet nie ma sygnału podłączenia urządzenia do USB (sterowniki dzisiaj uaktualniłem)...
Przy Power + Vol + przechodzi na pół sekundy do TWRP i znika, jak na filmie kilka postów wyżej...

Opublikowano

Czyli telefon wchodzi w tryb fastboot (volume down+power) i nie resetuje się ?
jeśli tak jest no to problem jest albo w przewodzie , porcie USB ( na usb3 są problemy) albo w samym systemie.
Spróbuj na innym gnieździe, innym przewodzie.
Sterowniki. Sterowniki wygraj z miflash-a. Po uruchomieniu miflash w prawym górnym rogu będzie zębatka i tam opcja instalacji sterowników .
Ostateczność (albo pierwszy wybór), spróbować na innym kompie z Windowsem 10.

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś tez tak miałem na nowym komputerze z Windows 11 i USB 3. Na szczęście mam starszego trochę laptopa HP z USB 2 i poszło. Albo tak jak pisze @Netoper sprawa kabla. A po drugie nie bardzo rozumiem, jak można trzymać tysiące zdjęć na smartfonie tylko, ja mam zsynchronizowane ze Zdjęciami Google, czyli w chmurze i wszystko tam ląduje jako kopia na wszelki wypadek. Nie zawsze można liczyć, ze smartfon się nie zepsuje.

Edytowane przez kris68
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Netoper napisał(a):

Czyli telefon wchodzi w tryb fastboot (volume down+power) i nie resetuje się ?
jeśli tak jest no to problem jest albo w przewodzie , porcie USB ( na usb3 są problemy) albo w samym systemie.
Spróbuj na innym gnieździe, innym przewodzie.
Sterowniki. Sterowniki wygraj z miflash-a. Po uruchomieniu miflash w prawym górnym rogu będzie zębatka i tam opcja instalacji sterowników .
Ostateczność (albo pierwszy wybór), spróbować na innym kompie z Windowsem 10.

To wszystko już próbowałem...
Przewód i komputer są ok...
Fastboot milczy i niereaguje, a TWRP próbuje wstać tylko na pół sekundy i gaśnie (w kółko, już tak od jakichś 50 godzin)...
Na zdjęcia miałem właśnie kupiony 1 TB... W Googlach nie trzymam prywatnych zdjęć...

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano

ja już trochę pisałem dla załoganta GrzJanik na priva ... martwi mnie to co opisał wcześniej - czyli że telefon jest poprawnie widziany w systemie będąc w fastboot ale tylko przez chwilę i następuje rozłączenie i jest powtórka ... kable i porty to jedno ale to nie wyjaśnia zachowania twrp ... które było wcześniej wgrane - i zakładam że działało ... z kolei wgranie nowego twrp - przy tym co pisałem wcześniej - też może być problematyczne ... to samo dotyczy postawienia systemu czy to z paczki Xiaomi eu czy miflasha ... a ogólnie z tego też co co pisał Kolega - mu najbardziej zależy na odzyskaniu możliwie wszystkich danych z fona ... bo to że nie uruchamia się twrp to w sumie mały problem ... ale chyba też jest jakiś problem z samym systemem ... nie wiem czy tu nie obejdzie się bez pomocy @Acid ... bo trochę jest małe pole do manewru ... 

w sumie ja też może do końca nie rozumiem w czym tak naprawdę jest problem - jeśli system działa to można przecież zignorować twrp - Kolega np. pytał czy jak zaktualizuje twrp to straci dane w systemie ... ale w ogóle jak są problemy z samym twrp czy praca telefonu w trybie fastboot to czy nie lepiej zrobić sobie na wszelki wypadek backup a potem zacząć się bawić z fastbootem czy twrp? 

z pierwszego posta wynika że była podjęta nieudana próba upgrade systemu z poziomu twrp ... co samo w sobie nie jest problemem jak można to zrobić przez fastboot z kompa ... ale z kolei dalej to by wynikało że sam tryb fastboot jest "niestabilny" ... z kolei z dalszych postów wynika że już nie uruchamia się w ogóle twrp ... które zakładam że się uruchomiło wcześniej - skoro Kolega pisał że nie widziało plików z partycji systemowej ... 🙃

Teraz, GrzJanik napisał(a):

To wszystko już próbowałem...
Fastboot milczy i niereaguje, a TWRP próbuje wstać tylko na pół sekundy i gaśnie (w kółko, już tak od jakichś 50 godzin)...
Na zdjęcia miałem właśnie kupiony 1 TB... W Googlach nie trzymam prywatnych zdjęć...

ale czy system Ci w ogóle startuje? czy ze wszystkim jest problem - czyli z fastboot + twrp + system?

Opublikowano
2 minuty temu, Master napisał(a):

ja już trochę pisałem dla załoganta GrzJanik na priva ... martwi mnie to co opisał wcześniej - czyli że telefon jest poprawnie widziany w systemie będąc w fastboot ale tylko przez chwilę i następuje rozłączenie i jest powtórka ... kable i porty to jedno ale to nie wyjaśnia zachowania twrp ... które było wcześniej wgrane - i zakładam że działało ... z kolei wgranie nowego twrp - przy tym co pisałem wcześniej - też może być problematyczne ... to samo dotyczy postawienia systemu czy to z paczki Xiaomi eu czy miflasha ... a ogólnie z tego też co co pisał Kolega - mu najbardziej zależy na odzyskaniu możliwie wszystkich danych z fona ... bo to że nie uruchamia się twrp to w sumie mały problem ... ale chyba też jest jakiś problem z samym systemem ... nie wiem czy tu nie obejdzie się bez pomocy @Acid ... bo trochę jest małe pole do manewru ... 

w sumie ja też może do końca nie rozumiem w czym tak naprawdę jest problem - jeśli system działa to można przecież zignorować twrp - Kolega np. pytał czy jak zaktualizuje twrp to straci dane w systemie ... ale w ogóle jak są problemy z samym twrp czy praca telefonu w trybie fastboot to czy nie lepiej zrobić sobie na wszelki wypadek backup a potem zacząć się bawić z fastbootem czy twrp? 

z pierwszego posta wynika że była podjęta nieudana próba upgrade systemu z poziomu twrp ... co samo w sobie nie jest problemem jak można to zrobić przez fastboot z kompa ... ale z kolei dalej to by wynikało że sam tryb fastboot jest "niestabilny" ... z kolei z dalszych postów wynika że już nie uruchamia się w ogóle twrp ... które zakładam że się uruchomiło wcześniej - skoro Kolega pisał że nie widziało plików z partycji systemowej ... 🙃

Racja...
Niestety telefon nie wstaje ani z poziomu TWRP, ani nie jest widziany z poziomu Fastboot...

Jak na razie jest nie do użytku...
Wolę stracić dane niż telefon wyrzucać na śmietnik...
Nie wiem co zrobić aby go podnieść...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GrzJanik napisał(a):

Racja...
Niestety telefon nie wstaje ani z poziomu TWRP, ani nie jest widziany z poziomu Fastboot...

Jak na razie jest nie do użytku...
Wolę stracić dane niż telefon wyrzucać na śmietnik...
Nie wiem co zrobić aby go podnieść...

czyli system też nie rusza ... jak wyłączysz fona i włączysz normalnie - bez kombinacji typu twrp lub fastboot to co się dzieje?

bo twrp już wiemy - pojawia się na chwilę ekran startowy i ginie ... a samo twrp nie startuje ... i zakładam że tak wisi? albo się restartuje znowu? i co wtedy? uruchamiać się w fastboot czy wisi na starcie systemu?

fastboot wiemy - odpala się na chwilę rozłącza i startuje znowu i tak w kółko ... ale tak się dzieje samo po restarcie czy jak wywolasz ten tryb kombinacja klawiszy?

jeszcze raz poradzę to co już pisałem - zadzwoń do mi center - a jeszcze lepiej napisz im maila z dokładnym opisem tego co tu pisaliśmy a potem zadzwoń i zobaczysz czy są się coś zrobić ... no albo jak tu dzisiaj zajrzy @Acid to może coś podpowie ... możliwe że nie ogarniesz tego własnymi siłami ... a dane póki co są w fonie i możliwe że da się to odzyskać to raz - a dwa - ożywić fona na nowo ... 🙃

najgorsze to tu jest dziwne zachowanie trybu fastboot ... bo jak to nie będzie stabilnie działać to nie można ani wrzucić innego twrp ... ani spróbować zaktualizować systemu z poziomu kompa (czyli z pominięciem twrp w ogóle ...) do tego zabawa komendami to też może być ruletka ... tak więc jeśli jeszcze system nie wstaje to mamy komplet ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

Cokolwiek nie zrobię, to dzieje się tylko to co na filmie...
Po zwykłym restarcie jest to samo...
O kombinacjach klawiszy już pisałem...
Nic więcej nie ma... 😔

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, GrzJanik napisał(a):

Cokolwiek nie zrobię, to dzieje się tylko to co na filmie...
Po zwykłym restarcie jest to samo...
O kombinacjach klawiszy już pisałem...
Nic więcej nie ma... 😔

napisz na priva do @Acid opisz wszystko w szczegółach ... możesz też wrzucić mu linka do tej dyskusji ... możliwe że będziesz musiał wyslac mu fona żeby odzyskał dane i postawił działający system ... tego nie wiem ... możliwe że da się to zrobić tylko w trybie serwisowym ... mam nadzieję że to nie jakiś poważniejszy problem sprzętowy ... no ale nie chcę zapeszac ... napisz tu jak coś się dowiesz - takie info zawsze mile widziane 🙃 powodzenia!

ps. jakbyś nie dostał odpowiedzi od @Acid uderz bezpośrednio tutaj - to pewny i sprawdzony serwis i możesz bez obaw z nimi wszystko załatwić 

https://micenter.pl/

Edytowane przez Master
Opublikowano

To
Przewód i komputer są ok...

W jaki sposób to zdiagnozowałeś?

Czy wygrałeś sterowniki z miflash?
Czy zmieniłeś przewód?
Czy zmieniłeś porty USB?
Czy próbowałeś na innym komputerze z W10?

TWRP ci nie wstanie do póki go nie zaktualizujesz.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Netoper napisał(a):

W jaki sposób to zdiagnozowałeś?

Czy wygrałeś sterowniki z miflash?
Czy zmieniłeś przewód?
Czy zmieniłeś porty USB?
Czy próbowałeś na innym komputerze z W10?

TWRP ci nie wstanie do póki go nie zaktualizujesz.

Czy wgrałeś sterowniki z miflash? - TAK...
Czy zmieniłeś przewód? - Nie, działał wcześniej i sądzę, że działa nadal... Jak pisałem wyżej, podczas ładowania TWRP (jak na filmie) łączy przewód kiedy pokazuje się splashscreen TWRP i rozłącza gdy ekran gaśnie... Sądzę, że to nie wina przewodu tylko TWRP i tego, że system nie wstaje...
Czy zmieniłeś porty USB? - TAK, na 4 portach mam ten sam objaw...
Czy próbowałeś na innym komputerze z W10? - Nie, jednak uważam, że to wina telefonu, a nie Windowsa... Gdy na pół sekundy wstaje TWRP, wtedy w Menedżerze Urządzeń, na chwilę, pojawia się telefon jako Android Bootloader Interface... Gdy tylko ekran telefonu gaśnie, urządzenie Android znika również z Menedżera Urządzeń... Sądzę, że Windows działa prawidłowo...

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano (edytowane)

@GrzJanik

Jeżeli telefon uporczywie uruchamiania się do trybu fastboot, sterowniki są aktywne, a adb i fastboot dostępne na komputerze, to proces flashowania powinien być inicjowany.

Aby sprawdzić naocznie, czy telefon jest widziany przez komputer, można uruchomić Mi Flash Unlock Tool, bo tam jest to przedstawiane graficznie i trudno się pomylić, wtedy wiadomo, że jest komunikacja.

https://miuirom.org/updates/mi-flash-unlock

Edytowane przez Licht
Opublikowano
5 godzin temu, GrzJanik napisał(a):

Gdy na pół sekundy wstaje TWRP, wtedy w Menedżerze Urządzeń, na chwilę, pojawia się telefon jako Android Bootloader Interface...

No dobrze, ale tu nie chodzi o sterownik gdy odpala się TWRP, a o sterownik gdy telefon jest w Fastboocie.

Spróbuj zaktualizować sterownik (np. z MiUnlocka) gdy telefon jest w Fastboocie.

Opublikowano
W dniu 19.07.2025 o 08:28, Kacper Skrzypek napisał(a):

No dobrze, ale tu nie chodzi o sterownik gdy odpala się TWRP, a o sterownik gdy telefon jest w Fastboocie.

Spróbuj zaktualizować sterownik (np. z MiUnlocka) gdy telefon jest w Fastboocie.

W Fastboocie telefon nie jest widziany...

W MiUnlocku zaktualizował sterowniki raz, póżniej już nie widzi telefonu, a każde ponowne wejście w MiUnlock już go nie wykrywa...

Opublikowano

Sterowniki instaluje się w systemach Windows na komputerze, a nie w telefonie, zatem akurat do tej czynności telefon nie musi być "widoczny" dla komputera.

Po ich poprawnym zainstalowaniu, telefon powinien być już rozpoznawany przez system na komputerze.

Opublikowano
W dniu 23.07.2025 o 15:56, Licht napisał(a):

Sterowniki instaluje się w systemach Windows na komputerze, a nie w telefonie, zatem akurat do tej czynności telefon nie musi być "widoczny" dla komputera.

Po ich poprawnym zainstalowaniu, telefon powinien być już rozpoznawany przez system na komputerze.

Sterowniki mam ok...
Problem jest w telefonie...
Nie jest widziany w Fastboot i nie mogę go sflashować powtórnie...
Dwa lata temu go flashowałem i wgrałem TWRP. Teraz TWRP nie wstaje, a tryb flash nie odpowiada w ogóle...
Proszę napiszcie mi jak wejść w tryb serwisowy, może to mi się uda...
Może ktoś miałby dobre serce oraz wiedzę i połączył się ze mną na WhatsAppie lub Telegramie i online z kamerką w ręku pokażę co i jak...

W serwisie powiedzieli, że się poddają... :(

W dniu 23.07.2025 o 15:56, Licht napisał(a):

Jak pisałem wcześniej, Windows "widzi" telefon, ale tylko na pół sekundy i tylko kiedy wstaje TWRP, gdy znika TWRP (jak na filmie wyżej) telefon przestaje być "widziany"...
W trybie Fastboot telefon nie jest widziany wcale, mimo że stery ma prawidłowe...

Help...

Opublikowano

Wiem gdzie jest problem tylko nie wiem jak go rozwiązać...
Jeśli dobrze pamiętam chciałem zrestartować TWRP i w "dziale" Uruchom w TWRP zamiast System dałem Fastboot...
I chyba teraz TWRP uruchamia się jako Fastboot... Niestety tylko na pół sekundy...
Udało mi się dojść do wgrywania recovery.img jednak pół sekundy to za krótko i po chili się wywala komunikat o błędzie:

Zrzut ekranu 2025-07-24_1.png

10 minut temu, Licht napisał(a):

Do trybu recovery wchodzi się poprzez przytrzymanie przy uruchamianiu telefonu przycisków +Vol i Power.

Wiem, jednak uruchamia się jak na filmie...

Opublikowano

@GrzJanik

Bardzo się dziwię, że serwis się poddał, skoro mają możliwość flashowania chipów w programatorze, poza tym nieraz wystarcza zwykłe odłączenie baterii, aby wyczyścić pamięć.

Opublikowano
2 minuty temu, GrzJanik napisał(a):

Cóż...

kontaktowałes się z mi center? czy to jakiś inny serwis się poddał? jeśli mi center z tym nie poradzi to umarł w butach ... w ogóle ciekawe że to twrp tak namieszało ... choć przyznam że u siebie nigdy nie robiłem z niego restartu do fastboota ... może lepiej nie próbować 🙃