Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już dwa na stole, odblokowanie BL to wyzwanie. Chyba trzeba będzie używać normalnego softu i czekać na światełko w tunelu?

Opublikowano
Teraz, QbaPL napisał(a):

Mam już dwa na stole, odblokowanie BL to wyzwanie. Chyba trzeba będzie używać normalnego softu i czekać na światełko w tunelu?

mała szansa że się doczekasz ... tunel raczej się zwęża i wydłuża niż odwrotnie 🙃 jak nie przeszkadza Ci to co wyrabia ostatnio Google to odblokowuj i wrzucaj Xiaomi eu ... a jak chcesz mieć święty spokój siedź na romie fabrycznym / global ...

• Like 1
Opublikowano
W dniu 30.06.2025 o 18:10, Master napisał(a):

mała szansa że się doczekasz ... tunel raczej się zwęża i wydłuża niż odwrotnie 🙃 jak nie przeszkadza Ci to co wyrabia ostatnio Google to odblokowuj i wrzucaj Xiaomi eu ... a jak chcesz mieć święty spokój siedź na romie fabrycznym / global ...

Szybko poszło. druga próba skryptem i pyk. Właśnie się zastanawiam czy robić sobie psikusa, czy nie i zostać na globalu? Odinstaluje to i tamto i będzie działało. A jak odblokuje i wrzucę eu. to potem można to cofnąć i wrócić do globala, czy oryginalnego softu blokując spowrotem BL? tego jakoś jeszcze nie przerabiałem, a mam 72 godziny na zastanowienie się?

image.thumb.jpeg.683498aa66e21979923e4fc1e306f40b.jpeg

P.S.

Rodzina w komplecie. :) image.thumb.jpeg.fca676a54a54e72fa6b9dd6aeb2132cf.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak, można wrócić przez MiFlash.

czyli mogę iść na głęboką wodę, odblokować jak zawsze, wgrać soft EU, a potem jak mnie już zapędzą w róg i nic nie będzie mi działało dzięki google, to zgram sobie dane z telefonu i będę mógł to odkręcić do pierwotnego stanu z oryginalnym softem i zablokowanym BL, żeby wszystko mi działało? Jest gdzieś samouczek na ten dziwny temat i okazję? 😁

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, QbaPL napisał(a):

czyli mogę iść na głęboką wodę, odblokować jak zawsze, wgrać soft EU, a potem jak mnie już zapędzą w róg i nic nie będzie mi działało dzięki google, to zgram sobie dane z telefonu i będę mógł to odkręcić do pierwotnego stanu z oryginalnym softem i zablokowanym BL, żeby wszystko mi działało? Jest gdzieś samouczek na ten dziwny temat i okazję? 😁

możesz zrobić dokładnie tak jak piszesz ... a potem w razie czego ti po prostu korzystasz z softu miflash - który jest domyślnie ustawiony na wipe data wgranie czystego systemu i ponowne zablokowanie fona ... on przywróci ci też oryginalne recovery jeśli miałeś wrzucone custom twrp ... ściągasz rom przeznaczony dla trybu fastboot dedykowany do twojego modelu (koniecznie zgodny z dystrybucją fona - czyli global (eea Tajwan Indonezja) dla modelu G i China dla modelu C no i jedziesz z flashem ... i to w sumie tyle ... 🙃

a tu masz opis miflasha i całą procedure 

https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/#comment-24898

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, Master napisał(a):

możesz zrobić dokładnie tak jak piszesz ... a potem w razie czego ti po prostu korzystasz z softu miflash - który jest domyślnie ustawiony na wipe data wgranie czystego systemu i ponowne zablokowanie fona ... on przywróci ci też oryginalne recovery jeśli miałeś wrzucone custom twrp ... ściągasz rom przeznaczony dla trybu fastboot dedykowany do twojego modelu (koniecznie zgodny z dystrybucją fona - czyli global (eea Tajwan Indonezja) dla modelu G i China dla modelu Co no i jedziesz z flashem ... i to w sumie tyle ... 🙃

a tu masz opis miflasha i całą procedure 

https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/#comment-24898

Dzięki za pomoc. Zapiszę sobie na potem. Tak się zastanawiałem bo głównie chodziło tu o działanie płatności telefonem i zastanawiałem się nad blikiem i dziś koledzy na forum mnie utwierdzili. Działa! Ustawiam w banku i siup, płacę telefonem jak kartą. Coś tam może nie działać, ale to był główny problem. Odblokowuje, ale nie mam czego wgrać póki co. :) Czekam na soft

Opublikowano
13 minut temu, QbaPL napisał(a):

Dzięki za pomoc. Zapiszę sobie na potem. Tak się zastanawiałem bo głównie chodziło tu o działanie płatności telefonem i zastanawiałem się nad blikiem i dziś koledzy na forum mnie utwierdzili. Działa! Ustawiam w banku i siup, płacę telefonem jak kartą. Coś tam może nie działać, ale to był główny problem. Odblokowuje, ale nie mam czego wgrać póki co. :) Czekam na soft

no ja to polecam już od dawna ... sam też z tego korzystam cały czas ... 🙃 wiele razy tu pisaliśmy że na Google świat się nie kończy ... gorzej jak banki realizują płatności zbliżeniowe przez Googla ... mój znajomy miał tak na mojej starej mi 11 ... u mnie na PKO BP blik i żadnych problemów ... oby tak dalej tylko zostało ... i nie zrobili w apce bardziej rygorystycznych testów integrity ...

Opublikowano
38 minut temu, QbaPL napisał(a):

Teraz to ja czekam na soft do Poco F7 zeby wrzucić i dac znać jak działa. Wiadomo kiedy coś będzie?

tu tylko pan Kacper może jakieś info zarzucić ... jeśli jest chiński rom to pewnie niedługo będzie ... to telefon na snapie więc rom będzie dostępny bez żadnych problemów - a kiedy to wszystko zależy od działania ekipy Xiaomi eu ... kto wie może będziesz beta testerem 🙃 fajna zabawa Cię czeka ... zazdroszczę ...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Master napisał(a):

tu tylko pan Kacper może jakieś info zarzucić ... jeśli jest chiński rom to pewnie niedługo będzie ... to telefon na snapie więc rom będzie dostępny bez żadnych problemów - a kiedy to wszystko zależy od działania ekipy Xiaomi eu ... kto wie może będziesz beta testerem 🙃 fajna zabawa Cię czeka ... zazdroszczę ...

to chyba póki co zostawię F5, żeby mieć do czego wrócić jak będzie dramat :) 

aktualny soft to 2.0.102.0.VOLEUXM? :) 

Edytowane przez QbaPL
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, QbaPL napisał(a):

to chyba póki co zostawię F5, żeby mieć do czego wrócić jak będzie dramat :) 

a propo zdjęcia z "rodziną" ostatnio kupiłem taka ładowarkę jak masz w dolnym lewym rogu ... tak na próbę sprawdzić i mieć coś w rezerwie ... ładnie ładuje z maks szybkością czyli u mnie jest wskazanie 90 watów max ...

Opublikowano
2 godziny temu, Master napisał(a):

a propo zdjęcia z "rodziną" ostatnio kupiłem taka ładowarkę jak masz w dolnym lewym rogu ... tak na próbę sprawdzić i mieć coś w rezerwie ... ładnie ładuje z maks szybkością czyli u mnie jest wskazanie 90 watów max ...

tą 120 wziąłem na wyrost, żeby była.

Opublikowano
53 minuty temu, QbaPL napisał(a):

tą 120 wziąłem na wyrost, żeby była.

no zawsze lepiej trochę mocniejsza brać niż na styk ... ja mam oryginalna Xiaomi 120tke która podpialem do bezprzewodowki 80tki też od Xiaomi ... a ta kupiłem z Ali żeby mieć w rezerwie 🙃 zapewne nie jest to oryginał ale z tego co poczytałem w recenzjach daje radę ... i jest dobra jakościowo ... a o to wcale niełatwo - w szczególności na Ali 🙃

Opublikowano (edytowane)

No i dziś mnie Revolut wyleczył z odblokowania BL, bo wyswietlil informację, że się nie pobawimy. Dramat. 

Ok wrzuciłem poprzednią wersje i działa, ale czy nie zablokują tego, że trzeba mieć najnowaszą żeby wejść?

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano

Może tak być za jakiś czas, revoult jest razem z Mdonald jedna z bardziej upierdliwych apek.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, QbaPL napisał(a):

Teraz to ja czekam na soft do Poco F7 zeby wrzucić i dac znać jak działa. Wiadomo kiedy coś będzie?

Czekam na info w kwestii odblokowania, dałem znać ekipie no ale ktoś musi sprawdzić ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema. :)

10-go kupiłem sobie Poco F7, jest piękny, ale szukam od tych 4 dni jakiegoś sposobu żeby odblokować BL.

Czy komuś się tutaj udało tego dokonać? Próbowałem tych skryptów ale nie wiem czy znalazłem dobre, czy źle coś robię, czy to nie działa, nie wiem, umiem tego zrobić.

Chce przejść z globala na MiuiEU. :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 14.07.2025 o 08:55, Breyger napisał(a):

Siema. :)

10-go kupiłem sobie Poco F7, jest piękny, ale szukam od tych 4 dni jakiegoś sposobu żeby odblokować BL.

Czy komuś się tutaj udało tego dokonać? Próbowałem tych skryptów ale nie wiem czy znalazłem dobre, czy źle coś robię, czy to nie działa, nie wiem, umiem tego zrobić.

Chce przejść z globala na MiuiEU. :) 

Mi się udało dwa telefony odblokowac  w dwa dni tymi skryptami

Opublikowano (edytowane)

witam mam poco f7 z polskiej strony xiaomi, wszystko ładnie pięknie ale jak zostawie na noc to rano budzę się z minimum 3-4 % baterii mniej, czy to normalne ? w moim redmi 13 po nocy nie schodzi nic, moze maks jeden procent. I zawsze rano jest na telefonie jakas defragmentacja pamieci uruchomiona (oczyszczanie) z panelu sterowania i nie wiem da sie to wylaczyc ? czy to samoistnie musi robic sie codziennie ?

Edytowane przez losiekpierwszy
Opublikowano

@losiekpierwszy Niestety jest to normalne.

Można zapobiec nadmiernemu drenowaniu baterii wyłączając energożerne procesy, ale aby wyłączyć defragmentację pamięci, trzeba mieć sporą wiedzę na temat systemów androidowych i robić to z uprawnieniami roota.

Opublikowano
W dniu 27.07.2025 o 11:10, QbaPL napisał(a):

Mi się udało dwa telefony odblokowac  w dwa dni tymi skryptami

Ale jak to zrobić. Możesz to jakoś prosto i krótko opisać? Próbowałem już ze 100 razy i nie wiem jak to zrobić. Coś robię nie tak bo nie rozumiem tych angielskich poradników. Nie znam angielskiego a translator mi to tłumaczy wiadomo jak... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.07.2025 o 18:47, QbaPL napisał(a):

Szybko poszło. druga próba skryptem i pyk. Właśnie się zastanawiam czy robić sobie psikusa, czy nie i zostać na globalu? Odinstaluje to i tamto i będzie działało. A jak odblokuje i wrzucę eu. to potem można to cofnąć i wrócić do globala, czy oryginalnego softu blokując spowrotem BL? tego jakoś jeszcze nie przerabiałem, a mam 72 godziny na zastanowienie się?

image.thumb.jpeg.683498aa66e21979923e4fc1e306f40b.jpeg

P.S.

Rodzina w komplecie. :) image.thumb.jpeg.fca676a54a54e72fa6b9dd6aeb2132cf.jpeg

Jakim sposobem udało Ci się odblokować bootloader?? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.08.2025 o 20:14, supermonter napisał(a):

Jakim sposobem udało Ci się odblokować bootloader?? 

Skryptem, a kilka dni temu człowiekowi z Forum za pierwszym podejsciem F7 Ultra odblokowałem, więc działa to!

W dniu 1.08.2025 o 09:09, Breyger napisał(a):

Ale jak to zrobić. Możesz to jakoś prosto i krótko opisać? Próbowałem już ze 100 razy i nie wiem jak to zrobić. Coś robię nie tak bo nie rozumiem tych angielskich poradników. Nie znam angielskiego a translator mi to tłumaczy wiadomo jak... 

odezwij się na PM i odblokujemy za darmoszkę, zeby nie było, że ktoś coś

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, dawno mnie tu nie było - mam już trzeci telefon z rodziny Xiaomi (aktualnie Poco F7). Jak aktualnie wygląda sytuacja z rom'em miui Polska i miui EU? Jest bardzo utrudniony dostęp do płatności etc.?

Nie ukrywam telefon na oficjalnym roomie działa super ale aktualny dialer do rozmów po najnowszej aktualizacji woła o pomstę do nieba..

Pytanie dodatkowe - aplikacja "meme OS Enhancer: OS updates" jest coś warta?

Aktualnie posiadam soft 2.0.204.0.VOLEUXM - aplikacja pokazuje dostępną aktualizacje dla mojego modelu (2.0.206.VOLEUXM) ale niestety po pobraniu paczki OTA nie mogę jej zainstalować a region "Szwajcaria" nie znajduje nowej aktualizacji.

Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli nadaje się to na osobny wątek na forum.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy dialera nie da się podmienić, trza zmienić rom na Tajwan czy Indonezja (nie wiem w którym będzie na 100% nagrywanie) bo od jakiegoś czasu zaczęli pakować apke dialera googlowską do któregoś z tych romów, nie doszedłem/niedoczytałem jeszcze czy dotyczy to wszystkich modeli fonów, czy tylko pojedynczych.
W Xiaomi eu jest na pierdylion procent dialer z nagrywaniem ale z racji że nie można zablokować BLa na custom romie to od maja są tęgie problemy z płatnościami przez portfel google, bo zmienili sposób weryfikacji "czystości" romu i witaminka nie działa.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1