Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.3.0.UMSCNXM dla telefonu POCO X5 Pro/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa redwood). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_REDWOOD_OS2.0.3.0.UMSCNXM_14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Sylvasster 68 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Nie ma takiego pliku.Wysłane z mojego 2412DPC0AG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca Autor Opublikowano 26 Marca Bo go usunęliśmy. Po flashu uruchamia się fastboot. Będzie poprawka. 1
mgcompany Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 1 godzinę temu, marcsl napisał(a): Android 14 ,czyli 15 nie będzie? Zaczynali od 12, więc są dwie aktualizacje wersji Androida, co i tak jest niezłym wynikiem jak na budżetowe Xiaomi.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia Reupload za chwilę powinien pojawić się na sourceforge.
tomiq Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Czy jak się pojawi to śmiało można aktualizaować czy trzeba jeszcze poczekać? bo to przejście z 1 na 2?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia Można aktualizować. Android tak czy siak ten sam, zmienia się nakładka. ROM już jest jak coś. 1
tomiq Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Dziękuję Tylko idzie jak "krew z nosa" mimo dobrego internetu. PS. a rootować też można przez łatke boot.img w magsiku?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia 11 minut temu, tomiq napisał(a): PS. a rootować też można przez łatke boot.img w magsiku? Można (tak przygotowany obraz wgrywasz później w TWRP albo Fastboocie). 1
tomiq Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Jak teraz w hyperod 2 sprawdza się czy jest aktualiacja systemu lub łatki na płatności? potrójne kliknięcie jak w jedynce nie działa.
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Kwietnia Autor Opublikowano 4 Kwietnia Na pulpicie aplikacja Aktualizacje albo dotknięcie ikony HyperOS w menu O telefonie.
Master Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 20 minut temu, tomiq napisał(a): Jak teraz w hyperod 2 sprawdza się czy jest aktualiacja systemu lub łatki na płatności? potrójne kliknięcie jak w jedynce nie działa. powinieneś dostać monit w powiadomieniach jak wyjdzie mowa wersja softu ... łatka na płatności zawsze będzie najnowsza na moment wyjscia romu - ale jak potem wyjdzie jej nowsza wersja to monitu jak przy nowej wersji systemu nie będzie ... trzeba już to sprawdzać ręcznie w apce updatera (ikonka) ... info też będzie tu na forum ... no i sama łatka pojawi się też na serwerze Xiaomi eu (sourceforge) to co pisal pan Kacper o dotknięciu ikony to chodzi o ten obrazek z wersja hypera ... w załączeniu ... w sumie i tak otwiera to tylko apke updatera więc równie dobrze możesz wchodzić tam bezpośrednio ...
marcsl Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia W dniu 27.03.2025 o 17:53, mgcompany napisał(a): Zaczynali od 12, więc są dwie aktualizacje wersji Androida, co i tak jest niezłym wynikiem jak na budżetowe Xiaomi. Troche chora polityka Xiaomi.Redmi Note 12 (Topaz) wydane w tym samym czasie co x5pro i dostał aktualizację do 15-stki a to tylko dlatego że startował z 13-stką.hehe a znowu poco startował z 12-stką i dostanie figę😄
Master Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 godziny temu, marcsl napisał(a): Troche chora polityka Xiaomi.Redmi Note 12 (Topaz) wydane w tym samym czasie co x5pro i dostał aktualizację do 15-stki a to tylko dlatego że startował z 13-stką.hehe a znowu poco startował z 12-stką i dostanie figę😄 oczywistym jest że na politykę w tym zakresie nikt z nas nie ma wpływu ... taka przyjęli strategie nasi chińscy majfriendzi 🙃 tu zawsze ktoś będzie niezadowolony / nieusatysfakcjonowany ... oni o tym wiedzą i rozwiązaniem na to jest zakup od nich nowszego modelu 🙃 biznes musi się zgadzać ... zostaje nam z tym żyć i jakoś się wpasować w ten proceder ...
mgcompany Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 23 godziny temu, marcsl napisał(a): Troche chora polityka Xiaomi.Redmi Note 12 (Topaz) wydane w tym samym czasie co x5pro i dostał aktualizację do 15-stki a to tylko dlatego że startował z 13-stką.hehe a znowu poco startował z 12-stką i dostanie figę😄 Do momentu braku wymaganej minimalnej wersji Androida minie jeszcze kilka lat, a przez ten czas będą dostarczane aktualizacje bezpieczeństwa i aktualizacje systemu (które też się niedługo skończą, ale to jeszcze chwilę potrwa). U większości użytkowników czas życia takiego smartfona to 3-4 lata, potem i tak sprzęt jest użytkowany w inny sposób, ląduje w szufladzie lub przejmuje go ktoś z rodziny do dzwonienia. Mam jeszcze Poco X3 NFC i sam sprzęt jest ok, ale mikrofon działa coraz słabiej, głośniki już nie wyrabiają, aparat coraz trudniej łapie ostrość, ekran zaczyna się rozwarstwiać dookoła, a bateria trzyma dobrze tylko w przy używaniu jako sam telefon, bo inaczej rozładowuje się w max jeden dzień roboczy, a sprzęt w wrześniu będzie miał 5 lat i raczej trudno, żeby producent bawił się w aktualizację takiego sprzętu. Przy wprowadzaniu na rynek nowego modelu, Xiaomi/Redmi/Poco zwykle informuje o minimalnym okresie aktualizacji Androida i nakładki. W lutym 2023 zapowiedzieli, że dla Poco będę 2 aktualizacje wersji Androida, a dla Xiaomi 3 aktualizacje, później chyba dodali jeszcze po jednej aktualizacji. Ja tam się nie spinam o wersję Androida już od wielu lat, chyba od piątki, gdzie wtedy jeszcze to miało jakieś znaczenie. Jedyne co mnie teraz interesuje, to możliwość odblokowania bootloadera i możliwość wgrania ROMu z dialerem od Xiaomi.
Netoper Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia a znowu poco startował z 12-stką i dostanie figęNo przecież dostał dwie wersje androida. Jakby startował z trzynastego no to by miał 15.A to że telefony wydane w tym samym czasie to jednak jest to różna półka wydajnościowa/cenowa. A to normalne nie tylko w xiaomi, niższe serie są słabiej wspierane.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Wgrałem aktualizację i z pulpitem zrobiła się padaczka. Zapomniałem, że w HyperOS 2 zmieniła się siatka ikon i widgetów, co spowodowało kuriozalny wygląd ekranu. Albo jest kompaktowy, gdzie nic nie widać na widgetach, bo nagle zrobiły się mikroskopijne czcionki, albo standardowy, gdzie w rzędzie są tylko 4 ikony. W dodatku każdorazowa zmiana ustawień np. wielkości rozmiaru ikon (osobne menu w ustawieniach systemu), powoduje rozwalenie rozmiaru widgetów i trzeba wszystko ustawiać na nowo. Jak dla mnie, to Xiaomi znów poszło w kierunku robienia z użytkowników idiotów. Wiem, że rozmiar siatki był modyfikacją robioną przez zespół xiaomi.eu, tylko teraz tego już nie mogą zrobić. Ekran jest wielki, ikony na pulpicie mało, w szufladzie aplikacji trzeba przewijać kilka razy lub korzystać z wpisywania, a to nie zawsze działa jak nie pamiętam dokładnie nazwy apki. Także dla mnie teraz jest 💩
Maju Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Witam wszystkich serdecznie (to mój pierwszy post). Wgrałem ROM do swojego Xiaomi Poco X5 Pro 5G. Poukładałem pulpit, który się mocno rozjechał (stary układ 5x6 - trochę musiałem posiedzieć) i wszystko gra. Generalnie nakładka na plus. Fajne zmiany i ewolucja. Ale mam jedno pytanie/problem. Często korzystam z wbudowanego nagrywania rozmów i od tej wersji za każdym razem jak podczas rozmowy wybieram "Nagraj", to jeszcze wyskakuje dodatkowy, bardzo irytujący monit: Zastrzeżenie. Przepisy jurysdykcji w której znajdujesz się Ty bądź inni uczestnicy rozmowy itd. bla bla bla ... Niestety, trzeba za każdym razem ponownie (jeszcze raz) potwierdzać nagrywanie wybierając "Rozpocznij". Jest to bardzo irytujące, tym bardziej, że nagrywam zazwyczaj jakieś wycinki rozmowy, głównie sprawy techniczne i nie ma czasu na patrzenie, że po wybraniu "Nagraj" jeszcze musisz się użerać z jakimś komunikatem. Czy szanowny kolega Kacper lub jemu podobni spece wiedzą, co zrobić, aby ten dodatkowy, kolejny monit się nie pojawiał za każdym razem? Gdzieś można to wyłączyć? Zaptaszkować, że rozumiem, nie pokazuj tego więcej? Z góry dziękuję za Pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia przez Maju
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia Nie spotkałem się z taką sytuacją, aczkolwiek tłumaczenie tego kojarzę. Napiszę do ekipy, czy nie dałoby się tego spatchować tak, aby już się to nie pojawiało (przy czym zmiany w tej kwestii pojawiłyby się dopiero w kolejnej wersji ROMu). Jeśli możesz, to wyślij mi tu albo na priv nagranie tego (po polsku albo po angielsku). EDIT: Nie musisz wysyłać nagrania, już widzę.
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia Problem rozwiązany. Od kolejnej aktualizacji ten komunikat pojawi się tylko raz. 1 1
Maju Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Super. Normalnie mistrz jest jeden. Express podejście. Szacunek się Tobie należy kolego Kacprze !!! Czekam na następny ROM. Obserwuję od kilu lat to forum, ale dopiero dziś założyłem konto właśnie w sprawie tego irytującego komunikatu przy nagrywaniu. Przyznaję, że zawsze ujmowało mnie, że praktycznie co wątek, to starasz się skutecznie pomóc ludziom. Brawo !!! Zresztą dzięki forum i świetnym wyjaśnieniom sam podszedłem do tematu zdjęcia blokady i wgrania jakże poczciwego i normalnego Waszego ROM'u. Nie wyobrażam sobie innego systemu. Mając wcześniej Xiaomi Mi Max 3 z jeszcze normalnym systemem MIUI bez reklam, z nagrywaniem i po 5 latach przechodząc na nowy telefon już z klucza unijnych blokad i idiotyzmów, byłem załamany. Normalnie idiokracja. Na szczęście trafiłem na miuipolska i przez Was mogę być nadal normalnym użytkownikiem, a nie walczyć z wiatrakami i głupotą korporacyjną. Dziękuję bardzo. PS. Jestem z Poznania i czasami jeżdżę przez Leszno. Kiedyś się odezwę na priv i browara podrzucę w nagrodzie. Pozdrawiam 1
Master Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia @Maju postawa godna podziwu 👍 nowy załogant zawsze mile widziany 🙃 a to co pisałeś to właśnie największa zaleta romu od Xiaomi eu - takie forum jak nasze ... tacy użytkownicy - i to że problemy i uwagi które się zgłasza kogoś interesują ... oby starczyło siły zaangażowania i determinacji w dalszej walce z kijami w szprychach które wkładają nam w swojej nieskończonej mądrości tak Xiaomi jak i google ... 2
kris68 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Jak to człowieka cieszy, że ludzie dalej instalują Romy xiaomi.eu. Bo przy tych kłopotach z bootloaderem to się obawiałem o pojawianie się nowego softu. Na szczęście komu się nie uda uzyskać zgody zawsze pozostaje opcja płatna a jeżeli nie jest to tani telefon, to ten wydatek aż tak nie boli. Pół roku przecież sam Czekałom na zgodę aż wreszcie zdjąłem płatnie. A tak jak napisał @Master każdy nowy członek forum mile widziany. A oczekiwać na nowe Romy od swojego operatora do tego ogolone z niektórych funkcji, które tu mamy. to można dostać szewskiej pasji. 1 1
wypcio Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Troche chora polityka Xiaomi.Redmi Note 12 (Topaz) wydane w tym samym czasie co x5pro i dostał aktualizację do 15-stki a to tylko dlatego że startował z 13-stką.hehe a znowu poco startował z 12-stką i dostanie figęMam rn12 szczerze Android 15 hyperos2 zabił tego fona. Sam kupiłem tanio poco X5 Pro ze zwrotu dziś.Jak żywotność baterii bo na pewno wgram Xiaomi.eu zależy mi na nagrywaniu rozmów dla mnie piorytet. Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi