Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ponieważ, jak wspomniałem w osobnym wątku - przy HyperOs głupieje mi portfel google, rozważam przeprowadzenie hard resetu.

Samo przeprowadzenie tej czynności jest banalne, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie:

czy po przeprowadzeniu hard resetu odzyskam android 13 i MIUI 13 i pozbędę się HyperOs, czy też telefon wróci do ostatniej, najnowszej aktualizacji - czyli znowu HyperOs ? Chcę się za wszelką cenę tego dziadostwa pozbyć.

Z góry dziękuję za zainteresowanie wątkiem.

Edited by kuszelax
Posted

System na 100% się nie zmieni. Jeśli chcesz wrócić do tego co było, musisz użyć MiFlasha (co z kolei, jeśli nie masz dostępu do trybu EDL, wymaga odblokowanego bootloadera).

• Kacper Skrzypek changed the title to Hard reset - czy zmieni się system?
Posted (edited)

Dziękuję za odpowiedź. 

Muszę pozostać z kulawym telefonem. Portfel google jak głupiał, tak głupieje.

Czyli ... hard reset przywróci ostatnią wersję - w moim przypadku hyperOs 2.0.2.0, tak ?

Edited by kuszelax
Posted

Dziękuję za zainteresowanie i udzielenie odpowiedzi.

Cały czas mnie nurtuje zachowanie portfela google. Może Ty masz jakiś pomysł ?

Posted

Niestety nie mam... Próbowałeś pisać może do supportu Xiaomi na maila? Albo do Google'a? (Kontynuujmy temat tam, gdzie się zaczął - czyli w oddzielnym wątku).

Posted

kuszelax  są pewne sprawy, że nawet człowiek bawiący się kilkanaście lat telefonami (piszę o sobie) sobie nie poradzi i naprawdę to przeszkadza, pozostaje serwis — polecam Mi Center. Można się dogadać  ceną oczywiście twoja wola. Ze wszystkimi moimi nieraz uceglonymi, nieraz po kilku dniach dłubania sobie poradziłem i wszystko się naprawiło a z prostym Redmi 12 po aktualizacji do HyperOS 2 nie dałem rady. Telefon stał się bezużyteczny, a muszę mieć drugi zapasowy fon. No i poszedł do serwisu. Naprawili wrócił, jest OK. Możesz pisać do Googla, do supportu Xiaomi, ale oni albo przeważnie nie odpowiadają, albo tak zdawkowo, że można to sobie w d*** wsadzić. Twój wybór, ale może napisz do @Acid albo zadzwoń do serwisu.

• Haha 1
Posted

u mnie ... odpukac ... z portfelem nie ma problemów ... co jakiś czas wrzucam nowego fixa i śmiga bez problemów ... a te supporty to tak jak pisał Krzychu ... przyślą jakaś standardowa formułkę która w niczym nie pomoże ... jak szukam infa w necie to zawsze omijam te oficjalne strony bo nic tam nigdy sensownego nie ma ... już lepiej szukać info na forach typu rededit czy xda ...

Posted
1 godzinę temu, Master napisał(a):

u mnie ... odpukac ... z portfelem nie ma problemów ... co jakiś czas wrzucam nowego fixa i śmiga bez problemów ... a te supporty to tak jak pisał Krzychu ... przyślą jakaś standardowa formułkę która w niczym nie pomoże ... jak szukam infa w necie to zawsze omijam te oficjalne strony bo nic tam nigdy sensownego nie ma ... już lepiej szukać info na forach typu rededit czy xda ...

To nie działa pod globalem.

Posted
34 minuty temu, kuszelax napisał(a):

To nie działa pod globalem.

tak ... zdaje sobie sprawę 🙃 tam fix nic nie da ... w każdym razie ciekawe te problemy - może dasz radę zrobić unlocka i przejść na Xiaomi eu? jak Ci nie podejdzie zawsze można wrzucić globala z powrotem robiąc jednocześnie locka - ciekawe jaka wtedy miałbyś sytuację ...

Posted (edited)

Ze swojej strony będę odradzał aktualizację do HyperOs. Oprócz problemów z portfelem google, z innymi aplikacjami i motywami  też jest problem. Dobrze, że tylko ucegliłem tylko jeden telefon. W pozostałych skutecznie zablokowałem i aktualizacje, i powiadomienia do nich. Pozostaję przy A13 i MIUI14.

Edited by kuszelax