zagrobelny Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) Będę niestety zmuszony przejść z Xiaomi.eu na global firmware. Ku#@$#% Google !!!! Jak zrobić backup aplikacji i przywrócić go aby się najmniej nakonfigurować z apkami? Przesiadka z xiaomi.eu (xiaomi note 10 Pro 14.0.9.0 TKFMIXM) na Global V14.0.4.0.TKFTWXM (Taiwan) Będzie nagrywanie rozmów? Fastboot, potem zablokować bootloader? Edytowane 16 Lutego 2025 przez zagrobelny
0 Netoper Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 Nie ma możliwości żeby zrobić pełny backup, większość aplikacji i tak trzeba będzie konfigurować a szczególnie tzw. wrażliwe. Po za tym niektóre aplikacje mogą się wykładać na innej wersji romu i będzie bałagan.Najlepiej zrzucić ręcznie po kablu pliki multimedialne muzyka/obrazy na kompa, zrobić kopię kontaktów, smsów np przez SmsBackup&restore, a same aplikacje pobierać i instalować na czysto.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
0 Master Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) tak jak Kolega powyżej napisał - dokładnie to samo bym polecił ... nie bawić się w backupy aplikacji i ich przywracanie ... chyba że masz tego setki to może pomóc oszczędzić trochę czasu - część będzie działać dobrze a te co nie zatrybia to wywalisz i zainstalujesz / skonfigurujesz od nowa ... ale jak nie masz tego dużo to lepiej zrobić czyste instalki i mieć pewność że wszystko jest ok ... wrzuć Tajwan miflashem z opcją ponownego locka - to powinno być już tam domyślnie zaznaczone ... ps. @kris68 bawił się sporo w backupy apek to w razie czego uderz do niego co tam poleca ... Edytowane 16 Lutego 2025 przez Master
0 zagrobelny Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Opublikowano 17 Lutego 2025 @Netoper , @Master dzięki chłopaki. Miflash wgrać global Taiwan a jak wszystko będzie OK, to zablokować bootloader? Czy jak inaczej? Nigdy tego nie robiłem, którym poradnikiem się posiłkować, bo jest ich kilka na forum dość starych, mimo że Kacper pisał o ich aktualności?
0 Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2025 Opublikowano 17 Lutego 2025 Poradniki są aktualne. MiFlash pochodzi z 2014, ale aktualizowałem go w zeszłym roku.
0 kris68 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 Tak Master, @kris68 bawił się w full backupy i olał. Nie ma opcji, żeby backup aplikacji w pełni zadziałał poprawnie. Mam to sprawdzone i dosyć nerwów straciłem. Jak ktoś ma dużo aplikacji (ja mam ponad 200, takie zboczenie jak ktoś pewnie powie), jak nie spamiętasz, a to pewne to sobie porób zrzuty ekranu, żeby wiedzieć, co zainstalować na nowo a co nie. Co do backupu danych są 2 fajne programy. Wiec ewentualne odblokowanie bootloadera co wyczyści wszystko, a potem przywrócenie z kopii SMS-ów, zdjęć, kontaktów itd. Ale aplikacjami bawimy się już ręcznie.
Pytanie
zagrobelny
Będę niestety zmuszony przejść z Xiaomi.eu na global firmware. Ku#@$#% Google !!!!
Jak zrobić backup aplikacji i przywrócić go aby się najmniej nakonfigurować z apkami?
Przesiadka z xiaomi.eu (xiaomi note 10 Pro 14.0.9.0 TKFMIXM) na Global V14.0.4.0.TKFTWXM (Taiwan)
Będzie nagrywanie rozmów? Fastboot, potem zablokować bootloader?
Edytowane przez zagrobelny5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi