wyzwolenia Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) Hej Wlasnie mysle czy warto jeszcze kupowac MI4. MI4C zdaje sie calkiem niezlym zastepnikiem. Niestety ramka jest z tworzywa ale reszta calkiem super. Widzicie jeszcze jakies inne minusy wersji C? Myslicie ze w przeciagu miesiac cena spadnie? Pytam osob ktore obseruja rynek Xiaomi Edited September 23, 2015 by wyzwolenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Ja do Mi4c przekonany nie jestem, niby wszystko fajnie wygląda, ale... nadal nie jest to flagowiec, no i ten model nie ma JDI, co moim zdaniem jest lekkim "ale" w stosunku do zwykłego Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 No ale jest sharp i lg a to jedni z lepszych producentow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 No tak, są dobrzy, ale.. JDI to jednak JDI . Aktualnie Sharp przebija LG w jakości, ale w Mi4c masz totalny random... możesz dostać Sharpa, możesz dostać LG, a nawet AUO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 Czyli ekran i ramka na niekorzysc wersji C Cos jeszcze? PS> Co myslicie o cenach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 ~900zł na IBG wersja tańsza, podobnie jak M4i. Cenowo od premiery Mi4i wiele się nie zmieniło. Wydaje mi się, że cenowo dla nas (licząc ew. VAT) wychodzi lepiej Mi4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) No tak, są dobrzy, ale.. JDI to jednak JDI . Aktualnie Sharp przebija LG w jakości, ale w Mi4c masz totalny random... możesz dostać Sharpa, możesz dostać LG, a nawet AUO...Kupujac mi4 mozesz dostac sharpa a nie tylko jdi. Sharp przebija masz racje bo wyswietlacze igzo sa duzo lepsze. Tylko xiaomi nie korzysta z igzo. Jakosc sharpa i lg bedzie tutaj taka sama. Tez nie bedzie odbiegac od jdi. Problemem jest auo, tylko moze sa to nowe wyswietlacze auo. Na chwile obecna nie wiesz jak jest. W redmi note 2 masz wyswietlacz aou i jakoscia przebija wyswietlacz w mipadzie. Mam oba i porownywalem. Edited September 23, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Kupujac mi4 mozesz dostac sharpa a nie tylko jdi. Sharp przebija masz racje bo wyswietlacze igzo sa duzo lepsze. Tylko xiaomi nie korzysta z igzo. Jakosc sharpa i lg bedzie tutaj taka sama. Tez nie bedzie odbiegac od jdi. Problemem jest auo, tylko moze sa to nowe wyswietlacze auo. Na chwile obecna nie wiesz jak jest. W redmi note 2 masz wyswietlacz aou i jakoscia przebija wyswietlacz w mipadzie. Mam oba i porownywalem. Przecież Mi4 ma JDI, Sharp był stosowany przy serii Redmi. Nigdzie nie widziałem informacji o tym, aby przy Mi4 był JDI albo Sharp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) Przecież Mi4 ma JDI, Sharp był stosowany przy serii Redmi. Nigdzie nie widziałem informacji o tym, aby przy Mi4 był JDI albo Sharp.To proponuje wejsc na storne mi.com i doczytac wyraznie masz napisane sharp/jdi. Edited September 23, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 To proponuje wejsc na storne mi.com i doczytac wyraznie masz napisane sharp/jdi. OK jestem ślepy, zwracam honor! Wielkie białe "Sharp/JDI", a ja tego nie zauważyłem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
louinsky Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Mnie nie przekonuje plastik w mi4c, zamowilem 2 dni temu mi4, po tym jak pokazano zdjecia mi4c. Jakby mial wyglad jak mi4 to bym bral bez wahania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Ja kupiłem 2 tyg temu mi4 i jakoś nie mam bólu, ze nie poczekalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Flagowiec to zawsze flagowiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 23, 2015 Author Share Posted September 23, 2015 Mnie nie przekonuje plastik w mi4c, zamowilem 2 dni temu mi4, po tym jak pokazano zdjecia mi4c. Jakby mial wyglad jak mi4 to bym bral bez wahania Hmmm a MI4 poza ramka nie jest aby tez plastikowy? czym poza ramka rozni sie od MI4C w kwestii plastiku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Ja osobiście żałuję, że nie zdążyłem zamówić Mi4. 4c niby spoko, ale sprawdzona 4 wydaje się bardziej "premium", kwestia wyświetlaczy, obudowa 4c to sam plastik.. w 4 jest aluminium i np drewniane plecki, to wyróżnia ten telefon tak na pierwszy rzut oka. A skoro Mi4 3GB tak sprawnie działa, to niezbyt przekonuje mnie procesor w 4c. Za to na korzyść 4c: LTE, 32GB ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 24, 2015 Author Share Posted September 24, 2015 Ale przeciez aluminum to wylacznie ramka/obwódka. Jak to nie zdazyles zamowic mi4? Przeciez nadal sa na rynku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Ale przeciez aluminum to wylacznie ramka/obwódka. Jak to nie zdazyles zamowic mi4? Przeciez nadal sa na rynku Aktualnie dość ciężko dorwać Mi4 3Gb/64Gb WCDMA np. która po prostu "zniknęła", tak samo werjsa 64Gb LTE, w sklepach już są tylko zazwyczaj 2/16Gb LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Dokładnie - pisałem do gearbest, ibg, xfs i odp "out of stock". 2GB/16GB LTE jest do dorwania, ale mi zależało na 3GB WCDMA.. Na stronach sklepów są wszędzie, ale jak przychodzi co do czego - brak. Na niekorzyść Mi4c jest póki co MIUI? bo z tym będzie chyba problem, jeśli dobrze rozumiem post Acida w którymś wątku :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 a mozesz lekko przyblizyc problem? chodzi tylko o jezyk czy co? Bo jesli tylko jezyk to mi akurat ENG nie przeszkadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 a mozesz lekko przyblizyc problem? chodzi tylko o jezyk czy co? Bo jesli tylko jezyk to mi akurat ENG nie przeszkadza Tak przez bliżej nieokreślony czas nie będzie MIUIPolska dla tego tel, jakieś problemy z andkiem 5.1, czyli będziesz zmuszony korzystać z systemu CN, a tego raczej nie polecam, nie ze względu na system, ale ze względu na to co pośrednicy instalują Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 ibuygou tez instaluje swinstwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 ibuygou tez instaluje swinstwa? Raczej nie, ale sprzedawcy z Ali już tak, było o tym dość głośno jeszcze niedawno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 a gdybym powiedzial ze kartonik z Xiaomi ma byc orygianlnie zamkniety? Wtedy chyba nie dadza rady co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Mogą owszem. Ale posiadać profesjonalny sprzęt do foliowania, to żaden wysiłek. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 a gdybym powiedzial ze kartonik z Xiaomi ma byc orygianlnie zamkniety? Wtedy chyba nie dadza rady co? Jak sprawdzisz czy nic w środku nie było ruszone? Dorwać np. foliarke to nie problem. XFS ma praktycznie wszystkie tel ładnie zapakowane, ofoliowane etc. a jak otworzysz to w środku znajdziesz ładowarkę EU, które Xiaomi nie daje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 ibuygou tez instaluje swinstwa? Tak rom multilang xiaomi.eu mojego autorstwa... Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 Ehhh duzo promoblemu z tym MI4C Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Raczej tylko jeden. Andrzej 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted September 26, 2015 Author Share Posted September 26, 2015 No wiesz dla mnie wiecej - dostepnosc czarnych. Ja tam bialych komnunijnych nie lubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Ja tam wolalem zalozyc czarnego case'a na bialy telefon i kupic wersje 3gb/64 niz miec slabsza ale czarna po 2 dniach czlowiek sie przyzwyczaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Najlepiej żeby był czarny 3gb/64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Także zastanawiam się nad tymi modelami, ale zależy mi na lte, czy wersja mi4 16gb obsługuje lte 1800 i 2600? O 900 już nawet nie pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Stoję przed tym wyborem i tak dla Mi4 lepsze wykonanie Mi4c za to lepsze bebechy ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Stoję przed tym wyborem i tak dla Mi4 lepsze wykonanie Mi4c za to lepsze bebechy ;/ Właśnie i niestety na tym to polega. Coś kosztem czego. Idealnie by było gdyby bebechy mi4c były w opakowaniu mi4. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Dokładnie, niestety nie jest to dane ale ja chyba zdecyduje się na Mi4c bo chcąc nie chcąc jest on kropkiem w przód Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts