Skocz do zawartości
  • 0

MIUI zamyka aplikacje

Pytanie

Opublikowano

Jak uniemożliwić zabijanie aplikacji? Dam przykład. Mam odpalony yanosik. Chcę coś sprawdzić w internecie. Uruchamiam firefox, wchodzę na stronę i po 1-2 min zabijany jest proces yanosik. Kłódka założona, oszczędzanie energii->bez ograniczeń. Na cholerę tyle ramu 6+2, skoro 2 aplikacje nie mogą być uruchomione...

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Też mnie to irytuje. Mam włączoną muzykę z przeglądarki, robię zdjęcie to muzyka się wyłącza, wracam do przeglądarki to strona na nowo się otwiera. Kłódka nic nie daje.

• 0
Opublikowano

Tylko tyle RAMu - jak mi się wydaje. W ostatnich miesiącach miałąm możliwość porównania pracy poco f3 (8 GB RAM) z poco f5 pro (12 GB RAM) i ten drugi bardzo często* w uruchomionych programach miał wielką olbrzymią listę z całego dnia, nawet z poprzednich 24 godzin. Z kolei w tym pierwszym pod koniec dnia musiałam ponownie otwierać dokument jaki otwierałam rano.

* nie dotyczy nowej badziewnej aktualizacji z wersją 2.0.202.0, która niszczy to dobre zarządzanie i obecnie znacznie szybciej usuwa otwarte dokumenty z pamięci RAM

• 0
Opublikowano

jeśli chodzi o apki to nie zauważyłem u siebie tego typu problemów ... ogólnie zawsze "tuninguje" to z czego korzystam ... tzn zaznaczam / odznaczam autostarty + ustawiam tryby oszczędzania energii (bez ograniczeń dla tych które chce żeby były cały czas możliwie jak najbardziej aktywne) no i do tego blokuje część w pamięci - apki typu komunikatory widżety itp - też apke do tapety czy volume boostera ... robiłem tak na Xiaomi 14tce i robię to samo na 15tce ... tam się sprawdziło no i tu się sprawdza 🙃 oczywiście są pewnie apki które potrafią "się biesić" i "glupieją" tego jest tyle że ciężko ze wszystkiego korzystać na raz ... tu może jakieś info w temacie dać pewnie @kris68 bo z tego co pamiętam to on miał tego zainstalowane "pod korek" i pewnie na więcej doświadczeń 🙃

• 0
Opublikowano (edytowane)

@qwerty01 Załączony "globalny tryb oszczędzania" ubija aplikacje w tle (poza powiadomieniami). Zmień na normalny bez oszczędzania aby ikona baterii nie była żółta tylko biała + warto zaznaczyć w dowolnej aplikacji która ma działać w tle to co poniżej. @rvba Muzyka z przeglądarki, to YT? Żartujesz?  Youtube ReVanced Extended bezpłatne z blokadą reklam, > funkcji niż YoutubePremium, działa w tle. W połączeniu z zalogowaniem do MicroG przenosi subskrybcje @ z YT

curv10.png

Edytowane przez zagrobelny
  • 0
Opublikowano
W dniu 12.07.2025 o 11:14, zagrobelny napisał(a):

to YT? Żartujesz?

Ale to ty powiedziałeś. Problem z resztą rozwiązany bo wystarczy przełączyć na widok strony z komputera.