Giacomo Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 Witam serdecznie Mam telefon Redmi note 14 pro+ jest to wersja z rom: 2.0.211.0 vopeuxm model : 24115ra8eg i pytania moje : 1. kiedy wyjdzie na ten telefon nowy system hyperos 3 2. czy można na ten telefon dać global rom , jeśli tak to proszę mi pomoc w tym , jak również jeśli to konieczne odblokowaniu bootloader z poważaniem Łukasz
FromWP Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 @Giacomo niedługo powinien być, dla globalnej wersji Hyperos 3 wydali 15-tego listopada. Zmiana z globala eea którego masz na zwykłego globala (praktycznie niczym się od twojej wersji nie różni) nie ma sensu i wymaga odblokowania bl. Chwilę poczekaj. 1
Master Opublikowano 19 Listopada 2025 Opublikowano 19 Listopada 2025 jeśli chodzi o dostępność romow pod dany model to polecam apke memeos enhancer ... fajna sprawa ... nawet kupiłem sobie wersję pro bo była za grosze ...
lukasknw Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 hej zainstalowałem eu. ale niestety irytują mnie płatnosci myślałem ,ze normalnie dam rade z karta ale zapominam jej wiec chce wrócic do orginalnego softu jako , żę miałem wersje europejska to moge wgrać globala i zablokować bootloader ?
lukasknw Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 (edytowane) Jescze pytanie moge wgrać globala mi flashem bez blokowania bootloadera , potem w twrp zainstalować update z hyperos3 i na koniec zablokować bootloader oem lock przez cmd ? Edytowane 22 Listopada 2025 przez lukasknw
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 Jeśli masz odblokowany BL no to od razu wgraj sobie na czysto przez miflash bez szarpania się z TWRP.Inna sprawa że nie mam pojęcia czy jak będzie obce TWRP i spróbujesz komendą zamknać BL to czy nie uceglisz telefonu, czy może jednak to przejdzie, bo zamknięcie BLa czyści telefon, ale czy wyrzuci wtedy customowe TWRP i przywróci fabryczne to nie wiem jak to by zadziałało.Dużo mniej roboty i na 100% bezpieczniejsze jest wgranie romu przez miflash.A żeby nie mieć nabiału z płatnościami to nie możesz mieć obcego TWRP, rom musi być w stanie fabrycznym i musi być zablokowany BL.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka 1
lukasknw Opublikowano 22 Listopada 2025 Opublikowano 22 Listopada 2025 (edytowane) Teraz, Netoper napisał(a): Jeśli masz odblokowany BL no to od razu wgraj sobie na czysto przez miflash bez szarpania się z TWRP. Inna sprawa że nie mam pojęcia czy jak będzie obce TWRP i spróbujesz komendą zamknać BL to czy nie uceglisz telefonu, czy może jednak to przejdzie, bo zamknięcie BLa czyści telefon, ale czy wyrzuci wtedy customowe TWRP i przywróci fabryczne to nie wiem jak to by zadziałało. Dużo mniej roboty i na 100% bezpieczniejsze jest wgranie romu przez miflash. A żeby nie mieć nabiału z płatnościami to nie możesz mieć obcego TWRP, rom musi być w stanie fabrycznym i musi być zablokowany BL. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka poszło dzięki Edytowane 22 Listopada 2025 przez lukasknw 1
jachu76 Opublikowano 5 Grudnia 2025 Opublikowano 5 Grudnia 2025 Witam, mam odblokowanego Redmi Note 14 pro 5g , chcę wgrać Hyperion IOS 3.0 , czy jest taki rom aby miał nagrywanie rozmów ?
majka420 Opublikowano Czwartek o 07:45 Opublikowano Czwartek o 07:45 (edytowane) Czy bardzo jest odczuwalna różnica w szybkosci działania lub aparatu pomiędzy redmi note 14 pro 5g a redmi note 14 5g? Edytowane Czwartek o 07:45 przez majka420
Kacper Skrzypek Opublikowano Czwartek o 09:05 Autor Opublikowano Czwartek o 09:05 Nie miałem ani jednego, ani drugiego, ale patrząc realnie wielkiej różnicy w wydajności nie będzie - choć jeśli ma być to telefon na lata, to Pro daje trochę więcej rezerwy na dłuższy czas. Być może taka różnica byłaby w aparacie (głównym, bo reszta identyczna), bo jednak aparat w Pro jest większy (nie mówię o rozdzielczości, ale o rozmiarze sensora), ale też nie nastawiałbym się na jakieś ogromne różnice.
majka420 Opublikowano Czwartek o 09:10 Opublikowano Czwartek o 09:10 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie miałem ani jednego, ani drugiego, ale patrząc realnie wielkiej różnicy w wydajności nie będzie - choć jeśli ma być to telefon na lata, to Pro daje trochę więcej rezerwy na dłuższy czas. Być może taka różnica byłaby w aparacie (głównym, bo reszta identyczna), bo jednak aparat w Pro jest większy (nie mówię o rozdzielczości, ale o rozmiarze sensora), ale też nie nastawiałbym się na jakieś ogromne różnice. Pytam ponieważ jakoś ne przemawia do mnie ten zakrzywiony ekran.
Kacper Skrzypek Opublikowano Czwartek o 09:12 Autor Opublikowano Czwartek o 09:12 Pod kątem ekranu Pro będzie trudniejszy jeśli chodzi o znalezienie jakichś folii/szkieł (zresztą jak wszędzie z tego typu ekranami), to też fakt.
Rekomendowane odpowiedzi