Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Października 2024 Opublikowano 2 Października 2024 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS1.0.9.0.ULCCNXM dla telefonu Xiaomi 12 (nazwa kodowa cupid). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_CUPID_OS1.0.9.0.ULCCNXM_14.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1
QBAQ Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 Nie można wykonać kopii zapasowej...
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 Wyślij treść błędu i jakieś nagranie. Igor Eisberg, który ma Xiaomi 12, nie może tego zreprodukować.
QBAQ Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) @Kacper Skrzypek ale fikoł właśnie się zorientowałem, że nie mam aplikacji "Nagrywanie ekranu" na liście aplikacji (w ustawieniach systemu widnieje gdzieś tam / screeny) Czyżby została jakoś usunięta?? Edytowane 4 Października 2024 przez QBAQ
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 13 minut temu, QBAQ napisał(a): właśnie się zorientowałem, że nie mam aplikacji "Nagrywanie ekranu" na liście aplikacji (w ustawieniach systemu widnieje gdzieś tam / screeny) Czyżby została jakoś usunięta?? Nie, po prostu w nowszych wersjach nie ma ikony. Wejdź w nagrywanie przez Centrum funkcji.
QBAQ Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 Ok, no to chociaż tyle. Dlatego uważam, że powinny być tworzone listy zmian dla wydań stabilnych...
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 Poza nagraniem podeślij mi jeszcze info o wersji aplikacji Kopia zapasowa.
QBAQ Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) @Kacper Skrzypek Proszę. VID_20241004_153440.mp4 Edytowane 4 Października 2024 przez QBAQ
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 A jaką masz wersję systemowego launchera?
acocieto Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) Problem opisany przez @QBAQ występuję np. w apce Koleo i DPDMobile. Reinstalacja apki pomaga. Nie wyśle treści błędu, bo nie otwiera odnośnik "Pokaż treść błędu" Edytowane 4 Października 2024 przez acocieto
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 To podaj chociaż wersję launchera (log możesz też spróbować wywołać przez ADB: https://xiaomi.eu/community/threads/logging-with-adb-logcat.63684/). 1
acocieto Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 Launcher w poprzednim poście. Link do logów https://www.mediafire.com/file/p2pv42wud99zw9u/log_cupid_OS1.0.9.0.ULCCNXM.txt/file
QBAQ Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) Launcher Kolejna aplikacja, która się wysypuje na tym wydaniu: Orlen Vitay. Log w załączniku. orlen_error.txt Edytowane 6 Października 2024 przez QBAQ Log
wilczagorka Opublikowano 9 Października 2024 Opublikowano 9 Października 2024 (edytowane) Na tej wersji przestały działać mi aplikacje Zoom i Wizzair. Treści błędów w załączniku Edytowane 9 Października 2024 przez wilczagorka Załączniki się nie dodały 1
QBAQ Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 No to chyba czekamy na reup lub nowsze wydanie...
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 Odblokowałem bootloader i wgrałem ten soft u siebie. Nie jestem w stanie zreprodukować tych błędów...
QBAQ Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Ciekawe więc dlaczego u nas aplikacje się sypią.
acocieto Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Teraz, QBAQ napisał(a): Ciekawe więc dlaczego u nas aplikacje się sypią. Dziś pojawił się Magisk 28 i apki się odpalają. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 To może ze względu na Magiska właśnie? Ja Magiska nie mam i wszystko działa. (Wgrałem teraz i wciąż nie ma crasha, więc nie wiem, od czego to zależy). 1
acocieto Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 35 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To może ze względu na Magiska właśnie? Ja Magiska nie mam i wszystko działa. (Wgrałem teraz i wciąż nie ma crasha, więc nie wiem, od czego to zależy). W moim przypadku faktycznie to Magisk. Z logów w/w nic nie wynika?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 8 minut temu, acocieto napisał(a): Z logów w/w nic nie wynika? Niestety nie. Porównałem nawet kod między 1.0.8.0 i 1.0.9.0, wiele Xiaomi nie zmieniło, ale coś grzebali w pliku wspominanym w logu z Zooma. Nie wykluczam (ale też nie jestem pewien), że te zmiany powodują jakiś problem, ale to nadal nie tłumaczy, czemu u mnie te aplikacje nie powodują FC.
QBAQ Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Mały update u mnie: po aktualizacji Magiska do 28.0 (dziś się pojawiła aktualizacja) w/w przeze mnie problemy zniknęły. Kopia zapasowa działa.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 Nie pamiętacie, jakie wersje Magiska mieliście przed aktualizacją?
acocieto Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 (edytowane) Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie pamiętacie, jakie wersje Magiska mieliście przed aktualizacją? 27.0 ale dzisiejsza 28.0 jest betą Edytowane 10 Października 2024 przez acocieto
wilczagorka Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Ja Magiska nie mam ale zainteresowało mnie to, że aktualizcja jego pomaga i znalazłem w Google Play, że chyba Play Protect ma dostępną aktualizację. Po ponownym uruchomieniu zoom i wizzair już u mnie działa. Dzięki. 1
QBAQ Opublikowano 11 Października 2024 Opublikowano 11 Października 2024 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie pamiętacie, jakie wersje Magiska mieliście przed aktualizacją? 27.0
mikidar Opublikowano 27 Października 2024 Opublikowano 27 Października 2024 KnWitam.czy u was też nie ma synchronizacji SMS i historii połączeń?
123elektron Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Witam Po aktualizacji tego ROMu wyświetla się komunikat Proces android.process.acore wciąż przestaje działać. Telefon nie ma łączności z niczym. Proszę o pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2024 24 minuty temu, 123elektron napisał(a): Witam Po aktualizacji tego ROMu wyświetla się komunikat Proces android.process.acore wciąż przestaje działać. Telefon nie ma łączności z niczym. Proszę o pomoc. Spróbuj włączyć debugowanie USB w opcjach programisty i wydać polecenie adb shell pm compile -a -f --full.
Darius4 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca Cześć, używam v. OS1.0.9.0.ULCCNXM od wydania i było całkiem nieźle aż do wczoraj. Wczoraj wyłączyła się aplikacja Revolut. Pojawił się komunikat "Niestety, Revolut nie jest obsługiwany na zrootowanych urządzeniach". Patch do Portfela aktualny, aktualizuję regularnie i płatności chodzą. Miał ktoś taki przypadek? Jest wymagana jakaś aktualizacja? Cy na OS2 też są takie przypadłości? Pozdrawiam D.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Marca Autor Opublikowano 29 Marca To wina aktualizacji Revoluta. Ściągnij starszą i będzie działać (zobaczymy jak długo).
Darius4 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca 28 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To wina aktualizacji Revoluta. Ściągnij starszą i będzie działać (zobaczymy jak długo). OK., dzięki za podpowiedź, będę testował.
Darius4 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To wina aktualizacji Revoluta. Ściągnij starszą i będzie działać (zobaczymy jak długo). OK., działa po instalacji 10.68. A przy okazji, jest jakiś sposób na zablokowanie aktualizacji tylko jednej aplikacji, czy blokada wszystkich zawsze przez GPlay?
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Marca Autor Opublikowano 29 Marca W Google Play wyszukaj Revoluta i w opcjach jest odznaczenie Autoaktualizacji. Nie wiem tylko, czy to dziala, u mnie i tak raz się zaktualizowało mimo wyłączonej tej opcji.
Rekomendowane odpowiedzi