Skocz do zawartości

Xiaomi 12 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.9.0.ULCCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS1.0.9.0.ULCCNXM dla telefonu Xiaomi 12 (nazwa kodowa cupid).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_CUPID_OS1.0.9.0.ULCCNXM_14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypek ale fikoł :D właśnie się zorientowałem, że nie mam aplikacji "Nagrywanie ekranu" na liście aplikacji (w ustawieniach systemu widnieje gdzieś tam / screeny) Czyżby została jakoś usunięta?? 

Screenshot_2024-10-04-10-21-32-263_com_miui.bugreport-edit.thumb.jpg.d20fd0f26cd1a0002e667c58ad09e1ac.jpg

Screenshot_2024-10-04-10-21-08-446_com.miui.home.png

Screenshot_2024-10-04-10-23-42-562_com.miui.securitycenter-edit.jpg

Edytowane przez QBAQ
Opublikowano
13 minut temu, QBAQ napisał(a):

właśnie się zorientowałem, że nie mam aplikacji "Nagrywanie ekranu" na liście aplikacji (w ustawieniach systemu widnieje gdzieś tam / screeny) Czyżby została jakoś usunięta?? 

Nie, po prostu w nowszych wersjach nie ma ikony. Wejdź w nagrywanie przez Centrum funkcji.

Opublikowano (edytowane)

Problem opisany przez @QBAQ występuję np. w apce Koleo i DPDMobile. Reinstalacja apki pomaga. Nie wyśle treści błędu, bo nie otwiera odnośnik "Pokaż treść błędu"

945781ee.jpg

5c628bd9.jpg

Edytowane przez acocieto
Opublikowano
35 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To może ze względu na Magiska właśnie? Ja Magiska nie mam i wszystko działa.

(Wgrałem teraz i wciąż nie ma crasha, więc nie wiem, od czego to zależy).

W moim przypadku faktycznie to Magisk. Z logów w/w nic nie wynika?

Opublikowano
8 minut temu, acocieto napisał(a):

Z logów w/w nic nie wynika?

Niestety nie. Porównałem nawet kod między 1.0.8.0 i 1.0.9.0, wiele Xiaomi nie zmieniło, ale coś grzebali w pliku wspominanym w logu z Zooma. Nie wykluczam (ale też nie jestem pewien), że te zmiany powodują jakiś problem, ale to nadal nie tłumaczy, czemu u mnie te aplikacje nie powodują FC.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie pamiętacie, jakie wersje Magiska mieliście przed aktualizacją?

27.0 ale dzisiejsza 28.0 jest betą

Edytowane przez acocieto
Opublikowano

Ja Magiska nie mam ale zainteresowało mnie to, że aktualizcja jego pomaga i znalazłem w Google Play, że chyba Play Protect ma dostępną aktualizację. Po ponownym uruchomieniu zoom i wizzair już u mnie działa.

Dzięki.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Po aktualizacji tego ROMu wyświetla się komunikat

Proces android.process.acore wciąż przestaje działać.

Telefon nie ma łączności z niczym.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
24 minuty temu, 123elektron napisał(a):

Witam

Po aktualizacji tego ROMu wyświetla się komunikat

Proces android.process.acore wciąż przestaje działać.

Telefon nie ma łączności z niczym.

Proszę o pomoc.

Spróbuj włączyć debugowanie USB w opcjach programisty i wydać polecenie adb shell pm compile -a -f --full.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,
używam v. OS1.0.9.0.ULCCNXM od wydania i było całkiem nieźle aż do wczoraj. Wczoraj wyłączyła się aplikacja Revolut. Pojawił się komunikat "Niestety, Revolut nie jest obsługiwany na zrootowanych urządzeniach". Patch do Portfela aktualny, aktualizuję regularnie i płatności chodzą. Miał ktoś taki przypadek? Jest wymagana jakaś aktualizacja? Cy na OS2 też są takie przypadłości?
Pozdrawiam D.

Opublikowano
28 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To wina aktualizacji Revoluta. Ściągnij starszą i będzie działać (zobaczymy jak długo).

OK., dzięki za podpowiedź, będę testował.

Opublikowano
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To wina aktualizacji Revoluta. Ściągnij starszą i będzie działać (zobaczymy jak długo).

OK., działa po instalacji 10.68.
A przy okazji, jest jakiś sposób na zablokowanie aktualizacji tylko jednej aplikacji, czy blokada wszystkich zawsze przez GPlay?