Kacper Skrzypek Posted June 22 Share Posted June 22 Poprawki błędów W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na POCO F6 / Redmi Turbo 3? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi K70 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 22 Share Posted June 22 Czy w panelu sterowania skrót do opcji zniknął już definitywnie? Brak go od kilku aktualizacji. U mnie dalej problem z przełącznikami opcji i klawiatury w dialerze. Reagują z opóźnieniem lub po kilku kliknięciach. W innych aplikacjach na tej wysokości nie mam problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 22 Author Share Posted June 22 2 minuty temu, grzegorz.lki napisał(a): Czy w panelu sterowania skrót do opcji zniknął już definitywnie? Brak go od kilku aktualizacji. O którym skrócie mówimy? O tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 22 Share Posted June 22 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): O tym? Nie. Sorki machnąłem się w nazwach. Chodziło o Centrum funkcji. Na początku w hyperos dało się tam dodać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 22 Author Share Posted June 22 A, no to tu nie ma istotnie i raczej nie wróci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 22 Share Posted June 22 (edited) mi w końcu po wielu tygodniach niepowodzeń udało się zacząć pobieranie przez updater systemowy - szło wolno ale szło - na końcu wywaliło błąd i tyle z mego sukcesu ... ściągam z serwera przez przeglądarkę 🙃 u mnie skrót do ustawień w centrum funkcji jest na poprzedniej dev beta jakoś wrzuciłem i wygląda że wszystko ok - znowu były te komunikaty przy update Warning: skip copying super image avb footer due to sparse image ale zakładam że tak ma być? w updaterze po wejściu prze ustawienia nadal jest dwukrotny komunikat o dostępnym fix dla płatności Google to daje znać ... w centrum funkcji jest tak jak na zrzucie z poprzedniej dev beta - skrót do ustawień na swoim miejscu ... Edited June 22 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 22 Author Share Posted June 22 28 minut temu, Master napisał(a): jakoś wrzuciłem i wygląda że wszystko ok - znowu były te komunikaty przy update Warning: skip copying super image avb footer due to sparse image ale zakładam że tak ma być? Tak, to nie ma znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted June 22 Share Posted June 22 U mnie przez updatera poszło sprawnie. Działa jak na razie ok.Sędnięte z Xiaomi 13 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted June 22 Share Posted June 22 Czy wersji HyperOS / DEV nie będzie na Redmi Note 13 Pro 5G? Bo zawsze ta wersja była lepsza niż stable. A zaraził mnie tym MASTER, za co mu serdecznie dziękuje. Ale proszę o wyjaśnienie Kacprze, bo chyba nie mogę w swoim smartfonie tego instalować. Nie chciał, bym z fona zrobić cegły......... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 22 Share Posted June 22 (edited) takie zarażenie w pozytywnym tego słowa znaczeniu to ja rozumiem 🙃 Xiaomi chyba nie wydaje dev bet na ten model ... bo zakładam że jakby była to i Xiaomi eu pusciloby swoją wersję ... teraz bety są chyba dostępne na te modele Xiaomi 14 zwykła i pro (houji / shennong), Xiaomi 13 zwykła pro i ultra (fuxi, nuwa, ishtar), Redmi K60/Poco F5 zwykła i pro (mondarian, socrates), Xiaomi 12S zwykła pro i ultra (mayfly, unicorn, thor), Xiaomi 12 zwykła i pro (cupid / zeus) Redmi K50G/Poco F4 GT i ultra (ingres / ditting) ja przyznam szczerze że od trzech lat cały czas na betach ... stable nigdy nie wrzucałem - osobiście nic do nich nie mam ale dla mnie są po prostu nudne ... a i z tego co pisał kiedyś @kris68 o ile dobrze pamiętam to miał gorsze doświadczenia z wersja stable niż z betą ... Edited June 22 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted June 22 Share Posted June 22 I tego DEV naprawdę Ci zazdroszczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 22 Share Posted June 22 45 minut temu, kris68 napisał(a): I tego DEV naprawdę Ci zazdroszczę. nie wiem czy czytałeś co było ostatnio o betach ... jeszcze tylko nieco ponad miesiąc będą w tej formule co teraz ... potem już różnie będą wychodzić ... więc z tygodniówkami trzeba zacząć się żegnać 🙃 zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 22 Author Share Posted June 22 Nie ma bet na RN13 Pro 5G. Nie ma się moim zdaniem co przejmować, w sierpniu i tak się kończą tygodniówki niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted June 23 Share Posted June 23 @Kacper straszne są Twe słowa, choć prawdziwe... Jak będzie żyć... Sędnięte z Xiaomi 13 PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 23 Share Posted June 23 Witam, W ,,HyperOS 1.0.24.6.17.DEV” mam błąd sygnatury pliku zip na Xiaomi 13 Ultra. Próbowałem kilka razy, pobierałem z kilku źródeł. Instalacja z pominięciem weryfikacji sygnatury zip daje boot loop’a. Bez problemu można na szczęście zainstalować wersję poprzednią i normalnie się uruchamia. Ma ktoś podobnie czy tylko u mnie ten problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 23 Share Posted June 23 do powyższego ... już był taki problem z plikiem ZIP przy 14 ultra ... szybko go podmieniono na poprawny ... pan Kacper na pewno zgłosi temat do rozpoznania ... a tak przy okazji - teraz w dialerze jest gorzej jak było - te trzy równolegle kreski już nie zawsze reagują ... na poprzedniej becie nie zauważyłem tego objawu ... no i klawiatura też nie zawsze zaskakuje (no ale tak tez było na poprzedniej) 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24 Author Share Posted June 24 9 godzin temu, ratek0 napisał(a): Witam, W ,,HyperOS 1.0.24.6.17.DEV” mam błąd sygnatury pliku zip na Xiaomi 13 Ultra. Próbowałem kilka razy, pobierałem z kilku źródeł. Instalacja z pominięciem weryfikacji sygnatury zip daje boot loop’a. Bez problemu można na szczęście zainstalować wersję poprzednią i normalnie się uruchamia. Ma ktoś podobnie czy tylko u mnie ten problem ? Pobierz jeszcze raz, musiało się źle ściągnąć. Plik na serwerze jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 24 Share Posted June 24 44 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Pobierz jeszcze raz, musiało się źle ściągnąć. Plik na serwerze jest OK. Tyle, że pobierałem kilka razy, telefonem i nawet na kompie z kilku źródeł nawet zaciągałem i zawsze ten sam efekt, ale spoko spróbuję jeszcze wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 24 Share Posted June 24 54 minuty temu, ratek0 napisał(a): Tyle, że pobierałem kilka razy, telefonem i nawet na kompie z kilku źródeł nawet zaciągałem i zawsze ten sam efekt, ale spoko spróbuję jeszcze wieczorem. Przy pobieraniu przez OTA wywala mi już błąd sumy kontrolnej 🤷 Sprawdzone teraz 9:43 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted June 24 Share Posted June 24 dlaczego nie ma jeszcze wersji rozwojowej na poco F6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 24 Share Posted June 24 13 minut temu, atlantydas napisał(a): dlaczego nie ma jeszcze wersji rozwojowej na poco F6? to pytanie do Xiaomi ... jeśli byłaby taka wypuszczona to i byłaby też wersja od Xiaomi eu ... 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 24 Share Posted June 24 3 godziny temu, ratek0 napisał(a): Przy pobieraniu przez OTA wywala mi już błąd sumy kontrolnej 🤷 Sprawdzone teraz 9:43 😜 Dalej to samo, plik pobrany, błąd przy instalacji przez TWRP 🤷 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24 Author Share Posted June 24 (edited) Sprawdź sumę md5 jak możesz i porównaj ja z tym, co jest na stronie pobierania i sourceforge. Powinno wyjść tak jak tam. Pobrałem przed momentem, zgadza się... Edited June 24 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 24 Share Posted June 24 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Sprawdź sumę md5 jak możesz i porównaj ja z tym, co jest na stronie pobierania i sourceforge. Powinno wyjść tak jak tam. Pobrałem przed momentem, zgadza się... Dziwne kwiatki u mnie się dzieją, od wczoraj miałem cały czas błąd summy kontrolnej i zainstalowałem bez weryfikacji co spowodowało boot loop'a. Zaisnatlowałem przez TWRP wersję poprzednią i wszystko wróciło do normy. Teraz znowu pobrałem już poraz Nty najnowszą betę, kontrola sumy przebiegła pomyślnie, ale za to przy instalacji nie obeszło się bez błędów. Mimo wszystko uruchomił się bez problemu, działa, system oraz TWRP bez zarzutu. Wszystkie poprzednie aktualizacje przebiegały bez najmniejszych problemów, a ta jako jedyna wygenerowała mi trochę problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24 Author Share Posted June 24 11 minut temu, ratek0 napisał(a): kontrola sumy przebiegła pomyślnie, ale za to przy instalacji nie obeszło się bez błędów Te błędy są normalne, to problem TWRP występujący już po instalacji ROMu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratek0 Posted June 24 Share Posted June 24 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Te błędy są normalne, to problem TWRP występujący już po instalacji ROMu. Spoko, wszystko jak na razie działa, ale co do próby instalacji to serio miałem problem jak opisałem, pliki pobierane kilka razy na różne sposoby przez różne urządzenia od wczoraj z tym walczyłem i dopiero teraz poszło, aż dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24 Author Share Posted June 24 Dla Xiaomi 14/Pro pojawiła się aktualizacja OS1.0.24.6.22.DEV. Xiaomi wstrzymało .17 ze względu na jakieś problemy z Bluetooth (choć sam ich nie odnotowałem), wersja .22 ma mieć to naprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 24 Share Posted June 24 dzięki za info ... też nie korzystałem z bluetootha ... ta wersja na razie u mnie żadnych problemów ... w sumie nawet nie wiem czy jest sens ja wrzucać 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24 Author Share Posted June 24 46 minut temu, Master napisał(a): też nie korzystałem z bluetootha No właśnie ja wczoraj korzystałem i nie miałem żadnych problemów. Może występowały one w jakiejś innej sytuacji, nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 24 Share Posted June 24 (edited) 15 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): No właśnie ja wczoraj korzystałem i nie miałem żadnych problemów. Może występowały one w jakiejś innej sytuacji, nie wiem. kurde ... no ja bym przetestował tylko nie mam jak ... samotna osoba bez znajomych i urządzeń bluetooth pod ręką ... a matka jak raz w Anglii siedzi to bym jej Poco M3ke podłączył ... możliwe właśnie że przy normalnym korzystaniu nie ma z tym problemów a wylaza tylko w specyficznych sytuacjach ... ale widocznie uznali że jednak jest to problem skoro poszedł nowy build ... to trochę może tak jak kiedyś z błędami w procesorach było - jak temat został ujawniony po jednej stronie to druga jechała po tym bez litości a faktycznie wywołanie tego w warunkach domowych przez zwykłego usera było praktycznie niemożliwe 🙃 no ale było i trzeba było to latać ... tu może analogicznie ... a kto wie ... może zaraz posypią się posty od załogantów że bluetooth przywiesza czy restartuje system 🙃 wrzuciłem 6.22 - wszystko ok ... Edited June 25 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts