Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Poprawka na niedziałającą (czasami) lokalizację urządzenia przez Chmurę Xiaomi Następna aktualizacja za 2 tygodnie, 13 kwietnia (święto w Chinach) W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 1 2
Master Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 (edytowane) shennong wrzucone - szybko pobrane (updater) i dalej przez fastboot - działa póki co bezproblemowo ... taki detal z tłumaczeniem - jest zrobione ale można rozważyć zmianę żeby ładniej wyglądało i spójnie z tym drugim przełącznikiem ... taka luźna propozycja 🙃mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych ... będzie jednolicie wtedy - dwa to też ładniej byłoby te kontrolki zmienić po prostu na Xiaomi Smart Home - to będzie jednolicie z Xiaomi Smart Hub ... te duże czy małe litery to już kwestia zastanowienia ... w sumie detal ale wtedy będzie to spójnie i jednolicie wyglądać - myślę że sumarycznie ładniej 🙃 ps. tu tłumaczenia też jeszcze nie wskoczyły ... Edytowane 30 Marca 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2024 Autor Opublikowano 30 Marca 2024 44 minuty temu, Master napisał(a): mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych Bo Xiaomi Smart Hub to nazwa własna, a smart home niekoniecznie. Co do tych tłumaczeń - nie wiem, czemu nie wskoczyły. Zobaczę jeszcze raz, ale powinny były wskoczyć... Edit: już wiem, sprawa zgłoszona dalej.
kaciek Opublikowano 30 Marca 2024 Opublikowano 30 Marca 2024 Nuwa ok, przez updaterSędnięte z Xiaomi 13 pro 1
kaciek Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Piszę jedno pod drugim, bo minęło już kilka dni, a mam nowe spostrzeżenia.Na tej wersji znowu Gmail synchronizuje się szybciej niż systemowa apka, a powiedziałbym że natychmiast po otrzymaniu wiadomości email. Co więcej jak na razie dźwięk powiadomienia jest natychmiast z wyświetlanym powiadomieniem.Sędnięte z Xiaomi 13 proEdit:Jeszcze dodam że pobieranie załączników z Gmail powróciło
czarek1212 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi.... spostrzeżenie.2 redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostka 1
skay77 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail pquotkilka lat już używam zamienników Gmail od 3 jadę na vkmailWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka 1
Master Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) ja i siebie dzisiaj sprawdziłem i Gmail jak był zdechły tak jest 🙃 ostatnio nawet jakiś update był do niego jak pamiętam ale nic to nie dało ... w sumie i tak z niego nie korzystam więc bo problem ale przetestować nie zaszkodzi ... ps. ktoś wie może czemu galeria nie pokazuje właściwej ilości zajętego miejsca przez dane - po synchronizacji że zdjęciami Googla ściągnęło mi masę starych plików (wskazanie wyjściowe było około 1.5 GB i jak widać na screenie wzrosło prawie do 20 GB ...)- wyłączyłem to i przy okazji wszystko poczyscilem ale nie zmieniło to wskazania w apce galerii ... możliwe że wyczyszczenie danych apki poskutkuje ... ale to spróbuję jak zgram sobie pliki na dysk ( na wszelki wypadek ...) wygląda że z jakiegoś porodu apka galerii nie odświeża ilość miejsca tylko blokuje się na maksymalnej odnotowanej wartości ... może jakiś bug? update - oczywiscie wyczyszczenie wszystkich danych niezawodnie pomaga - tez nie kasuje to zdjec i innych plikow typu zrzuty ekranu - ot trza po prostu na nowo apke w ustawieniach pokonfigurowac i temat z glowy ... przynajmniej na chwile Edytowane 4 Kwietnia 2024 przez Master
kaciek Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi.... spostrzeżenie.2 redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostkaMasz rację. Jakiś false start miałem. Pewnie równocześnie z Gmailem inne powiadomienia przyszły. Ale przynajmniej załączniki zaczęło mi pobierać.Wysłane z mojego Pad6 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Master Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 u mnie Gmail tylko startuje i są powiadomienia o nowych wiadomościach bezpośrednio po restarcie fona ... a tak jest zdechły cały czas 🙃
czarek1212 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Jak ktoś chce powiadomienia normalnie to tylko aqua mail lub vkmail 1
Master Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Opublikowano 11 Kwietnia 2024 tak jeszcze w kwestii Gmaila - była teraz aktualizacja apki w sklepie Play i nieśmiało zaczynają pojawiać się powiadomienia 🙃 czyli coś się dzieje w temacie ... co prawda bez dźwięku i lekko z opóźnieniem ale jest krok w dobrą stronę ... może po kilkunastu kolejnych updatach w końcu dziad zacznie działać jak należy ... 🙃
DukeN Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 W dniu 6.04.2024 o 16:00, czarek1212 napisał(a): Jak ktoś chce powiadomienia normalnie to tylko aqua mail lub vkmail Nie tylko, ja korzystam z proton mail i powiadomienia są. Więc przypuszczam że są też inne apki w których działają powiadomienia.
Seboo Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Hejka. FairEmail nie ma problemu z powiadomieniami, używam na kilku telefonach różnych producentów. Xiaomi od miui 12 po hyper os i zawsze było i jest git. Polecam jeśli ktoś ceni sobie możliwości personalizacji i prywatność. 1
Rekomendowane odpowiedzi