Jump to content

HyperOS 1.0.24.3.25.DEV

Recommended Posts

24329.png

• Poprawka na niedziałającą (czasami) lokalizację urządzenia przez Chmurę Xiaomi
  • Następna aktualizacja za 2 tygodnie, 13 kwietnia (święto w Chinach)
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 1
  • Thanks 2

shennong wrzucone - szybko pobrane (updater) i dalej przez fastboot - działa póki co bezproblemowo ... taki detal z tłumaczeniem - jest zrobione ale można rozważyć zmianę żeby ładniej wyglądało i spójnie z tym drugim przełącznikiem ... taka luźna propozycja 🙃mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych ... będzie jednolicie wtedy - dwa to też ładniej byłoby te kontrolki zmienić po prostu na Xiaomi Smart Home - to będzie jednolicie z Xiaomi Smart Hub ... te duże czy małe litery to już kwestia zastanowienia ... w sumie detal ale wtedy będzie to spójnie i jednolicie wyglądać - myślę że sumarycznie ładniej 🙃

Screenshot_2024-03-30-10-47-30-026_com.android.settings-edit.jpg

ps. tu tłumaczenia też jeszcze nie wskoczyły ...

IMG_20240330_110252.jpg

Edited by Master

44 minuty temu, Master napisał(a):

mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych

Bo Xiaomi Smart Hub to nazwa własna, a smart home niekoniecznie.

Co do tych tłumaczeń - nie wiem, czemu nie wskoczyły. Zobaczę jeszcze raz, ale powinny były wskoczyć...

Edit: już wiem, sprawa zgłoszona dalej.

Piszę jedno pod drugim, bo minęło już kilka dni, a mam nowe spostrzeżenia.
Na tej wersji znowu Gmail synchronizuje się szybciej niż systemowa apka, a powiedziałbym że natychmiast po otrzymaniu wiadomości email. Co więcej jak na razie dźwięk powiadomienia jest natychmiast z wyświetlanym powiadomieniem.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Edit:
Jeszcze dodam że pobieranie załączników z Gmail powróciło

oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień  z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi....

spostrzeżenie.2  redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostka

• Thanks 1

oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail pquot
kilka lat już używam zamienników Gmail od 3 jadę na vkmail

Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

ja i siebie dzisiaj sprawdziłem i Gmail jak był zdechły tak jest 🙃 ostatnio nawet jakiś update był do niego jak pamiętam ale nic to nie dało ... w sumie i tak z niego nie korzystam więc bo problem ale przetestować nie zaszkodzi ...

ps. ktoś wie może czemu galeria nie pokazuje właściwej ilości zajętego miejsca przez dane - po synchronizacji że zdjęciami Googla ściągnęło mi masę starych plików (wskazanie wyjściowe było około 1.5 GB i jak widać na screenie wzrosło prawie do 20 GB ...)- wyłączyłem to i przy okazji wszystko poczyscilem ale nie zmieniło to wskazania w apce galerii ... możliwe że wyczyszczenie danych apki poskutkuje ... ale to spróbuję jak zgram sobie pliki na dysk ( na wszelki wypadek ...) wygląda że z jakiegoś porodu apka galerii nie odświeża ilość miejsca tylko blokuje się na maksymalnej odnotowanej wartości ... może jakiś bug?

update - oczywiscie wyczyszczenie wszystkich danych niezawodnie pomaga - tez nie kasuje to zdjec i innych plikow typu zrzuty ekranu - ot trza po prostu na nowo apke w ustawieniach pokonfigurowac i temat z glowy ... przynajmniej na chwile :)

Screenshot_2024-04-04-01-43-30-024_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by Master

oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień  z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi....
spostrzeżenie.2  redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostka
Masz rację. Jakiś false start miałem. Pewnie równocześnie z Gmailem inne powiadomienia przyszły. Ale przynajmniej załączniki zaczęło mi pobierać.

Wysłane z mojego Pad6 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

u mnie Gmail tylko startuje i są powiadomienia o nowych wiadomościach bezpośrednio po restarcie fona ... a tak jest zdechły cały czas 🙃 

tak jeszcze w kwestii Gmaila - była teraz aktualizacja apki w sklepie Play i nieśmiało zaczynają pojawiać się powiadomienia 🙃 czyli coś się dzieje w temacie ... co prawda bez dźwięku i lekko z opóźnieniem ale jest krok w dobrą stronę ... może po kilkunastu kolejnych updatach w końcu dziad zacznie działać jak należy ... 🙃

W dniu 6.04.2024 o 16:00, czarek1212 napisał(a):

Jak ktoś chce powiadomienia normalnie to tylko aqua mail lub vkmail

Nie tylko, ja korzystam z proton mail i powiadomienia są. Więc przypuszczam że są też inne apki w których działają powiadomienia.

Hejka. FairEmail nie ma problemu z powiadomieniami, używam na kilku telefonach różnych producentów. Xiaomi od miui 12 po hyper os i zawsze było i jest git. Polecam jeśli ktoś ceni sobie możliwości personalizacji i prywatność.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...