Jump to content

Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.TKCMIXM - Android 13

Recommended Posts

Posted

Nie mogę znaleźć jak w hyper zmienić żeby po naciśnięciu przycisku zasilania pojawiło się menu wyłącz telefon a nie asystent google?

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
34 minuty temu, zanziro napisał(a):

Nie mogę znaleźć jak w hyper zmienić żeby po naciśnięciu przycisku zasilania pojawiło się menu wyłącz telefon a nie asystent google?

może tu przełącz ... dodatkowe ustawienia / skróty gestów 

Screenshot_2024-05-22-23-57-53-543_com.miui.securitycore.jpg

Edited by Master
Posted
może tu przełącz ... dodatkowe ustawienia / skróty gestów 
Screenshot_2024-05-22-23-57-53-543_com_miui.securitycore.thumb.jpg.a43ccbc1888b923babf801ccc1fd40cd.jpg
Ok działa wielkie dzięki

Posted

chcę zablokować bootloader ale mi flash woła że nie ma skryptu flash_all_lock.bat 

oczywiście jako firmware pobrałem ostatnio wersję dla X4 pro 5g i ten folder wskazuję w miflash

ktoś pomoże ?

Posted (edited)
26 minut temu, arielgp2107 napisał(a):

pobrałem ostatnio wersję dla X4 pro 5g

Wersję fastboot (rozszerzenie .tzg) i rozpakowałeś? Zawsze można zablokować komendą w fastboot bez miflasha. fastboot oem lock. Oczywiście jak masz rom eu to blokować bl nie można.

Edited by FromWP
Posted (edited)

mam rom z miui polska więc EU domyślam się, a rozszerzenia tzg nie ma

ale to chyba nie mogę zablokować gdybym miał telefon w wersji chińskiej a rom EU tak ?

jak to sprawdzić ?

ok do odważnych świat (... albo do głupich...) należy zamknięte przez fastboot tylko jedna pozycja jest true czy tak ma być ? 

(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false

Edited by arielgp2107
Posted
27 minut temu, arielgp2107 napisał(a):

mam rom z miui polska więc EU domyślam się, a rozszerzenia tzg nie ma

ale to chyba nie mogę zablokować gdybym miał telefon w wersji chińskiej a rom EU tak ?

jak to sprawdzić ?

ok do odważnych świat (... albo do głupich...) należy zamknięte przez fastboot tylko jedna pozycja jest true czy tak ma być ? 

(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false

Nie masz Xiaomi.eu, bo masz zablokowany bootloader. Masz Global EEA.

Posted

dobra już mi głowa pęka od tego wszystkiego jak już wykonałem tą procedurę blokowania bootloadera to co mogę zainstalować teraz ? co oznacza EEA ? 

próbujesz mi powiedzieć że zrobiłem sobie cegłę ?

Posted

EEA = Global na Europę.

Najlepiej wyślij zrzut ekranu z informacji o telefonie, tak będzie najszybciej... (o ile możesz uruchomić telefon).

Jeśli możesz uruchomić telefon to nie masz cegły.

Posted (edited)

jest kominkat system has been destroyed, system nie odpali się jest bootloop do kominkatu właśnie tego

ale skoro można wejść w fastboot to i można znowu otworzyć bootloader tak ? 

ma nadzieję że jednak nie cegła :)

na zablokowanym tylko oryginał ROM jeśli dobrze pamiętam więc chyba ten :

https://ultimateota.d.miui.com/OS1.0.1.0.TKCEUXM/veux_eea_global_images_OS1.0.1.0.TKCEUXM_20240402.0000.00_13.0_eea_d6505fb9c1.tgz?t=1717085562&s=fca17e25dd66b18e479132acef6ef181

czy mogę probować instlaować ten :

https://ultimateota.d.miui.com/OS1.0.3.0.TKCMIXM/veux_global_images_OS1.0.3.0.TKCMIXM_20240312.0000.00_13.0_global_c3b82b32da.tgz?t=1717085563&s=dc716ac839cf73cf1c32577e297b6907

?

erase is not allowed in lock state

ok poddaje się nie wiem co dalej 😨

spróbowałem odblokować ponownie bootloader i udało się telefon odpala hyperos ale dalej jest odblokowany a ja chcę go zablokować czy moja wersja nie da się zablokować ? tyle tych różnych rzeczy że już nie mogę się połapać co i jak

a chcę zablokować ponieważ nie działają mi płatności na zegraku

Edited by arielgp2107
Posted

z blokowaniem jest jedna prosta zasada ... nic skomplikowanego - blokujesz tylko wtedy kiedy telefon i system są z tej samej dystrybucji ... czyli global+global lub China+China ... w każdej innej kombinacji nie ...

Posted
1 godzinę temu, arielgp2107 napisał(a):

spróbowałem odblokować ponownie bootloader i udało się telefon odpala hyperos ale dalej jest odblokowany a ja chcę go zablokować czy moja wersja nie da się zablokować ? tyle tych różnych rzeczy że już nie mogę się połapać co i jak

Musisz wgrać MiFlashem Globala.

• Like 1