zanziro Posted May 22 Posted May 22 Nie mogę znaleźć jak w hyper zmienić żeby po naciśnięciu przycisku zasilania pojawiło się menu wyłącz telefon a nie asystent google?Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Master Posted May 22 Posted May 22 (edited) 34 minuty temu, zanziro napisał(a): Nie mogę znaleźć jak w hyper zmienić żeby po naciśnięciu przycisku zasilania pojawiło się menu wyłącz telefon a nie asystent google? Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka może tu przełącz ... dodatkowe ustawienia / skróty gestów Edited May 22 by Master
zanziro Posted May 22 Posted May 22 może tu przełącz ... dodatkowe ustawienia / skróty gestów Ok działa wielkie dzięki Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
arielgp2107 Posted May 30 Posted May 30 chcę zablokować bootloader ale mi flash woła że nie ma skryptu flash_all_lock.bat oczywiście jako firmware pobrałem ostatnio wersję dla X4 pro 5g i ten folder wskazuję w miflash ktoś pomoże ?
FromWP Posted May 30 Posted May 30 (edited) 26 minut temu, arielgp2107 napisał(a): pobrałem ostatnio wersję dla X4 pro 5g Wersję fastboot (rozszerzenie .tzg) i rozpakowałeś? Zawsze można zablokować komendą w fastboot bez miflasha. fastboot oem lock. Oczywiście jak masz rom eu to blokować bl nie można. Edited May 30 by FromWP
arielgp2107 Posted May 30 Posted May 30 (edited) mam rom z miui polska więc EU domyślam się, a rozszerzenia tzg nie ma ale to chyba nie mogę zablokować gdybym miał telefon w wersji chińskiej a rom EU tak ? jak to sprawdzić ? ok do odważnych świat (... albo do głupich...) należy zamknięte przez fastboot tylko jedna pozycja jest true czy tak ma być ? (bootloader) Verity mode: true (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Device critical unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: false Edited May 30 by arielgp2107
Kacper Skrzypek Posted May 30 Author Posted May 30 27 minut temu, arielgp2107 napisał(a): mam rom z miui polska więc EU domyślam się, a rozszerzenia tzg nie ma ale to chyba nie mogę zablokować gdybym miał telefon w wersji chińskiej a rom EU tak ? jak to sprawdzić ? ok do odważnych świat (... albo do głupich...) należy zamknięte przez fastboot tylko jedna pozycja jest true czy tak ma być ? (bootloader) Verity mode: true (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Device critical unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: false Nie masz Xiaomi.eu, bo masz zablokowany bootloader. Masz Global EEA.
arielgp2107 Posted May 30 Posted May 30 dobra już mi głowa pęka od tego wszystkiego jak już wykonałem tą procedurę blokowania bootloadera to co mogę zainstalować teraz ? co oznacza EEA ? próbujesz mi powiedzieć że zrobiłem sobie cegłę ?
Kacper Skrzypek Posted May 30 Author Posted May 30 EEA = Global na Europę. Najlepiej wyślij zrzut ekranu z informacji o telefonie, tak będzie najszybciej... (o ile możesz uruchomić telefon). Jeśli możesz uruchomić telefon to nie masz cegły.
arielgp2107 Posted May 30 Posted May 30 (edited) jest kominkat system has been destroyed, system nie odpali się jest bootloop do kominkatu właśnie tego ale skoro można wejść w fastboot to i można znowu otworzyć bootloader tak ? ma nadzieję że jednak nie cegła na zablokowanym tylko oryginał ROM jeśli dobrze pamiętam więc chyba ten : https://ultimateota.d.miui.com/OS1.0.1.0.TKCEUXM/veux_eea_global_images_OS1.0.1.0.TKCEUXM_20240402.0000.00_13.0_eea_d6505fb9c1.tgz?t=1717085562&s=fca17e25dd66b18e479132acef6ef181 czy mogę probować instlaować ten : https://ultimateota.d.miui.com/OS1.0.3.0.TKCMIXM/veux_global_images_OS1.0.3.0.TKCMIXM_20240312.0000.00_13.0_global_c3b82b32da.tgz?t=1717085563&s=dc716ac839cf73cf1c32577e297b6907 ? erase is not allowed in lock state ok poddaje się nie wiem co dalej 😨 spróbowałem odblokować ponownie bootloader i udało się telefon odpala hyperos ale dalej jest odblokowany a ja chcę go zablokować czy moja wersja nie da się zablokować ? tyle tych różnych rzeczy że już nie mogę się połapać co i jak a chcę zablokować ponieważ nie działają mi płatności na zegraku Edited May 30 by arielgp2107
Master Posted May 30 Posted May 30 z blokowaniem jest jedna prosta zasada ... nic skomplikowanego - blokujesz tylko wtedy kiedy telefon i system są z tej samej dystrybucji ... czyli global+global lub China+China ... w każdej innej kombinacji nie ...
Kacper Skrzypek Posted May 30 Author Posted May 30 1 godzinę temu, arielgp2107 napisał(a): spróbowałem odblokować ponownie bootloader i udało się telefon odpala hyperos ale dalej jest odblokowany a ja chcę go zablokować czy moja wersja nie da się zablokować ? tyle tych różnych rzeczy że już nie mogę się połapać co i jak Musisz wgrać MiFlashem Globala. 1
Recommended Posts