Kacper Skrzypek Posted March 24 Share Posted March 24 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 Pro 5G / POCO X4 Pro 5G (nazwa kodowa: veux). ROM oparty na wersji globalnej - wersja chińska (TKCCNXM) nie posiada wsparcia dla modułu NFC z wersji globalnej (obie wersje mają inne moduły, skutkiem czego NFC chińskie nie działa na Globalu i vice versa). Jeśli chcemy mieć działające NFC na modelach Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G, należy wgrać wersję Z TEGO WĄTKU. Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_VEUXG_OS1.0.3.0.TKCMIXM_os1-13.zip/download, ROM można zainstalować zarówno w trybie fastboot, jak i TWRP - poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi243 Posted March 24 Share Posted March 24 Wystarczy zaktualizować przez fastboot? Czy trzeba odpalić plik, że pierwsza instalacja? Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvasster 68 Posted March 24 Share Posted March 24 Wystarczy zaktualizować przez fastboot? Czy trzeba odpalić plik, że pierwsza instalacja? Można jako czystą aktualizacje, jak i update, osobiście preferuję fastboot.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi243 Posted March 26 Share Posted March 26 Strasznie crashuje przeglądarka chrome, jak w tle jest odpalony YT. Dopiero zaczyna działać, jak się ją usunie w tle. Czyściłem pamięć przeglądarki i YT i nie pomaga. Na romie MIUI,było podobnie. Myślałem że aktualizacja na hyperOs to zmieni, ale niestety. Błąd jest gdzieś indziej.. Hmm Aaa i nie wyświetla się teraz ikona budzika na górnym paskuWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted April 1 Share Posted April 1 Na razie działa dobrze, różnice znikome. W razie problemów zawsze można wrócić do miui Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted April 6 Share Posted April 6 Niestety musiałem powrócić na miui. Na hyper nie mogłem wysyłać ani nie otrzymywałem mms-ów.Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arielgp2107 Posted April 6 Share Posted April 6 U mnie prawie wszystko ok, z zamulaniem przeglądarki o którym pisał kolega wyżej miałem na miui teraz na hyper os działa szybko czasami tylko zatnie się i trzeba zabić aplikację. Nie działa lokalizacja pogody na pewno w sensie pod chmurką brak danych, na pewno nie ma tłumaczenia w notatniku jeśli w danym dniu jest więcej zadań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 6 Share Posted April 6 7 godzin temu, zanziro napisał(a): Niestety musiałem powrócić na miui. Na hyper nie mogłem wysyłać ani nie otrzymywałem mms-ów. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka ciekawe że jeszcze jest z tym problem ... to było na pierwszych wersjach rozwojowych hyperos potem już poszło dobrze i do tej pory nie ma z tym problemu (przynajmniej na aktualnych betach ...) zakładam że miałeś dodany prawidłowo punkt dostępu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted April 7 Share Posted April 7 ciekawe że jeszcze jest z tym problem ... to było na pierwszych wersjach rozwojowych hyperos potem już poszło dobrze i do tej pory nie ma z tym problemu (przynajmniej na aktualnych betach ...) zakładam że miałeś dodany prawidłowo punkt dostępu?Tak. Wróciłem do miui z zachowaniem danych u ustawień i jest ok.Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted April 7 Share Posted April 7 Można wiedzieć jak wygląda powrót do miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 7 Share Posted April 7 (edited) 57 minut temu, JacekBB napisał(a): Można wiedzieć jak wygląda powrót do miui? a to wiesz - tu robisz tzw. downgrade - czyli może nie obejść się bez reinstalacji systemu na czysto ... raz że miui może być na starszej wersji andka a dwa że może mieć starsze poprawki bezpieczeństwa ... co innego jak robisz update - tu można to zrobić bez problemu ... downgrade można w miarę bezpieczeństwa ręcznie zrobic pod warunkiem że mamy ta sama wersję czyli np. miui 14 i poprawki są datowane tak samo ... ale to w zasadzie dotyczy tylko wersji beta ... ze stable które wychodzą co 2-3 miesiące to nie przejdzie 🙃 Edited April 7 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted April 7 Share Posted April 7 2 godziny temu, Master napisał(a): a to wiesz - tu robisz tzw. downgrade - czyli może nie obejść się bez reinstalacji systemu na czysto ... raz że miui może być na starszej wersji andka a dwa że może mieć starsze poprawki bezpieczeństwa ... co innego jak robisz update - tu można to zrobić bez problemu ... downgrade można w miarę bezpieczeństwa ręcznie zrobic pod warunkiem że mamy ta sama wersję czyli np. miui 14 i poprawki są datowane tak samo ... ale to w zasadzie dotyczy tylko wersji beta ... ze stable które wychodzą co 2-3 miesiące to nie przejdzie 🙃 Myślałem że będzie bezboleśnie ale może zostać to nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted April 7 Share Posted April 7 Myślałem że będzie bezboleśnie ale może zostać to nowe U mnie przeszło bezboleśnie. Wracałem z hyper 1.0.3 do miui 14.0.6 i jak już wspominałem z zachowaniem danych i ustawień.Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyy02 Posted April 8 Share Posted April 8 Panowie a macie problem z apk pogoda? U mnie nie idzie nic ustawić, zmiana lokalizacji. W widżet mam F zamiata Celsjusza, ale temperatura wyświetla się poprawnie. Także powróciłem do miui 14.0.6, ale problem pozostał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted April 8 Share Posted April 8 Panowie a macie problem z apk pogoda? U mnie nie idzie nic ustawić, zmiana lokalizacji. W widżet mam F zamiata Celsjusza, ale temperatura wyświetla się poprawnie. Także powróciłem do miui 14.0.6, ale problem pozostał. Dawno zrezygnowałem z systemowej pogodynki na rzecz weawowWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropiciel12345 Posted April 22 Share Posted April 22 Po instalacji tej wersji HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.TKCMIXM przy probie wysłania pliku z karty SD np przez bluetooth dostaje komunikat "Nie można wysłać pliku z zewnętrznego nośnika". Ten sam plik po przeniesieniu do pamięci wewnętrznej można wysłać bez problemu, tak samo wszystkie pliki z tej pamięci. Ps. telefon to Redmi Note 11 Pro 5G Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted April 22 Share Posted April 22 W dniu 8.04.2024 o 22:53, zanziro napisał(a): Dawno zrezygnowałem z systemowej pogodynki na rzecz weawow Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Weawow jest świetna dodatkowo z radarem,a te wbudowane w system w smartfon ,to bieda i nędza,tylko są ,bo są Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 22 Share Posted April 22 ja ze swojej strony moge polecic transparent clock and weather firmy MACHAPP - swietna sprawa - nie trzeba platnej wersji brac bo darmowej wersji wszystko i tak jest - ma bardzo fajne widzety luks wyglada i dziala ... radar pogodowy tez jest ... jakby kto mial problem ze znalezieniem zapodaje linka do sklepa play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droid27.digitalclockweather&hl=pl&gl=US Link to comment Share on other sites More sharing options...
arielgp2107 Posted May 7 Share Posted May 7 Powiedzcie mi jeśli podczas przychodzących połączeń odbieranie mam jakby na górze to bardzo nie poręczne jak zrobić żeby na dole ekranu można odbierać połączenia ? Czasami to muszę nawet ściągnąć belkę powiadomień górną i dopiero wtedy odebrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi243 Posted May 7 Share Posted May 7 Dawno zrezygnowałem z systemowej pogodynki na rzecz weawowWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu TapatalkaJakiego masz ustawionego dostawce pogody w tym "weawow"? Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 8 Share Posted May 8 Jakiego masz ustawionego dostawce pogody w tym "weawow"? Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu TapatalkaW sumie sam nie wybierałem ale mam MET Norway.Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
soap100 Posted May 11 Share Posted May 11 @Kacper Skrzypek czy mogę wgrać hyperOS poprzez update skrypt bat na wersję miui xiaomieu bez utraty danych? Czy przejście z miui na hyperOs możliwe jest tylko poprzez czystą instalacje z utrata danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 11 Author Share Posted May 11 3 minuty temu, soap100 napisał(a): czy mogę wgrać hyperOS poprzez update skrypt bat na wersję miui xiaomieu bez utraty danych? Czy przejście z miui na hyperOs możliwe jest tylko poprzez czystą instalacje z utrata danych? Możesz wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 11 Share Posted May 11 Czy działa już wysyłanie i odbieranie MMS, bo u mnie nie działało i musiałem wrócić do miui?Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
soap100 Posted May 13 Share Posted May 13 @Kacper Skrzypek a czy w wersji HyperOS w romie xiaomiEU jest nadal dialer z nagrywaniem rozmów jak było to w miui ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvasster 68 Posted May 14 Share Posted May 14 @Kacper Skrzypek a czy w wersji HyperOS w romie xiaomiEU jest nadal dialer z nagrywaniem rozmów jak było to w miui ?Tak, jest natywne nagrywanie rozmów, w ustawieniach trzeba zaznaczyć odpowiednią opcję.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 18 Share Posted May 18 Gdzie ustawić zezwolenie instalacji aplikacji z nieoficjalnych źródeł?Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 4 minuty temu, zanziro napisał(a): Gdzie ustawić zezwolenie instalacji aplikacji z nieoficjalnych źródeł? Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka specjalny dostęp ... wpisz w wyszukiwarce w ustawieniach ... to najszybciej znajdziesz ... a jak Ci się nie chce to ustawienia - aplikacje - uprawnienia - uprawnienia - inne uprawnienia - specjalne uprawnienia no i tam instalowanie nieznanych ... Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 18 Share Posted May 18 specjalny dostęp ... wpisz w wyszukiwarce w ustawieniach ... to najszybciej znajdziesz ... a jak Ci się nie chce to ustawienia - aplikacje - uprawnienia - uprawnienia - inne uprawnienia - specjalne uprawnienia no i tam instalowanie nieznanych ... No ok ale jak wejdę w instalowanie z nieznanych źródeł to przechodzi mi do tego menu i co dalej? Jak ją chcę zainstalować inną apkę nie z tej listy.Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvasster 68 Posted May 18 Share Posted May 18 Aplikacji systemowych nie zainstalujesz.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 18 Share Posted May 18 Aplikacji systemowych nie zainstalujesz.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu TapatalkaAcha bo chciałem zainstalować mi updater. Kiedyś na miui się dało bo system sam wołał o pozwolenie na instalację. No szkoda. DziękiWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) 36 minut temu, zanziro napisał(a): No ok ale jak wejdę w instalowanie z nieznanych źródeł to przechodzi mi do tego menu i co dalej? Jak ją chcę zainstalować inną apkę nie z tej listy. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka nadajesz uprawnienia np. dla przeglądarki jak przez nią pobierasz apke ... to jest lista softu w telefonie - tak jak na innych listach ... stąd jest duża dowolność w tych ustawieniach ... no ale właśnie z tymi systemowymi może być problem ... ja w to się nie bawiłem bo nie było takiej potrzeby jeszcze 🙃 Edited May 18 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvasster 68 Posted May 18 Share Posted May 18 Acha bo chciałem zainstalować mi updater. Kiedyś na miui się dało bo system sam wołał o pozwolenie na instalację. No szkoda. DziękiWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu TapatalkaJeśli chodzi o updater to zainstalujesz, tylko musisz zezwolić na instalowanie z obcych źródeł tak jak opisane było wcześniej, odnajdź aplikację z której będziesz instalował updater.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zanziro Posted May 18 Share Posted May 18 Jeśli chodzi o updater to zainstalujesz, tylko musisz zezwolić na instalowanie z obcych źródeł tak jak opisane było wcześniej, odnajdź aplikację z której będziesz instalował updater.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu TapatalkaAle z jakiej aplikacji? Zezwoliłem aplikacji pliki i tam wchodzę w plik instalacyjny i ten sam komunikat że się nie da zainstalować Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvasster 68 Posted May 18 Share Posted May 18 Jak ściągniesz updater, to jak go instalujesz, ja instaluję z mixplorera.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts