Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

24212.png

• Ta aktualizacja powinna rozwiązać notorycznie powtarzający się problem z zamykaniem się aplikacji zaraz po aktualizacji i może przyspieszyć ogólne działanie telefonu
  • Dodano możliwość wyboru liczby wyświetlanych ikon powiadomień na pasku statusu (0, 1, 3 lub 5). Na razie tej funkcji nie ma na Xiaomi 14/Pro, bo Xiaomi nie zaimplementowało jej w ROM-ie dla tych telefonów
  • Dla Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro wydanie nosi nazwę OS1.0.24.1.11.DEV. ROM dla tych telefonów pojawi się później
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Informacja – POCO F5 Pro

W nowych ROM-ach opartych na Androidzie 14 nie ma potrzeby instalowania modemu z ROM-u Global. Chiński modem działa normalnie.

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

obraz_2023-12-15_203209773.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi Note 13 Pro+ (Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (Dimensity 8200),
  • Redmi K60E (Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12 Pro Dimensity (Dimensity 9000+),
  • Xiaomi 12T (Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (Dimensity 9000),
  • Redmi K50 (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (Dimensity 1080),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 11 Pro/+ 5G (Dimensity 920),
  • Xiaomi 11T (Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano (edytowane)

dudijack  w drugim kwartale tego roku 😁😁😁. Oczywiście żartuje, ale na razie HyperOS Stable z tego co przeczytałem, wysyłają tylko do jednego modelu: Xiaomi 13 T. I to też partiami. Tak, że nawet nie wiem, czy ktoś w Polsce dostał, no, chyba że przestawił region w ustawieniach na Szwajcarię to wtedy pewnie tak, ale dokładniejsze informacje otrzymasz tylko od Pana Kacpra, jest chyba najlepiej poinformowany. Ale czemu nie zainstalujesz wersji DEV/beta to prawie to samo, a jeszcze poprawiane przez naszą ekipę to ma przecież więcej opcji to każdego , kto to wgrywa, cieszy. No, chyba że nie ma dla twojego modelu jeszcze bety to już inna sprawa, to sam musisz sprawdzić, chyba wiesz gdzie: u góry strony, Pobierz miui i potem: Miui rozwojowe, może tam jest.

Pytanie do reszty userów, zauważyliście jakieś konkretne zmiany, coś nowego, bo nie zdążyłem jeszcze sprawdzić, za chwilę wybieram się do banku, wiec musiałem na nowo zainstalować Magisk, Play Integrity Fix i już wszystko z powrotem działa, każda apka czy bankowa, czy portfel, czy mObywatel normalnie się uruchamia. Nie wiem, czemu ludzie tego nie instalują, skoro i tak ściągają bootloader, a raczej ci, którym się jeszcze udało. Ja na początku też się balem instalacji Magiska, bo mi się wydawało, że jestem normalnie głupi, a teraz po update, bo update to kasuje, przywracam to w 5 minut. Coś się teraz uspokoiło z tymi problemami z aplikacjami bankowymi, bo przedtem ludzie pisali w każdym poście prawie, ze ich wywala. Może Google przestało się złośliwie bawić?

Edytowane przez kris68
Opublikowano
19 minut temu, Ursusc360 napisał(a):

Czy jesli zaktualizuje twrp na nowe, pamiec zostanie zaszyfrowana i trzeba bedzie format robic? Poco F5 pro.

Nie, nie trzeba

• Thanks 1
Opublikowano
dudijack  w drugim kwartale tego roku . Oczywiście żartuje, ale na razie HyperOS Stable z tego co przeczytałem, wysyłają tylko do jednego modelu: Xiaomi 13 T. I to też partiami. Tak, że nawet nie wiem, czy ktoś w Polsce dostał, no, chyba że przestawił region w ustawieniach na Szwajcarię to wtedy pewnie tak, ale dokładniejsze informacje otrzymasz tylko od Pana Kacpra, jest chyba najlepiej poinformowany. Ale czemu nie zainstalujesz wersji DEV/beta to prawie to samo, a jeszcze poprawiane przez naszą ekipę to ma przecież więcej opcji to każdego , kto to wgrywa, cieszy. No, chyba że nie ma dla twojego modelu jeszcze bety to już inna sprawa, to sam musisz sprawdzić, chyba wiesz gdzie: u góry strony, Pobierz miui i potem: Miui rozwojowe, może tam jest.
Pytanie do reszty userów, zauważyliście jakieś konkretne zmiany, coś nowego, bo nie zdążyłem jeszcze sprawdzić, za chwilę wybieram się do banku, wiec musiałem na nowo zainstalować Magisk, Play Integrity Fix i już wszystko z powrotem działa, każda apka czy bankowa, czy portfel, czy mObywatel normalnie się uruchamia. Nie wiem, czemu ludzie tego nie instalują, skoro i tak ściągają bootloader, a raczej ci, którym się jeszcze udało. Ja na początku też się balem instalacji Magiska, bo mi się wydawało, że jestem normalnie głupi, a teraz po update, bo update to kasuje, przywracam to w 5 minut. Coś się teraz uspokoiło z tymi problemami z aplikacjami bankowymi, bo przedtem ludzie pisali w każdym poście prawie, ze ich wywala. Może Google przestało się złośliwie bawić?
A u mnie mobywatel nie chce działać nawet z zygisk i Play integrty fix. Chyba że jeszcze coś robisz? Może na PW. podpowiedź.

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano
1 godzinę temu, kaciek napisał(a):

Galeria i powiadomienia Gmail bez zmian.

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

U mnie galeria także się zamyka :(

Opublikowano

No, chyba że na pro macie takie problemy, teraz sprawdzałem dokładnie wszystko, na moim Xiaomi 13 wszystko jak na razie działa idealnie i nie spodziewam się, żeby było inaczej.

A ten zrzut ekranu naprawdę mnie rozbawił, Kacper naprawdę ma rację, jest tyle modeli Xiaomi, że pewnie pół roku minie, zanim wyślą do wszystkich którzy mieli dostać albo dłużej. A reszta niestety figę z makiem...... 

Screenshot_7.jpg

Opublikowano
W dniu 13.01.2024 o 07:35, Kacper Skrzypek napisał(a):

Dla Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro wydanie nosi nazwę OS1.0.24.1.11.DEV. ROM dla tych telefonów pojawi się później

z czego wynika to opóźnienie i kiedy można się spodziewać nowej wersji?

Opublikowano
22 minuty temu, chomiczek napisał(a):

z czego wynika to opóźnienie i kiedy można się spodziewać nowej wersji?

Niespodziewanie wyskoczył problem z Widevine (czyli m.in. z Netflixem). Nie udało się na razie go ogarnąć, może się okazać że w tym tygodniu ROM nie pójdzie.

Opublikowano

Od bodajże 3 aktualizacji wywala mi galerie do ekranu głównego po wejściu do jakiegokolwiek zdjęcia. Usunięcie danych aplikacji pomaga na chwilę a za jakiś czas znowu to samo. Ktoś pomoże rozwiązać problem inaczej niż factory resetem telefonu? 

Opublikowano
8 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niespodziewanie wyskoczył problem z Widevine (czyli m.in. z Netflixem). Nie udało się na razie go ogarnąć, może się okazać że w tym tygodniu ROM nie pójdzie.

no i poszła nowa poprawka dla Google Pay ... czyli dalej tam walczą zaciekle u nich żeby zepsuć co dobrze działało 🙃 a posiadacze 14 muszą widocznie swoje odcierpieć 🙃 no nic ... czekamy ... ta wersja z początku stycznia jest niezła ... dobre i to 🙃

Opublikowano

Master wiem, ze nie jesteś chętny do specjalnego grzebania w systemie, ale odkąd mam Magiska i odpowiednie dla siebie moduły problemy z apkami drażliwymi odeszły jak ręką odjął. Może czasem warto spróbować ? Wiesz jak ja się cykałem z tym Magiskiem i jak poszło za pierwszym, razem to teraz wszystko robię prawie z pamięci.

Opublikowano
21 minut temu, kris68 napisał(a):

Master wiem, ze nie jesteś chętny do specjalnego grzebania w systemie, ale odkąd mam Magiska i odpowiednie dla siebie moduły problemy z apkami drażliwymi odeszły jak ręką odjął. Może czasem warto spróbować ? Wiesz jak ja się cykałem z tym Magiskiem i jak poszło za pierwszym, razem to teraz wszystko robię prawie z pamięci.

tak - ja nie widzę problemu żeby tym się pobawić tylko po prostu realnie nie ma takiej potrzeby 🙃 nie mam żadnego problemu z apkami z których korzystam a to czy działa GW czy nie jest mi w sumie dokładnie obojętne 🙃 ot mam go w rezerwie na wszelki wypadek jakby coś padło na apce bankowej ... a apka bankowa ma się świetnie i nic jej nie dolega ... - GW używam raz na miesiąc żeby opłacić fakturę w apce tmobila 🙃 i to nie dla tego że muszę - bardziej po to żeby sobie przypomnieć że to istnieje i sprawdzić czy działa albo czy już się wysypało 🙃 z messengerem i innymi komunikatorami (gg i Whatsapp) u mnie zero problemów ...

Opublikowano
2 godziny temu, alchemik86 napisał(a):

Od bodajże 3 aktualizacji wywala mi galerie do ekranu głównego po wejściu do jakiegokolwiek zdjęcia. Usunięcie danych aplikacji pomaga na chwilę a za jakiś czas znowu to samo. Ktoś pomoże rozwiązać problem inaczej niż factory resetem telefonu? 

Musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać aż znajdą problem, żadne resety nie pomogą a czyszczenie apki pomaga na chwilę, radzę tymczasowo zainstalować galerie od Googla i poczekać 

Opublikowano

Ja nie wiem, mi galeria ani razu się nie wywaliła, tak samo żadnych problemów z messengerem, to zdaje się nie problem ROM-u, ale modelu smartfona.

Opublikowano
10 godzin temu, kris68 napisał(a):

Ja nie wiem, mi galeria ani razu się nie wywaliła, tak samo żadnych problemów z messengerem, to zdaje się nie problem ROM-u, ale modelu smartfona.

no to tak samo jak u mnie 🙃 na żadnej wersji dev beta która miałem nie było tego problemu ... to samo komunikatory ... w dwóch apkach musiałem tylko zmienić tryb oszczędzania energii - ale to detal ... wszystko działa luks ... zobaczymy jak będzie na nowej becie ale to możliwe że dopiero na weekend wskoczy (o ile nie później ...) ciekawe te problemy ... szczególnie z tą galeria ... dużo o tym jest też na forum xiaomi eu ...

Opublikowano (edytowane)

pobrane przez updatera (szybko i bezproblemowo) i wrzucone w trybie fastboot - mam jakis komunikat ze usluga google play przestaje dzialac - na poprzedniej wersji tego nie bylo - a poza tym wyglada ze jest ok ... poprawki zabezpieczen sa jeszcze grudniowe, na razie poza ta usluga nie ma chyba jakiegos wiekszego problemu ... platnosci GP tez wywalilo - moze to chwilowo po updacie bo najnowsza latka jest ...

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Prawdopodobnie pomoże

pm compile --reset com.android.vending
pm compile --reset com.google.android.gms

(w adb shell)

dzięki panie Kacprze ... niedługo wrzucę ... tak poza tym jest luks ...

komendy wydane - obie z sukcesem - zrobiłem restart i na razie bez problemów ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

Czy u was też się nie odświeża super tapeta? Mam górę włączona i nie zmienia się wyświetlana pora dnia. Wiem że to jest połączone z pogodą która się aktualizuje, ale nawet jak ręcznie zaktualizuje np rano to super tapeta nadal wyświetla noc. Pomada tylko zmiana tapety i ponowne włączenie super tapety.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano
12 godzin temu, kaciek napisał(a):

Czy u was też się nie odświeża super tapeta? Mam górę włączona i nie zmienia się wyświetlana pora dnia. Wiem że to jest połączone z pogodą która się aktualizuje, ale nawet jak ręcznie zaktualizuje np rano to super tapeta nadal wyświetla noc. Pomada tylko zmiana tapety i ponowne włączenie super tapety.

U mnie się odświeża, może to jakieś ustawienie? Spróbuj ją zmienić na inną tapetę i do niej wrócić 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kaciek napisał(a):

Robiłem tak i tylko wtedy się odświeża. Jeszcze po kombinuje

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Spróbuj jeszcze odinstalować i zainstalować ponownie, będziesz miał to chyba w aplikacje-zarzadzanie. A jak zmienisz godzinę systemowa np na 15.00 to zmienia Ci się samo bo ja właśnie taki test zrobiłem i po paru sekundach samo się zmienia

Edytowane przez Lukasz07
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...