Skocz do zawartości

Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.27.0.TMRCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i jak tam wygląda sytuacja z hyperOS?

Pytam bo nowy telefonik (poco f5) leży i już wyświetla że jest V14.09.0.TMREUXM tylko nie mam czasu go skonfigurować itp (obecny mi note 10 lite jeszcze działa).
A jak dalej będzie taka słaba pogoda to przysiadłbym ze dwa wieczory i może przerzucił już dane do tego poco f5 (w szczególności kontakty). Pytanie tylko co wgrać i jak żeby potem nie poprawiać bóg wie ile razy. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Miałem wersję HyperOS 1.0.2.0 i próbowałem zainstalować zainstalować tę wersję 14.0.27.0. Czy ona nie pasuje do POCO F5 czy cofnąłem system? Nie wiem co się zadziało... Telefon mi już nie wstał... Wisi na ekranie startowym "Redmi. Powered by Android" i dalej nie idzie...
Proszę napiszcie jaki system powinienem mieć aby był aktualny oraz jak się go aktualizuje przez TRW, a nie instaluje na nowo? Z góry dziękuję...

Edytowane przez GrzJanik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GrzJanik napisał(a):

Miałem wersję HyperOS 1.0.2.0 i próbowałem zainstalować zainstalować tę wersję 14.0.27.0. Czy ona nie pasuje do POCO F5 czy cofnąłem system? Nie wiem co się zadziało... Telefon mi już nie wstał... Wisi na ekranie startowym "Redmi. Powered by Android" i dalej nie idzie...
Proszę napiszcie jaki system powinienem mieć aby był aktualny oraz jak się go aktualizuje przez TRW, a nie instaluje na nowo? Z góry dziękuję...

wrzuciłeś starą wersję na andku 13 na nowsza na andku 14 jako update? wypada zapytać to co telefon ma w nazwie ... czyli POCO 🙃 jak nie idzie to spróbuj odpalić go w trybie fastboot kombinacja przycisków volume - i power ... jak wstanie w tym trybie zarzuc czysta instalkę hyperos przez kompa w trybie clear all with format ... może pójdzie ... jeśli nie to zostanie wgrać oryginalny rom do tego modelu przez miflash - tylko nie blokuj bootloadera - jak pójdzie ta metoda to uruchom fona w trybie fastboot i znowu wrzuć rom od Xiaomi eu - najnowszy jako znajdziesz hyperos - znowu skryptem clear all with format ... to wywali ten oryginalny wrzucony miflashem i powinno wszystko zatrybic ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
5 godzin temu, GrzJanik napisał(a):

Cofnąłeś system. Nie możesz zainstalować tej wersji bez wipe data.

Opublikowano

No i znowu Millenium mi wyłączyłe odciska palca w aplikacji. Czy jest świeży fix na kombinacje google, bo to chyba ich sprawa jak zwykle? tak się cieszyłem, ze po przejsciu z soft 25 na 27 wszystko zaczeło działac w Millennium, a tu lipa

Opublikowano
8 minut temu, QbaPL napisał(a):

No i znowu Millenium mi wyłączyłe odciska palca w aplikacji. Czy jest świeży fix na kombinacje google, bo to chyba ich sprawa jak zwykle? tak się cieszyłem, ze po przejsciu z soft 25 na 27 wszystko zaczeło działac w Millennium, a tu lipa

najnowszy z 22 maja ... na razie nie było żadnego info że google się do tego dobrało ... 🙃

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.06.2024 o 09:45, Master napisał(a):

najnowszy z 22 maja ... na razie nie było żadnego info że google się do tego dobrało ... 🙃

to jam ma chyba starszy, zaraz pobiore i sprwdze

No i działa. Dzięki

Edytowane przez QbaPL