bartos38 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 W dniu 2.12.2023 o 07:53, kris68 napisał(a): Aplikacje bankowe działają, mObywatel też to tak na gorąco natomiast nie działają MMS-y ani Portfel-karty nie da się dodać, bo telefon nie spenia wymogów bezpieczeństwa. Czy ktoś ma jakiś pomysł, żeby to przeskoczyc-dzialajacy no i te MMS-y. Wysyłanie często zdjęć jest dla mnie ważne a tu kiszka, jak nikt nie znajdzie opcji pomocy a znajdę jeszcze jakieś błędy to wracam zaraz do globala Indonezja. Tam działa wszystko włącznie z nagrywaniem nie wiem jak apki bankowe, ale działały a Rom Indonezja jest już z wersja androida 14. Tyle na gorąco....... Możesz podać namiar gdzie pobrać ten rom Indonezja na xiaomi 13
Test Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 No ja też bym chciał wiedzieć gdzie taki rom się znajduje
czarek1212 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) wipsz w google Globalny 14.0.6.0.UMBMIXM to znajdziesz dla xiaomi 13 pro na 14-tkę chyba nie ma.... Edytowane 4 Grudnia 2023 przez czarek1212
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 9 godzin temu, Test napisał(a): Odkąd pamiętam, to u Xiaomi zawsze były różnice w zachowaniu się romów na różnych a niejednokrotnie tych samych, tylko różniących się np. iloscią pamięci modelach telefonów. Ileż to razy na tym forum ktoś napisał, że u niego jest OK, ale u innych już nie możliwe ... bo wszystko wskazuje na to że rom dla 14 zwykłej jest w porządku ... zostaje czekać na rebuilda albo na kolejną wersję dev beta - może to jakiś detal tylko ... ja sobie wrzucę wcześniejszą wersję i tam na niej już trochę się pobawię poinstaluje wszystko i pokonfiguruje a potem tylko zrobię update jak wyjdzie rebuild albo kolejną beta ... muszę zacząć to ogarniać bo znajomy ciągle dopytuje się o moją 11tke ... 🙃
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 W dniu 2.12.2023 o 07:09, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli po aktualizacji ROM-u aplikacje przestają działać, należy wydać w ADB polecenia: 1 2 3 4 adb shell pm compile -a -f -r cmdline pm compile -f -r cmdline --secondary-dex com.google.android.gms exit @Kacper Skrzypek wszystko jest ok do wpisania drugiej komendy (przynajmniej tak myślę) po wpisaniu trzeciej dostaje komunikat: failure. No i jak można się domyślić nie ma żadnej poprawy i aplikacje się wyłączają. Jakieś pomysły/rady? Z góry dzięki
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 Wyślij zrzut ekranu z adb.
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 ja zrobiłem pełna konfigurację telefonu na wersji 11.17 i ani razu nie było tej sytuacji co opisałem wcześniej 🙃 działa luks ... tak więc tam sobie to ogarnę co mogę a potem update do rebuilda albo już kolejna rozwojowa ...
kris68 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) TEST https://miuirom.org/phones/xiaomi-13 . https://miuirom.org/phones/xiaomi-14 Edytowane 4 Grudnia 2023 przez kris68
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wyślij zrzut ekranu z adb. Teraz nie ma mnie w domu jak tylko wrócę to to zrobię
alchemik86 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 W dniu 3.12.2023 o 11:21, simcold napisał(a): Masz LSposed moduł? Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Podsyłam screeny jak u mnie wygląda Magisk
Test Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 6 godzin temu, czarek1212 napisał(a): wipsz w google Globalny 14.0.6.0.UMBMIXM to znajdziesz dla xiaomi 13 pro na 14-tkę chyba nie ma.... A kto mówi o 13 Pro ? Napisał na 13, to nie wszystko jedno.
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wyślij zrzut ekranu z adb. @Kacper Skrzypektak to wygląda.
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) 17 minut temu, Lukasz07 napisał(a): @Kacper Skrzypektak to wygląda. tak na szybkiego co rzuca się w oczy to tam niepotrzebnie spacje dałeś na początku komendy ... ale czy to na pewno w tym problem to nie wiem 🙃 jeszcze do tego etapu nie doszedłem ... Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Master
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Nie dawałem spacji, tak to wygląda przy wpisywaniu pierwsza komenda wygląda tak samo przy wpisaniu i działa poza tym kopiowałem je więc błędu raczej nie zrobiłem. I wydaje mi się że jakby komenda była błędna to byłby inny komunikat ale mogę się mylić..
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Ta komenda jest podana na forum Xiaomi eu https://xiaomi.eu/community/threads/23-11-27-30.70685/ Wygląda że jest ok ... Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 Godzinę temu, Lukasz07 napisał(a): Nie dawałem spacji, tak to wygląda przy wpisywaniu pierwsza komenda wygląda tak samo przy wpisaniu i działa poza tym kopiowałem je więc błędu raczej nie zrobiłem. I wydaje mi się że jakby komenda była błędna to byłby inny komunikat ale mogę się mylić.. Możesz usunąć nazwę pakietu która jest na końcu (zostawić tylko do secondary-dex) i sprawdzić, co się wtedy stanie?
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 O 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz usunąć nazwę pakietu która jest na końcu (zostawić tylko do secondary-dex) i sprawdzić, co się wtedy stanie? Ok spróbuję, wszystkie komendy wydam ponownie tylko w trzeciej usunę nazwe pakietu. Jestem znowu poza domem więc jak wrócę to spróbuję i dam znać jak poszło
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 O 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz usunąć nazwę pakietu która jest na końcu (zostawić tylko do secondary-dex) i sprawdzić, co się wtedy stanie? Ok spróbuję, wszystkie komendy wydam ponownie tylko w trzeciej usunę nazwe pakietu. Jestem znowu poza domem więc jak wrócę to spróbuję i dam znać jak poszło Niestety nie pomogło
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 Sprawdź dowolny inny pakiet, np. com.snapchat.android - czy jest to samo? Generalnie po zrobieniu tej drugiej komendy apki powinny zacząć działać... 1
kris68 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Niestety Pan Kacper na moje pytanie, czy w następnym buildzie, będą poprawione MMS-y, to znaczy, żeby w ogóle dało się je wysyłać i odbierać, no niestety usłyszałem coś dziwnego-informatyk z dużym doświadczeniem a napisał, że MMS-ów w ogóle nie używa. No cóż zdarza się ?? Myślę, że każdy, kto ma, choć rok smartfona i to dobrej firmy, flagowca choć raz przetestował usługę MMS. Z powyższego względu muszę zrezygnować z Hyper OS i wrócić do starego miui.eu v. 31, bo ta była ostatnia albo wgrać Tajwan globala i zamknąć bootloader. No bo wygląda na to, że to raczej poprawione nie będzie. Szkoda, bo bardzo mi zależało na nowym systemie, chodził super a na Xiaomi 13 wręcz śmigał. Szkoda.... ale nie można mieć wszystkiego.
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 30 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Sprawdź dowolny inny pakiet, np. com.snapchat.android - czy jest to samo? Generalnie po zrobieniu tej drugiej komendy apki powinny zacząć działać... Zrobiłem tak z pakietem aplikacji, która nie działa, dostałem komunikat jak na zdjęciu i zakończyłem wg poradnika. Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy Niestety dalej lipa
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 24 minuty temu, Lukasz07 napisał(a): Niestety dalej lipa Próbowałeś uruchamiać ponownie telefon po tym?
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Próbowałeś uruchamiać ponownie telefon po tym? Tak, żadnych zmian😐
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) ja u siebie na wersji 11.17 miałem co jakiś czas problem z apka do volume boostera - też taki komunikat - resztę co zainstalowałem na razie nie widzę kłopotów ... zacząłem od przestawienia z trybu oszczędzania baterii na tryb bez ograniczeń - i to rozwiązało problem ... od tego czasu żadnego takie komunikatu ... Ali też mam zainstalowane i wygląda że jest ok ... tzn. przynajmniej do tej pory a instalowałem dzisiaj z rana ... Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Master
Lukasz07 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Dobrze że to tak naprawdę tylko jedna apka i to niezbyt znacząca... Ale mam nadzieję że zostanie to jakoś rozwiązane z następnymi aktualizacjami bardziej zastanawia mnie dlaczego nie działa do końca ta metoda z ADB
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 1 godzinę temu, kris68 napisał(a): Niestety Pan Kacper na moje pytanie, czy w następnym buildzie, będą poprawione MMS-y, to znaczy, żeby w ogóle dało się je wysyłać i odbierać, no niestety usłyszałem coś dziwnego-informatyk z dużym doświadczeniem a napisał, że MMS-ów w ogóle nie używa. No cóż zdarza się ?? Myślę, że każdy, kto ma, choć rok smartfona i to dobrej firmy, flagowca choć raz przetestował usługę MMS. Z powyższego względu muszę zrezygnować z Hyper OS i wrócić do starego miui.eu v. 31, bo ta była ostatnia albo wgrać Tajwan globala i zamknąć bootloader. No bo wygląda na to, że to raczej poprawione nie będzie. Szkoda, bo bardzo mi zależało na nowym systemie, chodził super a na Xiaomi 13 wręcz śmigał. Szkoda.... ale nie można mieć wszystkiego. A czy to coś dziwnego, że nie używam? MMS-y mają tak fatalną kompresję, że już dużo wygodniej używać WhatsAppa, Messengera, Telegrama czy czegokolwiek, byle nie MMS-a. Ale ja to ja. Inna rzecz, że nie rozumiem, gdzie Ci MMS-y nie działają. Sprawdziłem dosłownie przed chwilą - działają (przynajmniej w stockowej apce). I wysyłanie, i odbiór. 1
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A czy to coś dziwnego, że nie używam? MMS-y mają tak fatalną kompresję, że już dużo wygodniej używać WhatsAppa, Messengera, Telegrama czy czegokolwiek, byle nie MMS-a. Ale ja to ja. Inna rzecz, że nie rozumiem, gdzie Ci MMS-y nie działają. Sprawdziłem dosłownie przed chwilą - działają (przynajmniej w stockowej apce). I wysyłanie, i odbiór. Wypada się zgodzić ... Znaczenie MMS bardzo zmalalo w dobie komunikatorów internetowych ... Choć może to być przydatne np. w kontaktach ze starszymi osobami które zatrzymały się na etapie dzwonienia / wysyłania wiadomości SMS ... Btw. Czyli na tej nowej wersji 11.30 nie ma z tym problemów? Bo zakładam że sprawdzał Pan na mi 14?
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2023 Tak, sprawdzałem na Xiaomi 14 na najnowszej wersji .30.
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, sprawdzałem na Xiaomi 14 na najnowszej wersji .30. Kurka wódka ... Ja też chcę 11.30 🙃 mam nadzieję że jak nie będzie rebuildu to sobotnia beta już zaskoczy jak trzeba ... Z 11.17 zero problemów z restartami ... Dzięki za info - bo tak z tego co tu czytałem to chyba taka ostatnia funkcjonalność która byłaby przydatna a był z nią problem ...
kris68 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Na Xiaomi 13 na Systemowej, Textra PRO, Chomp sms PRO nie dziala. Gdybym tego 10x nie sprawdzal to bym tego nie napisal. Moze kompresja ciulowa ale nie kazdy - zwlaszcza osoby starsze nie mają WhatsAppa, Messengera, Telegrama wiec jest im to potrzebne - zwyczajnie zrobić zdjecie w sumie 13 ma super optykę i wyslac SMS-a czy MMS-a. To jest dla nich proste. Potrzebuję wysac im zdjecie obojętnie jakiej jakości i nie mogę. To , ze na 14 czy 14 pro dziala nie znaczy że na Xiaomi 13 dziala. Niestety jak zwykle okazuje sie, że nikt a forum nie używa 13 co dziwne bo jest ich chyba przynajmniej kilka tysiecy. Ale nikt nie raczył się odezwać . Cytat z Google pierwszy wynik : " Aplikacje bankowe działają, mObywatel też to tak na gorąco natomiast nie działają MMS-y ani Portfel-karty nie da się dodać, bo telefon nie spenia wymogów bezpieczeństwa. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez kris68
Master Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 może nikt się w temacie mms nie odezwał bo z tego nie korzysta ... to byłoby najprostsze wyjaśnienie ... a nawet jak ktoś to zauważył niekoniecznie pisze tu na forum ... a jeszcze inny machnął na to ręką i wysyła przez apki społecznościowe 🙃 możliwe że w następnej rozwojowej będzie już ok ...
Test Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 2.12.2023 o 06:53, kris68 napisał(a): Aplikacje bankowe działają, mObywatel też to tak na gorąco natomiast nie działają MMS-y ani Portfel-karty nie da się dodać, bo telefon nie spenia wymogów bezpieczeństwa. Czy ktoś ma jakiś pomysł, żeby to przeskoczyc-dzialajacy no i te MMS-y. Wysyłanie często zdjęć jest dla mnie ważne a tu kiszka, jak nikt nie znajdzie opcji pomocy a znajdę jeszcze jakieś błędy to wracam zaraz do globala Indonezja. Tam działa wszystko włącznie z nagrywaniem nie wiem jak apki bankowe, ale działały a Rom Indonezja jest już z wersja androida 14. Tyle na gorąco....... To nie jest żaden cytat z Google tylko twój post z pierwszej strony i specjalnie wklejam go tutaj w całości, żeby czasem ktoś nie pomyślał, że Google wciska takie coś... To samo tyczy się romu Indonezja, który rzekomo chcesz wgrać na urządzenie Xiaomi 13. Zapytał ktoś więc powyżej o linka do tego romu, ja również chciałem wiedzieć skąd takie cudo wytrzasnąć i co otrzymaliśmy w odpowiedzi ? Ano stronę, którą każdy może znaleźć jak tylko wpisze czego szuka, lecz na niej nie ma ani śladu po romie Indonezja dla Xiaomi 13, gdyż taki do tej pory nie wyszedł. Owszem jest tajwański, ale czy gdzieś w temacie ktoś mówi o romie Tajwan ? Dla Xiaomi 13 Pro jest z kolei rom India, ale nawet dziecko wie, że Indie to nie Indonezja, więc tak dla ścisłości może sprecyzuj kolego jaki dokładnie telefon używasz i nie proponuj tu nikomu romu Indonezja dla Xiaomi 13 bo to bzdura. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Test
Test Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Haha, a to dopiero beka ! Zaktualizowałem właśnie przed chwilą na mojej 13-tce z HyperOS 11.27 googlowy wallet i oto co się okazuje: Oczywiście do teraz pokazywało mi, że telefon nie spełnia wymogów bezpieczeństwa i płacić nie mogę. Skaner Xiaomiowy co prawda marudzi, że środowisko płacenia nie jest bezpieczne, ale same płatności działają. Cóż... może jednak Google odpuści na chwilę Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Test
grzegorz.lki Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 5 godzin temu, Test napisał(a): To samo tyczy się romu Indonezja, który rzekomo chcesz wgrać na urządzenie Xiaomi 13. Zapytał ktoś więc powyżej o linka do tego romu, ja również chciałem wiedzieć skąd takie cudo wytrzasnąć i co otrzymaliśmy w odpowiedzi ? @Test @kris68 tu można sprawdzić oficjalne romy dla Xiaomi 13. Nie widzę ani Indonesia ani Indie. Pozostaje tylko Tajwan https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/fuxi/
Rekomendowane odpowiedzi