Skocz do zawartości
  • 0

" Urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa " Google pay - xiaomi eu

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, zrobiłem wczoraj swoją pierwszą transakcję, która nie przeszła z komunikatem " spróbuj ponownie " i musiałem odblokować czytnik palcem. Ponownie gdy przyłożyłem telefon do terminala to już transakcja przeszła. Natomiast dzisiaj jak wchodzę w aplikację google pay, to właśnie dostaję dymek taki jaki jest w tytule z dalszą częścią że może ono mieć roota lub korzystać z niecertyfikowanego oprogramowania. Mam telefon z Chin, więc od początku używam roma xiaomi eu z tej strony którego sam zainstalowałem, i czy to oznacza że nie mogę robić płatności google pay, czy jest to zwykły błąd systemowy? Proszę o pomoc, a zależy mi bardzo żeby płatności zbliżeniowe telefonem działały właśnie przez google pay. Też włączyłem dziś przypadkowo portfel xiaomi, i teraz nie wiem jak go zamknąć w panelu, bo mimo klikania świeci na niebiesko.

edit: xiaomi 13 pro

Edytowane przez hexi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Poszła pierwsza faza reuploadów - ROM-y są robione w kolejności nazw kodowych, są wszystkie do ishtar czyli Xiaomi 13 Ultra.

Widzę, że stable dla fuxi już jest. Ja jestem obecnie na wersji DEV. Czy muszę zrobić full wipe żeby przejść na stable? Czy Full Wipe zostawia dane typu zdjęcia itp - czyli wszystko co widać w apce Pliki? czy jednak czyści wszystko i trzeba wszystko kopiować potem na nowo do telefonu?

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, grzeg8102 napisał(a):

Widzę, że stable dla fuxi już jest. Ja jestem obecnie na wersji DEV. Czy muszę zrobić full wipe żeby przejść na stable? Czy Full Wipe zostawia dane typu zdjęcia itp - czyli wszystko co widać w apce Pliki? czy jednak czyści wszystko i trzeba wszystko kopiować potem na nowo do telefonu?

Prawdopodobnie na wersji DEV są wrześniowe poprawki (potwierdź proszę). Jeśli tak, to musisz zrobić wipe, bo na tym stable są sierpniowe. Jeśli masz TWRP, to po prostu przesuwasz suwak w menu Wipe i instalujesz stable. Wtedy dane z pamięci wewnętrznej pozostaną na telefonie, trzeba będzie konfigurować tylko aplikacje/ustawienia (można wykonać lokalną kopię zapasową ustawień w Ustawieniach > O telefonie > Kopia zapasowa i przywracanie).

• 0
Opublikowano
11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Prawdopodobnie na wersji DEV są wrześniowe poprawki (potwierdź proszę). Jeśli tak, to musisz zrobić wipe, bo na tym stable są sierpniowe. Jeśli masz TWRP, to po prostu przesuwasz suwak w menu Wipe i instalujesz stable. Wtedy dane z pamięci wewnętrznej pozostaną na telefonie, trzeba będzie konfigurować tylko aplikacje/ustawienia (można wykonać lokalną kopię zapasową ustawień w Ustawieniach > O telefonie > Kopia zapasowa i przywracanie).

Tymi poprawkami czy chodzi ci o to?

Dzięki za wskazówki. Na weekend powalczę żeby przejść z powrotem na stable z tą poprawką dla GPay. Dzięki za wsparcie. Na forum Xiaomi.eu ta komunikacja z deweloperami jest jakaś szorstka i nieprzyjemna. Szczególnie Igor

Screenshot_2023-11-10-10-03-58-170_com.android.settings.jpg

• 0
Opublikowano

Dojadą z tymi aktualizacjami do ALIOTH? (Poco F3) Wczoraj wracając do Polski na stacji benzynowej u "niemców" ładnie się zdziwiłem jak nie mogłem o 2 w nocy zapłacić. Dobrze, że miałem plastikowe karty w plecaku od bardzo dawna nie używane. Wstałem rano i na szybko zmieniałem V14.0.23.4.17.DEV na V14.0.8.0.TKHCNXM licząc, że to coś pomoże, ale jak teraz czytam forum niestety nie mogło to zadziałać. W tamtym momencie sugerowałem się datą wydania MIUI.  

Swoją drogą jak to jest, że wersja rozwojowa skończyła się na 21/04.2023 a stabilna jest z 19/10.2023. Zawsze myślałem że wersja rozwojowa to taka BETA a za nią idzie wersja STABILNA z poprawkami.

obraz_viber_2023-11-10_10-16-40-486.png

obraz_viber_2023-11-10_10-16-42-371.png

• 0
Opublikowano
15 minut temu, grzeg8102 napisał(a):

Tymi poprawkami czy chodzi ci o to?

Chodzi o Aktualizacje zabezpieczeń. Są te same, więc możesz próbować bez wipe.

6 minut temu, zoar napisał(a):

Swoją drogą jak to jest, że wersja rozwojowa skończyła się na 21/04.2023 a stabilna jest z 19/10.2023. Zawsze myślałem że wersja rozwojowa to taka BETA a za nią idzie wersja STABILNA z poprawkami.

Na POCO F3 po prostu skończyły się bety. Dzisiaj rano pojawił się reupload, widzę że go masz, bo dwa na zielono w Play Integrity. Poczekaj, niedługo prawdopodobnie zacznie działać; możesz też próbować przeinstalować apkę Portfela.

• 0
Opublikowano

Gdy pobrałem i zainstalowałem z reuploadu zipa problem nadal występuje i tylko mam jeden zielony status. Wersja systemowa Google Play z października a zabezpieczenia z września.

Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

deleted

Edytowane przez chomiczek
deleted
  • 0
Opublikowano (edytowane)

deleted

deleted
  • 0
Opublikowano (edytowane)

deleted

deleted
  • 0
Opublikowano

Redmi note 11pro 5G
Udało się.Po aktualizacji nowych poprawek fastboot, karte udało się dodać do portfela.Chociaż w sklepie Play widnieje napis, że urządzenie nie ma certyfikatu. Szacun dla programistów.c6b4422db710d28eba20b6007f5768d0.jpg

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

c98e9ca1d3a7969f6fa74c9284904fae.jpg

• 0
Opublikowano
11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wrzuć do /sdcard albo /data/media/0.

Poszło tym sposobem. Dzięki ra zjeszcze. Stable załadowane przez TWRP. Zrobiłem wcześniej wipe na wszelki wypadek. Telefon się uruchomił. Pozostaje Trzymać kciuki, żeby wszystko działało

• 0
Opublikowano (edytowane)

Po przywróceniu kopii zapasowej znowu jest problem z działaniem aplikacji Google. Połowa z nich się wykrzacza przy starcie: Gmail, Google Drive, Keep, Photos, News 🤕

Czy u Was też są takie problemy??

EDIT: tym razem Google Play nie wyszukuje żadnych aktualizacji, więc nie wiem jak to rozwiązać. Pamięć kadej z nich wyczyściłęm, ale nic to nei pomaga.

Edytowane przez grzeg8102
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zainstaluj je od nowa.

Dzięki! Faktycznie to pomaga. Ta kopia zapasowa Xiaomi jest niewiele warta. Część przywróciłem z chmury Xiaomi a resztę z kopii zapasowaje na tlefonie zrobionej apką Xiaomi do kpii. . Być może problem jest tylko gdy przywraca się na stable kopię z DEV i vice versa. Poprzednio miałem tak samo gdy przeszedłem ze stable na DEV.

Czy to normalne i u Was też tak jest gdy instalujecie ROM od nowa?

• 0
Opublikowano

Po aktualizacji działa wszystko super, dodałem karty bez problemu, płaciłem już w żabce i wszystko śmiga. Działa też aplikacja Mc Donalda oraz asystent google "ok google" chwilo trwaj !!!!

• Like 1
  • 0
Opublikowano

To fantastyczne uczucie, gdy telefon po prostu działa!🥹

W końcu nie ma problemów z dźwiękiem na Bluetooth i Android Auto. Działa Google Pay. Działa po prostu wszystko! Co stable to stable. Ale to pierwszy telefon na którym nie chcę żadnych aktualizacji 🤪

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Dziś znów w portfelu wyskoczył komunikat o problemie z bezpieczeństwem. Płatność przeszła ale nie wiem ile to jeszcze potrwa 🤦🏻‍♂️. Heh szczęście trwało niecały tydzień

Screenshot_2023-11-16-13-13-42-478_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg

Teraz już płatność nie przechodzi 😭

• 0
Opublikowano

Dziwne, mi normalnie wczoraj i dzisiaj przeszła transakcja, tylko że ja nie mam zainstalowanej aplikacji portfel tylko używam portfela z panelu sterowania