Master Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 10 minut temu, lukaszbt napisał(a): Ok coś się będzie myślało jak dojdzie, a powiedz mi bo widzę że też masz 14 pro, na tej wersji dev śmiga wszystko ok? Te płatności to wiem że tam trzeba grzebac co jakiś czas. zobacz w dziale aktualizacje - dzisiaj wrzucilem najnowsza bete i wszystko jest ok - do platnosci wrzucasz fixa - masz powiadomienie w aktualizacjach jak pojawi sie nowa wersja - jak wywali zabezpieczenie w GW to wrzucasz i powinno byc ok ... poki co wszystko dziala luks ...
lukaszbt Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 33 minuty temu, Master napisał(a): zobacz w dziale aktualizacje - dzisiaj wrzucilem najnowsza bete i wszystko jest ok - do platnosci wrzucasz fixa - masz powiadomienie w aktualizacjach jak pojawi sie nowa wersja - jak wywali zabezpieczenie w GW to wrzucasz i powinno byc ok ... poki co wszystko dziala luks ... To super bo już się zacząłem zastanawiać czy go nie odsyłać skoro wersji stabilnej może nie być na niego. A co do samego odblokowania to kupowałeś tu na sklepie czy masz jakiś inny namiar jeśli mozna wiedzieć?
Master Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 1 minutę temu, lukaszbt napisał(a): To super bo już się zacząłem zastanawiać czy go nie odsyłać skoro wersji stabilnej może nie być na niego. A co do samego odblokowania to kupowałeś tu na sklepie czy masz jakiś inny namiar jeśli mozna wiedzieć? nie martw się tym że nie ma stabilnej - bety są lepsze 🙃 na mi 11 2.5 roku cały czas na betach i bardzo sobie chwaliłem - stabilna to po prostu jedna z bet - uznana że może być puszczona w takim buildzie ... ja wolę bety bo jest szybka reakcja na ewentualne problemy a stabilne wychodzą co kilka miesięcy ... napiszę Ci na priv jak robiłem unlocka
lukaszbt Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 18 minut temu, Master napisał(a): nie martw się tym że nie ma stabilnej - bety są lepsze 🙃 na mi 11 2.5 roku cały czas na betach i bardzo sobie chwaliłem - stabilna to po prostu jedna z bet - uznana że może być puszczona w takim buildzie ... ja wolę bety bo jest szybka reakcja na ewentualne problemy a stabilne wychodzą co kilka miesięcy ... napiszę Ci na priv jak robiłem unlocka To mnie uspokoiłeś? Extra to czekam na info i dzięki 💪
Master Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 3 minuty temu, lukaszbt napisał(a): To mnie uspokoiłeś? Extra to czekam na info i dzięki 💪 poszło na priv - obadaj ... w razie czego dawaj znać ...
Marekglogow Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Ogólnie mega problem się zrobił , odblokowaniem, czekam drugi tydzień i serwery offline. Nie ma jak odblokować . Na razie telefon leży w pudełku, taką ładna cegła hehe. Zastanawiam się czy pozostać przy tej marce tylko poczekać dłużej jak to ktoś ogarnie czy sprzedać i zmienić po latach markę na inną.
Master Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 13 minut temu, Marekglogow napisał(a): Ogólnie mega problem się zrobił , odblokowaniem, czekam drugi tydzień i serwery offline. Nie ma jak odblokować . Na razie telefon leży w pudełku, taką ładna cegła hehe. Zastanawiam się czy pozostać przy tej marce tylko poczekać dłużej jak to ktoś ogarnie czy sprzedać i zmienić po latach markę na inną. z tymi serwerami to chyba coraz wieksza bieda ... tez musialem troche poczekac no ale to kilka dni a nie tydzien ... ja bym radzil spokojnie zaczekac i zalatwic sprawe ... cierpliwosc to cnota a to mozesz potraktowac jako trening a sam telefon jest luks - bateria to inna liga w porownaniu z mi 11 ... plynnosc dzialania jest rewelacyjna ... a sprzedac i zmienic zawsze mozna ... tylko pytanie czy warto 1
Netoper Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Ogólnie mega problem się zrobił , odblokowaniem, czekam drugi tydzień i serwery offline. Nie ma jak odblokować . Na razie telefon leży w pudełku, taką ładna cegła hehe. Zastanawiam się czy pozostać przy tej marce tylko poczekać dłużej jak to ktoś ogarnie czy sprzedać i zmienić po latach markę na inną. Sam przez minflash no to nie odblokujesz...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
lackyluki Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Witam wszystkich, pytanie do osob posiadajacych zwykla 14, czy to prawda ze telefon nie posiada takze pasma b7 lte ? Pozdrawiam
brawo Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 19 godzin temu, Marekglogow napisał(a): sprzedać i zmienić po latach markę na inną. Bardzo dobry pomysł. Nie ma co czekać. Oszczędzisz sobie i innym nerwów
Marekglogow Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Chyba jednak poczekam za bardzo lubię tą markę hehe. Sprawdzał ktoś jak działa esim? Bez problemów? Drugie pytanko , czy można mieć kilka esim na raz? Czy tylko jedna zapisana? 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2023 2 godziny temu, lackyluki napisał(a): Witam wszystkich, pytanie do osob posiadajacych zwykla 14, czy to prawda ze telefon nie posiada takze pasma b7 lte ? Pozdrawiam W chińskiej specyfikacji pasma B7 nie ma, więc zapewne nie ma.
Master Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, lackyluki napisał(a): Witam wszystkich, pytanie do osob posiadajacych zwykla 14, czy to prawda ze telefon nie posiada takze pasma b7 lte ? Pozdrawiam patrząc po compatibility assistance na tradingu to nie ma tylko b20 3 godziny temu, Marekglogow napisał(a): Chyba jednak poczekam za bardzo lubię tą markę hehe. Sprawdzał ktoś jak działa esim? Bez problemów? Drugie pytanko , czy można mieć kilka esim na raz? Czy tylko jedna zapisana? chińska wersja o ile się orientuję nie ma wsparcia dla esim ... Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Master 1
Test Opublikowano 17 Grudnia 2023 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Tak, niestety wersja chińska nie wspiera e-SIM. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2023 13 godzin temu, Master napisał(a): patrząc po compatibility assistance na tradingu to nie ma tylko b20 No to muszą zweryfikować swoje informacje. W oficjalnej specce: https://mi.com/xiaomi-14/specs pasma B7 nie ma.
Master Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 znalazlem jeszcze info na innej stronie - tez nie ma B7 ... mozliwe ze tak jak pisal pan Kacper - musze poprawic to u siebie
michals19s Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 ja zauwazam jedna rzecz z zasiegiem w xiaomi 14, po zmianie z mi9 zasieg w pracy jest slabszy i to o wiele, a z tego co pamietam to mi9 chyba tez nie mialo pasma b20, wiec coraz bardziej mi sie to nie podoba, slaby zasieg wi-fi w pomieszczeniu 3 metry od routera co na starym mi9 sie nigdy nie zdarzalo
Master Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 16 minut temu, michals19s napisał(a): ja zauwazam jedna rzecz z zasiegiem w xiaomi 14, po zmianie z mi9 zasieg w pracy jest slabszy i to o wiele, a z tego co pamietam to mi9 chyba tez nie mialo pasma b20, wiec coraz bardziej mi sie to nie podoba, slaby zasieg wi-fi w pomieszczeniu 3 metry od routera co na starym mi9 sie nigdy nie zdarzalo ja na mi 11 ze wszystkimi pasmami miałem u siebie w chacie maks 4 kreski zasięgu - teraz mam zawsze 5 ... w sobotę wieczorem byłem w sklepie gdzie jest tragiczny zasięg - na mi 11 była tam zawsze jedna kreska - a net mobilny praktycznie nie używalny ... teraz miałem 3 kreski ... a wifi to już pisałem - jest zdecydowanie lepiej zasięgowo nawet na moim byle jakim cisco z kablówki 🙃 może 14 i 14 pro mają różne modemy? na pewno wiem że mi 14 pro ma więcej wyprowadzeń dla anten ... chyba tylko o jedno ale też zawsze coś ...
michals19s Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 nie wiem wlasnie, czy to moze brak aktualizacji, czy xiaomi eu w obecnej formie ma jakis problem z tym wi fi, ale naprawde meczace jest to ze 3-4 metry od routera i trace zasieg w pomieszczeniu
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2023 To bardziej wygląda na jakiś problem z Wi-Fi w ogóle. Trochę osób zgłaszało tę kwestię też na China ROM-ie.
Master Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 kurde ... ja jestem luks zadowolony z wifi ... teraz siedzę w maks oddaleniu od routera ... kilkanaście metrów + dwie ściany i mam dwie kreski na zasięgu wifi ... normalnie z neta korzystam ... z czym był problem na mi 11 ... trzyma elegancko połączenie - jeszcze nie miałem sytuacji żeby jakieś rozłączenie było itp. złego słowa nie powiem bo i nie ma do czego się przyczepić ...
Test Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Nie będę tu powielał kolejny raz tego, co napisałem wcześniej o WiFi na 14-tce, ale rzeczywiście coś jest na rzeczy. Akurat jeśli o zasięg chodzi, to nie mam z tym problemu, jednak szybkość połączenia skacze losowo z 30-95% wydajności. Jestem jeszcze na chińskim romie, przy którejś aktualizacji HyperOS przetłumaczyłem sobie fragment changeloga i tam coś pisali o poprawie czegoś w kwestii WiFi, nie pamiętam jednak o co chodziło dokładnie, coś jest jednak skopane i mam nadzieję, że nie jest to sprzętowy problem, bo mi to zaczyna wyglądać na wydany w pośpiechu model 14, aby tylko być pierwszym, który będzie miał na pokładzie Snapdragon 8 Gen3. Nie mieli jednak chyba zbyt wiele czasu na testy pod kątem współpracy z też na szybko przerobionym z MIUI HyperOSem. Tak czy inaczej WiFi nie działa jak należy, póki co czekam aż coś z tym zrobią, jak również na rozwój sytuacji w temacie odblokowania BL. Aktualnie serwery są online raz na kilka dni i to przeważnie w godzinach rannych naszej strefy czasowej, czyli kiedy większość z nas pracuje, więc szansa na załapanie się jest znikoma, w niedzielę są nieczynne zawsze. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez Test 1
Master Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) tak jeszcze w kwestii obsługi pasma B7 ... wrzuciłem i siebie kilka apek i wygląda to tak jak w załączeniu czyli chyba jednak to pasmo jest ... Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Master
never winter Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Hej, a jakie szkło ochronne polecacie na Xiaomi 14?
Marekglogow Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) 53 minuty temu, never winter napisał(a): Hej, a jakie szkło ochronne polecacie na Xiaomi 14? Ja kupiłem takie, super się zakłada: Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 13,66zł 20%OFF | Szkło Premium do Xiaomi 14 Pro 13 ultra 12x12S mi13ultra 14pro zakrzywiony ochraniacz ekranu Auto odkurzacz zestaw do usuwania kurzu szybka instalacja https://a.aliexpress.com/_EzY3cu1 Pewnie folia hybrydowa 3m mogłaby by lepsza, ale jakoś te folie mnie nie przekonują. 17 godzin temu, Master napisał(a): tak jeszcze w kwestii obsługi pasma B7 ... wrzuciłem i siebie kilka apek i wygląda to tak jak w załączeniu czyli chyba jednak to pasmo jest ... Dobrze wiedzieć, czyli działa:) sprawdzę u siebie. U mnie wifi działa super, zasięg i wogole. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Marekglogow
Master Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 no też o tym pisałem ... z wifi zasięgiem szybkością itp. żadnych problemów ... ja miałem jakieś szkło z ali - ogólnie wygląda spoko ale trzyma się tylko z boków na tych zagięciach ekranu i nie do końca dobrze przylegało do ekranu - to wywaliłem ... obejdzie się bez szkła ... mi 11 bez szkła używałem 2.5 roku a żeby zobaczyć ryski to trzeba było na prawdę dobrze się przyjrzeć ... w normalnym używaniu zero problemu 🙃 zobaczymy jak poradzi sobie to nowe szkło Xiaomi ...
Marekglogow Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 12 minut temu, Master napisał(a): no też o tym pisałem ... z wifi zasięgiem szybkością itp. żadnych problemów ... ja miałem jakieś szkło z ali - ogólnie wygląda spoko ale trzyma się tylko z boków na tych zagięciach ekranu i nie do końca dobrze przylegało do ekranu - to wywaliłem ... obejdzie się bez szkła ... mi 11 bez szkła używałem 2.5 roku a żeby zobaczyć ryski to trzeba było na prawdę dobrze się przyjrzeć ... w normalnym używaniu zero problemu 🙃 zobaczymy jak poradzi sobie to nowe szkło Xiaomi ... Moje przylega ok, 11 załatwiłem po 2 tygodniach, uderzenie w bok ekranu o talerz pajączki, ale działa do dziś. W tym się zabezpieczyłem, choć tu jakieś szkło chińskie, niby mega mocne... W 11 chyba victus byl
never winter Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Folia nigdy w życiu raz miałem tel upadł i pająk na całym ekranie tylko jakieś szkło dobre
Master Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 31 minut temu, Marekglogow napisał(a): Moje przylega ok, 11 załatwiłem po 2 tygodniach, uderzenie w bok ekranu o talerz pajączki, ale działa do dziś. W tym się zabezpieczyłem, choć tu jakieś szkło chińskie, niby mega mocne... W 11 chyba victus byl mi też się wydawało że jest ok ... ale dotyk np. przy odblokowywaniu paluchem kiepsko łapał a pod kątem widać było takie przebarwienia na części ekranu ... to wywaliłem i bardzo sobie chwalę bo miałem okazję tego screen protectora się pozbyć 🙃 tak - w 11 victus ... w 14 jest też victus tylko nie wiadomo czy takie jak w 11 czy 2ka ... no a w 14 pro to autorskie szkło Xiaomi ... będę miał okazję wypróbować jak to będzie w praktyce 🙃
ricki Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Dobrze wiedzieć, czyli działa:) sprawdzę u siebie. U mnie wifi działa super, zasięg i wogole. Ten program z ostatniego screenu jak się nazywa? tak jeszcze w kwestii obsługi pasma B7 ... wrzuciłem i siebie kilka apek i wygląda to tak jak w załączeniu czyli chyba jednak to pasmo jest ... Ten program z ostatniego screenu jak się nazywa?
Marekglogow Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 W dniu 20.12.2023 o 20:02, Master napisał(a): mi też się wydawało że jest ok ... ale dotyk np. przy odblokowywaniu paluchem kiepsko łapał a pod kątem widać było takie przebarwienia na części ekranu ... to wywaliłem i bardzo sobie chwalę bo miałem okazję tego screen protectora się pozbyć 🙃 tak - w 11 victus ... w 14 jest też victus tylko nie wiadomo czy takie jak w 11 czy 2ka ... no a w 14 pro to autorskie szkło Xiaomi ... będę miał okazję wypróbować jak to będzie w praktyce 🙃 No właśnie jestem ciekaw tego szkła, jakoś boję się że nie będzie super, reklama reklama, ale po 11 założyłem szkło od razu.
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Teraz, Marekglogow napisał(a): No właśnie jestem ciekaw tego szkła, jakoś boję się że nie będzie super, reklama reklama, ale po 11 założyłem szkło od razu. ogólnie z tego co widzę to szkło powinno być klejone na całej powierzchni - a nie tak jak u mnie tylko na krawędziach ... a jak w praktyce się sprawdzi to szkło Xiaomi to już czas pokaże 🙃 póki co bez zastrzeżeń ... te victusy już są bardzo dobre a te powinno być jeszcze lepsze ... no ale właśnie ... nowy produkt ... reklama itp. rzeczywistość to zweryfikuje 🙃
ricki Opublikowano 23 Grudnia 2023 Opublikowano 23 Grudnia 2023 3mk też ma już szkło do 14https://sklep.3mk.pl/pl/c/14/6655 1
Master Opublikowano 23 Grudnia 2023 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Tak ... tez widzialem bo szukalem czegos do wersji pro - jest tez z matowym wykonczeniem ... mozna bedzie pomyslec ... i przynajmniej klejone na calej powierzchni - to nie powinno byc problemow ktore mialem u siebie na tym krawedziowym ...
Rekomendowane odpowiedzi