hexi Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 @Mastera xiaomi 13 ultra też posiada zmienną przysłonę? Bo coś w specyfikacji jest napisane, ale nie wiem czy jest to samo.
Master Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) 7 minut temu, hexi napisał(a): @Mastera xiaomi 13 ultra też posiada zmienną przysłonę? Bo coś w specyfikacji jest napisane, ale nie wiem czy jest to samo. no z tego co pamiętam ma ... https://www.dxomark.com/xiaomi-13-ultra-camera-test/ ale domyślnie chyba to jest wyłączone ... i ma chyba dwa nastawy ... tzn. maks otwarta i maks zamknięta - tak to rozumiem z tego opisu ... Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Master
hexi Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) @Master a z jakiej strony u Chińczyka kupowałeś swoją 14stkę pro? Edytowane 10 Grudnia 2023 przez hexi
bziko8686 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Godzinę temu, Master napisał(a): Dzisiaj wrzuciłem nowy build systemu - póki co wszystko bezproblemowo ... Na razie żadnych zastrzeżeń ... Jestem zielony w temacie buildow Czyli do tej 14 co masz wgrałeś jakieś oprogramowanie z językiem polskim ?
Master Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, bziko8686 napisał(a): Jestem zielony w temacie buildow Czyli do tej 14 co masz wgrałeś jakieś oprogramowanie z językiem polskim ? no nasz system Xiaomi eu - to o czym tu piszemy na forum - tylko żeby to zrobić musisz mieć odblokowany bootloader - a potem to już formalność ... na razie wszystko jest luks ... Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Master
Master Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 8 minut temu, hexi napisał(a): @Master a z jakiej strony u Chińczyka kupowałeś swoją 14stkę pro? z trading shenzen - z wysyłką typu global priority nie masz cła i vatu ... czyli koszt zakupu jest dokładnie taki jak tam podają cenę - też można zrobić przelew przez przelewy24 - to nie ma za to dodatkowych opłat ... a czekasz jakieś 2 tygodnie ...
bziko8686 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 14 godzin temu, Master napisał(a): no nasz system Xiaomi eu - to o czym tu piszemy na forum - tylko żeby to zrobić musisz mieć odblokowany bootloader - a potem to już formalność ... na razie wszystko jest luks ... I wszystko działa normalnie łącznie z tymi płatnościami? Ogólnie to wszędzie piszą i nawet na YouTube widziałem że jest problem z odblokowaniem tego bootloadera. Czy jest szansa że jeśli kupię 14 pro ktoś z forum pomoże mi wgrać xiaomi Eu?
QQxQ Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Jak wyżej, dobra opcja jest dodanie do koszyka i pozostawienie na kilka h lub 1 dzień i po ponownej wizycie na stronie wyskakuje okno z kuponem na -10euro. Ja czekałem 10 dni od zakupu, 7 dni od wysyłki, wysyłka InPostem + przekierowanie do paczkomatu jak już pojawi się w PL. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez QQxQ
Master Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 1 godzinę temu, bziko8686 napisał(a): I wszystko działa normalnie łącznie z tymi płatnościami? Ogólnie to wszędzie piszą i nawet na YouTube widziałem że jest problem z odblokowaniem tego bootloadera. Czy jest szansa że jeśli kupię 14 pro ktoś z forum pomoże mi wgrać xiaomi Eu? płatności są ok - ja jeszcze sam na sobie zrobię testy dla pewności i świętego spokoju ale apke bankowa już testowałem w weekenda i poszło bez problemu ... GP będę testował pod koniec tygodnia i weekend ... SMSy są ok mmsy są ok system działa stabilnie - nic się nie sypie ... apki też ok - specjalnie nie ma się do czego przyczepić ... problem jest jak chcesz to zrobić klasycznie przez miunkocka - ja to robiłem z pomocą jakiegoś hindusa i zrobił dobrze 🙃 jak ogarniesz temat bootloadera to wgranie systemu jest formalnością - w razie co pisz i gwarantuje że sam ogarniesz ...
Master Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Godzinę temu, QQxQ napisał(a): Jak wyżej, dobra opcja jest dodanie do koszyka i pozostawienie na kilka h lub 1 dzień i po ponownej wizycie na stronie wyskakuje okno z kuponem na -10euro. Ja czekałem 10 dni od zakupu, 7 dni od wysyłki, wysyłka InPostem + przekierowanie do paczkomatu jak już pojawi się w PL. tak ... zapomniałem o tym wspomnieć ... czasami też pojawia się taki jednorazowy kupon typu flash - że masz tylko kilka minut na jego wykorzystanie ... ogólnie jak to wszystko wskoczy to d sumie oszczędzasz na koszcie wysyłki bo tam jest coś około 70 złotych ...
bziko8686 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 4 godziny temu, Master napisał(a): płatności są ok - ja jeszcze sam na sobie zrobię testy dla pewności i świętego spokoju ale apke bankowa już testowałem w weekenda i poszło bez problemu ... GP będę testował pod koniec tygodnia i weekend ... SMSy są ok mmsy są ok system działa stabilnie - nic się nie sypie ... apki też ok - specjalnie nie ma się do czego przyczepić ... problem jest jak chcesz to zrobić klasycznie przez miunkocka - ja to robiłem z pomocą jakiegoś hindusa i zrobił dobrze 🙃 jak ogarniesz temat bootloadera to wgranie systemu jest formalnością - w razie co pisz i gwarantuje że sam ogarniesz ... To w takim razie cieszę się że wszystko działa i będę się kontaktował jak już ogarnę sprzęt Dziękuję Ci bardzo
Master Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, bziko8686 napisał(a): To w takim razie cieszę się że wszystko działa i będę się kontaktował jak już ogarnę sprzęt Dziękuję Ci bardzo no problem - w razie co dawaj i będziemy działać 👍 puściłem dzisiaj przelewa dla alledrogo przez GP to poszło bezproblemowo (mimo że apka mi się nie odapala w ogóle - cholera wie czemu ... ) ... jeszcze sprawdzę w weekenda zbliżeniowke ... to już będzie pewność że wszystko jest w porządku ... system działa luks stabilnie żadne apki się nie wywalają - tak więc jest git Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Master
never winter Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Witam, patrzę że jest już dostępny Xiaomi 14 na tradingshenzen z romem Xiaomi Eu i pytanie mam czy opłaca się brać z romem eu dopłacając 100zł ?
Master Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 4 godziny temu, never winter napisał(a): Witam, patrzę że jest już dostępny Xiaomi 14 na tradingshenzen z romem Xiaomi Eu i pytanie mam czy opłaca się brać z romem eu dopłacając 100zł ? pewnie że tak ... ja bym brał bez zastanowienia ... ominie Cię procedura unlocka a i grosz w kieszeni zostanie ...
bziko8686 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Właśnie przeglądałem tradingshenzhen i widzę że sprzedają już wersję zrobione z xiaomi.eu
Master Opublikowano 12 Grudnia 2023 Opublikowano 12 Grudnia 2023 25 minut temu, bziko8686 napisał(a): Właśnie przeglądałem tradingshenzhen i widzę że sprzedają już wersję zrobione z xiaomi.eu elegancko - spokojnie można brać a potem już sobie tylko updaty wrzucać kolejnych wersji ... czy to fastbootem przez kompa czy już bezpośrednio przez twrp (o ile jest dobrze działające) - też bym kupił w takiej opcji ... nawet myślałem czy nie poczekać trochę ale tam w questions jak odpowiadali to nie było wiadomo czy i kiedy będzie ta opcja dostępna ... widocznie już to ogarnęli - to tylko z korzyścią dla klienta 🙃 a odwrotnie dla tych co robili unlocki zdalnie ...
never winter Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 A to na odblokowanie telefonu samodzielne jest tylko metoda płatna czy bezpłatnie można to zrobić bez problemu ?
Marekglogow Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 1 godzinę temu, never winter napisał(a): A to na odblokowanie telefonu samodzielne jest tylko metoda płatna czy bezpłatnie można to zrobić bez problemu ? Raczej tylko płatna, chyba że masz w Chinach kolegę lub rodzinę
Master Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Godzinę temu, Marekglogow napisał(a): Raczej tylko płatna, chyba że masz w Chinach kolegę lub rodzinę i kolega ma jeszcze level 5 nabity na ich forum ... podobno prezes Xiaomi ma tylko 4 🙃
patrikos23 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 https://xiaomiui.net/xiaomi-14-pro-will-not-be-launched-globally-52496/ Ktoś coś na ten temat? Bo nie ukrywam czekam na wersję pro ale jak nie będzie globalnej wersji to trzeba za czymś innym się zacząć oglądać
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2023 To może być generalnie prawda... 1
michals19s Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Pytanie, zauwazyliscie roznice miedzy swoimi poprzednimi telefonami ze wi-fi jakos gorzej dziala? Mam porownanie ze swoim osttanim mi9 gdzie w jenym pomieszczeniu mi dzialalo wi-fi na full zasieg, a obecnie xiaomi14 ma 3-4 kreski zasiegu, i podczas gierki wyskakuje znaczek wi-fi na ekranie jakby przerywalo internet troszke mi sie to nie podoba ze tel 5 generacji nowszy i takie cos sie pojawia;/
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 ja na razie nie zauważyłem negatywnych objawów z wifi - nie rozłącza, szybkość luks (zrobię jeszcze testy czy wyciągnie to co mam na routerze) bardzo dobry zasięg - dużo lepszy niż miałem w mi 11 - tam gdzie poprzednio była jedna kreska albo w ogóle wywalało połączenie tu mam 2-3 kreski i net działa bezproblemowo ... nawet przymierzałem się do zakupu extendera do wifi żeby mi łapało wszędzie w chacie ale już chyba nie jest potrzebny ... (mam jakieś cisco z kablówki z wifi 5 - żadna rewelacja ale działa przyzwoicie a na mi 14 nie mam już problemów ze słabym zasięgiem) tak więc jest bardzo dobrze w tym zakresie ... gierki nie wiem bo od tego mam kompa - nawet nie chce mi się nic instalować w telefonie 🙃
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) deleted Edytowane 19 Września 2024 przez chomiczek deleted
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 no ja siedzę cały czas na 5ghz - 2.4 w ogole wyłączyłem w routerze - robiłem speed testa niedawno i bez problemu 300 Mbps czyli maks co mam - no tak jak pisałem - zero zastrzeżeń co do wifi ... stabilnie i szybko do tego luks zasięg ...
FromWP Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, chomiczek napisał(a): mi9 miał tylko WiFi2.4GHz Mi9 na pewno miał już 5GHz. Co do reszty to tak, ale na 2,4 tez powinno do 300Mbps wydolić o ile telefon i router nie ma problemów z Wifi. Prędkość połączenia z routerem można sprawdzić apką net signal. Np RN11pro5g łączy się z moim routerem po 5g z prędkością 433Mbps, a Xiaomi 11lite5gne w tej samej odległości z 2400Mbps. Różnica kolosalna. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez FromWP
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 tak przy okazji ... chyba znowu wywaliło płatności GP ... wrzuciłem nowy fix (jest z 14 grudnia) ale chyba słabo pomogło 🙃
Test Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 U mnie nadal działają, ale i tak wrzuciłem nowy fix, nie przestały. Należy jednak pamiętać, że aktualizacja tej usługi działa bardzo szybko w jedną stronę, czyli kiedy trzeba nas odciąć od możliwości płacenia, natomiast nawet jak telefon zaczyna spełniać wymogi, to zanim ta możliwość wyświetli się w portfelu, mija znacznie więcej czasu
Master Opublikowano 14 Grudnia 2023 Opublikowano 14 Grudnia 2023 31 minut temu, Test napisał(a): U mnie nadal działają, ale i tak wrzuciłem nowy fix, nie przestały. Należy jednak pamiętać, że aktualizacja tej usługi działa bardzo szybko w jedną stronę, czyli kiedy trzeba nas odciąć od możliwości płacenia, natomiast nawet jak telefon zaczyna spełniać wymogi, to zanim ta możliwość wyświetli się w portfelu, mija znacznie więcej czasu no jeszcze zrobić restarta i zobaczę co będzie ... na razie jest komunikat że nie spełnia wymogów ... coś tam google miesza ciągle ... że im się chce ... 🙃 może nie mają nic innego do roboty to z nudów tam dlubią ... a tak przy okazji - masz jakieś problemy z wifi u siebie? to co pisał jeden załogant wcześniej ...
Test Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Master napisał(a): [...] a tak przy okazji - masz jakieś problemy z wifi u siebie? to co pisał jeden załogant wcześniej ... Pisałem o problemie z WiFi na samym początku. Aktualnie na chińskim romie 1.0.26 sytuacja się poprawiła, ale nadal nie jest idealna. Podczas pomiaru szybkości nawiązane polączenie pokazuje najpierw bardzo mierny wynik w granicach 300Mbps, ale teraz przynajmniej zaraz zaczyna wzrastać i dochodzi mniej więcej do 90-95% możliwości mojego łącza. Nie wiem, ale z Xiaomi 14 coś jest na rzeczy i nie wygląda mi to na ROM, bo moja 13-tka z HyperOS-em ten sam test i program od razu wali wydajność na ponad 1Gbps. 2 godziny temu, Test napisał(a): [...]Och zapomniałem o dość istotnym problemie, który aktualnie próbuję zdiagnozować. Otóż chodzi o szybkość połączenia WiFi. Problem jest o tyle dziwny na tym romie, że telefon pokazuje iż połączenie z routerem nawiązane zostało po WiFi 6 na paśmie 5 GHz prędkością 2400Mbps i wszystko fajnie, ale jak sprawdzam szybkość internetu, to przy moim łączu 1Gbps na tym telefonie nie jestem w stanie przekroczyć prędkości 300Mbps, co jest dość dziwne, bo Xiaomi 13 pokazuje szybkość ponad 1Gbps. No ale zobaczymy co dalej z tym będzie. Edytowane 15 Grudnia 2023 przez Test
bziko8686 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 W dniu 12.12.2023 o 14:04, Master napisał(a): elegancko - spokojnie można brać a potem już sobie tylko updaty wrzucać kolejnych wersji ... czy to fastbootem przez kompa czy już bezpośrednio przez twrp (o ile jest dobrze działające) - też bym kupił w takiej opcji ... nawet myślałem czy nie poczekać trochę ale tam w questions jak odpowiadali to nie było wiadomo czy i kiedy będzie ta opcja dostępna ... widocznie już to ogarnęli - to tylko z korzyścią dla klienta 🙃 a odwrotnie dla tych co robili unlocki zdalnie ... Hej Myślę żeby wziąć 14 ale pro. Czy jak wezmę z tradingshenzhen wersje xiaomi Eu to po dotarciu do mnie zalecasz coś tam zmienić czy telefon będzie gotowy do użytku :)?
Master Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 7 minut temu, bziko8686 napisał(a): Hej Myślę żeby wziąć 14 ale pro. Czy jak wezmę z tradingshenzhen wersje xiaomi Eu to po dotarciu do mnie zalecasz coś tam zmienić czy telefon będzie gotowy do użytku :)? no też mam pro ... tam wrzuca jakaś wersję wcześniejszą niż będzie aktualna ... bo dev beta wychodzi co tydzień - a stabilnej jeszcze nie ma - zanim dostaniesz telefon to pewnie pojawi się już kilka nowych 🙃 po prostu sobie ściągniesz najnowsza dostępna i tylko zrobisz update na tym co dostaniesz od nich ... możesz też zrobić czysta instalkę - w sumie chyba to nie ma znaczenia ... ważne że będzie unlock to masz już pole do manewru ... jak byś nie zrobił - czy update czy clean install - powinno być wszystko luks
lukaszbt Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 A jak jest teraz z tym odblokowaniem? Bo tez zamówiłem 14 pro zanim jeszcze weszła już do wyboru opcja odblokowana.. ponoć dlugo się teraz czeka na to odblokowanie...
Master Opublikowano 15 Grudnia 2023 Opublikowano 15 Grudnia 2023 5 minut temu, lukaszbt napisał(a): A jak jest teraz z tym odblokowaniem? Bo tez zamówiłem 14 pro zanim jeszcze weszła już do wyboru opcja odblokowana.. ponoć dlugo się teraz czeka na to odblokowanie... no tego nie wiem ... u mnie to w miarę szybko poszło ... sam mi unlockiem i tak nie zrobisz ... znam dwa warianty - jeden sam ogarniesz (chyba) ale trzeba kupić klucz za krypto - dla mnie to od razu odpadło bo nie chce w tym brać udziału - druga opcja to gość robi to zdalnie - i to zrobiłem u siebie 🙃 tak więc sa warianty i trzeba na coś się zdecydować ...
lukaszbt Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 12 godzin temu, Master napisał(a): no tego nie wiem ... u mnie to w miarę szybko poszło ... sam mi unlockiem i tak nie zrobisz ... znam dwa warianty - jeden sam ogarniesz (chyba) ale trzeba kupić klucz za krypto - dla mnie to od razu odpadło bo nie chce w tym brać udziału - druga opcja to gość robi to zdalnie - i to zrobiłem u siebie 🙃 tak więc sa warianty i trzeba na coś się zdecydować ... Ok coś się będzie myślało jak dojdzie, a powiedz mi bo widzę że też masz 14 pro, na tej wersji dev śmiga wszystko ok? Te płatności to wiem że tam trzeba grzebac co jakiś czas.
Rekomendowane odpowiedzi