Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie mam wlaczone nagrywanie polaczen wszystkich ale jak dzwonie nie pojawia sie plansza z nagrywaniem. Z jakiego dialera skorzystac a wyprobowalem kilka zeby pojawila sie normalna plansza z nagrywaniem. Przedtem po instalacji DEV to dzialalo. Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Ale ktory to dialer google bo na tym nie dziala. Wybacz nieraz wszystko lapie w mig ale tu jestem tuman.

Screenshot_2023-10-07-10-56-23-592_com.google.android.dialer.jpg

Edytowane przez kris68
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kris68 napisał(a):

Ale ktory to dialer google bo na tym nie dziala. Wybacz nieraz wszystko lapie w mig ale tu jestem tuman.

Screenshot_2023-10-07-10-56-23-592_com.google.android.dialer.jpg

to to co pisał pan Adam - osobiście nie korzystałem nigdy z tych funkcji stąd chyba dużo nie pomogę 🙃 innych dialerów w sumie tez nie używałem - a pewnie jest ich od groma i troche ...

Screenshot_2023-10-07-11-19-51-802_com.android.phone.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Ale wiesz to mam włączone a w trakcie dzwonienia ikonki jak wyżej nie ma nagrywania.

Próbowałem zainstalować dialer Xiaomi to napisało, ze nie przyjmuje z nieznanych źródeł i kiszka.

Edytowane przez kris68
Opublikowano (edytowane)

zobaczę jak to u mnie wygląda i dam znać za jakiś czas ... na razie nie mam jak wypróbować ...

update - nagrywanie działa - sprawdzone

Screenshot_2023-10-07-12-23-27-549_com.android.incallui.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Kasper drogi zapamietam ale już mnie nosilo i z fastbota wgralem fuul format data i dziala. Ktoras aplikacja to uwalila tylko ktora. Teraz znow ponad 100 aplikacji do przywracania i ustawiania ehh. Ale twoje rozwiazanie zostawie sobie w pamieci , pewnie poskutkuje. Szkoda ze nie zobaczylem tego 20 min. wczesniej. Dziekuje i pozdrawiam.

P.S. Zapisałem to sobie w notatniku i wrzuciłem na drugi dysk w kompie nawet w razie awarii Twoja pomoc mi nie ucieknie.

Edytowane przez kris68
Opublikowano
11 minut temu, kris68 napisał(a):

Kasper drogi zapamietam ale już mnie nosilo i z fastbota wgralem fuul format data i dziala. Ktoras aplikacja to uwalila tylko ktora. Teraz znow ponad 100 aplikacji do przywracania i ustawiania ehh. Ale twoje rozwiazanie zostawie sobie w pamieci , pewnie poskutkuje. Szkoda ze nie zobaczylem tego 20 min. wczesniej. Dziekuje i pozdrawiam.

P.S. Zapisałem to sobie w notatniku i wrzuciłem na drugi dysk w kompie nawet w razie awarii Twoja pomoc mi nie ucieknie.

🙃 pan Kacper mnie uprzedził to już nie pisałem że z tego Twojego zrzuta to wynikało że masz jakiś inny dialer niż z tego romu dev beta 🙃 ale masz zabawy z tym wszystkim i te setki aplikacji jeszcze do kompletu ... wiesz potem czasami ciężko rozkminic co i która gdzie zmieniła w systemie 🙃

Opublikowano

Reasumując (nie pierwszy raz :) )ów
Na obszarze EU nie ma możliwości oficjalnego nagrywania rozmówcy.
Jedynym rozwiązaniem jest wykorzystywanie oprogramowania które nie podlega restrykcjom paragrafów 8*

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

UPS... 27*

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Problemem podstawowym było to, że kolega próbował od razu (nie wiadomo dlaczego) instalować inny dialer po instalacji romu DEV. Tak się nie robi. Nagrywanie jest wbudowane w tylko i wyłącznie dialer Xiaomi przychodzący jako domyślny w romie. Zmiana na jakikolwiek inny jest bezsensowna. Dodatkowo warto zwrócić uwagę co się przywraca z kopii zapasowej bo pośród tych 100 aplikacji może być dialer używany w poprzednim telefonie, który być może bez wiedzy użytkownika nadpisze się w systemie jako domyślny i będzie to tak wyglądało jakby rom nie miał nagrywania lub dialera xiaomi.