Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Netoper napisał(a):

Póki jeszcze telefon działa odblokuj bootloader komenda z fastbota, to i tak cud że na customowym romie nie uceglił się telefon.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

A po zainstalowaniu fixa trzeba trochę odczekać aby google certyfikat zaktualizowało, chyba że zrobić czyszczenie danych w usługach google i w portfelu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

ok, poczekam do jutra.. nie spieszy mi sie.. ;)
dziekuje

Edytowane przez siner
Opublikowano (edytowane)

Dzieki Kacprowi wszystko juz dziala jak nalezy !!  

Kacper - dziekuje raz jeszcze !!

Edytowane przez siner
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

jakie uprawnienia aplikacji są odpowiedzialne za tworzenie skrótów na pulpicie?

używam True Phone'a jako dialera

jeśli przełącze na googlowski telefon czy kontakty to mogę normalnie utworzyć skrót do kontaktu na pulpit z tym że nie ma opcji żeby taki skrót od razu dzwonił lub otworzył okno do pisania sms, otwiera po prostu okno kontaktu.

z kolei jak domyślnie ustawię true phone'a to jest co prawda opcja do utworzenia skrótu, można nawet wybrać co ma zrobić taki skrót, czy od razu zadzwonić, czy napisać sms ale gdy już dokonam wyboru to po chwili wyskakuje komunikat 'Element dodany' ale na pulpicie nic się nie pojawia

Opublikowano

Wybierz kontakt potem osobę do której chcesz dzwonić i szybkie wybieranie. Mowa tu o dialerze xiaomi

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 28.06.2024 o 21:21, ultimate napisał(a):

Wybierz kontakt potem osobę do której chcesz dzwonić i szybkie wybieranie. Mowa tu o dialerze xiaomi

nie ma takiej opcji

Gdy mam dialer domyślny (google) to mam tylko opcję dodania kontaktu do ekranu głównego

Opublikowano
nie ma takiej opcji
Gdy mam dialer domyślny (google) to mam tylko opcję dodania kontaktu do ekranu głównego
Dlatego napisałem o dialerze xiaomi i też taki polecam.
Pzdr

Opublikowano
W dniu 3.07.2024 o 16:32, ultimate napisał(a):

Dlatego napisałem o dialerze xiaomi i też taki polecam.
Pzdr emoji6.png

Aha OK

Generalnie to pewnie problem polega na tym że nowa aplikacja (True Phone) nie ma pewnie uprawnień do wykonania skrótu na pulpicie i pytanie jakie uprawnienia za to odpowiadają...

(podobnie problem jest z usuwaniem kontaktów, po próbie usunięcia wyskakuje komunikat "Pojawił się błąd" ale w tym przypadku bo przeniesieniu kontaktu na inne konto, można taki kontakt usunąć)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć! Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi jak zaktualizować ten telefon? Mam go od 2 msc, zmieniam regiony i nic nie wpada. Mam wersję z android 13, czyli ta na której wyszedł telefon i nic się nie da zrobić. Chcę to zaktualizować w prosty sposób, bez usuwania danych. Jeśli nie jest to możliwe w ludzki prostu sposób to oddam telefon na reklamację jednak to już ostateczność. Pozdrawiam 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

13T z globalem. Po zmianie regionu na Chile wskakuje apdejt do HyperOS 2, Android 15 z grudniowymi łatkami.

Na sam początek w oczy rzuca się zmieniona siatka ikon na ekranie głównym (są wyraźnie mniejsze na domyślnym rozmiarze "S". Z kolei na "L" są naprawdę niewiele większe. Osoby starsze/ze słabszym wzrokiem mogą nie być zadowolone...),
Do tego płynniejsze animacje oraz odświeżony ekran "o telefonie".

Ponadto z updatera zniknął przycisk "sprawdź dostępność aktualizacji" - żeby sprawdził ponownie, trzeba go ubić i odpalić jeszcze raz.

Nie ma już również animacji przy podłączaniu ładowarki (z tym fioletowym, jakby pulsującym okręgiem)

067c68a07514c2637f2a87fce625684f.jpga48cfe44ffa334b281a8e22936cefab3.jpg

Edytowane przez Frantik
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.04.2025 o 20:55, 92christof napisał(a):

Czy ktoś dostał aktualizacje z OTA z nowszą wersją? Jakiś inny region europejski?

Meksyk/Chile/Egipt - z tych 3 regionów udało mi się dorwać ostatnie aktualizacje. Najnowsza 2.0.3.0 ze styczniowymi poprawkami Androida.

Problemów brak, poza jednym bugiem - czasami nie pojawia się pole na przyłożenie palca na ekranie blokady aplikacji. Trzeba wychodzić i włączyć jeszcze raz. Na poprzednim sofcie, 2.0.2.0 z Chile, tego nie miałem😋

A, sorka. Mam 13T, a Ty pytasz o Pro. No ale i tak nie obawiałbym się "szukania" aktualizacji poza Europą

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

z tymi regionami / kanałami dystrybucji to w ogóle jest straszne zamieszanie ... w każdym razie system i tak pobierze aktualizacje - o ile ja wykryje na danym kanale update - która masz obecnie w fonie ... więc tak jak pisał załogant Frantic - bać się na ma co i można mieszać tymi regionami ile dusza zapragnie 🙃

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...