Piotr Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Cześć Telefon mam od Accessories4you z wgranym polskim systemem. Poprzednio miałem S3 z MIUI, wchodziłem w recovery, tam wybierałem opcje backup lub restore i mogłem zrobić lub przywrócić kopię systemu. W tej chwili uruchamia mi sie MI recowery, a tam takiej opcji nie ma. Stąd też pytanie, jak zrobić taki backup?
ksywa Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ustawienia > urządzenie > kopia zapasowa i przywracanie bodajże i tam tworzysz i przywracasz kopie Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Piotr Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dzięki, ale to tylko kopia ustawień. Chodzi o system.
ksywa Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No nie tylko kopia ustawień, aplikacje i inne też ale jeśli chcesz kopię całego systemu no to pozostaje jedynie przerzucić się na inne recovery Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Piotr Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ok, czyli poszukać TRWP dla Mi 4i, i zastąpić MI recovery? Nie spowoduje to jakiś problemów?
ksywa Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ja sam wczoraj zmieniałem recovery na cwm i potem zainstalowałem lollipopa i wszystko sprawnie poszło Wystukane na MI4
kulig007 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Przecież jest kopia MIUI, gdzie można zrzucić backup całego systemu. Po co bawić się w inne recovery. A tak BTW, jak @ksywa instalujesz Lolipop, to lepsze recovery będzie TRWP. CWM ma czasami problemy z ogarnięciem 'lizaka' Mi4 / sMIUI / Tapatalk
ZduneX25 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 I myślisz może jeszcze, że kopia z recovery z S3 ładnie się wgra na mi4? Kopia systemowa jak w poście #2 albo titanium backup.
kulig007 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Wiem, mój błąd. Niedokładnie przeczytałem. Teraz dopiero zauważyłem, że chodzi o dwa różne telefony. //Z25: akurat miałem na myśli autora tematu Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez ZduneX25
Deragon Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Tak ogólnie z mojego doświadczenia zauważyłem, że nie warto wgrywać kopii nawet z TB z jednego telefonu na drugi. Nowy telefon, od nowa samemu go ustawić i wtedy nie ma jakichś problemów po drodze.
preston2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o TWRP to zainstalowałem go do instalacji MIUIPolska. Niedawno robiłem kopię całego MIUI więc działa. Kopii robionej z innego telefonu przez kopię MIUI raczej nie przywrócisz do niego. Próbowałem z Mi4 i nie widziało jej bo ma inną strukturę na Mi4i. Co innego z Mi2S z V5 na Mi4 z V6, tam poszło mi bez problemów. Może V7 coś w tym temacie zmienią. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez preston2009
Piotr Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2015 TWRP zainstalowałem. Dzięki za pomoc. W sumie największy problem miałem ze sterownikami ADB które nie miały ochoty się zainstalować. TWRP to inna bajka w porównaniu z tym MI recovery. Chyba jednak wolę kopię systemu niż to coś co udaje to samo w MIUI. Właśnie pokazało 100% choć widać że nie zrobiło kopii wszystkich programów i .. stoi. No nic poczekam Może kiedyś skończy. Oczywiście nie miałem ochoty zrzucać backupa z S3 na Mi 4i. Gdyby sie nawet udało, to cegła gwarantowana
h6L2i Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 sorry ze się podczepiam ale możecie mi napisać jak ten backup xiaomi działa - chodzi mi o lpkalny backup nie w chmurze. Tzn w jakim stanie są backupowane takie programy. "As it is" z wszystkimi ustawieniami z chwili backupu czy po prostu są zainstalowane tak jakbym zainstalował np apkę ze sklepu googla?
Rekomendowane odpowiedzi