Jump to content

Redmi Note 12 (NFC) - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.2.0.TMGMIXM - Android 13

Recommended Posts

Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji MIUI Polska/Xiaomi.eu w wersji stabilnej dla telefonu Redmi Note 12 z NFC (nazwa kodowa: topaz).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_TOPAZ_V14.0.2.0.TMGMIXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery TWRP (gdy będzie dostępne), jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

ROM nie jest przeznaczony do instalacji na smartfonie Redmi Note 12 bez NFC (inna nazwa kodowa).

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną z tematem wątku.

12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Przecież to nie jest soft dla żadnego z tych modeli.

Redmi Note 12 Pro 5G jest wspierany tylko na Patreonie. Dla POCO X5 Pro 5G ROM jest w innym wątku.

Natrzepali tych Redmi Note 12 że się zafiksowałem, a to wsparcie Patreon to o co chodzi proszę wyjaśnij mi. Jeżeli chciał bym zmienić rom to skąd go pobrać

Czy ten rom POCO F5 – Indonesia pasuje do mojego Redmi Note 12 Pro 5G
Sprawdź aida64 nazwę urządzenia jajomi wypuściło dużo modeli serii note 1229e4b2bf9e43e26558a081b48cb4c557.jpg

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

2 godziny temu, FromWP napisał(a):

Nie. Pasuje chyba do chińskiego 12 pro turbo. Ale jest dla 12 pro 5g indonezyjski. Tu link https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/ruby/

Dzięki ogromne.

Godzinę temu, wypcio napisał(a):

Sprawdź aida64 nazwę urządzenia jajomi wypuściło dużo modeli serii note 1229e4b2bf9e43e26558a081b48cb4c557.jpg

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

Przecież mam AIDE no nie pomyślałem dzieki.

• 2 months later...
  • 2 months later...

Cześć! Nieco odświeżę, ale co zrobić. Pytanko: czy BL ma być odblokowany jeśli wgranie będzie po fastboot? Z góry dzięki za informację, której znaleźć nie potrafię.

Ok znalazłem. Musi być odblokowany jednak. A czy później można go zablokować?

Edited by Matadrox

Ok. Dziękuję za szybką odpowiedź. Kwestia stanu odblokowania, to jak zuwazyłem, sam BL nie wystarcza i musi być autoryzacja przez aplikację MiUnlock? Niestety mi wciąż nie przychodzi sms od nich, więc jestem w czarnej d...

Ok przyszło, tylko kłopot jest innej natury. Urządzenie jest rozpoznawane, ale status unlock false i każe mi wejśc w opcje programistyczne->Odblokowanie Mi. A po wejściu tam, mam biały ekran z dwiema liniami i u dołu adres strony tylko. Co robić?

Edited by Matadrox

Tak jak wspomniałem, nic nie widać na tych obrazach. Jedynie w dole strony, jest adres url.

Screenshot_2023-10-17-12-29-22-823_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-10-17-12-29-17-066_com.android.settings.jpg

I jeszcze jeden załącznik jak to wygląda z aplikacji Mi Unlock.

Może warto zrobić reset urządzenia, skoro w tej zakładce powinna wyświetlić się opcja, podłączenia konta. Sprawdzę jeszcze na bliźniaczym modelu żony, jak to wygląda.

zrzut.jpg

Usunąłem nr bo chyba nie powinienem go udostepniać?

Edited by Matadrox
Edycja

O kurde... Panowie sprawdzam Was😝

W życiu kochani bym nie wpadł na to, że motyw tak może skaszanic menu. Nie skojarzyłem, że to może być kłopotem, mimo że w menu zniknęło mi kilka okienek, jak np zwiększenie pamięci, kosztem wewnętrznej. Dziękuję Wam serdecznie i lecimy dalej z tematem.

No minęło. Instalacja przeszła bez kłopotów żadnych. Działa co chciałem, by działało i jestem z tego bardzo zadowolony. Tylko jeszcze drodzy moi, jakbyście mi wytłumaczyli, jak wejść w opcje programistyczne, to byłbym wdzięczny. Nie mogę znaleźć, standardowy sposób, który znam, uruchamia jakieś testy ;) A lubię mieć wyłączone wszelkie ficzery i animacje, coby telefon ciutek responsywniejszy był. Z góry dzięki, ale uprzedzam: zapewne nie raz jeszcze głowę będę zawracać, choć może uda się i nie :D

Jeszcze jedno. Coś pomieszałem i włączyłem jakiś tryb lite? Mam teraz w ustawieniach danego menu sporą czcionkę i wygląda to paskudnie. Nie mogę znaleźć ustawień dotyczących personalizacji menu. Przyciśnięcie dłuższe na głównym ekranie, nie wyświetla teraz opcji wigdetów, motywów ni tapety. Chwile wcześniej było, nim wybrałem ten tryb lite. Jak to przywrócić?

Edited by Matadrox

Ustawienia > na górze powinieneś mieć możliwość wyłączenia tego trybu.
Pięknie dziękuję!!! To są oczywiście drobiazgi - muszę się przyzwyczaić i poznać wszystkie zakamarki, bo czuję się jak dziecko, z nową zabawką w ręku  Tak tak, jeszcze potrafię się tak czuć

Co widzę na początek, to wyświetlanie w baterii bardziej szczegółowych logów na temat zużycia przez ekran i aplikacje systemowe, czego nie ma w systemie global. Z tego też względu, nie mam odniesienia jak było wcześniej, ale teraz jak dotąd, przoduje system android, oraz systemowy launcher. Z doświadczenia wiem, że najzdrowiej jest, gdy największe zużycie energii, przypada dla ekranu. Zobaczymy jak dalej będzie to wyglądać z zużyciem baterii. Generalnie system jest dużo bardziej responsywny, rozmowy telefoniczne stały się jakby czystsze i ogólne moje wrażenie, jest bardzo na plus.

Jeszcze jedno Panowie. Poprawki zabezpieczeń w tym wydaniu, datowane są na 1 marca 2023. Przewidujecie, jakąś aktualizację?

I kolejne moje spostrzeżenie to odświeżanie ekranu. Teraz faktycznie widzę różnicę między 60Hz a 120Hz, czego na globalu w ogóle nie dostrzegałem. Może ja przesadzam i, cuda tu ogłaszam, ale widzę naprawdę różnicę. Wcześniej te 120Hz było dla mnie kompletnie bez sensu. I czujnik światła. Działa dużo szybciej.

Ostatni chyba już mój wpis w tym temacie. Bateria z początku wydawała się szybciej rozładowywać. Przez noc dziś zeszło 2% więc jest super ekstra, ok. Tak więc serdecznie dziękuję Twórcom za poświęcony czas i pracę. Wszystkim pozostałym biorącym udział przy tworzeniu romu, także serdecznie dziękuję. Dziękuję też wszystkim użytkownikom forum, za pomoc i ogólnie mega podejście. Jestem bardzo zadowolony, że dołączyłem do grona forum. Co do wsparcia deweloperów i testerów, tłumaczy. Czy macie jakąś opcje, aby wesprzeć Was blikiem? Dzięki!

Edited by Matadrox