Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 11 - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.9.0.TKBCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 (nazwa kodowa: venus).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11_V14.0.9.0.TKBCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez recovery (TWRP), jak i fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano (edytowane)

oo a miałem wgrywać MIUI V14.0.23.4.2.DEV, zdam raport wieczorem, poprzednia wersja (14.0.8.0) miała swoje problemu na moim tel. (brak płatności, randomowy brak powiadomień z apek jak messenger, sms, itp). Zobaczymy jak na tej będzie przy totalnym wipe. 

Kolejna ciekawostka, wgrywałem zip przez TWRP (3.7.0_12-,I11_V7..5_A13)  

zrobiłem wipe pełny, wybrałem zip z romem, wszystko poszło ok. Ale telefon wpada w pętle i ciągle w TWRP uruchamia sie. 

próbuję w fastboot uruchomić i przez MiFLash wrzucić teraz ROM ale MIflach odmawia współpracy. Macie jakieś porady na szybko?

Edytowane przez zajec
Opublikowano
Godzinę temu, zajec napisał(a):

próbuję w fastboot uruchomić i przez MiFLash

A po co Miflash? Uruchamiasz skrypt instalacyjny z telefonem podłączonym w fastboot i się instaluje.

Opublikowano

Fastboot wystartował. ROM wgrany, początek obiecujący. Z racji wipe telefon wydaje się być hm bardziej responsywny. Dam znać po paru dniach czy reszta działa. Pozdro!

Opublikowano

Potwierdzam, ta wersja działa tak jak trzeba. Nie trafiłem na nic co by sprawiło problem. Powiadomienia, aparat, płatności i cała reszta działa dobrze. Bateria hm nie widzę różnicy, każdego wieczoru pod ładowarkę na 40 min i lata prawidłowo od początku. 

Opublikowano

Telefon nie nagrzewa się praktycznie w ogóle przy normalnym użytkowaniu. Mam na myśli rozmowy internet nawigacja muzykę i tym podobne. Ja za to na swojej sztuce mam problemy z płatnością mobilną bo ona nie działa. Chyba że podpowiecie co w ustawieniach zmienić. I problemy z aparatem. Nie łapie ostrości w normalnym trybie. Za to w szerokokątnym działa bardzo dobrze. 

Opublikowano (edytowane)

Podczas próby aktualizacji z 14.0.8 do 14.0.9 z poziomu TWRP otrzymuje taki komunikat, jakis pomysł jak to rozwiązać?IMG_20230430_131941.thumb.jpg.b0b101fb578b465223d4b602be5ea853.jpg

Standardowy Mi 11, sprawdzone na TWRP 3.7.0 v 6.8 i v 7.7

Edytowane przez danidani
Opublikowano

Działają Wam płatności mobilne? I Czy aparat stanrdowy łapie ostrość bez problemów? 

U mnie test safetyNet niestety nie przechodzi, aplikacje bankowe dają komunikat o tym że urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa. Aparat też tylko w macro na szerokim kącie śmiga, stanrdowy ma problem z ostrością. 

Opublikowano (edytowane)

Działają płatności... Może wgrywałeś magiska.?
Ostrość też ok. Nie działa za to autorotacja ekranu, tzn działa ale nie wszędzie

Edytowane przez piqpoq
Opublikowano
W dniu 5.05.2023 o 16:41, piqpoq napisał:

Działają płatności... Może wgrywałeś magiska.?
Ostrość też ok. Nie działa za to autorotacja ekranu, tzn działa ale nie wszędzie

Po wgraniu magiska dzialaja platnosci bankowe bez problemu wystarczy w magisk zaznaczyc Zygisk restart telefonu, ponwnie otworzyc Magisk, ustawienia  zablokowac w liscie PlayStore, Google Play Services. Restart telefonu i przechodzi SafetyNet,  potem tylko wystarczy blokowac kazda aplikacje bankowa na liscie i jest OK. Jezeli chodzi o grzanie sie to grzeje przy kazdej glupiej gierce i bateria nie jest dobra na tej wersji. Duzo lepsze sa wersje dev i bateria jest bardzo dobra.

Opublikowano
43 minuty temu, Arek73 napisał(a):

Duzo lepsze sa wersje dev i bateria jest bardzo dobra.

no z tym to też jest różnie ... były wersję dev gdzie bateria dużo szybciej leciała ... jak to niektórzy pisali że "w oczach" ... choć aż tak źle nie było :) a kolejna wersja zauważalnie to już poprawiała ... może akurat obecna wersja stable jest oparta na jakieś wersji romu gdzie to zużycie było większe ... dev ma ta zaletę że dużo szybciej jest nowa wersja stąd i szansa na szybszą poprawę różnych problemów :) ogólnie z baterią na obecnej wersji dev nie widzę problemów, z nagrzewaniem też nie ... choć tu raz że mam "przewiewna" obudowę a dwa że od grania mam kompa a nie telefon 🙃 ogólnie z wersja dev jest obecnie bardzo dobrze i specjalnie nie ma sie do czego przyczepić ....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

Po instalacji 14.0.9.0.TKBCNXM wszystko działa super poza wbudowaną aplikacją do robienia zdjęć. Nie reaguje na zmianę orientacji telefonu (chrome i inne aplikacje reagują). Próbowałem wyczyścić dane aplikacji "Camera" ale nie pomogło. Jest to bardzo uciążliwe. Nawet jak obrócę ekran to interfejs nie reaguje na to. Ktoś jeszcze tak ma?

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Artur Trzesiok napisał(a):

Hej,

Po instalacji 14.0.9.0.TKBCNXM wszystko działa super poza wbudowaną aplikacją do robienia zdjęć. Nie reaguje na zmianę orientacji telefonu (chrome i inne aplikacje reagują). Próbowałem wyczyścić dane aplikacji "Camera" ale nie pomogło. Jest to bardzo uciążliwe. Nawet jak obrócę ekran to interfejs nie reaguje na to. Ktoś jeszcze tak ma?

ja nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek orientacja interfejsu aparatu się zmieniała przy obrocie ekranu ... tam można w ustawieniach tylko zmienić sposób pokazywania trybów ... (np zmienić na panel) - w najnowszej becie też orientacja interfejsu też jest stała ... na wcześniejszej wersji co miałeś ta orientacja się zmieniała?

z tego co zauważyłem w aplikacji aparatu orientację zmieniają tylko te oznaczenia z górnego paska - reszta jest w stałej orientacji pionowej ... niezależnie od obrotu ekranu ...

Edytowane przez Master