Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Jarek12345aq napisał(a):

Zmieniałem chyba wszystkie kraje Unijne hehe dziwna sprawa ale dostałem w pakiecie telefon Redmi 12 i normalnie wszystko poszło .... 

Jaki kolwiek kraj ustawie to ściąga mi wersję MIUI i androida fabryczna jaka jest na tym telefonie.

Zmieniłem kilka regionów i nic ehh lipa jakas

PRÓBUJ inne regiony. AUSTRIA, BELGIA, FRANCJA, WŁOCHY czy Wlk.Brytania. I tak jak podałem. 3 kropki i ... Pobierz najnowszy pakiet. Próbuj. Jeśli nic to nie da pozostaje tylko OSTATNIA deska ratunku:

... podchodzi z forum niemieckiego (opis jest na samym dole - mogę pomóc w tłumaczeniu w razie potrzeby)

https://www.android-hilfe.de/forum/xiaomi-redmi-note-12-pro-5g.4177/redmi-note-12-pro-5g-eea-android-13-update-manuell-installieren.1065900.html

Opublikowano
17 minut temu, zbyszkooo napisał(a):

PRÓBUJ inne regiony. AUSTRIA, BELGIA, FRANCJA, WŁOCHY czy Wlk.Brytania. I tak jak podałem. 3 kropki i ... Pobierz najnowszy pakiet. Próbuj. Jeśli nic to nie da pozostaje tylko OSTATNIA deska ratunku:

... podchodzi z forum niemieckiego (opis jest na samym dole - mogę pomóc w tłumaczeniu w razie potrzeby)

https://www.android-hilfe.de/forum/xiaomi-redmi-note-12-pro-5g.4177/redmi-note-12-pro-5g-eea-android-13-update-manuell-installieren.1065900.html

Ok zrobiłem jak pisałeś i nic to samo jaki kolwiek region i ściąga zawsze taka sama aktualizacje 

Opublikowano (edytowane)

Jest jeszcze strona xiaomifirmware updater. Tam po modelu możesz szukać oprogramowania do swojego telefonu. Tylko dobrze patrz na literki, cyferki i nazwę kodową

Edytowane przez brawo
Opublikowano (edytowane)

Poniżej znajduje się oprogramowanie sprzętowe Redmi Note 12 Pro 4G (nazwa kodowa Sweet ), które zawiera stabilne MIUI, które można pobrać jako pamięć ROM Fastboot, pamięć ROM odzyskiwania i aktualizację OTA.

https://miuirom.org/phones/redmi-note-12-pro-4g

A ty masz to!

Starsze oficjalne europejskie oprogramowanie dla Redmi Note 12 Pro 4G:

MIUI 14.0.3.0.SHGEUXM

Odzyskiwanie (3,89 GB) 2023-10-25

Fastboot (6,25 GB) 21.09.2023

Edytowane przez zbyszkooo
Uzupełnienie
Opublikowano
5 godzin temu, zbyszkooo napisał(a):

Poniżej znajduje się oprogramowanie sprzętowe Redmi Note 12 Pro 4G (nazwa kodowa Sweet ), które zawiera stabilne MIUI, które można pobrać jako pamięć ROM Fastboot, pamięć ROM odzyskiwania i aktualizację OTA.

https://miuirom.org/phones/redmi-note-12-pro-4g

A ty masz to!

Starsze oficjalne europejskie oprogramowanie dla Redmi Note 12 Pro 4G:

MIUI 14.0.3.0.SHGEUXM

Odzyskiwanie (3,89 GB) 2023-10-25

Fastboot (6,25 GB) 21.09.2023

Ok tylko że nigdy nie instalowałem w taki sposób nie chciał bym telefonu zepsuć ehh średnio to ogarniam

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Jarek12345aq napisał(a):

Ok tylko że nigdy nie instalowałem w taki sposób nie chciał bym telefonu zepsuć ehh średnio to ogarniam

Pozostaje Ci czekać i ... próbować. Spróbuj jeszcze z Regionem INDONEZJA.

Powinieneś mieć soft z 4-12-2023. Czyli ŚWIEŻY (!)

14.0.3.0.THGEUXM (a ty masz SHGEUXM)

Poczytaj dlaczego go jeszcze nie masz:

https://miuirom.org/updates/miui-not-update.

1. Jaki MODEL: ? = z boku pudełka go odczytasz (Operator?)

2. Czy Twój smartfon jest Nowy czy tzw. reSTART ?

Poprawka
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, zbyszkooo napisał(a):

Pozostaje Ci czekać i ... próbować. Spróbuj jeszcze z Regionem INDONEZJA.

Powinieneś mieć soft z 4-12-2023. Czyli ŚWIEŻY (!)

14.0.3.0.THGEUXM (a ty masz SHGEUXM)

Poczytaj dlaczego go jeszcze nie masz:

https://miuirom.org/updates/miui-not-update.

1. Jaki MODEL: ? = z boku pudełka go odczytasz (Operator?)

2. Czy Twój smartfon jest Nowy czy tzw. reSTART ?

Hej Model 2209116AG, operator kupiony telefon w tmobil bo przeniosłem się z plusa do lutego jestem jeszcze w plusie.

Niby nowy pudełko było zamknięte 

Zmieniłem region na Indonezję i nic niema niestety ehh jutro umówiłem się u operatora ciekaw jestem co powie bo wkur... Nowy telefon i takie cyrki

Z tego co wyczytałem w artykule które mi teraz podesłałes jest napisane że np. plus może mieć zablokowane aktualizacje do nowszej wersji a tmobil nie czyli jak zmienię kartę to powinno być ok dobrze rozumiem?

Edytowane przez Jarek12345aq
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Jarek12345aq napisał(a):

.... jutro umówiłem się u operatora ciekaw jestem co powie bo wkur... Nowy telefon i takie cyrki

Z tego co wyczytałem w artykule które mi teraz podesłałeś jest napisane że np. plus może mieć zablokowane aktualizacje do nowszej wersji, a tmobil nie czyli jak zmienię kartę to powinno być ok dobrze rozumiem?

Co do T-Mobile ? Mam już trzeci Redmi Note od nich. Zawsze Zero problemów.

Co do pytania. Podsumujmy: masz smartfon Nowy od T-Mobile (przeniesienie numeru). Umowa wejdzie w życie dopiero w lutym 2024. Do tego czasu obowiązuje Cię umowa z Plusem, i to na ich karcie - rzecz jasna - teraz pracujesz. Czy próbowałeś wyjąć kartę Plusa w ogóle, i dopiero aktualizować? 

ps.

reSTART to też nowy telefon. Niemniej zwrócony (!) z jakiegoś powodu przez klienta, następnie sprawdzony, a firmware przywrócony do stanu wyjściowego, i ponownie wystawiony do sprzedaży.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, zbyszkooo napisał(a):

Co do T-Mobile ? Mam już trzeci Redmi Note od nich. Zawsze Zero problemów.

Co do pytania. Podsumujmy: masz smartfon Nowy od T-Mobile (przeniesienie numeru). Umowa wejdzie w życie dopiero w lutym 2024. Do tego czasu obowiązuje Cię umowa z Plusem, i to na ich karcie - rzecz jasna - teraz pracujesz. Czy próbowałeś wyjąć kartę Plusa w ogóle, i dopiero aktualizować? 

ps.

reSTART to też nowy telefon. Niemniej zwrócony (!) z jakiegoś powodu przez klienta, następnie sprawdzony, a firmware przywrócony do stanu wyjściowego, i ponownie wystawiony do sprzedaży.

Tego nie wiedziałem że jest takie coś reSTART możliwe że to taki telefon ponieważ był w promocji 2 w cenie 1 Redmi note 12 pro 4g wraz z Redmi 12 i co ciekawe ta Redmi 12 ma wszystkie aktualizacje i śmiga lepiej niż mój 12 pro. Próbowałem zamieniłem w telefonie kartę na t mobile i patrzyłem czy jest aktualizacją ale tylko w polskim regionie, ale czytałem że jak telefon po serwisie jest to też OTA nie działa ... Nigdy tak nie miałem 

Ale aktualizacjie appek systemowych przychodzą normalnie

Opublikowano

Ciekawa sprawa od rana mam włączony region Indonezja i właśnie dostałem 11 aktualizacji appek systemowych ale samego MIUI i androida niema poczekam jeszcze trochę może coś z tego bedzie

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jarek12345aq napisał(a):

Ciekawa sprawa od rana mam włączony region Indonezja i właśnie dostałem 11 aktualizacji appek systemowych ale samego MIUI i androida niema poczekam jeszcze trochę może coś z tego bedzie

Jeśli ci coś ściągnęło systemowego (aktualizacje) to spróbuj ponownie innego Regionu. Wróć do SZWAJCARII. Być może nastąpiły takie zmiany w systemie, że teraz pójdzie? Jeśli nie - wracaj do tej Indonezji. Może w końcu ściągnie. Kto nie próbuje ten nie ma.

Opublikowano
20 minut temu, zbyszkooo napisał(a):

Jeśli ci coś ściągnęło systemowego (aktualizacje) to spróbuj ponownie innego Regionu. Wróć do SZWAJCARII. Być może nastąpiły takie zmiany w systemie, że teraz pójdzie? Jeśli nie - wracaj do tej Indonezji. Może w końcu ściągnie. Kto nie próbuje ten nie ma.

Powiem ci że niezłe jaja ....aktualizacją poszła że mam teraz Mi pics przez które mogę instalować appki które chciałem ale przez Google Play nie mogę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Jarek12345aq napisał(a):

Powiem ci że niezłe jaja ....aktualizacją poszła że mam teraz Mi pics przez które mogę instalować appki które chciałem ale przez Google Play nie mogę 

Nie przejmuj się. Najwyżej wrócisz do ustawień fabrycznych. I wtedy zobaczysz czy coś się zmieniło na plus.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zbyszkooo napisał(a):

Nie przejmuj się. Najwyżej wrócisz do ustawień fabrycznych. I wtedy zobaczysz czy coś się zmieniło na plus.

Sytuacja wygląda następująco nie mam androida 13 ale jak zainstalowałem te Mi pics to mogę instalować. Praktycznie wszystkie aplikacje na Indonezji jak byłem teraz na Polsce jestem i też wszystko działa. Poczekam do jutro może coś znajdzie na Indonezji

Aha i aktualizacją appek systemowych poszła po zmianie karty w telefonie na tmobila pożyczona ...

Opublikowano

Zmieniając region na "egzotyczny" otrzymuje się apki i niektóre udogodnienia które na danym regionie są w standardzie. Po cofnięciu się na swój region te apki pozostają w systemie.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, Netoper napisał(a):

Zmieniając region na "egzotyczny" otrzymuje się apki i niektóre udogodnienia które na danym regionie są w standardzie. Po cofnięciu się na swój region te apki pozostają w systemie.

Owszem. Indonezja to nr 2 po ... Chinach 😁

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krupamonikaa napisał(a):

Mam tą wersję Xiaomi redmi note 12 pro z 5g z 128gb. Bateria bardzo dobrze trzyma i jestem zadowolona. Aparat robi super zdjęcia.

Gratuluję 👍😃

... i przyłącz się do akcji przywołującej obecność trybu RAW w Aparacie. Jest osobny temat "Akcja ... " do którego Cię odsyłam. Tam napisałem - co i jak.

Mam taki jak twój model - w wersji 8/256GB. Przeskoku ws. do 10 Pro, aż tak nie odczuwam. I właśnie 10 Pro posiada tryb RAW + inne opcje których niestety brak w 12 ! Wkurza mnie to. Z drobnych rzeczy klapka w etui odchylana jest do przodu - a nie z boku jak to jest w 10 Pro. Strasznie utrudnia to podpięcie wtyku USB zasilania.

Aparat 50Mpx z matrycą Sony IMX766 jest świetny. Mam porównanie do 108Mpx Samsunga w Note 10 Pro. Matryca IMX766 stosowana wcześniej w wielu flagowcach. Niestety potencjał Aparatu (najważniejszy to wspomniany wyżej brak RAW) został mocno okrojony, żeby wręcz nie napisać - wykastrowany. To bez sensu, gdyż matryca jest Super, jednak nie można jej potencjału w pełni wykorzystać 🤔

Opublikowano
W dniu 5.07.2023 o 09:07, Kacper Skrzypek napisał(a):

Był jakiś problem, z tego co się orientuję ROM jest już wrzucony na dysk z poprawką i powinien działać.

Cześć, jak sytuacja wygląda w tej chwili? Mogę się odważyć ponownie spróbować aktualizacji? Nie chciałbym się naciąć ponownie ma bootloop i ustawianie wszystkiego od nowa. Mamy jakieś sprawdzone info, czy da się przejść na android 13 bez utraty danych? 

Przy okazji pytanie. Mam obecnie 14.0.4.0.SMOCNXM. Ogólnie jest ok, choć mam kilka irytujących błędów:

1.Problem z żyroskopem - przy lekkim pochyleniu trzymając telefon poziomo, pokazuje pionowo i odwrotnie.

2. Podczas rozmowy zazwyczaj nie wygasza się ekran, przez co uchem wchodzę w różne dziwne zakamarki menu 😉 

3. Przy włączonej opcji odblokowywania twarzą telefon czasami gdy leży nieużywany ciągle się podświetla, jakby szukał twarzy 

4. Niektóre powiadomienia dopóki ich nie zrzucę z ekranu będą wybudzać ekran z różną częstotliwością, czasem długo nic, czasem kilka razy na minutę. Nie mam żadnych apek które by miały powodować przypominanie. 

Może ktoś się spotkał z powyższymi objawami? Coś wiemy na temat poprawek w nowszych softach? 

Opublikowano
2 godziny temu, djflix napisał(a):

Cześć, jak sytuacja wygląda w tej chwili? Mogę się odważyć ponownie spróbować aktualizacji? Nie chciałbym się naciąć ponownie ma bootloop i ustawianie wszystkiego od nowa. Mamy jakieś sprawdzone info, czy da się przejść na android 13 bez utraty danych? 

Nie odpowiadam za Patreona, ale gdyby były problemy, to zapewne byłoby więcej zgłoszeń niż to jedno.

17 minut temu, Bembestik Suiday napisał(a):

Cześć, Dołączyłem do Mi pilot tester, czy stracę gwarancję? Ponieważ nigdy nie robiłem takich rzeczy

Nie.

Opublikowano
5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie odpowiadam za Patreona, ale gdyby były problemy, to zapewne byłoby więcej zgłoszeń niż to jedno.

Nie.

No to troszkę się teraz zaniepokoiłem 😉 bo z twojej wypowiedzi z 5 lipca wywnioskowałem że to nie był tylko mój przypadek, i że były problemy ale coś poprawili. Ale jeśli tylko ja tak miałem i nic się nie zmieniło, to może z moim egzemplarzem jest coś nie tak i będzie powtórka... 

Opublikowano

Elo panienki i panowie 😃 Mam pytanie, a w zasadzie to i z dwa 😃od wczoraj w sumie jestem właścicielem note 12 pro 5g czyli ruby , tak co niektórzy tutaj , i mam takie oto problemy lekkie 😂 

Oryginalny kabel nie czyta telefonu po odłączeni do usb w lapku, żadnego gniazda 😠 sprawdziłem go potem na oe kablu od note 9 pro , to samo , dopiero jakiś randomowy kabel kupiony kiedyś na alledrogo działa 😂 toć to jakieś żarty moim zdaniem żeby oryginał nie dawał rady , chyba że jest tylko na dwa piny do ładowania , ale wracając do meritum , podczas podłączania telefonu w trybie fastboot co chwila mi go rozłącza , słuchać powiadomienie systemowe o podłączeniu i odłączeniu sprzętu , nic w fastboot zrobić nie mogę bo rozłącza , testowałem już kilka sterowników , instalowałem je ręcznie , także z opcją windowsa z wyłączenie sprawdzania certyfikatu , ciągle to samo , może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób ? Dodam że windows 10 bo 11 mnie zawiodła xD

A drugi temat to robiłem deblout'a , raz za dużo usunąłem przez co złapałem bootlopa , ale fr pomógł i na nowo ustawiłem , ale na chwilę obecną nie mogę nic zmienić w apce themes , nawet tapety nie mogę zmienić ręcznie na inną , mam czarny pulpit i nic nie mogę ogarnąć 😭 może pomoże próba aktualizacji launchera ? Muszę to spróbować 😂 bo jego danych nie mogę wyczyścić , opcje są na szaro zasłonięte 😃 

A tak to jak na razie w miarę spoko, chociaż na note9p bawiłem się w customy i tu też chciałem , ale dopiero za 6 dni mogę bl odblokować 😃 ale gdzieś czytałem że w styczniu ma przyjąć hyper os 😂 

A tak swoją drogą , kto ma ruby , jaki macie nr romu ? 14.0.8 ? Bo jest dostępny 14.0.11 na globalu , ale nie mam go możliwego do pobrania 😂 testowałem na może z 10 regionów 😂

Opublikowano

No właśnie nie do końca , przed chwilą testowałem na innym kablu od realme 7 żony, i o dziwo wszystko ładnie działa, nie rozłącza ani nic , też jest dość gruby przewód jak ten OE od redmi , ale ten oe nic a nic nie łapie, a ten działa stabilnie. 

Opublikowano

Pisałeś że na przewodzie od RN9 też rozłączał.
No to teraz sprawdź ten swój oryginał i ten od RN9 i na fonie małżonki sprawdź, jak będzie też rozłączało no to przewody wadliwe , jak będzie ok to wada gniazda .

Opublikowano

Myślisz że wada gniazda może powodować że inny kabel działa , a inny rozłącza a jeszcze inny nie działa w ogóle ? Gniazdo raczej jak by było walnięte to albo działa albo nie , takie moje chłopskie rozumowanie 😂 ale sprawdzę ale to już raczej później w ciągu dnia, jak się nadąży okazja by dzieciaki nie widziały że włączam lapka to nic nie zorobe xD hehe 😃 ale dzięki i tak za porady 

Opublikowano (edytowane)

@Ciutniak,

"ewidentnie masz problem sprzętowy. Specjalnie ( po twoim wpisie) podłączyłem 1 raz pod ultrabooka swojego RN 12 Pro 5G. Ultrabook rozpoznał go, i skonfigurował bez problemu (Win 10). Dostęp mam do całej zawartości."

------

edit

Jeszcze raz przeczytałem twój wpis. Zmieniam zdanie.

Problem software'owy. Mogła ci np. ostatnia aktualizacja Win coś namieszać (miałem tak kiedyś - problem z USB). Jeśli masz punkty przywracania (?) możesz powrócić do tego, kiedy było ok. Pytanie: kiedy i czym skanowałeś ostatnio lapka?

Piszesz, że powróciłeś z 11 do 10. W jaki sposób?

edycja
Opublikowano
Myślisz że wada gniazda może powodować że inny kabel działa , a inny rozłącza a jeszcze inny nie działa w ogóle ? Gniazdo raczej jak by było walnięte to albo działa albo nie , takie moje chłopskie rozumowanie ale sprawdzę ale to już raczej później w ciągu dnia, jak się nadąży okazja by dzieciaki nie widziały że włączam lapka to nic nie zorobe xD hehe ale dzięki i tak za porady 
Jest taka możliwość np któryś pin w gnieździe jest dziesiątkę czy setkę mm. krótszy i jeden przewód nie da rady się z nim spotkać, a inny przewód ma dluższe styki o tę setkę i kontaktuje.
Dlatego najlepiej właśnie przetestować te przewody które u Ciebie nie łapią na innym sprzęcie i będzie wiadomo w czym problem.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie sprawdzałem inny telefon , moto g54 i on działa na wszystkich kablach prawidłowo , pc widzi go, podłączyłem swój z powrotem i jedynie ten od realme 7 działa prawidłowo , dołączony oe od rn12 nie działa , tak samo jak od rn9 ,czyli faktycznie może być coś z telefonem , jutro idę do T-Mobile skąd brałem telefon i obyczaje inny telefon oraz kabel od niego i zobaczymy co to będzie 

Jesli chodzi o zmianę windowsa to robiłem format 😃 kupiłem lapka z winem oe 10 i mam klucz , więc go sobie sformatowalem 😂