Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiesz, że na ten procesor to jest płatne i trzeba trochę zasponsorować, żeby zainstalować odpowiedni soft na twój model ? Poczytaj wcześniej to, co tu znajdziesz, nie wchodzi na twój telefon. Masz jeden post, więc podejrzewam, że nie bardzo chciało ci się szukać. Włóż troszkę pracy, nikt nie dostaje na tacy. I nie pisze tego złośliwie.

Opublikowano
15 godzin temu, Robert N. napisał(a):

Czy komuś udało się zainstalować najnowszą paczkę z androidem 13 na Redmi Note 12 Pro 5g z dimensity 1080 https://bigota.d.miui.com/V14.0.3.0.TMOEUXM/miui_RUBYEEAGlobal_V14.0.3.0.TMOEUXM_6f7ea627cb_13.0.zip (Recovery)?

Czy trzeba to robić przez bootloadera?

Ja próbowałam na wszystkie chyba już sposoby przez Miflasha ale mi się nie udało.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, majka420 napisał(a):

Ja próbowałam na wszystkie chyba już sposoby przez Miflasha ale mi się nie udało.

Przez Miflasha powinno zadziałać, tylko trzeba pobrać rom fastboot i mieć odblokowany bootloader. 

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
1 minutę temu, FromWP napisał(a):

Przez Miflasha powinno zadziałać, tylko trzeba pobrać rom fastboot i mieć odblokowany bootloader. 

Czyli tgz ?

Opublikowano
17 minut temu, majka420 napisał(a):

za każdym razem mi wyrzucało błąd "Antirollback check error"

Jak instalujesz nowszą wersję to nie powinno byc takiego komunikatu. Ale możliwe że Xiaomi coś namieszało. Zawsze można edytować skrypt flashall.bat i wyciąć sekcję sprawdzającą antirollback. Tylko wtedy trzeba mieć 100% pewności że rom jest dla tego telefonu.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, FromWP napisał(a):

Jak instalujesz nowszą wersję to nie powinno byc takiego komunikatu. Ale możliwe że Xiaomi coś namieszało. Zawsze można edytować skrypt flashall.bat i wyciąć sekcję sprawdzającą antirollback. Tylko wtedy trzeba mieć 100% pewności że rom jest dla tego telefonu.

Wrzuciłam wszystko jeszcze raz to teraz wyskoczyło coś takiego jak na zdjęciu.

Zrzut ekranu (4).png

Edytowane przez majka420
Opublikowano
9 minut temu, majka420 napisał(a):

skryptu flashall.bat nie zauważyłam. 

A rozpakowałaś to tgz dwukrotnie? Dokładnej nazwy mogę nie pamiętać, ale "flash all" w nazwie powinno być. W romach fastboot muszą być skrypty wykonawcze.

Opublikowano
1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Masz spację w ścieżce do pliku. Musisz przenieść folder do lokalizacji bez spacji, na przykład bezpośrednio na dysk C.

Czyli mam usunąć te wszystkie kreski między słowami ?

1 minutę temu, FromWP napisał(a):

A rozpakowałaś to tgz dwukrotnie? Dokładnej nazwy mogę nie pamiętać, ale "flash all" w nazwie powinno być. W romach fastboot muszą być skrypty wykonawcze.

Tak jest tam skrypt flashall

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, majka420 napisał(a):

Czyli mam usunąć te wszystkie kreski między słowami ?

Nie, kresek nie usuwasz. W jednym miejscu (po katalogu Users) masz spację między imieniem i nazwiskiem i to ona przeszkadza. Przenieś katalog z ROM-em na dysk C (nie na Pulpicie/do Pobranych - wejdź w Ten komputer, a następnie w dysk C i tam wklej), potem wskaż ten nowy katalog w MiFlashu.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie, kresek nie usuwasz. W jednym miejscu (po katalogu Users) masz spację między imieniem i nazwiskiem i to ona przeszkadza. Przenieś katalog z ROM-em na dysk C (nie na Pulpicie/do Pobranych - wejdź w Ten komputer, a następnie w dysk C i tam wklej), potem wskaż ten nowy katalog w MiFlashu.

Zrobiłam tak jak radziliście i faktycznie poszło. Nie wiem tylko czemu ale jest tak samo jak było przed flashowaniem. Nadal jest ta aplikacja xiaomi sms i appstore.

Screenshot_2023-08-04-15-04-37-909_com.android.settings.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

GetApps ostatnio włączyli dla polskiego regionu, musiałabyś zmienić region na jakiś który tego nie ma.

Nie przeszkadza mi to ale to nie jest oryginalna wersja miui który miałam w momencie zakupu telefonu. Czy w oznaczeniu nie powinno być  czasem EU ?

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, majka420 napisał(a):

Czy w oznaczeniu nie powinno być  czasem EU ?

Zainstalowałaś wersję globalną z literkami MI w nazwie, a miałaś globalną na Europe z literkami EU. Różnica praktycznie żadna, ale to inna wersja.

Apka MiPics (Getapps) znika po zmianie regionu np na Szwajcarię.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
56 minut temu, FromWP napisał(a):

Zainstalowałaś wersję globalną z literkami MI w nazwie, a miałaś globalną na Europe z literkami EU. Różnica praktycznie żadna, ale to inna wersja.

Apka MiPics (Getapps) znika po zmianie regionu np na Szwajcarię.

Wszystko fajnie tylko gdybym chciała sprzedać telefon to z taką wersja nie da rady. Czy ma ktoś może namiary na wersję EU?

Szukałam ale wolę się zapytać fachowców.

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z polaczeniem tela z kompem przez USB. Odblokowalem Debugowanie itd i nadal wyrzuca ze nie rozpoznaje system (Win11) urządzenia. Podpinam Mi 9tPro i od strzała łączy. Miał ktos podobny problem albo jak to ogarnac.

Problem rozwiazany ;)

Edytowane przez Rafał89
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niedawno zakupiłem Redmi Note 12 pro 4g.

System zaktualizował się sam do wersji 13.0.5.0 RHGEUXM na regionie Polska.

Przeszukałem internet ale takiej wersji w ogóle nie ma nigdzie do pobrania.

Widziałem że są już nowze wersje

14.0.1.0 THGEUXM I SHGEUXM

ale nie ma możliwości go z aktualizować przez wbudowany updated "nie mozna zweryfikować aktualizacji

nie można flaszowac tej stabilnej pamięci ROM."

Chciałem to zrobi trikiem podmiany Romów podczas instalacji już obecnego w telefonie, ale tak jak napisałem nie ma nigdzie możliwości pobrania 13.0.5.0 RHGEUXM.

Czy pozostaje tylko odblokowanie bootloadera i fastboot?

Opublikowano

Jak wykonać dokładnie ten trick z podmianą pliku podczas aktulizacji?

Opublikowano

Wybierasz updated do aktualnej wersji, w momencie kiedy telefon zapyta o restart zmieniasz nazwę ROM który wybrałeś na inną, a ROM który chcesz zslaszowac na nazwę aktualnie fleszowanego.

Opublikowano
W dniu 23.08.2023 o 15:14, tomek.siwak napisał(a):

Zrobiłem trick z podmianą pliku podczas aktualizacji i mogę już cieszyć się najnowsza wersją.

Orientuje się ktoś czy w Redmi Note 12 Pro 5G też ten manewr przejdzie? Chciałbym wrzucić Indonezje (sms i dialer xiaomi). 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema, mam problem z płatnością w moim Redmi note 12 pro +5g. Kupiłem "chinola" odblokowałem botloader i wgralem wersje global 14.0.8. Wszystko śmiga tylko przy dodawaniu karty platniczej w portfelu google wyskakuje, że mój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa. Może ktoś zna jakieś szybkie proste rozwiazanie? Pozdrawiam   

Opublikowano
56 minut temu, Adam Pacholak napisał(a):

Kupiłem "chinola" odblokowałem botloader

Kup globalnego. To normalne że z odblokowanym bl są problemy z apkami bankowymi, płatnościami itd. Jedyne rozwiązanie dla chinola to wgranie romu xiaomi.eu i może płatności będą działać.

Opublikowano

Witam, kupiłem Redmi Note 12 Pro+ i niestety nie działają płatności zblizeniowe. Niby NFC posiada chociaż w ustawieniach go nie widac. Sprzedający pisał że z racji innej regionalizacji nie działają Google Pay ale jakoś mi to umkneło.

Czy jest opcja żeby to jakoś włączyć ? bo zastanawiam się nad zwrotem tego tel.

Ktoś pokieruje co trzeba byłoby zrobić ? w załączniku wersja

Screenshot_2023-10-07-21-49-01-205_com.android.settings.jpg

Opublikowano

Tel ma jakiś dziwny rom z literą N na końcu. Normalny globalny ma M. Mało informacji na temat tego romu. Możliwe że odblokowanie bootloadera i wgranie normalnego globala rozwiąże problem. Ja bym zwrócił, bo nie wiadomo co to jest.

Opublikowano (edytowane)

Chyba nie ma takiej. Telefon jest prawdopodobnie na Chiny i nie można zablokować bootloadera po wgraniu romu globalnego. A jest na Mediateku i nie ma (może będzie płatna) romu xiaomi.eu.

Edytowane przez FromWP