wypcio Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Na Windows 10 też działa bez żadnych problemów Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Zobacz czy to zaskoczy, u mnie pracuje na W7 i W10.https://adbappcontrol.com/en/Tylko pamiętaj o debugowaniu w opcjach programisty.I jeszcze jedna sprawa, powinno wyskoczyć na fonie powiadomienie/zapytanie czy zgadzasz się na debugowanieWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
arek810316 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 40 minut temu, Master napisał(a): a zapory nie możesz wyłączyć albo nadać wyjątku? u mnie na Windows 11 64bit 24H2 nie ma problemów tego typu ... w ogóle nie wiedziałem że ktoś jeszcze siedzi na Windows 7 🙃 No właśnie 😀 i tu jest problem,nie chce aktualizować się win 7 . Dziś ściągałem jakiś program i tak samo błąd dll. Robiłem przecież rok temu też to w redmi note 13 pro plus i szło bez problemu na win 7 a dziś już nie...
arek810316 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Będę jeszcze próbował.Chociaz wątpię ponieważ nie idzie już zrobić na leciwym laptopie już aktualizcji.Myślę nad przejściem na Linuxa . Debloating też można odpalić na Linuxie?
Master Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 22 minuty temu, arek810316 napisał(a): Będę jeszcze próbował.Chociaz wątpię ponieważ nie idzie już zrobić na leciwym laptopie już aktualizcji.Myślę nad przejściem na Linuxa . Debloating też można odpalić na Linuxie? https://github.com/kirthandev/MIUI-Debloater-official
arek810316 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) Master: Tu mi wysłałeś jak instalować na linuxie czy jeszcze raz próbować na Windowsie z tej strony? Problem taki ,że na win 7 nie chcą mi się aktualizować biblioteki a błąd wyskakuje wlasnie w bibliotece bcryptprimitives.dll. I chociaż próbuje to jakoś naprawić aktualizacja ręczna jakimś ściągniętym pakietem to też nie idzie bo ten błąd się pokazuje... Edytowane 3 Września 2025 przez arek810316
Master Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 32 minuty temu, arek810316 napisał(a): Master: Tu mi wysłałeś jak instalować na linuxie czy jeszcze raz próbować na Windowsie z tej strony? Problem taki ,że na win 7 nie chcą mi się aktualizować biblioteki a błąd wyskakuje wlasnie w bibliotece bcryptprimitives.dll. I chociaż próbuje to jakoś naprawić aktualizacja ręczna jakimś ściągniętym pakietem to też nie idzie bo ten błąd się pokazuje... no tam jest link do apki dla Linuxa ... podejrzewam że tak samo się instaluje jak w Windowsie ... nie wiem bo nie korzystałem z Linuxa - nie korzystam - i zapewne korzystać nie będę 🙃
arek810316 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 (edytowane) Zrobiłem na innym laptopie. Zaktualizowałem go do windowsa 10 no też siedział na win7. Zaskoczyło w ułamek sekundy po podpięciu telefonu ...Będę drugiego laptopa też aktualizował z win7 ale na Linuxa i zobaczmy jak to będzie.. Na win10 zaskoczyła wersja aplikacji debloader next generation 1.1.2. Tamte wersję też się nie uruchamiają a ta nowsza pięknie chodzi.. Edytowane 5 Września 2025 przez arek810316
skay77 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Ja korzystam na Linuxie adb , 3ba instalować platform-tools pod dana wersję androida no wiadomo na Linuxie są dodatkowe pakiety tzw zależności ,wszystko ładnie i łatwo się stuka w terminala a i qui też można doinstalować jak ktoś chce graficznie miecWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
arek810316 Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Nie działały mi płatności zbliżeniowe ponieważ miałem odblokowany telefon jak go zablokowałem nie wiem czemu bardzo słabo działa internet tak jakby zasięg czasami zanikał i nieoze odnaleźć serwera do sprawdzenia prędkości ,co się mogło stać
Netoper Opublikowano 1 Listopada 2025 Opublikowano 1 Listopada 2025 Jaki masz ROM? W jaki sposób zablokowałeś BL? Telefon z jakiej dystrybucji?Ten słaby Internet jest przez dane komórkowe czy też przez wifi?Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
arek810316 Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 Tylko przez dane komórkowe,słaby internet po zablokowaniu objawia się też tym czasem ,że potrafi być na jednej kresce zasięgu bądź wcale a tak nie było przed blokadą. Telefon jest z europejskiej dystrybucji kupiony w RTV AGD . Wgrałem przez miflasha z tej strony https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/redwood/ Taki:
Netoper Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 Próbowałeś na sztywno w ustawieniach karty ustawić 5G i 4G i zobaczyć jak jest z zasięgiem?Po tym sprawdził bym jak jest z zasięgiem na karcie innego operatora .Druga opcja (trzeba odblokować BL, wszystkie dane zostaną skasowane) wyrzuciłbym OS2.0.11.0.UMSMIXM (chyba że chcesz mieć nagrywanie rozmów no to rom Indonezja czy Tajwan)Bo może wydanie EUXM ma problem z modemem.Inna opcja, zbiegiem okoliczności np wtyczka od anteny ma słaby kontakt.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
arek810316 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Na 5G nawet nie chcę łapać mi nie chcę łapać na tym telefonie w domu a na redmi note 13 pro plus łapie bez problemu. Odblokować? Jak dopiero zablokowałem żeby żona miała płatności zbliżeniowe i ładnie chodził portfel...nie chce mi się bawić i kombinować z płatnościami.. Tak myślę jakby wtyczka miała słaby kontakt to na zewnątrz też by zasięg skakał a trzyma sztywno prawie pełny zasięg a w domu takie cyrki po zablokowaniu telefonu. Nie wiem czy to ma związek ale w mojej okolicy Orange miał awarię i usługi nie działały cały tydzień i to też po tym okresie tak się zaczęło dziać. Patrzę i jak dzwoni żona to rozmowy przełącza na zwykły edge a niby operator volte ma włączone a w tym telefonie poco X5 pro tej funkcji nie ma żeby włączyć. W moim redmi 13 pro plus też tej funkcji volte z poziomu telefonu nie ma a działa volte normalnie
Netoper Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Ciężko coś jeszcze doradzić konkretniej , być może ta awaria ma wpływ bo może zmniejszyli moc BTSa i sygnał przez ściany jest bardziej tłumiony.Kup za 5 zł starter innego operatora i zobacz jak na nim będzie, chyba że ktoś z domowników czy znajomych, sąsiadów użyczyłby na chwilę swojej karty.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Mam podobną sytuację na Xiaomi 14 Ultra, Redmi 12 i Samsung Galaxy A55 5G. Mam w sumie 3 karty Orange (Abonament) i zawsze mialem 4-5 kresek. Najpierw zaczeli naprawe i konserwacje jednego BTS-a ze 2 km ode mnie i zasięg spadł do prawie jednej kreski, mam jeszcze 2 BTS-y mnie więcej o kilometr od siebie, w sumie do Orange 3 interwencje i cały czas naprawiali. Teraz mi napisali, że wszystkie BTS-y chodzą normalnie i powinienem mieć normalny sygnał. A tu lipa 1 kreska i to nie zawsze nawet jak wyjdę na balkon. Natomiast mam jeszcze 2 karty Premium Mobile (Plus) i tu jest 5 kresek. Nie wiem obniżyli moc tych BTS-ow czy jak. Wreszcie konsultantka doradziła mi, żebym włączył 3G, a jak będzie 5G, to się przełączy i mówi też, że może ściany bloku tłumią. To totalna bzdura, bo przedtem było pełne 4 kreski zawsze. W domu mogę dzwonić, bo mam VoWiFi o ile tak się to nazywa i się dodzwonię, ale mam problem — chora leżąca MAMA ma opaskę SOS z kartą sim i czasem są 2 kreski, a czasem nie da się połączyć, ta opaska ma 4G, a to jest problem, bo ona kontroluje parametry życiowe i to jest dla mnie ważne. Orange nic na to nie potrafi poradzić, nie mieszkam na zadupiu, tylko 2 km od centrum miasta. Jak sobie zjadę do rynku, to mam na Orange pełne 5 kresek i 5G. I co na to poradzić ?
arek810316 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Wszystko możliwe,że zmniejszyli moc. Tak sprawdzając pozostałe karty Orange wczoraj i wydaje mi się,że prędkość internetu jest nawet mniejsza jak była przed awaria6...no cóż chyba będzie trzeba pomyśleć nad zmianą sieci..Jakiś czas temu sprawdzałem i mnie Play i bardzo ładnie to śmigało tylko mają małe pakiety internetu ,nie to co orange...
kris68 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Ale wiesz jaki jest sens oferować szybki net - ja mam światłowód 2 GB/s a ograniczać moc BTS-ów. To nie jest normalne, żeby z 4 kresek spadło do 1 albo w ogóle a Plus ma dalej 5 kresek. Gdzie tu logika. Niestety certyfikat z Orange jeszcze 1,5 roku. No i ta ważna dla mnie Opaska SOS płacę raty, abonament a działa na 30% w porywach.
arek810316 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Nie wiem czy mam już omamy...Co do zasięgu to sciągłem z telefonu etui,plecki wykonane chyba z jakiegoś tworzywa to raczej gumowe nie jest bardziej jakieś tworzywo,od środka wymalowane jakąś chyba srebrna farbą nie wiem i wydaje mi się ,że zasięg jest bardziej stabilny i trzyma od 2 do 3 kresek i wszystko chodzi normalnie jak kiedyś a jak zakładam to etui to pływa zasięg między 1 a 2 kreski i jest o połowę mniejsza prędkość.. Czy etui,same plecki mogą zakłócać w jakimś stopniu zasięg?
wypcio Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 Jeśli chodzi o zasięg w Poco X5 pro dużo lepiej jest na Aosp. Mam Orange na romach na Aosp prawie wszędzie ful zasięg na hos 1-3 kreski.. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 Czy etui,same plecki mogą zakłócać w jakimś stopniu zasięg?Jeśli jest to jakaś metalizowana farba to może tłumić sygnał.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 ogólnie wyjścia anten są zazwyczaj na krawędziach - często etui mają nawet wycięcia w tych miejscach właśnie po to żeby nie blokować sygnału ... choć to też przewaznie te wersje metalizowane / aluminiowe ... ja mam u siebie teraz etui z włókna aramidowego i w ogóle nie ma tych wyciec - a wcześniej miałem metalowa ramkę i były 🙃 wifi to nie wiem gdzie ma wyjście / wejście ... możliwe że w tym samym miejscu co sygnał GSM ... NFC oczywiście ma antenę na spodzie przy / na wyspie aparatów i tu takie etui na pewno będzie to blokować ... to samo dotyczy ładowania wireless ...
arek810316 Opublikowano 8 Listopada 2025 Opublikowano 8 Listopada 2025 Od kilku dni etui plecki zmienione na inne i problem z zasięgiem ustąpił...
wypcio Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Wrzuciłem na fona dla testów tylko o dziwo lepiej działa niż hos2 Xiaomi.euWysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka 1
wypcio Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1061246&st=9740&do=findComment&comment=141113498Instalacja identycznie jak Xiaomi eu lub twrpLepiej działa niż Xiaomi EU Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
piotrek1111 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Dzięki. A jak z aplikacjami bankowymi i innymi z którymi były problemy na wersji eu?
wypcio Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Rozwiązań szukaj na własną rękę na każdym Romie będą problemy Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 10 godzin temu, wypcio napisał(a): https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1061246&st=9740&do=findComment&comment=141113498 Instalacja identycznie jak Xiaomi eu lub twrp Lepiej działa niż Xiaomi EU Android 14, czy coś nowszego? Dialer Xiaomi czy Google? Instalowałeś od razu z xiaomi.eu, czy full wipe? Fajnie, że 4pda wciąż działa. Zapomniałem o tej kopalni przydatnego softu na każdy sprzęt. 😁
wypcio Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Android 16 hos 3 bazuje na Xiaomi.eu jest nagrywanie rozmów.Aplikacja Apart/camera domyślną Leicacam w języku angielskim.Też trochę opcji jest w języku rosyjskim.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi