piqpoq Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 59 minut temu, Arek73 napisał(a): Wejdz do TWRP wipe, wipe format data YES i instaluj wersje zip 5 minut Sprawdz uprawnienia mi wszystko przychodzi. Ja instalaowalem MIUI 14 z tym ze w TWRP trzeba zrobic wipe i format data YES bez tego nie piszcie nawet ze wam cos zle dziala bo powiadomienia przychodza wszystkie. Aplikacje nie sa ubijane sprawdzilem ponad 10 i wylaczylem ekran za 10 minut go ponownie wlaczylem zadna aplikacja nie byla ubita komunikatory tez. Sprawdzam, bo i tak już poszedłem w czystki
Arek73 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 10 minut temu, piqpoq napisał: Sprawdzam, bo i tak już poszedłem w czystki Zrobiles czysta instalacje?
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Arek73 napisał(a): Instrukcje, które sa tu na forum są prehistoryczne i powinny być na bieżąco aktualizowane. Jakie instrukcje? Staram się to robić na bieżąco, więc wskaż mi, gdzie jest prehistoria u mnie w poradniku.
Grunia94 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 2 godziny temu, Arek73 napisał: Wejdz do TWRP wipe, wipe format data YES i instaluj wersje zip 5 minut Sprawdz uprawnienia mi wszystko przychodzi. Ja instalaowalem MIUI 14 z tym ze w TWRP trzeba zrobic wipe i format data YES bez tego nie piszcie nawet ze wam cos zle dziala bo powiadomienia przychodza wszystkie. Aplikacje nie sa ubijane sprawdzilem ponad 10 i wylaczylem ekran za 10 minut go ponownie wlaczylem zadna aplikacja nie byla ubita komunikatory tez. Oczywiście, że instalowane po formacie danych, a problem z powiadomieniami dalej występuje. W zasadzie to występował, bo już wróciłem do 13.0.9.
piqpoq Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 52 minuty temu, Arek73 napisał(a): Zrobiles czysta instalacje? Tak jak napisałeś, (bo już byłem w drodze do 13.0.9 po wgraniu TWRP zrobiłem wipe i format data i puściłem instalkę z pendrajwa. Już ściągają aplikacje, Przetestuję ale mam wątpliwości, bo już na tych ROMach trochę poćwiczyłem, ale obyś miał rację a ja nie Edytowane 19 Stycznia 2023 przez piqpoq
Arek73 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 24 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: Jakie instrukcje? Staram się to robić na bieżąco, więc wskaż mi, gdzie jest prehistoria u mnie w poradniku. Instalacja Romu TWRP xiaomi.eu
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2023 Teraz, Arek73 napisał(a): Instalacja Romu TWRP xiaomi.eu No OK, ale napisz mi proszę konkretnie, w którym miejscu Twoim zdaniem jest jakaś prehistoria. Poprawię to.
Arek73 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 13 minut temu, piqpoq napisał: Przetestuję ale mam wątpliwości, bo już na tych ROMach trochę poćwiczyłem, ale obyś miał rację a ja nie Co moge ci powiedziec testuje tak jak ty i jest wszytko OK. Oczywiscie odznacz optymalizacje MIUI w aplikacjach, ktorych chcesz wszytkie powiadomienia.
piqpoq Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Teraz, Arek73 napisał(a): Co moge ci powiedziec testuje tak jak ty i jest wszytko OK. Oczywiscie odznacz optymalizacje MIUI w aplikacjach, ktorych chcesz wszytkie powiadomienia. Nie no ja ci dziękuję za podpowiedź. Mam po prostu nadzieję, że jednak będzie ok. Instaluje wszystko na czysto, żeby była pewność że syfu nie przywróci. Przywracam jedynie pliki i backupy ustawień aplikacji ale tylko robione w tych aplikacjach.
Arek73 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 36 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Jakie instrukcje? Staram się to robić na bieżąco, więc wskaż mi, gdzie jest prehistoria u mnie w poradniku. Poczatek twojej instrukcji fastboot flash recovery nazwa_naszego_pliku.img Moge wiedziec po co to? To jest prawidlowa instrukcja instalacji TWRP dla Xiaomi Mi11 1. Pobierz platform-tools (adb/fastboot) , rozpakuj na pulpicie komputera 2. Pobierz najnowszą wersję TWRP , obraz .img skopiuj do floderu PlatformTools zmień nazwę na twrp.img (opcjonalnie) 3. Przełączamy telefon w tryb Fastboot i podłączamy go do komputera 4. Otwórz wiersz polecen w folderze wpisujac w adres u gory cmd 5. Teraz polecenie w cmd fastboot devices Polecenie TWRP fastboot boot twrp.img 6. Telefon automatycznie uruchomi się ponownie w trybie odzyskiwania (w języku chińskim). Zmień język na angielski (prawy przycisk). Wprowadź PIN/hasło do odszyfrowania (jeśli jest ustawione) 7. Skopiuj plik twrp.img do telefonu 8. Ponownie flashujemy twrp.img spod odzyskiwania. 9. Install 10. Install Image 11. wyszukujemy twrp.img 12. instalujemy wybierajac - Install Recovery Ramdisk 13. Uruchom ponownie do odzyskiwania: Uruchom ponownie -> Reboot -> Recovery 14. Uruchom ponownie z odzyskiwania do systemu: Reboot - > System Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Arek73
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2023 6 minut temu, Arek73 napisał(a): Moge wiedziec po co to? Nie na wszystkich telefonach recovery ogarnia się tak samo. Chcąc ujednolicić instrukcję, musiałem tu zawrzeć zarówno instrukcję działającą np. na Xiaomi 12 (czyli właśnie fastboot flash recovery nazwa_pliku.img), jak i to, co działa na Mi 11 (czyli fastboot boot twrp.img). Informacja o komendzie fastboot boot twrp.img jest, ale dalej. Jeśli czytamy instrukcję, to do końca, a nie przerywamy na jakimś fragmencie, uznając, że to "prehistoria". Nie, to nie jest prehistoria, to nadal aktualna rzecz.
Arek73 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 14 minut temu, piqpoq napisał: Przywracam jedynie pliki i backupy ustawień aplikacji ale tylko robione w tych aplikacjach. Tu moze byc problem bo sa one robione na innym zupelnie systemie. Nie polecam osobiscie tekiego rozwiazania no ale jak musisz. 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie na wszystkich telefonach recovery ogarnia się tak samo. Chcąc ujednolicić instrukcję, musiałem tu zawrzeć zarówno instrukcję działającą np. na Xiaomi 12 (czyli właśnie fastboot flash recovery nazwa_pliku.img), jak i to, co działa na Mi 11 (czyli fastboot boot twrp.img). Informacja o komendzie fastboot boot twrp.img jest, ale dalej. Jeśli czytamy instrukcję, to do końca, a nie przerywamy na jakimś fragmencie, uznając, że to "prehistoria". Nie, to nie jest prehistoria, to nadal aktualna rzecz. Widze ze jestes fenomenem w dziedzinie - Ta instalacja ktora jest zamieszczona przez ciebie nie jest dla Xiaomi mi11. Instrukcje powinny byc robione indywidualnie pod kazde urzadzenie. Telefony to nie krowy ze jedza tylko trawe.
Grunia94 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 1 godzinę temu, piqpoq napisał: Nie no ja ci dziękuję za podpowiedź. Mam po prostu nadzieję, że jednak będzie ok. Instaluje wszystko na czysto, żeby była pewność że syfu nie przywróci. Przywracam jedynie pliki i backupy ustawień aplikacji ale tylko robione w tych aplikacjach. I jak? Pomogło? Bo nie wiem, czy jest sens próbować
piqpoq Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Jeszcze werdyktu nie wydaje, bo na razie uruchomiłem signala, bo ten mnie najbardziej wkurzał. Przywróciłem mu backup 3GB i póki co działa. Zaraz będę bawił się dalej. Banku na razie nie próbowałem, bo już nie ta pora, ale na pewno przez cały dzień nic nie dostałem powiadomień.
AfgFire Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 6 godzin temu, piqpoq napisał(a): Tak będzie. Dziwisz się? Mam ten tel prawie dwa lata i dopiero rom w wersji 13.0.9 nadawał się do użytku. A i tak po restarcie gubił dzwonki w ustawieniach itp. To jest obracanie się wokół komina tych samych błedów. Powiadomienia przerabialiśmy w poprzednim miui. Sorrki ale ja nie pamiętam TAKICH problemów w jakimkolwiek samsungu. No ale trudno, sam sobie wybrałem, problem jest tylko, ze już nie mam tyle czasu ani chęci co 15 lat temu do codziennego flashowania telefonu dla zabawy. Już nie te czasy. A kiedyś to było łatwiejsze, bo były kart microsd i tam się trzymało backup, dane i wszystko szybko szło. Teraz to jest absurd, mimo, że wszystko trzymam u siebie lokalnie, to i tak zabawy na całe kilka dni zanim wszystko doprowadzę do stanu wyjściowego. Interesujące. Mam telefon od premiery i może dwie aktualizacje skopali reszta chodziła świetnie.
piqpoq Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, AfgFire napisał(a): Interesujące. Mam telefon od premiery i może dwie aktualizacje skopali reszta chodziła świetnie. Widocznie albo nie zwracasz uwagi lub nie ze wszystkich rzeczy korzystasz - nie zauważyłeś. Jakoś specjalnie nie będę listował, bo tematy są na forum. Do świetnie to jeszcze tutaj nic nie doszło. Jest używalne - tzn było na 13.0.9 13 godzin temu, Grunia94 napisał(a): I jak? Pomogło? Bo nie wiem, czy jest sens próbować Nie pomogło. Z mBanku powiadomienia nie idą. Wszedłem na apkę, wyszedłem i dopiero przyszły dwa przelewy (powiadomienia), chciałem je kliknąć i zniknęły i nic nie zobaczyłem. Ktoś opisywał to zjawisko na xiaomi community. EDIT: Sprawdzę jeszcze czy inni zgłaszają coś z apką mbanku EDIT2: Signal też już jest ubijany. Uprawnienia już dałem wszystkie, powiadomienia istotne, bez ograniczeń Także tego... Edytowane 20 Stycznia 2023 przez piqpoq
Arek73 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, piqpoq napisał: Signal też już jest ubijany. Uprawnienia już dałem wszystkie, powiadomienia istotne, bez ograniczeń Problem nie jest w MIUI 14 - przywrociles backup z innego systemu to raz, druga sprawa bardzo mozliwe ze na razie ta aplikacja moze nie byc stabilna na Android 13 - powinienes zglosic to w SklepieGoogle tak samo odnosi sie to do aplikacji bankowej. Powtarzam wszystkie powiadomienia mi przychodza nie uzywam twojej aplikacji bankowej, ani nie uzywam Signal. Zainstaluj Signal bez backap i sprawdz wtedy bedziesz mogl sie wypowiedziec, ale na poczatek zglos to w Playstore. Osobiscie moje komunikatory to Whatsapp, Telegram i TicToc, oczywiscie inne powiadomienia tez przychodza regularnie. Sprobuj w Signal i aplikacji bankowej dodac w ustawieniach do uruchamiania z systemem i w recents zamknij kłódke - podalem zdjecie. Dodatkowo zainstaluj ta aplikacje https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.dontkillmyapp&hl=en_US&gl=US wiecej sie juz nie da. 21 godzin temu, Grunia94 napisał: I jak? Pomogło? Bo nie wiem, czy jest sens próbować Jezeli uzywasz Signal i tej samej aplikacji bankowej co kolega to poczekaj az Playstore zaktualizuje te dwie aplikacje. Ja osobiscie dodam ze MIUI 14 dziala bardzo dobrze po kilku dniach problem z przegrzaniem nie wystepuje, Googlefeed boczny pasek tez jest juz plynny - System dziala jak nalezy. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Arek73
Arek73 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, piqpoq napisał: Signal też już jest ubijany. Uprawnienia już dałem wszystkie, powiadomienia istotne, bez ograniczeń Także tego... Takze tego: Sprawdz sobie to Na pierwszym obrazku jest Telegram na dole widzisz Mostra Notifiche (Notyfikacje) ja wejde w piersza lepsza opcje np: "Canali" (Canaly), potem w opcje na samym dole i powinienes miec tak ustawione, czyli powiadomienia na ekranie powitalnym w aplikacji Signal i bankowej. Nie wiem dokladnie jak to jest w twoim przypadku bo nie uzywam tych app , ale tak powinno mniej wiecej wygladac. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Arek73
Grunia94 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Arek73 napisał: Takze tego: Sprawdz sobie to Na pierwszym obrazku jest Telegram na dole widzisz Mostra Notifiche (Notyfikacje) ja wejde w piersza lepsza opcje np: "Canali" (Canaly), potem w opcje na samym dole i powinienes miec tak ustawione, czyli powiadomienia na ekranie powitalnym w aplikacji Signal i bankowej. Nie wiem dokladnie jak to jest w twoim przypadku bo nie uzywam tych app , ale tak powinno mniej wiecej wygladac Niestety, byłem bo full formacie, miałem ustawione notyfikacje tak jak Ty, a powiadomienia i tak nie działały, w zasadzie w żadnej aplikacji. Ani aplikacja bankowa (ING), ani Teams, ani Telegram. Sporadycznie przychodziły na messengerze, ale dopiero pół godziny później... Poszedłem za Twoją radą, zainstalowałem 13.0.4 Greeshak repack, na razie nie mam zastrzeżeń. Jedyne czego mi brakuje to wsparcie dla launcherów firm trzecich tak, aby mogły pracować z nawigacją gestami, ale tego pewnie nie doczekam się już w żadnej wersji MIUI, a nie chce mi się co restart telefonu kombinować z adb.
Arek73 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 46 minut temu, Grunia94 napisał: Poszedłem za Twoją radą, zainstalowałem 13.0.4 Greeshak repack, na razie nie mam zastrzeżeń. Jedyne czego mi brakuje to wsparcie dla launcherów firm trzecich tak, aby mogły pracować z nawigacją gestami, ale tego pewnie nie doczekam się już w żadnej wersji MIUI, a nie chce mi się co restart telefonu kombinować z adb. Jest wersja "Launcher lawnchair dla MIUI 13" Android 12 Instalacja przez Magisk, animacje z gestami AOSP dzialaja. Nie wiem co ty instalowales za wersje MIUI 14, ja mam wszystkie powiadomienia bez problemu poczawszy od googla mi przychodza. Problem jest po twojej stronie bo przywracasz backap z Androida 12 na Android 13 nie ma innej opcji. MIUI 14 dziala prawidlowo, instalowalem tez "NotiGuy - Dynamic Notch" zeby sobie sprawdzic jak dzialaja aplikacje trzcich firm i wszytko jest OK powiadomienia zawsze przychodza. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Arek73
Arek73 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Objawy problemow z Software: 1. Aplikacje systemowe zamykaja sie anomalnie 2. Telefon restartuje sie bez powodu 3. Nakladka systemowa zacina i restatuje przy tym telefon 4. Telefon nagrzewa sie zbytnio To sa problemy softwerowe - innego rodzaju problemy typu aplikacji z Playstore to tam sie zglasza problem.
piqpoq Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 @Arek73 Już jestem na 13.0.9 i wszystko działa jeśli chodzi o powiadomienia. Na 14.0.8 Signal działał do następnego ranka i wtedy już żadne powiadomienia nie schodziły. Poprzyznawane wszystko jak leci. No nie oszukujmy się, ten ROM nie nadaje się do użytku, przynajmniej dla mnie. 1 1
Arek73 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, piqpoq napisał: No nie oszukujmy się, ten ROM nie nadaje się do użytku, przynajmniej dla mnie. Rozumiem, ale nie nadaje sie dla ciebie bo przywracasz backup z A12 na A13 to jest absurd. Jestem na wileu Forach nikt nawet nie pissze tego co ty, sam robilem kiedys MIUI na androida 9,10 i mam troche wiedzy i ten rom nie ma tych problemow, ktore sygnalizujesz. Druga sprawa nikt nie powinien brac twoich roblemow pod uwage przy zmianie systemu o wersjie wyzej nie robi sie backup app a co dopiero na MIUI. Na AOSP jest to juz od dawna zabronione i jezeli ktos pisze i zglasza to czy na XDA czy na 4pda nikt ci nawet nie odpowie. Odnosnie Recpak gershan jest bardzo dobry z tym ze to wersja MIUI 13. Poczekam na 14 wtedy zainstaluje recpak - MIUI 14 jest OK i graficznie przewyzsza MIUI13 - tyle odemnie ja Polecam MIUI14. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Arek73
piqpoq Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) @Arek73 albo się nie rozumiemy albo wymagasz za dużo przy przejściu na 1 lvl wyżej w andku. 1. Wgrywam ROMy od czasu mojego pierwszego urządzenia ala pocket phone Eten Glofish, później HTC taouch pro, HD2, później S2 i jeszcze później kilka modeli i jedno co przyznałem, że nie zrobiłem wipe przed wgraniem systemu, co później uczyniłem. 2. Wyraź się jasno pisząc o backupie. Nie przywracam backupu z chmury xiaomi, google w postaci przywróć 2,8 GB apki, dane i wszystko co tam jest tylko bazy programów jak np historię z signal (zresztą oprócz signal nic więcej nie przywróciłem, bo apka bankowa nie ma takiego backupu) Czyli instaluje na czysto ze sklepu play signal i wrzucam kopię wewnętrzną apki, a nie kopię całości z jakiejś chmury. Jeśli chcesz aby ludzie porzucili ważne rzeczy z wielu lat wstecz dla indolencji romu xiaomi to raczej zły adres. Przechodziłem na tym urządzeniu poprzednie lvl androida i nie pozbywałem się historii połączeń w żadnym urządzeniu i problemów nie było. Baza signal nie zawiera nic co by konfigurowało system w androidzie tylko same wiadomości i media do nich przyporządkowane. Mogę sobie ( i to robiłem jak tel jechał do serwisu) wrzucić na dowolny tel i nic się nigdy nie działo. 4. Ja tutaj czytam https://xiaomi.eu/community/threads/miui-14-stable-release.67685/page-22 na każdej stronie ktoś ma problem z notyfikacjami. Zresztą kolega wyżej ma również problem z powiadomieniami. Na miui 13 też sporo problemów było i o tym pisaliśmy - nie wiem po co na siłę bronić co się nie broni. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez piqpoq
basstek1 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Mam wersje twrp 3.6.2 a12. Czy konieczne jest zaktualizowanie do najnowszej, żeby wgrać najnowsze miui14 ? Czym się rożni wersja a12 od a13? która wersja powinna być wgrywana do mi11?
ŁOWCA ISKIER Z NIEBA Opublikowano 20 Stycznia 2023 Opublikowano 20 Stycznia 2023 31 minut temu, basstek1 napisał: Mam wersje twrp 3.6.2 a12. Czy konieczne jest zaktualizowanie do najnowszej, żeby wgrać najnowsze miui14 ? Czym się rożni wersja a12 od a13? która wersja powinna być wgrywana do mi11? twrp-3.7.0_12-v6.9_A13-venus-skkk.img ta wersja najlepsza ja po wyborze pliku zip (xiaomi.eu_multi_MI11_V14.0.8.0.TKBCNXM_v14-13.zip) od-ptaszkowałem wszystkie opcje i kliknąłem flash i udało się
Bar.Tek Opublikowano 21 Stycznia 2023 Opublikowano 21 Stycznia 2023 W dniu 19.01.2023 o 18:40, Arek73 napisał(a): Widze ze jestes fenomenem w dziedzinie - Ta instalacja ktora jest zamieszczona przez ciebie nie jest dla Xiaomi mi11. Instrukcje powinny byc robione indywidualnie pod kazde urzadzenie. Telefony to nie krowy ze jedza tylko trawe. Ty chyba żartujesz? Obecnie jest ok 58 modeli dla których udostępniony jest rom. Jena osoba ma pisać instrukcję krok po kroku dla każdego modelu? Custom romy nie są dla osób które nie mają pojęcia o instalacji. Czasami wystarczy spokojnie usiąść i poczytać forum. Wszystko wszędzie jest opisane. Ludzie zadają w kółko te same pytania i są te same odpowiedzi. Ja jak kupiłem mi11pro to miłem ok 160 godzin na czytanie zanim zabrałem się za instalację. No ale jak narzekasz że coś nie pisze. Otworzyłem pierwszą lepszą instrukcję dla serii mi 11 TWRP dla odpowiedniego modelu do pobrania z Pobierz TWRP Aktualne Android SDK Platform Tools (Windows/Linux/MacOS) Porada: plik .zip romu xiaomi.eu nie rozpakowujemy, a plik z recovery TWRP jeśli jest w archiwum .zip rozpakowujemy i umieszczamy w katalogu z Android SDK Platform Tools. Zmieniamy też nazwę pliku z recovery TWRP na krótszą: „twrp” – pamiętając, żeby plik posiadał rozszerzenie .img (twrp.img). 2. Instalacja recovery TWRP Uwaga: formatowanie telefonu usunie wszelkie dane zapisane w pamięci wewnętrznej — w tym zdjęcia, filmy czy muzykę. Przed wykonaniem tej czynności upewnij się, że wykonałeś kopię zapasową tych danych np. w chmurze Google lub Xiaomi. To urządzenie fabrycznie przychodzi z Androidem 11, toteż recovery jest instalowane przez nasz rom, ale do pierwszego rozruchu wykorzystuje się komendę “boot”. Uruchamiamy urządzenie w trybie fastboot wg. pkt 1 z poradnika. Sprawdzamy poprawność podłączenia urządzenia do PC wg. pkt 4 poradnika, Uruchamiamy wiersz poleceń (CMD/Terminal) będąc w katalogu Platform Tools i wydajemy komendę: Windows: 1 fastboot.exe -w Linux: 1 ./fastboot -w Następnie wydajemy komendę (w nawiasie polecenie w Linuxie): 1 fastboot.exe (./fastboot) boot twrp.img Jeśli recovery ma chiński język to zmienimy to wg tego FAQ (Instalacja MIUIPolska -> Jak zmienić język w TWRP?). Podłączamy urządzenie do komputera. 3. Instalacja MIUPolska Przenosimy pobrany wcześniej rom xiaomi.eu_multi_xxx… do pamięci telefonu będąc w TWRP. Jeśli urządzenie nie jest widoczne w komputerze (jak pendrive) do przenoszenia plików to musimy plik przenieść za pomocą ADB: 1 adb.exe (./adb) push xiaomi.eu_multi_xxx..zip data/media/ W TWRP z menu Install wybieramy i instalujemy rom przechodząc do katalogu /data/media (górna belka z domyślną ścieżką /sdcard/ jest klikalna i umożliwia nawigację po katalogach) Po zakończonym procesie wybieramy Reboot Jeśli pojawia się dodatkowy wybór SLOTÓW pamięci z zaznaczeniem np. “Current Slot A” to wybieramy z przycisku poniżej “Slot A” i “Reboot“
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2023 8 godzin temu, basstek1 napisał(a): Czy konieczne jest zaktualizowanie do najnowszej, żeby wgrać najnowsze miui14 ? Nie. Gdy zainstalujesz ROM, to nowe TWRP zainstaluje się automatycznie.
Arek73 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Bar.Tek napisał: Ty chyba żartujesz? Obecnie jest ok 58 modeli dla których udostępniony jest rom. Jena osoba ma pisać instrukcję krok po kroku dla każdego modelu? Custom romy nie są dla osób które nie mają pojęcia o instalacji. Zartujesz to chyba ty tylko przyklad brac z ciebie - Zegnam 18 godzin temu, piqpoq napisał: Czyli instaluje na czysto ze sklepu play signal i wrzucam kopię wewnętrzną apki, a nie kopię całości z jakiejś chmury. Jeśli chcesz aby ludzie porzucili ważne rzeczy z wielu lat wstecz dla indolencji romu xiaomi to raczej zły adres. Przechodziłem na tym urządzeniu poprzednie lvl androida i nie pozbywałem się historii połączeń w żadnym urządzeniu i problemów nie było. Baza signal nie zawiera nic co by konfigurowało system w androidzie tylko same wiadomości i media do nich przyporządkowane. Mogę sobie ( i to robiłem jak tel jechał do serwisu) wrzucić na dowolny tel i nic się nigdy nie działo. Ty naprawde nie rozumiesz ze MIUI13 to nie MIUI 14 i Android 12 to nie 13, bedziesz mial przypuszczam te same problemy jak wyjdzie oficjalna wersja takze przygotuj sie. Problem powtarzam jest twojej aplikacji, ktora na dzien dzisiejeszy nie jest zoptymalizowana pod Android13. Nikomu nie mam zamiaru przeszkadazc w przywracaniu backup tylko niech nie marudzi w kolko ze mu cos nie dziala po przywroceniu. Sam widzisz ze na android 13 backup dziala dobrze i nie ma problemu, natomiast na 14 nie. System w tym przypadku nie ponosi winy bo dziala dobrze. Pisanie ze sie nie nadaje do uzytku to zbyt duze slowa. To ostatnia moja odpowiedz zaluje ze pisalem wogole. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Arek73
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2023 Panowie, proszę o powrót do tematyki wątku. Następne posty ad personam będą kasowane, a autorzy karani ostrzeżeniem.
piqpoq Opublikowano 22 Stycznia 2023 Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Wrzuciłem jeszcze w piątek 14-stkę, bo i tak czeka mnie dwa dni przywracanie telefonu do stanu wyjściowego. Zainstalowany klient poczty z jednym kontem FairMail (normalnie leci 5 kont), signal na czysto bez przywracania czegokolwiek i mBank. Po paru godzinach brak powiadomień z banku, signal działał ok a po po paru godzinach dopiero po wejściu w apkę. Z poczty powiadomienia i działanie aplikacji było ok też przez kilka godzin. na Samsungu służwym z andkiem 13 postawiłem dokładnie ten sam zestaw aplikacji z przywróconym backupem z signala (tego zrobionego na miui 13) i tutaj działa do teraz. @Kacper Skrzypek jak szacujesz, kiedy wyjdzie kolejna wersja stabilna wersja? Edytowane 22 Stycznia 2023 przez piqpoq
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2023 Godzinę temu, piqpoq napisał(a): jak szacujesz, kiedy wyjdzie kolejna wersja stabilna wersja? Trudno powiedzieć. Może wyjść za parę dni, a może za parę tygodni.
wirszews Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Niestety ale u mnie też występują problemy po aktualizacji do Miui 14 1. (Często) Pomimo tego że mam aplikacje dodane do autostartu i oszczędność baterii wyłączona to po jakimś czasie potrafi je uśpić np Signal, mBank, telegram 2. (Rzadko) Znikają mi powiadomienia - widzę na zegarku że mam powiadomienie, a później jak odblokowuje tel to ich nie ma. 3. (Rzadko) launcher potrafi nie odpowiadać No nic trzeba liczyć że w kolejnych wydaniach to poprawią.
piqpoq Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Na mi 11 pro piszą o problemach z powiadomieniami, na xiaomi.eu czyli to nie moja indolencja z wgrywaniem ROM'ów co już zresztą sprawdziłem porównując z samsungiem. Przywracanie backupu signala nie ma wpływu na nic bo to wewnętrzny system backupu przywracający żywe wiadomości z mediami z pliku bazy bez znaczenia na jakim androidzie to jest przywracane. Jak wysyłałem mi11 do serwisu to na S5 neo na jakimś starym androidzie działało bez zarzutów wszystko.Na samsungu służbowym to samo - działa wszystkoOczywiście brak powiadomień może wynikać z ubijania aplikacji ale to nie zmienia faktu że poświęciłem na sprawdzenie mnóstwo czasu a i tak wg. niektórych to ja nie rozumiem i sieję ferment. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
brawo Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 To dzwoń do Xiaomi, albo używaj Samsungi. Dlaczego tu płaczesz? 1 1
Rekomendowane odpowiedzi