zeno55 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dzisiejsza poprawka xiaomi module inject niestety nie poprawiła u mnie sytuacji- aktualizacja systemowa Google Play nadal nie działa i się nie weryfikuje
zeno55 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Wygląda na to, że to coś z tą nową metodą. Zobaczymy, co da się zrobić Jakie są szanse na fixa?
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2023 To nie zależy ode mnie. Sprawę zgłosiłem, ale więcej wie tylko Igor Eisberg, więc to jego trzeba się tu pytać.
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2023 W dniu 6.12.2023 o 22:44, zeno55 napisał(a): W dniu 5.12.2023 o 10:58, Kacper Skrzypek napisał(a): Wygląda na to, że to coś z tą nową metodą. Zobaczymy, co da się zrobić Jakie są szanse na fixa? Wygląda na to, że to był problem po stronie Google'a. U mnie się naprawiło samo.
zeno55 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 No u mnie nadal nie działa, ale czy napewno mówimy o tym samym?
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2023 Tak, na pewno o tym. Poza tym o sprawie poinformowało też samo Xiaomi: https://t.me/Mi_Global_Community/6132 "An update regarding the Google Play System Update stuck on "Checking for update" issue: This is a Google server wide issue, and the Google Team have already been made aware of it. Thank you for your feedback!"
zeno55 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Oki to dzięki za info, może jeszcze nie u wszystkich działa zależnie od modelu systemu itd. Pozostaje czekać aż się odblokuje
Master Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Taki detal jak w załączeniu - nie usunięty tekst po angielsku - hyperos wersja 11.17
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 1 minutę temu, Master napisał(a): Taki detal jak w załączeniu - nie usunięty tekst po angielsku - hyperos wersja 11.17 Już ogarnięte, Acid mi wysłał parę dni temu 1
Master Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) To jeszcze jedno 🙃 Tu przejdź do aparatu chyba można też poprawić bo niepotrzebnie obok siebie jest - i , Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 7 minut temu, Master napisał(a): To jeszcze jedno 🙃 To poszło dzisiaj, bo sam to zauważyłem, tylko do tej pory jeszcze nie była apka od Health Connect dekompilowana, więc nie można było tłumaczenia dodać. 8 minut temu, Master napisał(a): Tu przejdź do aparatu chyba można też poprawić bo niepotrzebnie obok siebie jest - i , Nie, tu chodzi właśnie o wciśnięcie Głośności- (z minusem). Inaczej nie byłoby wiadomo, o jaką głośność chodzi (można byłoby ewentualnie zmienić na Głośność w dół, ale to już taka moim zdaniem techniczna zmiana).
zeno55 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 U mnie na wersji 11.17 jest też to samo ... Na mi 11 na ostatniej becie wczoraj pobrałem ta poprawkę bezproblemowo ... Co ciekawe zaczął pojawiać się taki komunikat jak w załączeniu ... Update - poprawka już wskakuje dobrze ... Coś Google jak zwykle namieszało ... Ale już jest ok - listopadowa bez problemu ... U kolegi to już działa? Podobno problem był po stronie Google tyle że u mnie nic się nie poprawiło do chwili obecnej , nie działa to nadal
Master Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 3 minuty temu, zeno55 napisał(a): W dniu 5.12.2023 o 11:01, Master napisał(a): U mnie na wersji 11.17 jest też to samo ... Na mi 11 na ostatniej becie wczoraj pobrałem ta poprawkę bezproblemowo ... Co ciekawe zaczął pojawiać się taki komunikat jak w załączeniu ... Update - poprawka już wskakuje dobrze ... Coś Google jak zwykle namieszało ... Ale już jest ok - listopadowa bez problemu ... U kolegi to już działa? Podobno problem był po stronie Google tyle że u mnie nic się nie poprawiło do chwili obecnej , nie działa to nadal u kolegi jest zainstalowana wersja listopadowa 🙃
zeno55 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 u kolegi jest zainstalowana wersja listopadowa No u mnie jest wersja październik, listopad nie wchodzi bo w ogóle nie przechodzi weryfikacji, widocznie coś w rom dla poco x3pro jest zwalone a nie w Google skoro u innych działa. Problem się pojawił z wejściem rom Rebuild z 01.12 w którym dodano moduł xiaomiEUmodule
Master Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 4 minuty temu, zeno55 napisał(a): No u mnie jest wersja październik, listopad nie wchodzi bo w ogóle nie przechodzi weryfikacji, widocznie coś w rom dla poco x3pro jest zwalone a nie w Google skoro u innych działa. Problem się pojawił z wejściem rom Rebuild z 01.12 w którym dodano moduł xiaomiEUmodule no to trudno powiedzieć ... bo u mnie też był przecież taki komunikat a potem wskoczyło ... a romu nie ruszałem ... podobne problemy były wcześniej też dla 11 - a potem to naprawili ... to już leży w kwestii Googla ... a czy rom ma tu swoje trzy grosze to nie wiem ...
Test Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 U mnie też się naprawiło samo, więc nie sądzę że ROM ma tu coś do tego. Problem faktycznie wystąpił już chyba wcześniej ze 2 razy i za każdym była to wina serwerów Google z tego co pamiętam, ja to zostawiałem w spokoju na jakiś czas, po czym magicznie zawsze zaczynało działać.
zeno55 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ok, już działa, wpadły aktualizacje listopadowe. Napiszę bo może komuś się przyda gdyby miał podobny problem. Wyczyścić dane aplikacji wszystkich procesów związanych z system update, potem restart i hula
Master Opublikowano 16 Grudnia 2023 Opublikowano 16 Grudnia 2023 (edytowane) w sumie taki detal - kosmetyka ... proszę nie bic 🙃 jak damy ROM albo dyskowa to nie trzeba przenosić dwóch liter do drugiej linii ... myślę że ładniej będzie wyglądać wtedy ... i jeszcze taki detal - czasami używamy niepotrzebnie dużych liter - przykład tutaj (pokazuj multimedia) - Ekran blokady - ekran powinien być z małej litery - w innych miejscach jak widziałem jest z małej - ot drobnostka ale można poprawić - sorki że zwracam uwagę ale siedzę cały czas w papierach do celów prawnych i zawsze się zwraca na takie rzeczy uwagę 🙃 Edytowane 16 Grudnia 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2023 4 godziny temu, Master napisał(a): jak damy ROM albo dyskowa to nie trzeba przenosić dwóch liter do drugiej linii ... myślę że ładniej będzie wyglądać wtedy Skróciłem do Pamięć. 4 godziny temu, Master napisał(a): czasami używamy niepotrzebnie dużych liter - przykład tutaj (pokazuj multimedia) - Ekran blokady - ekran powinien być z małej litery Poprawiłem tu i w innych miejscach, gdzie było z dużej. 1
n1d4rk Opublikowano 14 Lutego 2024 Opublikowano 14 Lutego 2024 Znalazłem dwa błędy: 1) jakiś dodatkowy znak (brakuje w wersji angielskiej) 2) Szybkość sieci jest wyświetlana nierównomiernie (w porównaniu z wersją angielską). pewnie w tej linii jest dodatkowa spacja wersja 1.0.24.1.29 dev
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Lutego 2024 Autor Opublikowano 14 Lutego 2024 Szybkość prawdopodobnie będzie OK w kolejnej aktualizacji, nie mogę znaleźć na razie tego myślnika. Mam teorię, że z jakiegoś powodu nie ma danych o poziomie naładowania baterii i dlatego wyświetla myślnik (być może gdzieś zdefiniowany w tłumaczeniu jakiegoś frameworka, skoro jest w PL, a nie ma w EN). Edit: znalazłem, będzie poprawione.
tootek Opublikowano 14 Lutego 2024 Opublikowano 14 Lutego 2024 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Myślisz że możesz w wygaszaczu i AOD wpisać pełną nazwę czyli Środa, 14 lutego to tak ładnie brzmi po polsku a nie Śr, 14 lut
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Lutego 2024 Autor Opublikowano 14 Lutego 2024 19 minut temu, tootek napisał(a): Myślisz że możesz w wygaszaczu i AOD wpisać pełną nazwę czyli Środa, 14 lutego to tak ładnie brzmi po polsku a nie Śr, 14 lut Można bez problemu, dostosowałem format. W następnej aktualizacji powinno być pełne.
tootek Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Można bez problemu, dostosowałem format. W następnej aktualizacji powinno być pełne. Jesteś super! Są jeszcze dwa miejsca - jak się tam zmieści cała nazwa miesiąca było by piękniej. PS. Czy do aplikacji e-mail też masz dostęp? bo pewnym miejscu pojawia się chińskie znaki...
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Opublikowano 15 Lutego 2024 2 godziny temu, tootek napisał(a): Czy do aplikacji e-mail też masz dostęp? bo pewnym miejscu pojawia się chińskie znaki... Ogarniam całe tłumaczenie, więc mam dostęp do wszystkiego. Jeśli to to miejsce, o którym myślę, to Xiaomi niestety dalo to na sztywno w kodzie, to nie jest w tłumaczeniu. Co do tych dwóch - zobaczę. Edit: prawdopodobnie też będzie ok w aktualizacji.
tootek Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 Te chińskie krzaki występują gdy w wiadomości e-mail jest wstawiona grafika.
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Opublikowano 15 Lutego 2024 15 minut temu, tootek napisał(a): Te chińskie krzaki występują gdy w wiadomości e-mail jest wstawiona grafika. Tak jak pisałem, to niestety jest zaszyte w kodzie. Moim zdaniem zupełnie bez sensu, bo linijka w tłumaczeniu istnieje, ale cóż... to Xiaomi. Może kiedyś się zreflektują.
tootek Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak jak pisałem, to niestety jest zaszyte w kodzie. Moim zdaniem zupełnie bez sensu, bo linijka w tłumaczeniu istnieje, ale cóż... to Xiaomi. Może kiedyś się zreflektują. Rozumiem, wystarczyłoby aby nie wyświetlała się tam treść wiadomości tylko nadawca i temat wiadomości. Treść w tym miejscu jest całkowicie niepotrzebna - nic żyjemy dalej
Master Opublikowano 26 Lutego 2024 Opublikowano 26 Lutego 2024 (edytowane) drobny detal do tłumaczenia ... Edytowane 26 Lutego 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Lutego 2024 Autor Opublikowano 26 Lutego 2024 (edytowane) Sprawdzę jutro. edit 27.02 13:05 = ogarnięte. Edytowane 27 Lutego 2024 przez Kacper Skrzypek
erem Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 Po przesiadce na HyperOS i zorientowaniu się w nowych funkcjach podsyłam co zauważyłem: 1) Aparat--tryb PRO--info--format obrazu (...) pozwalają zaoszczędzić 14 bitów danych (...); nietrafione to jest mocno 2) Aparat--zwolnione tempo-klatkaż--[po wyborze opcji 1920FPS wyświetla się opis: Nagrywanie w 960kl./s zacznie się...] 3) Aplikacja zdrowie "stawanie" (wstawanie) 4) Ustawienia--bateria--obecny tryb (przy każdej opcji jest "włącz aby dodać xyz czasu na ekranie") - ta informacja określa ile czasu będzie na danym trybie telefon pracować a nie o ile zwiększy się czas; w angielskim jest ten sam błąd. Ogólnie sformułowanie w ustawieniach baterii "pozostały czas na ekranie" jest nieprecyzyjne. Może czas czuwania przy włączonym ekranie?
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Marca 2024 Autor Opublikowano 6 Marca 2024 1. Poprawione. Sprawdziłem z ciekawości, "zaoszczędzić" jest z polskiego tłumaczenia Xiaomi (nie naszego), skopiowałem i nie zauważyłem "save" w angielskim... 2. Poprawione, oryginalnie to się odnosiło tylko do 960 klatek na sekundę i Xiaomi to zmieniło, a ja nie odnotowałem w naszym tłumaczeniu. 3. Poprawione. 4. Możesz podesłać zrzuty ekranu? Apka na Xiaomi 14 jest starsza niż na 13 Ultra i prawdopodobnie nie widzę tego samego, co Ty. Skrócę to, co podejrzewam, że powoduje problem, ale chcę mieć pewność, że to właściwy ciąg.
Master Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) może taki detal - ale przy okazji też można poprawić - przykładowo jak w załączeniu - raz kalendarza dajemy z dużej litery a raz nie ... dostęp mamy kalendarza z dużej ale już edycja jest z małej ... ogólnie to początek części podpisów w tych ustawieniach jest z dużej litery a część ma z małej ... jeszcze taka uwaga - link ze środków ochrony prywatności przenosi na chińska stronę - może to w ogóle wywalić? bo w sumie i tak do niczego to nie przydatne 🙃 Edytowane 6 Marca 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Opublikowano 7 Marca 2024 7 godzin temu, Master napisał(a): może taki detal - ale przy okazji też można poprawić - przykładowo jak w załączeniu - raz kalendarza dajemy z dużej litery a raz nie ... dostęp mamy kalendarza z dużej ale już edycja jest z małej ... ogólnie to początek części podpisów w tych ustawieniach jest z dużej litery a część ma z małej ... Poprawione. Co do linku - tam można zmienić na angielski.
erem Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): (...) 4. Możesz podesłać zrzuty ekranu? Apka na Xiaomi 14 jest starsza niż na 13 Ultra i prawdopodobnie nie widzę tego samego, co Ty. Skrócę to, co podejrzewam, że powoduje problem, ale chcę mieć pewność, że to właściwy ciąg. Podsyłam zrzut ekranu.
Rekomendowane odpowiedzi