Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) W tym wątku proszę zgłaszać napotkane błędy bądź braki w tłumaczeniu ROM-u MIUI Polska/Xiaomi.eu. Ponieważ obecnie ROM tłumaczę tylko ja, nie zawsze znajduję czas, aby sprawdzać wszystkie możliwe tłumaczenia pod kątem tego, czy niczego nie brakuje (nowe zmiany wrzucam na bieżąco, gdy tylko je ogarnę) - dlatego takie błędy, mniejsze czy większe, mogą się zdarzać. Przy zgłaszaniu proszę o informację, gdzie napotkaliście błąd (najlepiej z zrzutem ekranu - szybciej mi to później znaleźć) i w jakiej wersji to się zdarza. Zgłaszamy: literówki, błędy językowe, miejscowe braki tłumaczenia, jeśli gdzieś występuje FC, i jest to wina tłumaczenia (w języku angielskim błąd nie występuje), to należy dodać zrzut ekranu z błędu FC (logcat). Nie zgłaszamy błędów z Globala - nie mam na nie wpływu. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Kacper Skrzypek
mixolh Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłaszam 2 błędy. Model Mi 11 lite przy wersji 14.0.22.12.8 DEV Tutaj wydaje mi się zmiana rozmiaru czcionki bo ucina a Kolejna kwestia brak tłumaczenia
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2022 Ta druga kwestia ogarnięta. Pierwsze tłumaczenie muszę skrócić. 1
mixolh Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Zgłaszam 2 błędy w tłumaczeniu. Mi 11 lite 5g wersja 14.0.22.12.19.dev Czas i data Dodatkowo Edit. Kolejne 2 błędy Brak spacji bo google łączy się z adresem Ustawienia odtwarzacza muzyki Edytowane 24 Grudnia 2022 przez mixolh
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2022 Spojrzę na to. Generalnie muszę pouzupelniac to tłumaczenie, w przypadku Muzyki chyba je kompletnie usunę, wtedy będzie tłumaczenie z Globala.
mixolh Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Jest jeszcze jedna rzecz. Po przytrzymaniu ikony na pulpicie wyświetla Edit Icon
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2022 Edit icon nie powinno być, bo u mnie jest OK. Spróbuj wyczyścić dane launchera.
mixolh Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Wyczyszczenie nie pomogło... Nadal to samo.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2022 Może zostało cache z poprzedniej wersji... Tłumaczenie od tego jest, więc Edit icon nie ma prawa się pojawić. Jeśli masz dostęp do TWRP spróbuj usunąć folder /data/system/package_cache.
mixolh Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Nie posiadam TWRP. Później przeinstaluje Launcher bo wczoraj bawiłem się w ręczna instalacje i może to powoduje problem. Drugiego fona jeszcze nie aktualizowałem bo żona nie daje ale tam może sprawdzę czy jest ok.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2022 1 minutę temu, mixolh napisał(a): Później przeinstaluje Launcher bo wczoraj bawiłem się w ręczna instalacje No to dlatego masz taki problem...
mixolh Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Czyli mój błąd i nie ma tematu Brak tłumaczenia w lokalizacji
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2022 W dniu 24.12.2022 o 12:41, mixolh napisał(a): Brak tłumaczenia w lokalizacji Większość braków tłumaczeń w Ustawieniach i innych aplikacjach powinna być rozwiązana w kolejnej aktualizacji.
mixolh Opublikowano 31 Grudnia 2022 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Błąd z adresem email w kontaktach wciąż jest. tu jeszcze taki mały błąd w tłumaczeniu który ciężko zrozumieć od czego to
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2022 38 minut temu, mixolh napisał(a): tu jeszcze taki mały błąd w tłumaczeniu który ciężko zrozumieć od czego to To nie jest z naszego tłumaczenia. Możliwe, że masz to na przykład z Gcama albo z innej aplikacji, ale to nie jest część naszego tłumaczenia. 41 minut temu, mixolh napisał(a): Błąd z adresem email w kontaktach wciąż jest. To popsuło Xiaomi. 1
zeno55 Opublikowano 16 Marca 2023 Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Generalnie w kilku miejscach obcięte opisy, nie są to wszystkie ale najbardziej istotne to foto 3 i 4 dotyczące wibracji oraz tworzenia kopii systemu ponieważ ciężko wywróżyć jaki ma być dalszy ciąg opisu... ROM: POCOX3Pro_V14.0.1.0.TJUMIXM Edytowane 16 Marca 2023 przez zeno55
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Opublikowano 17 Marca 2023 To w większości niestety kwestia Xiaomi. Idąc od góry: Udostępniaj informację o lokalizacji operatorowi, x nie odpowiada Pomyślnie wykonano kopię. Nie udało się wykonać kopii x elementów, Używaj wibracji i reakcji haptycznych.
zeno55 Opublikowano 24 Maja 2023 Opublikowano 24 Maja 2023 Poco X3 pro MIUI 14.0.3.0. Brak PL w 3 opcji zasilania - występuje oczywiście we wszystkich aplikacjach
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Opublikowano 25 Maja 2023 Prawdopodobnie na wersji stabilnej jest to zapisane jako liczba, a na wersji beta jako zmienna lub odwrotnie. Ja dostosowuję tłumaczenie do bet, na stable może się to niestety przydarzyć. Trzeba poczekać, aż Xiaomi zaktualizuje aplikację na wersji stabilnej.
zeno55 Opublikowano 30 Maja 2023 Opublikowano 30 Maja 2023 Trzeba poczekać, aż Xiaomi zaktualizuje aplikację na wersji stabilnej.Tzn będzie jeszcze jakaś kolejna aktualizacja v14.0.3.0?
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Opublikowano 30 Maja 2023 Być może tak, ale nie wiem. Nie mamy na to wpływu.
Estavan Opublikowano 30 Maja 2023 Opublikowano 30 Maja 2023 Xiaomi 1314.0.27.0Xiaomi MailChinskie znaczki jako informacja "załącznik""wyszukaj kontakty" zamiast np "szukaj wiadomości" Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 Druga rzecz poprawiona. Pierwsza niestety jest zaszyta bezpośrednio w kodzie aplikacji...
Master Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 taki detal do poprawy przy okazji ... na samym dole
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zauważyłem to właśnie sam parę dni temu Jest już poprawione. 1
erem Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 Xiaomi 13 Ultra / aparat/ 1. Ustawienia --> Opcje --> szybkie ujęcie [nie przetłumaczony opis funkcji, "to turn this feature on, go to settings..."]; 2. Ustawienia --> Wyzwalacz zdjęć seryjnych "ilość zdjęć" - zdjęcia są policzalne więc powinno być "liczba zdjęć"; 3. Ustawienia --> Voice shutter - brak takiej opcji przy wybranym języku polskim (przy angielskim jest).
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Opublikowano 23 Lipca 2023 9 godzin temu, erem napisał(a): 1. Ustawienia --> Opcje --> szybkie ujęcie [nie przetłumaczony opis funkcji, "to turn this feature on, go to settings..."]; Możesz podesłać zrzut ekranu? Sprawdzę, ale niemal na pewno wrzuciłem ten konkretny ciąg 2 tygodnie temu do tłumaczenia (jeśli jesteś na wersji stabilnej, może jeszcze tego tłumaczenia nie być). 9 godzin temu, erem napisał(a): 2. Ustawienia --> Wyzwalacz zdjęć seryjnych "ilość zdjęć" - zdjęcia są policzalne więc powinno być "liczba zdjęć"; Słuszna uwaga, poprawiłem. 9 godzin temu, erem napisał(a): 3. Ustawienia --> Voice shutter - brak takiej opcji przy wybranym języku polskim (przy angielskim jest). Prawdopodobnie funkcja wyłączona przez Xiaomi dla języków innych niż angielski i chiński.
erem Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 Jestem na stable'u. Podsylam zrzut ekranu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Opublikowano 24 Lipca 2023 Tak, ten ciąg jest już w tłumaczeniu, więc na następnej wersji stabilnej będzie OK.
erem Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) Bawiłem się jeszcze aparatem i podrzucam jeszcze 2 screeny. Wybór aparatu ultra-wide (tryb pro i reżyserski). Tłumaczenie jako b.szeroki zajmuje trochę dużo miejsca. Pozostałe są po angielsku (skróty) Tj. W - wide ST - super tele T - tele Więc chyba pasuje najlepiej UW - ultra-wide Edytowane 24 Lipca 2023 przez erem 1
zeno55 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Poco X3 pro najnowszy Rebuild z 01.12.2023, skopana weryfikacja aktualizacji systemowych , wisi w nieskończoność jak na screen
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2023 Wygląda na to, że to coś z tą nową metodą. Zobaczymy, co da się zrobić
Master Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) U mnie na wersji 11.17 jest też to samo ... Na mi 11 na ostatniej becie wczoraj pobrałem ta poprawkę bezproblemowo ... Co ciekawe zaczął pojawiać się taki komunikat jak w załączeniu ... Update - poprawka już wskakuje dobrze ... Coś Google jak zwykle namieszało ... Ale już jest ok - listopadowa bez problemu ... Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi