Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A my czekamy na 6.6.6 :P gdzies jest ten bug.. gdyby był ROOT, mozna by bylo greenify zainstalowac.
http://forum.xda-developers.com/mi-4i/general/miui-update-v6-6-6-0-t3163684

Wiele ludzi mówi o poprawie drainie baterii na 6.6.6 , http://en.miui.com/thread-138228-1-1.htmlgdyby stąd pobrać to będzie na naszym mirecovery działać czy nie?

Edytowane przez Pirzu
Opublikowano

Więc  tak, jestem po pierwszych testach MIUI Polska 5.7.31 (wgrywałem z recovery TWRP, recovery pozostało)

Jednie co mogę napisać to że JEST DOBRZE :)

Różnica w działaniu na baterii jest ogromna, ładowałem wczoraj wieczorem na 100%, aktualnie pokazuje 81%

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Ja mam Mi4i od jakichś 2 tygodni, od samego początku w sumie używałem MIUI Polska w wersji 6.6.1.0 i o ile na początku bateria trzymała 2 dni przy standardowym użytkowaniu i wyłączonym necie (co i tak nie było super osiągiem, bo wcześniejsze lenovo p770 przyzwyczaiło mnie do 4 dni), tak od kilku dni drenuje baterie jak wariat - nawet jednego dnia nie trzyma, a proces najbardziej prądożerny to system android.

I w sumie nie wiem co z tym zrobić - innej wersji stabilnej nie widzę, też się właśnie zastanawiałem czy nie wgrać wspomnianej 6.6.6.0

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na pierwszych ROMach wystepowaly dwa problemy z bateria:

1. Szybki drenaz baterii

2. Czesty problem z brakiem mozliwosci naladowania do pelna telefonu (mozna ladowac tylko do 67%), pomagal dopiero restart i niezwloczne podlaczenie do ladowania po restarcie.

Na najnowszych softach nie ma juz tych problemow.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

U mnie na miui 7 5.9.1 dalej jest problem z drenowaniem baterii, około 10% na 3h.... A na telefonie prawie nic nie robione.

System android - 22%, Android OS - 10% wykorzystania baterii

Edytowane przez Jurigag
Opublikowano (edytowane)

A zrobiłeś wipe przed wgraniem? Mi bateria teoretycznie wystarczyłaby na 2 dni, ale i tak ładuje codziennie. Teraz mam 80%.

Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez cyanoone
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Stałem się szczęśliwym (chyba) posiadaczem Xiaomi Mi4i. Po rozpakowianiu z pudełka, skonfigurowaniu i podłączeniu do internetu pokazało mi aktualizację do wersji MIUI 6.6.3.0 więc zrobiłem - jak czytam , niestety. Przed wgraniem była wersja 6.6.1.0.

W ciągu dnia ładowałem telefon na dołaczonej ładowarce 1000 mA . Ładował się do pełna chyba z 10 godzin , albo i dłużej. Telefon zostawiłem odłączony od ładowarki na noc i rano ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem , że pozostało 53% baterii !! W informacji o zużyciu najwięcej zjadł Android OS oraz System Android. Teraz jak czytam ten wątek to wiem z czego to wynika. Czy coś można z tym zrobić. Aktualizacji do tej wersji 6.6.6. telefon jeszcze nie wykrywa. Nigdy nie bawiłem się w ręczne ściąganie i wgrywanie systemu, a według postów to chyba coś takiego mnie czeka.

Opublikowano

Witam.

Aktualnie mam zainstalowaną wersję 6.6.3.0. – załączam screeny z telefonu. Nie ma nigdzie , że jest to wersja MIUI Polska, ale jest po polsku, a normalnie MIUI chyba nie ma języka polskiego – jeżeli się mylę to proszę o informację ? Zastanawiam się czy nie ściągnąć ROM-u ze strony http://en.miui.com/download-263.html - tylko co z tym językiem polskim?

Pytanie czy jeżeli zdecyduję się na ROM z MIUI Polska to czy mam robić zgodnie z opisem na stronie http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ i wgrywać najpierw chiński ROM czy mogę od razu przejść do Instalacji MIUI Polska ?

Poza tym jak to jest z ROM-ami. Jak wejdę w zakładkę „Pobierz MIUI” to dla Mi4i jest wersja 5.10.8. Teraz mam wersję 6.6.3.0 – która jest starsza ? Czy mam rozumieć , że wersje 5 są rozwojowe, a wersje 6 stabilne?

Czy jeżeli wgram ROM z MIUI Polska to czy jest możliwość powrotu do oryginalnego MIUI ?

post-7566-0-73890600-1444747749_thumb.pn

post-7566-0-16790200-1444747750_thumb.pn

Opublikowano

Yyy znowu jesteś kolejną osobą do wysłania do FAQ...

Wszystko jest ok i tak ma być. Te oznaczenia wersji są różne dla dev i Stable. Zrób krok po kroku instrukcję, wgraj MIUIPolska i tyle. Korzystaj z telefonu.

Wysłano z MI Note

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...