Problemy techniczne
51 topics in this forum
-
- 0 replies
- 11.1k views
Jakiś czas temu, coś mnie podkusiło i zaktualizowałem system. Po zabiegu tym przestał mi działać główny mikrofon - pomyślałem, że to zbieg okoliczności i zakupiłem nową płytkę - po jej wymianie sytuacja nadal bez zmian. Stąd mój wniosek, że coś jest nie tak z oprogramowaniem. Próbowałem powrócić do starszych wersji systemu, ale mi się nie udaje. Obecnie mam MIUI 9.2.3.0 (LXIMIEK) w języku polskim. Próbowałem zarówno przez Bootloader jak i Mirecovery (v. 2.0.1), ale za każdym razem wyskakują mi błędy. Próbowałem różnych wersji romów - również alternatywnych. Chyba za stary jestem i już nie ogarniam ;) Może mi ktoś podpowiedzieć co będzie działać stabilnie i …
Last reply by Tymbryk, -
-
- 4 replies
- 2.2k views
Witam, nie miałem żadnych większych kłopotów z tym telefonem, aż do dzisiaj. Po prostu wyładował się, chciałem go podładować - w ogóle nie reaguje. Próbowałem innymi ładowarkami i widzę, że wina leży po stronie urządzenia. Podłączając go do ładowania nie świeci się żadna dioda, przy podłączaniu do USB niby wykrywa urządzenie, bo jest ten taki dźwięk (w komputerze, chyba każdy wie jaki jest gdy się coś podpina), ale zaraz jest jakby zupełnie inny, powtórzony parę razy (błąd?). Gdzieś na internecie przeczytałem, że należy wyjąć kartę sim z telefonu na parę godzin, nie wiem w jaki sposób miałoby to pomóc, ale i tak nie pomogło. Próbowałem recovery mode, też nic. Już nie…
Last reply by vinett, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam! Mam problem z moim telefonem. Otóż wczoraj chciałem zobaczyć powiadomienie o którym poinformowała mnie dioda. Nacisnąłem przycisk by włączyć ekran i minimalnie się tylko zmienił (tzn. nie włączył się odrazu ekran blokady tylko był szary ekran tak jakby coś było odpalane, jakaś aplikacja czy coś) Po restarcie telefonu zauważyłem że to nie była wina tego że był szary ekran czy coś się zbugowało tylko po prostu telefon zaczął tak lagować że po wykonaniu jakiegoś polecenia typu: Włączenia ekranu, odpalanie aplikacji czy też odblokowanie swojego telefonu zajmuje ponad 5-10 sec (w skrócie po prostu mam na oko w telefonie koło 2 fpsów) N…
Last reply by Bentros, -
- 3 replies
- 1.7k views
Witam. Dziś zakupiłem na allegro telefon Mi 4i. Po włożeniu karty pojawił się problem. Telefon czyta katę, wyświetla numer w ustawieniach, lecz brak zasięgu, ciągłe no service. Co może być problemem?
Last reply by stan48, -
- 3 replies
- 1.8k views
Cześć, Mam problem z moim telefonem, do dzisiaj działał sprawnie, niestety koło godz. 8.30 spadł mi na podłogę (niewielka wysokość nic mi nie pękło), nie był to pierwszy raz więc się nie przejąłem wcale. Niestety po jakiś 2h gdy chiałem coś w nim sprawdzić okazało się że telefon na nic nie reaguje. Podłączając do ładowarki nie świeci się żadna dioda, podłączyłem pod PowerBanka, jakby wcale nie pobierał enerki - diody na PB kilka razy się zaświecą a potem przestają (jak ładuje z niego to święcą się do czasu pełnego naładowania podłączonego urządzenia), podłączając do kompa przez USB, komputer go nie wykrywa. Akcja typu Power + Vol (-) czy (+) nic nie dają. Telefon ko…
Last reply by Toxichero, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.7k views
Witam, wyczyściłem ostatnio telefon a następnie wgrałem Miui 6.5.27 developer global. Po tej operacji chciałem wgrać dodatki miui polska. Niestety zamiast TWRP mam teraz MI RECOVERY. Rozumiem, że w global romie zawsze tak jest? Czy jest możliwość wgrania TWRP w miejsce MI RECOVERY? Korzystam z Mi 4i.
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 1k views
Witam. Chciałem wykasować wszystkie dane z telefonu używając opcji "Ustawienia fabryczne". Wybrałem kasowanie wszystkiego i po kliknięciu na "Resetuj telefon" , system wyłącza się , uruchamia ponownie, ale nic się nie kasuje, mam nadal wszystko to co miałem. Stwierdziłem, że w takim razie zrobię nowszy system i pobrałem z MIUI Polska wersję xiaomi.eu_multi_ferrari_6.4.7_v7-5.0.zip. Wgrałem na telefon wybrałem "Zainstaluj aktualizację z pliku .zip" , ale jest to samo - system wyłącza się i uruchamia ponownie tak jakbym po prostu wybrał opcję uruchom ponownie. Dzieje się tak też wtedy, gdy wybiorę "Uruchom ponownie w trybie Recovery". Próbowałem uruchomić telefon trzym…
Last reply by NewNeo, -
- 0 replies
- 974 views
Od pewnego czasu ( aktualizacji, ale której to nie dam rady dojść ale jakoś w sierpniu pod koniec) czujnik światła stał sie mocno agresywny.... Przy odblokowwaniu zachowuje sie jak przy przypadkowym użyciu - chce kliknięcia Back+ vol up do odblokowania przy wykonywaniu/odbieraniu połączeń od razu wygasa i nie daje się w ogóle rozjaśnic ekranu przez klawisze zadne (power konczy polaczenie u mnie wiec nie moge go kliknąć). jakieś rady? sugestie? mam mi4 2/16 LTE i obecnie po full wipe na 6.9.15 jestem. eit: do zamkniecia. zły dzial...
Last reply by FBlaze, -
- 5 replies
- 4.1k views
Dzień dobry. Używając Mi4I w samochodzie jako nawigację z google maps, zauważyłem problem z ładowaniem telefonu. Otóż, pomimo podłączonego ładowania, bateria zużywa się szybciej niż jest w stanie się naładować. Po dotarciu na miejsce, wyłączyłem nawigację, ale nie wyłączyłem GPS, podłączając telefon pod zwykłą ładowarkę. Po 8h ładowaniach, telefon był rozgrzany, ale nie przybyło mu ani jeden procent w naładowaniu baterii. Zdarzyło mi się to już drugi raz, więc nie był to przypadek. Czy włączony GPS w Mi4i zużywa aż tyle baterii, że telefon podłączony do ładowania nie jest w stanie uzupełnić baterii? Wiem, że jest wiele możliwości: - słaba ładowarka sa…
Last reply by saddamck, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam Posiadam mi4c. Rom 6.4.21 i mam problem z internetem na telefonie. Nie ważne czy wifi/lte/3g i tak co jakiś czas przerywa internet. Jestem ciągle podłączony do internetu ale podczas np messengera wiadomosc się wysyła w nieskończoność czy strona www ładuje się ciągle ale nie wyrzuci komunikatu brak połączenia czy cos. Muszę rozłączyć się od sieci i podłaczyć ponownie albo ramy wczyscic . Niby chwila roboty ale jednak denerwujące. Any ideas?
Last reply by johan1990, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam posiadam Xiaomi mi 4i. Wszedłem w ustawienia, potem nie pamiętam dokładnie w co ale na górze ekranu było napisane mium7, a na dole aktualna wersja mojego oprogramowania. na górze w prawym rogu była opcja do aktualizacji, to z głupia ją kliknołem pobierało się coś 40 min potem . przenisoło mnie jak by do cmd na górze była tylko napisana temp CPU, godzina i %bateri na dole jakieś napisy się pojawiały i było że czegoś nie znalazło więc "mądry ja" po prostu wyłączyłem telefon. teraz nie da się go włączyć ani wyłączyć tylko cały czas pokazuję się na 2 min logo i znika na 3 sec a następnie znowu się pojawia Czy jest jakaś czasna na uratowanie go ? jeśli tak to jaka ?…
Last reply by mgreta36, -
- 1 reply
- 945 views
Witam mam problem z Mi4i. Telefon najpierw się rozładował. Po krótkim naładowaniu próbuję go włączyć i co następuje: najpierw białe logo MI mi.com na czarnym tle następnie logo Miui Polska 7 następnie ukazuje się ekran główny, tapeta, godzina itp po chwili telefon ponownie się wyłącza i powtarza powyższe czynności I tak w kółko. Nawet gdy szybko przytrzymałem power i kazałem mu się wyłączyć, to i tak sam próbuje się włączyć. Bardzo proszę o pomoc
Last reply by patryksonwwy, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam! Kupiłem dziś telefon Xiaomi Mi4i że sklepu banggood i mam problem. W telefonie mam jakiś soft o nazwie miui 77.00.33.00. Podejrzewam, że to jakiś ''syf'' i jak się można tego pozbyć będąc niedoświadczony w tych sprawach. Czy jest gdzieś w Polsce serwis gdzie można to wgrać?
Last reply by cukru, -
- 3 replies
- 1.8k views
Witam proszę o pomoc jak zmienić słownik podczas pisania np sms w m4 z góry dziekuje
Last reply by Zeniu, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, otrzymałem właśnie Mi4I nie moge jednak dokończyć konfiguracji. Wyskakuje mi komunikat "unfortunately com.android.provision has stopped". zrobiłem reset ale przy kolejnej próbie konfiguracji pojawia się ten sam błąd zauważyłem że jeśli dam pomiń to tak się właśnie dzieje. Utkwiłem na podaniu numeru karty kredytowej do sklepu play. jeśli dam pomiń pojawia się ten błąd.
Last reply by kuboxmat, -
- 1 follower
- 4 replies
- 13.1k views
Witam Społeczność, Czy ktoś się napotkał z takim problemem, że podczas rozmowy telefon potrafi sam wyłączyć trwające połączenie ? Następuje dźwięk "bip" i kończy się rozmowa, błąd występuje w różnych odstępach czasu, czasem nie wystąpi wcale a czasem co 20 sekund potrafi rozłączyć, dodam, że posiadam najnowsze MIUI POLSKA i wszystko działa bez zarzutu. Początkowo myślałem, że jest to problem występujący tylko podczas nagrywania połączeń ale niestety tak nie jest. W natłoku tych opcji i czujników może cos mam włączone albo coś jakiś czujnik działa i ja nie mam świadomości, że coś uchem klikam czy coś... Dajcie znać co o tym sądzicie. POZDRAWIAM !
Last reply by hhatek, -
- 2 replies
- 1.1k views
problem występuje tylko wtedy, gdy chcę słuchać muzyki z telefonu np. samochodowym audio poprzez kabel z wyjścia aux. Wtedy słychać zakłócenia, przesterowania, szumy i trzaski. Inne telefony, czy odtwarzacz mp3 (i-pad) pracują poprawnie. Oczywiście, we włączonych słuchawkach nic nie słychać, nie ten zakres częstotliwości. To nie jest poważny problem, ale może ktoś ma pomysł, co jest przyczyną ?
Last reply by spawaczex, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam wszystkich Forumowiczów Mój problem to soft ... mam wgrane "coś" a mianowicie MIUI 77. (stable) 77.00.33.00 (LXIMICI), wg. CPU-Z nie mam roota , a bootloader jest oznaczony jako "unknown". Wersja systemu android to 5.0.2 LRX22G. Czy w takiej konfiguracji da się wgrać MIUI POLSKA ? Boję się, że mój telefon zaliczy tak zwanego "bricka" i stąd wolę zapytać. Co w wypadku gdy tak się faktycznie stanie ? Czy wystarczy psotępować zgodnie z instrukcją i ma się gwarancję, że uda się wgrać soft ? Co jak się nie uda ;p ?
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.4k views
Zainstalowałem dzisiaj aktualizację 6.1.28 (na wcześniejszej 5.12.31) i zaczęły wyskakiwać błędy. Wróciłem więc do wersji 5.12.31 jednak tutaj też wywalało mi jakieś zatrzymania aplikacji i narzędzi systemowych więc zdecydowałem się na wipe. Po zrobieniu wipe okazało się że nie ma na telefonie zainstalowanego recovery (po trzymaniu power i vol- wyświetla się królik naprawiający androida). Na podstawie https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ściągnąłem więc recovery TWRP i MIUIPolska_instalator_recovery i dalej postępowałem według poleceń w terminalu. Niby wyświetliło mi że recovery zainstalowane poprawnie jednak później przy przechodzeniu do niego wysko…
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 903 views
Witam po ostatniej aktualizacji 6.3.24 mam problem, otóż nie uruchamia się klawiatura co uniemożliwia pisanie tekstu (sms , internet, itd). W ustawieniach klawiatury nie mam możliwości zmian ustawień, na tą chwile ratuje mnie podłączenie klawiatury zewnętrznej,która działa, lecz nie uśmiecha mi się chodzenie z klawiaturą większą od telefonu. Proszę o pomoc.
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam. Od jakiegoś czasu w moim MI4I przy przełączeniu na przednią kamerę po chwili zaczyna pojawiać się szum. Stopniowo zwiększa nasilenie, aż praktycznie przesłania wszystko, co "widzi" kamera. Zauważyłem, że im cieplejszy telefon, tym proces przebiega szybciej. Wipe nie pomaga, czysty soft też nie. Czy pozostaje tylko naprawa? Poniżej przykładowe zdjęcie (ciemno w pokoju, lekko przebija się TV) https://drive.google.com/file/d/0B_OkOBsmsld4UWVGQk1jTi1ieEV1aF9ScmxaRG5LbGloX0xz/view?usp=sharing Edit: OK, zrobiłem już rozeznanie. Problem występuje u wielu użytkowników. Pozostaje jedynie serwis.
Last reply by kraft, -
- 2 replies
- 1k views
Witam Niedawno nabyłem Mi4i, zainstalowałem MIUI Polska wg. tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ przy wykorzystaniu TWRP. Problem polega na tym, że w przypadku połączenia przez wifi transfer jest bardzo niski ( nie przekracza 200kB/s , zazwyczaj duże wahania od 0 do 100). Problem ten nie występuje w momencie korzystania z internetu mobilnego. Robiłem już reset fabryczny i instalowałem od nowa rom, ale nic to nie pomogło. Inne rzeczy działają bez problemu. Będę wdzięczny za pomoc
Last reply by Infinty, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, po wipe telefonu i wgraniu backupu telefon obsługuje obie karty w zakresie internetu (wszystko śmiga). Nie działają ani na jednej ani na drugiej MMSy. Czy ktoś może podać jaka powinna być poprawna konfiguracja apn MMS dla obu sieci? - abym zweryfikował czy mam poprawną konfigurację..choć duże prawdopodobieństwo, że coś się wykrzaczyło "globalnie" w telefonie skoro nie działa MMS ani w jednej ani drugiej. Moja wersja miui 5.12.10.
Last reply by h6L2i, -
- 3 replies
- 1.6k views
Wydaje mi sie, ze przy wiekszym obciazeniu, kiedy probuje cos zrobic, system konczy dzialanie apek typu Facebook, spotify... Jest na to jakas rada?
Last reply by anonimka, -
- 10 replies
- 3.2k views
Cześć, potrzebuje skonfigurować mi4i internet dla sieci play. Jest tam sporo opcji do wpisania i nie wiem jak uzupełnić, tak żeby wszystko hulało. Na tą chwilę mam ustawione z automatu i jest internet tylko i wyłącznie jak jest 4G a przy HSDPA HSDPA+ brak internetu. Jeżeli temat się powtarza przepraszam i proszę o zamknięcie tematu i podanie źródła.
Last reply by kepol,