WonszPL Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Tylko jest jeden problem, bo dalej nie wiem które zwory (styki) mam zmostkować, żeby wogóle wejść w tryb fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Ale zwarcie test points nie powoduje wejścia w fastboot tylko otwarcie portu i wejście w tryb serwisowy czego nie widać na ekranie telefonu. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
WonszPL Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 to źle się wyraziłem... Które styki mam zewrzeć żeby otworzyć port i wejść w tryb serwisowy, żeby móc przejść dalej do flashowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu_ Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 (edited) O te tutaj na zdj oznaczone strzałkami Edited December 20, 2015 by krzychu_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prance Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 @Acid, a na linuxie da się to jakoś ładnie zrobić, czy trzeba windozy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Niestety Windows Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Odkopię temat bo właśnie walczę z Mi3. Na poprzedniej stronie @Acid i @OutSideR spierali się o to czy mostek na cały czas czy tylko na wejście. Grzebałem za tym tematem kilka godzin bo świtało mi w głowie, że kiedyś coś czytałem o portach 9008, 9006. I teraz dopiero znalazłem. Wcześniej probowałem tak jak OutSideR pisał, cały czas na mostku bo tak jest wszędzie w turtorialach. I dostawałem efekt identyczny jak OutSideR na telefonie kolegi, czyli Waiting for device po 7 sekundach. Dodam, że do MiFlasha wchodziłem na 9008 tak jak Acid pisał. Przed chwilą wypróbowałem trik z odłączeniem mostka po starcie flasha i zadziałało. Po 7 sekundach wyskoczyło Waiting for device, a telefon przełączył się w 9006 i po pół minuty (instalował sterowniki) poszedł dalej i telefon znów żywy. Inna sprawa, że telefon śmiga bez problemu, mam MiuiPolska, ale jak wejdę w fastboot to mi go komp nie wykrywa i się wyłącza po minucie. W ogóle z tego samego punktu wyszedłem. Używałem testpointów by przywrócić fastboot do formy, przeszedłem przez bricka i wróciłem do punktu wyjścia. Chyba to zostawię bo wszystko śmiga poprawnie, a w razie awarii zawsze można poradzić test pointami. Chyba, że macie inne pomysły? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 9 minut temu, baku1991 napisał: Inna sprawa, że telefon śmiga bez problemu, mam MiuiPolska, ale jak wejdę w fastboot to mi go komp nie wykrywa i się wyłącza po minucie Masz ludzika grzebiącego w pleckach na ekranie telefonu jak wchodzisz w fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Hehe, tak grafika jest normalnie jak w fastboot powinna być. Tylko komp go nie widzi, a po minucie się wyłącza fastboot. Wszystko inne w telefonie działa jak należy. Dodam jeszcze, że majstrowałem przy partycjach. Było cwm, repartition, twrp, cm i później powrót. Pierwszy moment w jakim nie działał fastboot był gdy po repartycjonowaniu chciałem zmienić cwm na twrp i musiałem obejść przez flashify. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) Zapytam jeszcze kontrolnie bo widzę, że masz 2 szt. mi3, tą drugą sztukę mi3 normalnie pc rozpoznaje w trybie fastboot? Chcę mieć pewność, że nie masz problemów z driverami na pc. Edited January 19, 2016 by fredek Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Zapytam jeszcze kontrolnie bo widzę, że masz 2 szt. mi3, tą drugą sztukę mi3 normalnie pc rozpoznaje w trybie fastboot? Chcę mieć pewność, że nie masz problemów z driverami na pc. Mam 4 x mi3 w domu. Wszystkie pozostałe są widoczne w fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 3 godziny temu, baku1991 napisał: Dodam, że do MiFlasha wchodziłem na 9008 tak jak Acid pisał. Przed chwilą wypróbowałem trik z odłączeniem mostka po starcie flasha i zadziałało. Po 7 sekundach wyskoczyło Waiting for device, a telefon przełączył się w 9006 i po pół minuty (instalował sterowniki) poszedł dalej i telefon znów żywy. No dobra. Po tej zabawie masz log zapisany. Ile on liczy, czy jest to kilka kilo (przeważnie 8-15 kB) czy jest duży 1-2 MB. A jak jest ten większy to czy masz tam taki wpis "Delete drive layout" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Tak, mam. Log ma 145 KB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts