VAC Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Cześć, Na romie China Stable działało bez problemu VoWiFi, teraz mam wgrany xiaomi.eu rom i VoWiFi przestało działać. Wszystkie opcje mam włączone tak jak należy. Poradzi ktoś czy da się to naprawić nie wracając do chińskiego systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Możesz wykonać root i zmienić modem. Raz jeszcze aktywować usługi kodami. Powinno pomóc. Tu znajdziesz info co i jak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted June 28, 2022 Author Share Posted June 28, 2022 Niestety nic nie działa, może problemem jest to że telefon przed operatora jest widziany jako Google pixel 2, tak samo jak Google widzi te modele. Korzystałem z tego poradnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxozaurus Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 Mogłeś sprawdzić na stronie Play. Ja za Ciebie sprawdziłam Play po prostu nie wspiera tego telefonu. Kup coś nowszego. A po za tym oni złą informacje mają na temat telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 Nie trzeba zmieniać telefonu, wystarczy zmienić modem. Wcześniej miałem telefony nie wspierane w Pały a jednak usługi działały. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 (edited) 33 minuty temu, zoltan78 napisał: Nie trzeba zmieniać telefonu, wystarczy zmienić modem. Wcześniej miałem telefony nie wspierane w Pały a jednak usługi działały. Dokładnie, informacje podawane przez Play mają się nijak do rzeczywistości. Mój telefon też niby nie wspierany a działa. I nic nie musiałem robić. Działa VoLte i WiFi calling. Edited June 28, 2022 by marciniozo Uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted June 28, 2022 Author Share Posted June 28, 2022 5 godzin temu, linuxozaurus napisał: Mogłeś sprawdzić na stronie Play. Ja za Ciebie sprawdziłam Play po prostu nie wspiera tego telefonu. Kup coś nowszego. A po za tym oni złą informacje mają na temat telefonu. Przecież to nie jest stary telefon Ogólnie gdy telefon do mnie przyjechał był na chińskim romie stabilnym i vowifu działało od razu, po zmianie systemu na xiaomi eu działa tylko volte. Zmiana modemu u mnie nic nie daje, ale nie mam zrootowanego telefonu. Na zdjęciu w załączniku jest pokazane jaki modem mam wybrany. Może trzeba wybrać jakiś inny? Zauważyłem też że po zmianie systemu telefon zaczął być widziany przez usługi Google jako "pixel 2". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 2 godziny temu, VAC napisał: Zauważyłem też że po zmianie systemu telefon zaczął być widziany przez usługi Google jako "pixel 2". Tak, bo to jest pod safetynet. Być może problem z VoWiFi to pokłosie ostatnich problemów z powiadomieniami na betach na Mixie 4 właśnie po Wi-Fi. Nie wiem, czy gdybyś nie wgrał wersji stable, to by nie zaczął działać. Mi o ile kojarzę działał bez problemu na becie, ale miałem go dawno temu jeszcze zanim problemy z powiadomieniami zaczęły się pojawiać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted June 29, 2022 Author Share Posted June 29, 2022 Miałeś rację, wgrałem wersję stable i po ustawieniu modemu na play poland commercial, zaczęło działać vowifi. Szkoda trochę że na wersji beta jest z tym problem, będę musiał zostać na stabilnej. Dziękuję za rady, problem rozwiązany :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 29, 2022 Share Posted June 29, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts