Problemy techniczne
19 topics in this forum
-
- 0 replies
- 350 views
Witam. Po aktualizacji do HyperOS nie mogę zeskanować telefonu antywirusem. Dochodzi do 10 procent i pisze "ogranicz dostęp do kodów weryfikacyjnych"
Last reply by Kierzol994, -
-
- 0 replies
- 241 views
Zauważyłem, że nie działa mi ARCore, a gierka tego wymaga. W sklepie play jest informacja, że moje urządzenie nie wspiera tego. Pamiętam, że kiedyś w tej gierce normalnie AR działało, ale pewnego dnia zniknęła mi ta opcja, ale nie przejmowałem się, bo rzadko używałem. Ale teraz muszę. Instalowałem różne wersje ARCore z apkmirror (nowsze i starsze), ale aplikacja się wywala, gdy ma się włączyć kamera, bo pewnie zainstalowałem niewłaściwą wersję - tylko nie wiem która jest właściwa. Co można z tym zrobić? Widzę, że pojawiła się stabilna wersja HyperOS do MIX4 z Androidem 14, czy może tam być to poprawione? Tutaj autor wspomniał, w ostatnim poście, że pomogło zain…
Last reply by Bartek1906, -
- 1 reply
- 909 views
Witam. Od jakiegoś czasu występuje u mnie problem z aktualizacją aplikacji systemowych, dodaje screen. Próbowałem wielokrotnie, ciągle ten sam problem.
Last reply by abc00, -
- 0 replies
- 800 views
Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z brakiem wyświetlania ikonki liczbowej przy ikonce połączeń. Dodatkowo na zablokowanym ekranie nie pojawiają mi się w ogóle powiadomienia, że ktoś do mnie dzwonił. Dopiero jak wejdę w aplikację połączenia widzę "na czerwono", że ktoś do mnie dzwonił. Nie przypominam sobie, żebym grzebał gdzieś w ustawieniach tego typu. Ktoś może pomoć jak to przywrócić? Z góry dzięki. W załączniku dodaję tylko i wyłącznie przykład randomowego zdjęcia znalezionego w sieci z zaznaczeniem o co mi chodzi. Mój tel: Xiaomi Mix 4, xiaomi.eu 14.0.6.0.
Last reply by kotlet1711, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Mam ROM z 3 stycznia i problemy z aplikacją Aktualizacje. Działa bardzo ospale, gdy jest dostępna aktualizacja i klikam "Wygeneruj link i pobierz" nie dzieje się nic, a po jakimś czasie jedna z dwóch rzeczy: albo rusza pobieranie, albo komunikat "Aplikacja nie odpowiada". Zaznaczam, że w tym momencie cały system działa normalnie, mogę płynnie przechodzić między aplikacjami czy rozwijać belkę z góry. Kiedy już się pobiera, dzieje się to baaaaaaaardzo powoli, mimo szybkiego internetu (aktualizacje aplikacje ze sklepu play pobierają się z taką szybkością, jaką powinny). Nie udało się nawet pobrać całości, ale gdy podjąłem drugą próbę, to jednak się udało. Potem kolejna batal…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 488 views
Witam po wejściu w aplikację Aparat wyświetla się komunikat -zamontuj pamięć wewnętrzną USB.... Znalazłem na forum rozwiązanie, aby w trybie Recovery wejść opcje zaawansowane/ uprawnienia reset SElinuxa i powinno działać. Niestety u Mnie nie działa, jakieś pomysły.? Pozdrawiam
Last reply by Maciej J, -
- 0 replies
- 463 views
Witam, mam problem z odczytem plików (zdjęcia, filmy), znajdujących się w folderze prywatnym aplikacji Pliki( nie w galerii Zdjęć). Komunikat "Nie można załadować zdjęcia". Po przeniesieniu pliku do innego folderu - problem jest podobny. Wygląda to tak jakby wszystkie pliki, które były ukryte, uszkodziły się z jakiś powodów. W Galerii zdjęć również posiadam ukryty album ale tam problem nie występuje. Wykonałem jakiś czas temu aktualizację do v.13 ale nie jestem pewien czy to wystąpiło zaraz po tej operacji. Po umieszczeniu nowego pliku w folderze, plik jest normalnie odczytywany. Czy ktoś miał podobny problem?
Last reply by Maciej J, -
- 1 follower
- 2 replies
- 302 views
Cześć. Od około tygodnia mam problem z zasięgiem sieci komórkowej w moim MIX 4. Zaznaczę, że od momentu, czyli od lutego tego roku jak posiadam ten smartfon takie problemy nie występowały. Nie ma to znaczenia, gdzie się znajduję podczas użytkowania tela, czy to dom, czy praca - po prostu dzieje się tak od tygodnia. Przykład: jestem w domu, mam pełną sieć 5G, nagle zrywa mi połączenie - pojawia się albo pierwsza, albo druga ikonka widoczna na dodanym screenie. Czasem potrafi się samo "uruchomić" ponownie do LTE lub do 5G, ale najczęściej, albo muszę uruchomić ponownie smartfon, albo wyłączyć i po ok. 30 sekundach włączyć "dane mobilne", aby pojawiło się…
Last reply by kotlet1711, -
- 0 replies
- 420 views
Cześć, podejrzewam, że mój problem zdecydowanie jest winą softu ale kolejne aktualizacje go nie rozwiązują. Gdy przyszedł mój MIX4 ponad rok temu to wgrałem mu piewszy soft eu w wersji fastboot. Wszystko było w porządku, jednak po którejś aktualizacji, na pewno była to wersja fastboot nagle przestały działać niektóre aplikacje, można w nie klikać ale nic się nie dzieje, nic się nie uruchamia i nie ładuje. Przekonany, ze może to zostać naprawione w kolejnych aktualizacjach zignorowałem. Pamiętam, że pierwszy raz ten problem pojawił się w wersji miui rozwojowej, z uwagi, że kolejne aktualizacji tej wersji nie przynosiły rozwiązania przeszedłem na wersje …
Last reply by marekneo, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam. Od wczoraj, gdy chcę wysłać plik, np. zdjęcie i klikam przycisk "wyślij" pojawia się komunikat: "Mi Share włączył usługi lokalizacji w celu odnalezienia urządzeń", po czym faktycznie GPS / lokalizacja jest włączona. Jak to wyłączyć, żeby GPS za każdym razem się nie włączał?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 replies
- 708 views
Cześć, Czy w waszych Mixach jesteście w stanie zauważyć gdzie jest przednia kamera? To już drugi taki Mix 4 który do mnie dotarł z takim przypadkiem (pierwszego zwróciłem). Niestety nie jestem w stanie tego porównać z innymi Mixami, bo innych nie miałem, ale na filmach na YT nie byłem w stanie zauważyć takiego efektu, jednak recenzje nie są przeprowadzane w ciemnych pomieszczeniach. Ogólnie w jasnych pomieszczeniach za dnia jest to raczej mało zauważalne lub wcale nie widać gdzie jest przednia kamera. Problem jest np. w nocy w ciemnym pokoju bez włączonych lamp i przy niskiej jasności ekranu. Pozycję kamery widzę prawie zawsze, trochę mnie to drażni, już chyba w…
Last reply by VAC, -
- 9 replies
- 1.4k views
Cześć, Na romie China Stable działało bez problemu VoWiFi, teraz mam wgrany xiaomi.eu rom i VoWiFi przestało działać. Wszystkie opcje mam włączone tak jak należy. Poradzi ktoś czy da się to naprawić nie wracając do chińskiego systemu?
- 5 replies
- 803 views
Witam. Mam pytanie? Dlaczego w menu aparatu jest brak zdjęć macro?
- 0 replies
- 984 views
Mix 4 to mój pierwszy od bardzo dawna telefon od Xiaomi. Nie wiem czy problem dotyczy MIUI czy telefonu jako takiego. Od kilku lat nie spotkałem się z takowym problemem nawet w budżetowcach. Generalnie jest problem z LDAC z ustawionym priorytetem jakości. Mam dwie pary słuchawek obsługujących LDAC. Z moimi trzema ostatnimi telefonami pracowały z LDAC przy max bitratcie bez problemu. Niestety Mix 4 nie daje rady. Dźwięk przerywa i nie da się słuchać. Jedne ze słuchawek obsługują również aptx HD. Tego kodeka nie da się w ogóle wymusić. Przestawianie w opcjach programisty nic nie daje. Po podłączeniu słuchawek telefon automatycznie przestawia na aptx adaptive. Strasznie skop…
Last reply by gentillo, -
- 0 replies
- 411 views
Mam na mixie najnowszy firmware z xiaomi.eu. Na wcześniejszym było tak naprawdę to samo. Problem polega na tym, że prawidłowo działa mi tylko aplikacja systemowa. Na signalu nie mogę w ogóle wymusić przełączenia żeby był domyślną aplikacją do smsów. Niby się przełącza ale nie można wysłać smsa i wisi komunikat o konieczności przełączenia domyślnej aplikacji. Klikanie w komunikat nie przynosi żadnej reakcji. Textra niby chwile działa, ale po jakimś czasie przestaje. Smsy po jakimś czasie przestają dochodzić i giną bezpowrotnie niedostarczone. Jest jakiś myk żeby to naprawić. Szczególnie chodzi mi o signala którego używam od lat.
Last reply by gentillo, -
- 0 replies
- 532 views
Witam, Mam problem z aplikacją Textra SMS na Mix 4, a mianowicie: Odrzucenie połączenia z szybką odpowiedzią nie wysyła SMS, a dzwoniący przełączany jest na pocztę głosową. Na wbudowanym działa, ale Textra ma więcej przydatnych mi funkcji. Telefon Mix 4 (512GB z 12GB) Snapdragon 888+ , MIUI 12.5.12 po zaktualizowaniu ,na poprzednim MIUI również nie działało. Dodam tylko, że na Mi 11 Lite 5G zakupionym w salonie w Polsce - Textra działa bez zarzutu.
Last reply by maciej2022, -
- 5 replies
- 531 views
Część. Mam problem na mi mix4 i nie tylko ten ... Mianowicie chodzi o apk popcorn time. Po zainstalowaniu otwiera się i działa dopóki jej się nie ubije . Po ubiciu z pamięci ram uruchamia się logo apki i wychodzi do pulpitu wersja miui 12.5.12. Ktoś ma podobny problem?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 3.1k views
Cześć! Po zmianie telefonu na ten właśnie genialny model, nie jestem w stanie przejść weryfikacji selfie, support revolut to banda debili i od 3 tygodni leże i kwicze jakiś pomyśł może ?
Last reply by Netoper, -
Hejka, Próbował może, któryś z was reklamować jakikolwiek Smartfon Xiaomi pochodzący z Chińskiego rynku w Polsce? Chodzi mi o to czy jakiś serwis w Polsce wykonuje naprawy stricte gwarancyjne na podstawie numeru IMEI etc.
Last reply by mariusz.ur,